Jordvarme

Sammenlign pris og kvalitet på jordvarme - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Jordvarme - Guide, info og tilbud

Går du med tanker om at energirenovere din bolig, og investere i en mere miljøvenlig varmeproduktion? Og har du en have af et vist areal?

Så kan jordvarme være noget for dig, og du kan tilmed spare penge ved at investere.

Jordvarme:

 • Kan mere end halvere din varmeregning
 • Sparer miljøet for en masse unødig CO2 udledning.

Her på denne side har vi samlet alle informationer om jordvarme, og som er en grundig research værdig. 

Hvis du går og overvejer at skifte dit gamle olie- eller naturgasfyr ud, kan jordvarme være en rigtig god, ny løsning. Jordvarme fungerer på den måde, at jordvarmeanlægget gennem sine jordslanger optager energien i jorden, som derefter omdannes til varme og føres ind i huset. 

Store besparelser:

Jordvarme giver store besparelser på varmeregningen, da du i stedet for at hente al din energi hos elværket, rent faktisk henter den gratis i jorden.

Selvom jordvarme er eldrevet, er det stadig en vedvarende energiform, idet jordvarmen producerer tre gange så meget energi som den selv bruger. Ud over besparelser på varmeregningen, er jordvarme også en rigtig god løsning i forhold til CO2-udslip, da jordvarmen reducerer dit hjems udslip med minimum 50 %.

Lær mere om jordvarme her

Producenter af jordvarme

Der er mange producenter som tilbyder jordvarme til opvarmning af dit hus. Der er stor forskel på pris og kvalitet på disse jordvarmeanlæg.

Derfor:

Har vi samlet en liste over nogle af de bedste, og mest effektive leverandører, for at give dig et hurtigt og nemt overblik. Hvis du vil vide mere om de enkelte, så kan du læse nedenfor.

Klimadan _logo

Klimadan jordvarme er et godt valg, hvis du ønsker god kvalitet og god service. Klimadan har over 35 års erfaring med installationer af grønne energikilder. Klimadan 

viessmann jordvarmepumpe

Viessmann jordvarme kan opvarme din bolig året rundt, ligegyldigt hvor koldt det er udenfor. Deres produkter har en høj effektivitet samt levetid. Viessmann

DVI jordvarmepumpe

DVI er eksperter, når det gælder miljøvenlige og energibesparende løsninger. Derfor er DVI jordvarme et rigtig godt valg. DVI

Danfoss-jordvarmepumpe

Danfoss jordvarme anlæg benytter sig af en unik teknologi, som sikrer dig et af de højeste COP-værdier på markedet inden for jordvarmepumper. Danfoss

Nilan jordvarmepumpe

Nilan har specialiseret sig i vedvarende energi og ventilation. Med Nilan jordvarme har du også muligheden for et komplet klimaanlæg. Nilan

Vaillant jordvarmepumpe

Vaillant er førende inden for opvarmning og varmtvandsproduktion. Vaillant jordvarme er et produkt med lavt forbrug og en høj ydeevne. Vaillant

Voelund Varmeteknik jordvarmepumpe

Vølund jordvarme er en god investering og en billig måde at opvarme dit hus. Deres varmepumpe kombinerer brugervenliged med effektivitet. Vølund

Weishaupt jordvarmepumpe

Weishaupt jordvarme er for dig, som sætter pris på høj kvalitet og god service. Weishaupt jordvarme-pumper er blandt de mest effektive.Weishaupt 

Bosch-Logo

Bosch har mange års efaring med innovative løsninger inden for grøn energi. Bosch jordvarme er et godt valg når det kommer til effektivitet og kvalitet. Bosch

Jordvarme - Hvad er det?

Mange sætter sig ikke ind i de forskellige varmepumper, så mange spørger sikkert sig selv - hvad er jordvarme? I forhold til en luft til luft varmepumpe, er et jordvarmeanlæg en totalløsning, som består af flere komponenter.

