Sammenlign priser på luft til vand varmepumpe - Tilskudspuljen er åben nu
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Det tager kun 2 minutter.

VIGTIGT: På grund af stor interesse for det nye tilskud, kan vi ikke i alle tilfælde garantere 4 tilbud på luft til vand varmepumper og jordvarmepumper.

Det tager kun 2 minutter.
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 12 oktober 2021

Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Nyt om tilskud fra Bygningspuljen - Puljen er åben for ansøgninger

Bygningspuljen er åben for ansøgninger til tilskud. Runde 2 og 3 er slået sammen til én ansøgningsrunde med en tilskudspulje på 340 mio. kr. Dette er derfor den sidste mulighed for at søge energitilskud i 2021.

Vil du ansøge om tilskud, når Bygningspuljen åbner, bør du hurtigst muligt finde ud af, hvilken energiforbedring du ønsker at søge tilskud til.

Forbered allerede nu din ansøgning ved at indhente tilbud på dit ønskede projekt. Du kan læse mere i vores indlæg her: Tilskud til energibesparelser eller du kan klikke dig videre til Sparenergi.dk.

Husk, at du også stadig har mulighed for at få det forhøjede håndværkerfradrag, hvis du ikke ønsker at søge tilskud.

Se luft til vand varmepumpe priser inkl montering

En luft til vand varmepumpe er en både langsigtet og miljøvenlig investering, som kan spare dig mange penge ud i fremtiden. Da pumpens installationsomkostninger kan være høje, er det en god idé at tjekke, hvilken pris du kan forvente. Derfor er det en god idé at indhente flere varmepumpe tilbud.

Overvejer du, om du skal investere i en luft til vand varmepumpe, har du sandsynligvis stillet dig selv spørgsmålet: "Hvad koster luft til vand varmepumpe?".

Priserne på en luft til vand varmepumpe ligger som regel mellem 80.000 - 100.000 kr. for et hus på mellem 80 og 140 m2.

Du kan se vejledende priser på luft til vand varmepumper herunder.

Priser på luft til vand varmepumper*
Husareal Pris inkl. montage
80 - 140 m2 80.000 - 100.000 kr.
140 - 200 m2 100.000 - 110.000 kr.
200 - 300 m2 110.000 kr. - 120.000 kr.

*Tallene er vejledende gennemsnitspriser fra vores leverandører. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt. For at få en præcis pris bør du tage kontakt til en installatør. Vær opmærksom på, at den endelige pris først fastsættes, når leverandøren kender til dine behov og dit hus.

Selvom det kan lyde som en stor investering, kan du til gengæld forvente en varmepumpe af høj kvalitet. Et stort hus kræver en høj ydeevne på varmepumpen, hvilket prisen dermed også vil afspejle – jo højere ydeevne, desto højere pris. Hvor stor en ydeevne dit hus kræver til varmepumpen, vil en varmepumpeleverandør kunne hjælpe dig med at afklare.

Prisen på en luft til vand varmepumpe vil bl.a. afhænge af, hvilken effekt den skal kunne levere til din husstand, din boligstørrelse, omfanget af installationen og andre forhold såsom levetid og design. For at være sikker på, at du får den bedste pris, bør du altid sammenligne priserne på forhånd.

Hvornår er køb af luft til vand varmepumpe en god løsning?

Har du et gammelt olie- eller gasfyr, der bør udskiftes, kan det være værd at overveje at udskifte til en luft til vand varmepumpe (også kaldet et "luft til vand varmeanlæg"). Du kan også overveje, om et jordvarmeanlæg vil være den rette løsning, men det kræver, at du har et stort haveareal. Har du ikke det, eller ønsker du ikke at grave haven op, kan en luft til vand varmepumpe meget vel være den rette løsning for dig.

En luft til vand varmepumpe kan anvendes til opvarmning af både rum og brugsvand og kan derfor bruges som den eneste opvarmningskilde i dit hjem. Det adskiller den derfor også fra luft til luft varmepumpen, som kun kan bruges til rumopvarmning, da varmen er luftbåren.

Det er dog ikke kun i forhold til miljøet, at en udskiftning til en grønnere energiløsning i form af en varmepumpe, at det kan være en god løsning. Det kan også være en god løsning ud fra et rent økonomisk perspektiv.

