Sammenlign priser på varmepumpe
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få flere gratis tilbud her Varmepumpe - Modtag flere gratis tilbud
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 16 juli 2021

Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Sådan reducerer du omkostningerne på din grønne investering

Der kan være mange penge at spare, når du vil energirenovere din bolig. I 2021 er håndværkerfradraget fordoblet, ligesom du til udvalgte grønne investeringer kan søge energitilskud og få dækket op til 20% af totalprisen.

Læs mere her:

Se luft til vand varmepumpe priser inkl montering

En luft til vand varmepumpe er en både langsigtet og miljøvenlig investering, som kan spare dig mange penge ud i fremtiden. Da pumpens installationsomkostninger kan være høje, er det en god idé at tjekke, hvilken pris du kan forvente. Så er du sikker på, at du altid får det bedste varmepumpe tilbud til prisen.

Prisen på en luft til vand varmepumpe vil bl.a. afhænge af hvilken effekt den skal kunne levere til din husstand, din boligstørrelse, omfanget af installationen og andre forhold såsom levetid og design. For at være sikker på, at du får den bedste pris, bør du altid sammenligne priserne på forhånd.

Priserne ligger som regel mellem 80.000 - 100.000 kr. for et hus mellem 80 og 140 m2. Betaler du denne pris for din varmepumpe, kan du til gengæld forvente en varmepumpe af høj kvalitet. Et større hus kræver en højere ydeevne på varmepumpen, hvilket prisen dermed også vil afhænge af – jo højere ydeevne, desto højere pris. Hvor stor en ydeevne dit hus kræver til varmepumpen, vil en varmepumpeleverandør kunne hjælpe dig med at afklare.

Priser på luft til vand varmepumper*
Husareal Pris inkl. montage
80 - 140 m2 80.000 - 100.000 kr.
140 - 200 m2 100.000 - 110.000 kr.
200 - 300 m2 110.000 kr. - 120.000 kr.

*Tallene er vejledende gennemsnitspriser fra vores leverandører. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt. For at få en præcis pris bør du tage kontakt til en installatør. Vær opmærksom på, at den endelige pris først fastsættes, når leverandøren kender til dine behov og dit hus.

Hvornår er køb af luft til vand varmepumpe en god løsning?

Har du et gammelt olie- eller gasfyr, der bør udskiftes, kan det være værd at overveje at udskifte til en luft til vand varmepumpe (også kaldet et "luft til vand varmeanlæg"), hvis du ikke har haveareal til et jordvarmeanlæg eller ikke ønsker at få haven gravet op. Du har i den forbindelse sandsynligvis stillet dig selv spørgsmålet "Hvad koster luft til vand varmepumpe?".

En luft til vand varmepumpe kan anvendes til opvarmning af både rum og varmt brugsvand og kan derfor bruges som den eneste opvarmningskilde i dit hjem. Det adskiller den derfor også fra luft til luft varmepumpen, som kun kan bruges til rumopvarmning da varmen er luftbåren.

Du vil ifølge Bolius typisk kunne spare mellem 5.000 og 10.000 kr. om året på varmeregningen, hvis du skifter et gammelt olie- eller naturgasfyr ud med en ny varmepumpe. Varmepumper er over tre gange bedre til at udnytte den tilførte energi end andre former for opvarmning.

Fact om varmepumper

Sådan får du mest ud af dit køb af varmepumpe 

Når du investerer i en luft til vand varmepumpe, så kan du være sikker på, at du køber et produkt, som holder, hvad det lover, hvilket understreges i flere undersøgelser foretaget af Teknologisk Institut. Vil du være endnu mere sikker i din sag når man investerer i en varmepumpe, kan du vælge din nye varmepumpe ud fra Energistyrelsens liste over varmepumper.

Der er en række faktorer, der spiller ind, når du skal afgøre, om en luft til vand varmepumpe er en god løsning til dit hus:

  • Fjernvarme - er der fjernvarme i dit område, vil du som oftest have tilslutningspligt. Fjernvarme er desuden som regel en billig og miljøvenlig opvarmningskilde.
  • Et velisoleret hus - for at en varmepumpe skal have den optimale effekt, kræver den, at dit hus er velisoleret med den rette isolering, da varmepumpen ellers vil komme på overarbejde og bruge alt for meget strøm.
  • Gulvvarme - da gulvvarme kræver lav fremløbstemperatur, fungerer en varmepumpe mest effektivt med gulvvarme.
  • Effektive radiatorer - har du store og effektive radiatorer, vil de kunne varme huset op ved lav fremløbstemperatur.
Sammenlign priser på luft til vand varmepumper her!

Det tager kun 2 minutter

Værd at vide inden køb af luft til vand varmepumpe

Du bør, som skrevet tidligere, vælge en varmepumpe fra Energistyrelsens liste over energimærkede varmepumper. Tjek varmepumpens SCOP-værdi (Seasonal Coefficient Of Performance), som beskriver den gennemsnitlige årseffektivitet for varmepumpen.

SCOP er et udtryk for, hvor effektiv en bestemt varmepumpe vil være ved et givent varmebehov. En høj SCOP-værdi for en luft til vand varmepumpe var i januar 2018 4,5-5. Vær også opmærksom på, at varmepumpen skal kunne klare en udendørs temperatur på mellem -15 til -30 grader. Vil du have en varmepumpe, som kan tilpasse sin kapacitet efter forbruget, så bør du vælge en varmepumpe med behovsstyring.