Hvad er jordvarme og hvad gør det godt for boligen?

Jordvarme bringer varme til boligen og brugsvandet. Dette sker ved, at jordvarmeslangerne, som er gravet ned i haven, omdanner energien i jorden til varme i boligen.

Jordvarme er isoleret set den dyreste investering, man kan erhverve sig, men på den lange bane vil denne kunne spare mest på varmeregningen og CO2-udslippet.

Hvordan virker jordvarme?

Jordvarme omdanner energien i jorden til varme, og et jordvarmeanlæg består således af to dele:

 • En jordslange
 • En varmepumpe

Jordslangen er gravet ned i jorden og optager energien, mens varmepumpen er den del af anlægget, som genererer varmen og fører den ind i huset. Jordvarme kan bruges til at opvarme hele dit hus, og kan samtidig også generere varmt brugsvand til din bolig.

Med andre ord: 

Kan jordvarme betegnes som en totalløsning for både større og mindre beboelser. Jordvarmen virker året rundt, og fungerer således også i frostvejr, hvilket andre varmekilder kan have problemer med.

Jordvarme fungerer på den måde, at den energi der findes i jorden, bliver udvundet og omdannet til varme. Energien i jorden ses i form af varme, og denne varme genereres af solen. Skinner solen genereres der mest energi, men jordvarmen virker også selvom det er overskyet, eftersom energien også oplagres ved almindeligt dagslys. På den måde kan du sammenligne processen bag jordvarme med et solvarmeanlæg. 

Teknisk set:

Fungerer jordvarme således, at jordslangen graves ned i haven med en meters dybde. Jordslangen er fyldt med frostvæske, og det er her jordens varme bliver samlet ind. Frostvæsken i jordslangen bliver via jordens varme opvarmet til en temperatur på cirka 5 grader, hvorefter væsken løber gennem jordslangen og hen til huset, hvor den skal igennem varmepumpen.

Varmepumpen til jordvarme er ofte af samme type som den der anvendes i et luft til vand varmepumpesystem. Varmepumpen består af fire elementer:

 1. En fordamper: Denne fungerer som varmeoptager
 2. En kondensator: Denne fungerer som varmeafgiver
 3. En kompressor: Denne får temperaturen til at stige
 4. En drøvleventil: Denne fungerer som regulator af frostvæsken

Den opvarmede frostvæske fra jordslangen bliver i første omgang ført videre til fordamperen, der, som navnet antyder, omdanner frostvæsken til damp. Her udvindes jordvarmens grundlæggende energi, og denne energi sendes videre til kondensatoren. Kondensatoren opsamler varmen i den udvundne energi, og sender den videre til kompressoren, der via forøgelse af trykket får temperaturen til at stige. Herefter sendes varmen ind i centralvarmeanlægget, enten via radiatorer eller som gulvvarme. Den energi der ikke udnyttes som jordvarme omdannes igen til frostvæske og løber, via den mængderegulerende drøvleventil, tilbage til slangen ude i jorden, hvorefter hele processen gentager sig. Jordvarme er med andre ord selvkørende, og processen starter hele tiden forfra, så længe I har tændt for varmen inde i huset.

Billedligt talt:

kan det siges, at jordvarme fungerer lidt som et omvendt køleskab: Et køleskab optager varmen fra de opmagasinerede fødevarer og sender den ud af køleskabet. Jordvarme optager varme fra jorden, men sender den videre ind i huset.

Bestil tilbud på jordvarme Det tager under 1 minut.

Godt og billigt jordvarmeanlæg

Går man med tankerne omkring at skifte til et jordvarmeanlæg, er der meget at overveje. Dette er der heldigvis råd for, da mange af oplysningerne kan findes på internettet. Hvis man sammenligner jordvarmeanlæg med andre varmepumper, kan jordvarme virke som en stor investering

Der er som sådan heller ikke noget, der hedder et billigt jordvarmeanlæg, men man kan altid sammenligne priser. Der vil altid være forskellige behov i forhold til husstørrelse, husets beboere osv.