Du vil ifølge Bolius typisk kunne spare mellem 5.000 og 10.000 kr. om året på varmeregningen, hvis du skifter et gammelt olie- eller naturgasfyr ud med en ny varmepumpe. Varmepumper er over tre gange bedre til at udnytte den tilførte energi end andre former for opvarmning.

Det vil i derfor i særlig grad være relevant for dig, som ønsker både en billigere og grønnere energikilde at overveje en luft til vand varmepumpe som en løsning.

Hvornår giver det ikke mening at investere i en luft til vand varmepumpe?

Der er også nogle situationer, hvor det ikke giver så god mening at investere i en varmepumpe. Dem vil vi skitsere her. Et eksempel på en situation, hvor det ikke giver mening at investere er, hvis du fx bor i et område, hvor der er fjernvarme.

Hvis du bor i et område med fjernvarme, vil der oftest også være tilslutningspligt, hvilket kan gøre det besværligt at vælge en varmepumpe. Fjernvarme er desuden både en billig og miljøvenlig opvarmningskilde.

Fact om varmepumper

Sådan får du mest ud af dit køb af varmepumpe 

Der er en række faktorer, der spiller ind, for at du kan få det optimale udbytte ud af en luft til vand varmepumpe:

  • Et velisoleret hus - for at en varmepumpe skal have den optimale effekt, kræver den, at dit hus er velisoleret med den rette isolering, da varmepumpen ellers vil komme på overarbejde og bruge alt for meget strøm.
  • Gulvvarme - da gulvvarme kræver lav fremløbstemperatur, fungerer en varmepumpe mest effektivt med gulvvarme.
  • Effektive radiatorer - har du store og effektive radiatorer, vil de kunne varme huset op ved lav fremløbstemperatur.
Sammenlign priser på luft til vand varmepumper her!

Det tager kun 2 minutter

Værd at vide inden køb af luft til vand varmepumpe

Du kan med fordel vælge en varmepumpe fra Energistyrelsens liste over energimærkede varmepumper. I den forbindelse kan være en god idé at tjekke varmepumpens SCOP-værdi (Seasonal Coefficient Of Performance), som beskriver den gennemsnitlige årseffektivitet for varmepumpen.

SCOP er et udtryk for, hvor effektiv en bestemt varmepumpe vil være ved et givent varmebehov. En høj SCOP-værdi for en luft til vand varmepumpe var i januar 2018 4,5-5.

Vær også opmærksom på, at varmepumpen skal kunne klare en udendørs temperatur på mellem -15 til -30 grader. Vil du have en varmepumpe, som kan tilpasse sin kapacitet efter forbruget, så bør du vælge en varmepumpe med behovsstyring.

Hvor kan jeg finde mere information?

Når du investerer i en luft til vand varmepumpe, så kan du være sikker på, at du køber et produkt, som holder, hvad det lover, hvilket understreges i flere undersøgelser foretaget af Teknologisk Institut. På deres hjemmeside kan du finde mange artikler, som går i dybden med varmepumpers ydeevne og selve teknologien bag.

Vil du være endnu mere sikker i din sag, når du investerer i en varmepumpe, kan du vælge din nye varmepumpe ud fra Energistyrelsens liste over varmepumper. Her finder du god information om varmepumper samt installatører.

Besparelse ved en luft til vand varmepumpe

Er du blevet sikker på, at en luft til vand varmepumpe er den rigtige løsning til boligen, skal du lave en større investering, end hvis du købte et nyt olie- eller gasfyr. Det tjener sig dog hjem igen på længere sigt.

Prisen på en luft til vand varmepumpe vil selvfølgelig variere alt efter, hvor stor en bolig den skal kunne opvarme, men generelt vil prisen ligge et sted mellem 80.000-100.000 kr.

Hvornår denne investering er tjent ind, vil variere alt efter, hvor stort et varmeforbrug du har. Et eksempel, som er opstillet af Klima- og Energiministeriet, viser følgende scenarie:

Besparelse ved valg af varmepumpe
Energitype Forbrug Forbrug i pris
Oliefyr 1.900 liter olie årligt á 10 kr. plus 2.000 kr. i service 21.000 kr.
Luft til vand varmepumpe 5.995 kW el á 2,00 kr. plus 1.500 kr. i service 13.440 kr.
Årlig besparelse 7.560 kr.