Besparelse ved en luft til vand varmepumpe

Er du blevet sikker på, at en luft til vand varmepumpe er den rigtige løsning til boligen, skal du lave en større investering, end hvis du købte et nyt olie- eller gasfyr. Det tjener sig dog hjem igen på længere sigt.

Prisen på en luft til vand varmepumpe vil selvfølgelig variere alt efter hvor stor en bolig, den skal kunne opvarme, men generelt vil prisen ligge et sted mellem 80.000-100.000 kr. Du kan herunder se vejledende priser på varmepumper. Er dit hus mindre end 140 kvm, kan prisen være lavere.

Hvornår denne investering er tjent ind, vil variere alt efter, hvor stort et varmeforbrug du har. Et eksempel, som er opstillet af Klima- og Energiministeriet, viser følgende scenarie:

Besparelse ved valg af varmepumpe
Energitype Forbrug Forbrug i pris
Oliefyr 1.900 liter olie årligt á 10 kr. plus 2.000 kr. i service 21.000 kr.
Luft til vand varmepumpe 5.995 kW el á 2,00 kr. plus 1.500 kr. i service 13.440 kr.
Årlig besparelse 7.560 kr.

Luft til vand varmepumpen i eksemplet koster 65.000 kr. mere end et nyt oliefyr. Den merudgift er tjent hjem igen efter 8,6 år. Herefter kan du nyde den årlige besparelse.

Ønsker du en varmepumpe til dit hjem? Udfyld nemt formularen, og modtag op til 4 skræddersyede priser fra autoriserede installatører. Det er naturligvis 100% gratis og uforpligtende.

Sammenlign priser på luft til vand varmepumper her!

Det tager 2 minutter

Installationspris på luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er en god, langsigtet investering, som du kan have glæde af i mange år. Alt efter hvilken type af luft til vand varmepumpe du har behov for, kan det dog godt tage enten kortere eller længere tid at tjene investeringen hjem igen.

Du har sikkert været på udkig efter priser både på nettet og hos fysiske forhandlere, og du har helt ret, hvis du mener, der er stor forskel på priserne. En god tommelfingerregel er, at du skal regne med at skulle betale mellem 80.000 og 100.000 kroner for en kvalitetsvarmepumpe.

Da en luft til vand varmepumpe kan opvarme brugsvand, er installationen derfor med i prisen og kan ikke udregnes separat. Da en autoriseret installatør skal foretage installationen, vil det derfor heller ikke være muligt at installere den selv. 

Varmepumpens samlede pris afhænger af flere faktorer, som blandt andet er:

  • Kvalitet
  • Levetid
  • Ydeevne - din boligs størrelse
  • Service
  • Monteringsomkostninger
Om installationen

De priser, du ser på GreenMatch.dk, er altid inkl. installation af en autoriseret montør.

Jord til vand varmepumpe pris

Med "jord til vand varmepumpe" menes der naturligvis et jordvarmeanlæg. Prisen for dette vil ligge tæt på den pris, du også vil skulle betale for en luft til vand varmepumpe. Dog er det mere reglen end undtagelsen, at jord til vand varmepumpe prisen vil være højere.

Du kan hoppe tilbage og se priserne her.

Kvalitet og pris går hånd i hånd

Skal du investere i en luft til vand varmepumpe, er det ikke altid, at den billigste løsning på kort sigt også er den billigste i det lange løb. Kvaliteten af varmepumpen har en indflydelse på, hvor meget vedligeholdelse og reparation der er nødvendigt. Jo bedre kvalitet er, jo mindre nødvendig er vedligeholdelse, og jo længere er levetiden også.

En vigtig faktor at tage i betragtning angående vedligeholdelsen er, at der hos nogle leverandører følger service med. Det kan for eksempel være 10 års garanti- og serviceordning. Dette er naturligvis noget, der ikke trækker ned i prisen.

Prisen afhænger også af, hvor stort dit hus er. Altså hvor meget varme varmepumpen skal være i stand til at generere. Jo højere ydeevnen er, desto mere vil pumpen koste. For at finde frem til den rigtige ydeevne, bør du tage kontakt til en montør eller en leverandør.

OBS: Når du kigger markedet igennem, skal du være opmærksom på, at priserne kan være både eksklusive og inklusive moms. Derudover afhænger prisen af, om montering af varmepumpen er med i købet.

Køb luft til vand varmepumpe til dit hjem

Er du blevet fristet af den pris luft til vand varmepumpe koster, kan du hos GreenMatch.dk bestille op til 4 uforpligtende prisoverslag. Husk på at varmepumpe luft til vand prisen er inkl. montering.

Udfyld formularen øverst, og modtag op til 4 løsninger på skræddersyede varmepumpeløsninger. Vi har mere end 5 års erfaring og hjælper dig gerne med at formidle kontakten til den rigtige leverandør.

Sammenlign priser på luft til vand varmepumper her!

Det tager kun 2 minutter

Rasmus Hultquist Nielsen
Skrevet af Rasmus Hultquist Nielsen, Indholdsansvarlig

Rasmus har arbejdet som indholdsansvarlig på GreenMatch.dk siden 2016. Han er ansvarlig for at give brugeren relevante informationer om grønne energiløsninger, både til private og erhvervsdrivende. Han formidler viden om energi på en spændende og forståelig måde og sørger for at følge med udviklingen på markedet. Han har derudover fået sit arbejde publiceret i bl.a. Ekstra Bladet, Berlingske og TV2.