Man kan derfor, for at opnå den bedste pris på et jordvarmeanlæg, indhente op til 4 uforpligtende tilbud længere oppe på siden.

Jordvarmeslange 

Jordvarme - Hvilke fordele er der?

Der findes flere klare fordele ved at anvende jordvarme. Her ses de vigtigste:

 • Jordvarmeanlæg giver billig varme
 • Jordvarme kræver ingen vedligeholdelse
 • Jordvarme er en miljørigtig løsning
 • Jordvarmeanlæg kan forhøje værdien af din bolig
 • Jordvarme støjer ikke

For mange mennesker investeres der i jordvarme, fordi der på denne måde spares store summer på varmeregningen. Jordvarme er især gunstigt, hvis man skifter fra et olie- eller naturgasfyr, som hele tiden skal vedligeholdes og fyldes med brændstof. I forhold til denne type opvarmning kræver jordvarme ingen vedligeholdelse.

Varmeregningens besparelse varierer naturligvis alt efter dit behov for og forbrug af varme. Jo større forbrug du har, jo større besparelser kan du gøre ved hjælp af jordvarme. En tommelfingerregel er dog, at du sparer minimum halvdelen på din varmeregning med jordvarme sammenlignet med en anden varmekilde.

Jordvarme er en god løsning rent vedligeholdelsesmæssigt, da du ikke selv behøver løfte en finger. Eftersom varmeprocessen ved jordvarme er selvkørende, kræves det ikke at du påfylder brændsel som for eksempel ved et pillefyr. Det eneste du skal være opmærksom på omkring vedligeholdelsen er, at du cirka én gang om året skal rengøre et filter i varmepumpen.

Politikere og eksperter i hele verden formaner os hele tiden om vores fælles ansvar i forhold til at passe på naturen, så de næste generationer også har en verden at leve i. Derfor er der stor fokus på både landes og enkelte husstandes CO2-udslip, hvilket gør det så vigtigt at vælge en miljøvenlig energikilde. En tommelfingerregel er, at du reducerer dit CO2-udslip med minimum 50 % ved hjælp af jordvarme, og i flere tilfælde kan det være helt op til 75 %.

Investerer du i jordvarme:

Kan du både se det som en investering, der, i form af besparelserne på varmen, giver dig flere penge mellem hænderne. En anden vigtig fordel er desuden at dit hus stiger i værdi. Dette skyldes, at huse med jordvarme bliver mere uafhængige overfor fremtidige stigninger i energipriserne, og at jordvarmen viser omtanke for miljøet.

Med jordvarme får du en meget lydløs varmekilde, da meget af kilden er gravet ned i jorden. Rent støjmæssigt er jordvarme en bedre løsning sammenlignet med en luft til vand varmepumpe og en luft til luft varmepumpe.

Jordvarme

Jordvarmeanlæg - Hvilke begrænsninger er der? 

Fordelene ved jordvarme er til at tage og føle på, men der ses også følgende begrænsninger:

 • Jordvarme kræver et velisoleret hus
 • Jordvarme er en dyr investering
 • Jordvarme kræver i udganspunktet et stort haveareal

Sammenlignet med andre opvarmningsformer, er jordvarme den dyreste at købe og installere. Prisen varierer naturligvis afhængigt af flere faktorer: Det vigtigste aspekt omhandler hvor stort et behov for og forbrug af varme du har. Dertil skal dit boligareal også tages i betragtning. Tommelfingerreglen er, at jordvarme koster minimum 100.000 kroner, men hvis du installerer jordvarme i forbindelse med en nybyggelse, kan det gøres langt billigere. Som med alt andet, afhænger prisen også af kvaliteten.