Luft til vand varmepumpen i eksemplet koster 65.000 kr. mere end et nyt oliefyr. Den merudgift er tjent hjem igen efter 8,6 år. Herefter kan du nyde den årlige besparelse.

Når du indhenter tilbud på varmepumpe via GreenMatch.dk kan vores partnere også vejlede dig om, hvor stor en besparelse du kan forvente i dit specifikke tilfælde.

Ønsker du en varmepumpe til dit hjem? Udfyld nemt formularen, og modtag op til 4 skræddersyede priser fra autoriserede installatører. Det er naturligvis 100% gratis og uforpligtende.

Sammenlign priser på luft til vand varmepumper her!

Det tager 2 minutter

Installationspris på luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er en god, langsigtet investering, som du kan have glæde af i mange år. Alt efter hvilken type af luft til vand varmepumpe du har behov for, kan det dog godt tage enten kortere eller længere tid at tjene investeringen hjem igen.

Du har sikkert været på udkig efter priser både på nettet og hos fysiske forhandlere, og du har helt ret, hvis du mener, der er stor forskel på priserne. En god tommelfingerregel er, at du skal regne med at skulle betale mellem 80.000 og 100.000 kroner for en kvalitetsvarmepumpe.

Da en luft til vand varmepumpe kan opvarme brugsvand, er installationen derfor med i prisen og kan ikke udregnes separat. Da en autoriseret installatør skal foretage installationen, vil det derfor heller ikke være muligt at installere den selv. 

Varmepumpens samlede pris afhænger af flere faktorer, som blandt andet er:

  • Kvalitet
  • Levetid
  • Ydeevne - din boligs størrelse
  • Service
  • Monteringsomkostninger
Om installationen

De priser, du ser på GreenMatch.dk, er altid inkl. installation af en autoriseret montør.

Jord til vand varmepumpe pris

Med "jord til vand varmepumpe" menes der naturligvis et jordvarmeanlæg. Prisen for dette vil være dyrere end den pris, du vil skulle betale for en luft til vand varmepumpe. Det er dyrere at få installeret jordvarme, fordi det er en langt mere omfattende opgave at nedgrave slangerne i haven i forhold til opsætningen af en luft til vand varmepumpe.

Du kan hoppe tilbage og se priserne her.

Kvalitet og pris går hånd i hånd

Skal du investere i en luft til vand varmepumpe, er det ikke altid, at den billigste løsning på kort sigt også er den billigste i det lange løb. Kvaliteten af varmepumpen har en indflydelse på, hvor meget vedligeholdelse og reparation der er nødvendigt. Jo bedre kvalitet er, jo mindre nødvendig er vedligeholdelse, og jo længere er levetiden også.

En vigtig faktor at tage i betragtning angående vedligeholdelsen er, at der hos nogle leverandører følger service med. Det kan for eksempel være 10 års garanti- og serviceordning. Dette er naturligvis noget, der ikke trækker ned i prisen.

Prisen afhænger også af, hvor stort dit hus er. Altså hvor meget varme varmepumpen skal være i stand til at generere. Jo højere ydeevnen er, desto mere vil pumpen koste. For at finde frem til den rigtige ydeevne, bør du tage kontakt til en montør eller en leverandør.

OBS: Når du kigger markedet igennem, skal du være opmærksom på, at priserne kan være både eksklusive og inklusive moms. Derudover afhænger prisen af, om montering af varmepumpen er med i købet.

Køb luft til vand varmepumpe til dit hjem

Er du blevet fristet af den pris luft til vand varmepumpe koster, kan du hos GreenMatch.dk bestille op til 4 uforpligtende prisoverslag. Husk på at varmepumpe luft til vand prisen er inkl. montering.

Udfyld formularen øverst, og modtag op til 4 løsninger på skræddersyede varmepumpeløsninger. Vi har mere end 5 års erfaring og hjælper dig gerne med at formidle kontakten til den rigtige leverandør.

Sammenlign priser på luft til vand varmepumper her!

Det tager kun 2 minutter

Rasmus Hultquist Nielsen
Skrevet af Rasmus Hultquist Nielsen, Indholdsansvarlig

Rasmus har arbejdet som indholdsansvarlig på GreenMatch.dk fra 2016 - 2019. Han var ansvarlig for at give brugeren relevante informationer om grønne energiløsninger. Han har fået sit arbejde publiceret i bl.a. Ekstra Bladet, Berlingske og TV2.