Spar mest muligt:

For at du kan spare mest muligt på din varmeregning, er det nødvendigt at dit hus er velisoleret. Det anbefales, at man tjekker isoleringen i sit hus inden man investerer i jordvarme. Som udgangspunkt er det nødvendigt, at dit loft er isoleret med minimum 25 millimeter, for at jordvarmen nemmest kan opvarme dit hus.

En begrænsning:

For mange mennesker i forhold til om de kan få jordvarme, er deres haveareal. Jordslangerne kræver nemlig en masse plads. Normalt siger man, at havens areal skal være cirka tre gange så stort som boligens, for at man kan lægge nok jordslange ned til at opvarme boligen.

Hvis du ikke er indehaver af en stor er det muligt, at installere et lodret jordvarmeanlæg, som ikke kræver en stor have. Anlægget koster dog en del mere og kan derfor for mange virke som en for stor investering.

LÆS OGSÅ: Vertikal jordvarme

Jordvarme - Hvad koster dette?

En tommelfingerregel lyder:

At jordvarme som minimum koster 100.000 kr.

Prisen på jordvarme er for mange mennesker en udfordring. Det er dog vigtigt her at huske, at investeringen, som jordvarme kræver, er tjent hurtigt hjem igen.

Tilbagebetalingstiden afhænger naturligvis af dit forbrug og påvirker dermed hvor meget du sparer på din varmeregning. Ydermere skal du huske, at en investering i jordvarme gør at værdien på din bolig stiger. Men hvad er prisen så?

Prisen på et parcelhus:

Normalt vil jordvarme til et almindeligt parcelhus på 130 m2 med et almindeligt forbrug koste cirka 125.000 kroner. Det kan dog variere alt efter dit behov og kvaliteten af jordvarmeanlægget. 

Foregår installationen som en del af nybyggelse af et hus, vil merinvesteringen dog kun være cirka 35.000 kroner. Dette skyldes at du i forvejen skal investere i varmtvandsbeholder og varmeanlæg o.l.

Klik her og modtag op til fire tilbud! Det er gratis og uforpligtende.

jordvarmeanlaeg

Hvad afgør prisen på et jordvarmeanlæg?

Prisen på jordvarmeanlæg er generelt høj. Der er dog forskelle på priserne, som blandt andet afhænger af disse faktorer:

 1. Prisen på et jordvarmeanlæg varierer alt efter dit forbrug
 2. Prisen på et jordvarmeanlæg afhænger af jordslangens længde
 3. Prisen på et jordvarmeanlæg varierer alt efter kvaliteten af anlægget
 4. Prisen på et jordvarmeanlæg varierer alt efter hvilken leverandør du køber af

1. Dit forbrug påvirker prisen 

Forbruget er vigtigt i forhold til fastsættelsen af prisen på et jordvarmeanlæg. Dit forbrug er nemlig det, der bestemmer hvor stor en ydeevne, jordvarmeanlægget skal have. Hvis du for eksempel har behov for et jordvarmeanlæg, der kan producere 15.000 kWh, så er prisen højere, end på et tilsvarende anlæg, som kun kan producere 10.000 kWh. Inden du får en
pris på et jordvarmeanlæg, er det derfor vigtigt, at du ved hvad dit behov for kWh er. Den nemmeste måde at finde ud af, hvad dit kWh-forbrug ligger på, er ved at kigge på din varmemåler. Hvis du i stedet skal installere jordvarmeanlægget i forbindelse med et nybyggeri, kan du få hjælp af en fagmand til at få klarlagt dit forbrug. Dit forbrug af kWh afhænger typisk af to ting: Dit boligareal og antallet af personer i husstanden.

Et godt pejlemærke: 

En bolig på 100 m2 med et normalt varmeforbrug, har et behov for cirka 10.000 kWh om året.

2. Jordslangens længde påvirker prisen

Jordslangen er den del af anlægget, der lægges ned i haven, og som opfanger varmeenergien i jorden. Basalt set, så har jordslangens længde også noget med dit forbrug at gøre. Jo længere jordslangen er, jo mere varme kan den nemlig optage fra jorden, og jo flere kWh kan anlægget producere.

Prisen på anlægget bliver højere, jo længere slangen er. Det skyldes, at der købes en større mængde jordslange, og at der er mere arbejde i forbindelse med installationen.

Normalt:

Skal slangen være minimum 300 meter lang, og derudover kræves det, at din have er stor nok, til at slangen ikke ligger på et for lille område. Her skal din have gerne være mindst 400 m2, og slangen skal lægges ned i en meters dybde, for at kunne give det mest optimale resultat.

3. Kvaliteten på anlægget påvirker prisen

Kvaliteten på ens jordvarmeanlæg er med til at bestemme prisen på det.

 1. Jordvarmeanlæggets effektivitet
 2. Jordvarmeanlæggets levetid

JordvarmepumpeEffektiviteten af jordvarmeanlægget måles i forhold til den såkaldte COP-faktor. COP-faktoren viser, hvor mange kWh varme jordvarmeanlægget producerer for hver kWh el det selv forbruger. Producerer jordvarmeanlægget for eksempel tre kWh varme for hver kWh el det forbruger, så ligger COP-faktoren på tre. Jo højere COP-faktor, jo højere er prisen også på jordvarmeanlægget, da det skal være meget effektivt. Dog skal det bemærkes, at jordvarmeanlæggets COP-faktor også har noget at gøre med husets radiatorer og/eller gulvvarmeanlæg. Hvis du ikke har gulvvarme, eller du har meget små radiatorer, kan husets kredsløb have svært ved at udnytte jordvarmen optimalt.

Husk derfor:

At tjekke dine forhold, før du installerer dit nye jordvarmeanlæg, da du måske skal gøre andre forberedelser samtidig.

Kvaliteten af jordvarmeanlægget har også noget at gøre med dens anslåede levetid. Det kan sagtens være rentabelt at investere flere penge i et jordvarmeanlæg med en lang levetid, da der så går længere tid, før du skal foretage en ny investering.

4. Prisen varierer hos leverandørerne 

Leverandører af jordvarme har de senere år oplevet en øget konkurrence, grundet en øget efterspørgsel på jordvarmeanlæg. Den øgede konkurrence gør også, at leverandørerne kæmper om kunderne ved at skrue på forskellige parametre. Nogle leverandører vælger at køre med en lav pris med en lav bruttoavance og en høj afsætning, mens andre leverandører har en højere pris og en højere bruttoavance, men til gengæld en lavere afsætning. Det afhænger fuldstændig af, hvordan leverandøren har valgt at drive sin forretning.

Når du undersøger:

Priserne på jordvarmeanlæg, skal du være opmærksom på, at leverandørerne oplyser priserne på forskellige måder. Oplyser leverandøren prisen eksklusiv moms, så skal du huske, at den pris du skal betale er 25 % højere, end den der er oplyst. Da det tager nogle dage af lægge jordslangen ned i haven, koster selve installationen også en del, hvilket betyder, at du skal være opmærksom på hvorvidt leverandørens pris er inklusiv montering eller ej. 

Service- og garantiordninger:

Endvidere tilbyder nogle leverandører også service- og garantiordninger. Er disse ordninger inkluderet i prisen, så er prisen på jordvarmeanlægget naturligvis højere, men i længden kan det godt betale sig, da du i fremtiden bliver fri for at skulle betale for reparationer, reservedele mv.

Kan jeg få jordvarme?

Hvis du overvejer at investere i jordvarme, er det vigtigt, du først får tjek på disse ting: 

 • Om dit hus er velisoleret
 • Præcis hvor stor din have er, også i forhold til din bolig
 • Jordtypen i din have
 • Om du kan få godkendelse hos kommunen

Jordtypen kan spille en rolle i forhold til hvor godt dit jordvarmeanlæg virker.

For eksempel:

Virker jordvarme bedre med lerholdig jord, end med en jord der er meget sandet. Dette skyldes at fugten i jorden er med til at afgive varmen.

Inden du investerer i et jordvarmeanlæg, skal du sikre dig, at du har fået tilladelse hos kommunen. Desuden kræver jordvarme, at jordvarmeanlægget installeres minimum 50 meter fra vandboringer, der har med drikkevand at gøre.

Er du i tvivl om hvilken varmekilde du skal vælge?
Prøv vores testHvilken grøn varmekilde skal du vælge? 

Kan du få jordvarme?

Hvordan kan jordvarme og solceller kombineres?

Vi opstiller nu et regnestykke med en gennemsnitlig familie, som består af to voksne, to børn. Familien bor i et parcelhus på 140 kvadratmeter, deres have er sydvendt, 700 kvadratmeter stor og står ikke i skygge. Taget har en hældning på 35 grader og er også sydvendt. Alt sammen ideelle forhold for både et hybridanlæg bestående af jordvarmeanlæg og solcelleanlæg.

Familien har et gennemsnitligt forbrug af både varme og elektricitet og for at gøre dem lidt mere gennemsnitlige vælger vi at de skal hedde Jensen.

Familien Jensen bruger omkring 9.700 kWh om året med et gennemsnitligt forbrug af el og et jordvarmeanlæg som kan opvarme hele boligen. For at kunne få dækket hele dette forbrug skal familien derfor have etableret et 10 KW solcelleanlægget.   

Regnestykket ser derfor således ud:

Jordvarme og solceller - regnestykke
Produkt Pris
Solceller, selvmontage 105.000 kr.
Jordvarmeanlæg, nedgravet og monteret af udbyder 140.000 kr.
I alt 245.000 kr. 

Ovenstående giver en investering på 245.000 kr., som skal tjenes hjem på omkring 20 år for, at dette er et økonomisk lønsomt projekt. Vi kigger først på, hvor mange penge familien Jensen sparer ved at bruge jordvarme.

Fjernvarme koster i gennemsnit 13.689 kr. om året for en gennemsnitlig familie, hvorimod opvarmning med et gammelt oliefyr koster i gennemsnit 24.096 kr. om året for en gennemsnitlig familie.

Fordi familien har et solcelleanlæg, som producerer nok el til at dække det merforbrug de har i forbindelse med deres jordvarmeanlæg, vil de altså kunne spare hele deres varmeregning og de vil ikke få en merudgift til el.

De vil desuden kunne spare hele deres normale el-forbrug som i gennemsnit vil ligge på 4.400 kWh om året.

Familien ville altså, hvis vi går ud fra at de skifter fra et gammelt oliefyr til jordvarme og, at de køber og selv installere et solcelleanlæg kunne spare 33.687 kr om året. 

Over en periode på 20 år vil de altså spare over 670.000 kr.

Konklusion:

Vi kan derfor hurtigt konkludere, at det er en lønsom investering. 

Skifter familien fra fjernvarme til jordvarme, samtidig med, at de etablerer et solcelleanlæg vil de kunne spare 24.971 kr. om året. Over en periode på 20 år vil de altså spare over 465.000 kr. 

Jordvarme og solceller 

Ofte stillede spørgsmål om jordvarme

Nedenfor finder du en liste over de mest gængse spørgsmål og bekymringer i forhold til at installere jordvarme.

Hvem skal installere jordvarmeanlægget?

Du må ikke selv installere jordvarmeanlægget. Til dette arbejde skal du hyre en autoriseret kølemontør, der er godkendt til at arbejde med varmepumper. Du kan se hvem der er godkendt til at installere jordvarme hos dig på Varmepumpeordningen.

Det vil typisk tage omkring 2-3 dage at få monteret og installeret jordvarmen, da det er et relativt omfattende stykke arbejde. Først skal slangerne graves ned i jorden, dernæst skal de føres hen til huset og monteres på varmepumpen. Du bør desuden påregne en dag uden vand og varme, da disse midlertidigt vil blive nedlagt under installationen.

Kan jordslangen skade min have?

Du skal ikke være nervøs for, om dine planter og andet i haven kan vokse, hvis du har jordvarme. De vokser nemlig uden om slangerne. Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at du skal så nyt græs de steder, hvor der er gravet, ligesom ved enhver anden type havearbejde. Du skal dog være opmærksom på efterfølgende, aldrig at grave så dybt, at du graver hul i slangen, når du eventuelt planter træer, blomster eller sætter stolper op.

Kan frostvæsken i slangen sive ud?

Selvom risikoen for at der går hul på en jordslange er meget lille, skal du vide, at den er der. Men sker det, er der ingen kemiske stoffer i frostvæsken, som kan forurene din have og gøre dit hus usælgeligt.

Er jordvarme afhængigt af el?

Svaret er ja. Men selvom jordvarmeanlægget skal have elektricitet for at virke, er det stadig meget energibesparende, idet anlægget for hver kWh den forbruger, genererer tre kWh. Med andre ord kan du sige, at du får tre gange så meget varme, som du betaler for.

Hvordan påvirkes jordvarme af udendørstemperaturen?

En af fordelene ved jordvarme er, at den kan generere varme, også selvom det er frostvejr udenfor. Jordvarme fungerer dog sådan, at jo højere temperatur jorden har, jo mindre el bruger jordvarmeanlægget til opvarmning.

Kan jordvarme give mig nok varme?

Der har været nogle sager, hvor folk har været utilfredse med deres jordvarmeanlæg, simpelthen fordi de mente, at det ikke gav dem nok jordvarme. I disse tilfælde var der dog tale om dårligt isolerede huse, hvor varmen trods stor produktivitet siver ud af vægge og vinduer. Det er altså rigtig vigtigt at dit hus er velisoleret, inden du installerer jordvarme. Du kan roligt regne med, at jordvarme kan give dig både varme og varmt vand nok, hvis ellers dit hjem er godt isoleret.

Hvor lang er levetiden på et jordvarmeanlæg?

Man deler dette op efter jordvarmeanlæggets to dele: Varmepumpen og slangerne. Varmepumpen har en levetid på minimum 20 år, mens slangerne har en levetid på minimum det dobbelte. Når du investerer i et jordvarmeanlæg er du altså garanteret jordvarme i meget lang tid fremover.

Hvis du har besluttet dig for at investere i jordvarme

Har du besluttet dig for at anvende jordvarme som din varmekilde, og skal du ud og finde et jordvarmeanlæg, så finder du her nogle gode råd til hvad du skal huske: Husk altid at få råd og vejledning af fagmænd, når du skal definere dit behov for størrelsen og ydelsen af jordvarmeanlægget. Når du har gjort det, og er klar til at få tilbud, bør du altid søge at få flere tilbud. På den måde sikrer du, at du får flere bud på, hvordan dine udfordringer bedst bliver løst. Ud over det, er du også sikker på at få den bedste pris.

Til højre på denne side er det muligt at indsamle tilbud fra flere leverandører. Du skal blot udfylde formularen, hvor du definerer dine behov for jordvarme. Derefter får du tilbud fra flere leverandører, der hver især giver dig deres bedste tilbud på et anlæg til jordvarme. Servicen er hurtig, det er gratis og det er uforpligtende for dig.

Få et jordvarme tilbud

Udfyld formularen til højre hvis du ønsker at blive kontaktet og modtage tilbud fra op til fire forskellige udbydere af jordvarmeanlæg. Alle de tilbud du modtager er gratis og uforpligtende.