SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning ved at installere en varmepumpe
Få op til 4 tilbud her
1/4
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 19. september 2023

Luft til vand varmepumpe pris i 2023

Søg tilskud til varmepumpe

Varmepumpepuljen åbner 12. september 2023. Bliv klar til at søge om tilskud til varmepumpe ved at læse vores artikel.

Hent dine tilbud i dag, så du er klar til at søge når puljen åbner!

Prisen på en luft til vand varmepumpe ligger typisk på 100.000 kr. til 130.000 kr., der er dog flere faktorer der påvirker den endelige pris. Det er faktorer som forbrug, varmepumpe størrelse og størrelsen på din bolig.

Vil du sikre dig, at du får den bedste varmepumpe luft til vand pris, bør du altid indhente og sammenligne tilbud fra flere installatører. Det kan du nemt gøre ved at udfylde vores korte formular. Dermed slipper du selv for at skulle bruge timer på at finde og kontakte installatører. 

Her på siden vil vi give dig et overblik over de typer af priser du kan forvente på en luft til vand varmepumpe. Vi giver dig luft til vand varmepumpe pris med og uden montering og fortæller yderligere også, hvordan du kan få tilskud og dermed gøre det billigere at købe en luft til vand varmepumpe.

Når du har udfyldt vores formular vil du modtage op til 4 tilbud på installation af luft til vand varmepumpe.

Tilbuddene som du modtager er 100 % gratis og uforpligtende. Kom i gang allerede i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Luft til vand varmepumpe pris inkl montering i 2023

Prisen for en luft til vand varmepumpe vil typisk afhænge af størrelsen på dit hus, det hedder sig – jo større hus og forbrug du har, jo større varmepumpe har du brug for.

I tabellen nedenfor kan du se hvordan størrelsen på et hus afspejler sig i luft til vand varmepumpe prisen.

Luft til vand varmepumpe priser*
HusarealPris inkl. montage
80 – 140 m2100.000 – 130.000 kr.
140 – 200 m2110.000 – 150.000 kr.
200 – 300 m2140.000 – 170.000 kr.

*Tallene er vejledende gennemsnitspriser fra vores leverandører. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt. For at få en præcis pris, bør indhente tilbud fra installatører. Vær opmærksom på, at den endelige pris først fastsættes, når leverandøren kender til dine behov og dit hus.

Det er ikke kun størrelsen på din bolig der er afgørende for prisen for montering af varmepumpe. Andre faktorer det kan påvirke prisen på luft til vand varmepumpe er bl.a.:

 • Varmepumpens effektniveau
 • Varmepumpens energimærke
 • Varmepumpens effektivitet
 • Omfanget af installation af varmepumpen

Effektniveauet er også det man kalder varmepumpe størrelse. Et stort hus har typisk brug for en stor varmepumpe og dermed en høj effekt, derfor vil prisen også være højere sammenlignet med et mindre hus.
En luft til vand varmepumpe er den gode totalløsning. Installationsomkostningerne er ikke nær så høje som ved jordvarme, men du får de samme fordele som energieffektivitet, lavere varme omkostninger og en grønnere varmeløsning.

Tilskud gør det billigere at skifte til luft til vand

Med Energistyrelsens tilskud til varmepumpe er det muligt at gøre prisen på luft til vand varmepumpe lavere.

Tilskuddet som du kan få fra Energistyrelsen til en luft til vand varmepumpe er 17.000 kr., med et tilskud bliver det endnu mere fordelagtigt at skifte til en luft til vand varmepumpe. Du søger tilskuddet via Energistyrelsens Varmepumpepulje.

Der er enkelte krav du skal opfylde for at kunne søge om tilskud. Opfylder du kravene bliver tilskuddet givet efter et først-til-mølle princip, når puljen åbner.

I 2023 åbner puljen 12. september.

Hvad koster en varmepumpe i drift?

Driftsomkostningerne til en varmepumpe vil afhænge af dit forbrug og din elpris. Da en luft til vand varmepumpe drives af el, vil det være mængden af strøm din varmepumpe bruger, der afgør hvad din varmepumpe koster i drift.

I grafikken kan du få et overblik over, hvor meget strøm en varmepumpe bruger årligt, afhængig af boligstørrelsen. Beregningen er lavet med udgangspunkt i et hjem med to voksne og to børn. Du kan få en konkret beregning med Energistyrelsens energiforbrugsberegner.

Luft til vand varmepump 100 m2 pris

6.600 – 9.500 kWh/år

luft til vand-varmepumpe 200m2 pris

9.500 – 12.400 kWh/år

luft til vand varmepumpe 300m2 pris

12.400 – 17.300 kWh/år

Med en elpris på 2 kr./kWh. Vil den årlige pris se således ud:

Årlig driftspris på varmepumpe
HusstørrelseÅrlig driftspris
80-140 m213.200 kr. – 19.000 kr.
140- 200 m219.000 kr. – 24.800 kr.
200- 300 m224.800 kr. – 34.600 kr

Når du opvarmer med en luft til vand varmepumpe, er det også muligt at få reduceret el-afgift på alt forbrug over 4.000 kWh. Det gør, at prisen for dit forbrug typisk vil være lavere, sammenlignet med et olie- eller gasfyr.

Du skal have et årligt servicetjek på din varmepumpe. Det vil typisk være en del af den aftale du laver med din installatør. Et servicetjek vil koste omkring 1.500 kr. og skal også medregnes som en driftsomkostning.

Hvornår har luft til vand varmepumpen tjent sig selv hjem?

Indenfor 8-10 år vil en luft til vand varmepumpe typisk have tjent sig selv hjem. Det vil dog afhænge af dit forbrug, præcis hvornår varmepumpen er tjent hjem.

Et eksempel, som er opstillet af Klima- og Energiministeriet, viser følgende scenarie:

Besparelse ved valg af varmepumpe
EnergitypeForbrugForbrug i pris
Oliefyr1.900 liter olie årligt á 10 kr. plus 2.000 kr. i service21.000 kr
Luft til vand varmepumpe5.995 kW el á 2,00 kr. plus 1.500 kr. i service13.440 kr.
Årlig besparelse7.560 kr.

Luft til vand varmepumpen brugt i udregningen koster som engangsbetaling 65.000 kr. mere end et nyt oliefyr. Den merudgift er tjent hjem igen efter 8,6 år. Herefter kan du nyde den årlige besparelse.

Ifølge Bolius, kan du typisk spare 5.000 – 10.000 kr. om året på varmeregningen, hvis du skifter et gammelt olie- eller naturgasfyr ud med en ny luft til vand varmepumpe.

Vil du gerne udskifte dit olie eller gasfyr og opnå en årlig besparelse på 5.000 – 10.000 kr. på din varmeregning, så lad os hjælpe dig. Vi kan hurtigt og nemt sætte dig i kontakt med op til 4 autoriserede varmepumpleverandører. De vil give dig deres bedste luft til vand varmepumpe tilbud, du kan herefter sammenligne og vælge det, der passer dig bedst.

Ved at bruge vores service, slipper du for at bruge timer af din fritid på at finde gode installatører, og du er sikker på at modtage tilbud fra autoriserede eksperter.

Herefter kan du begynde at spare på din varmeregning.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Pris på luft til vand varmepumpe abonnement

Varmepumpe på abonnement har en startpris fra 7.500 kr. Prisen afhænger af hvilken udbyder du vælger og dit forbrug. For varmepumpe på abonnement vil der dog typisk være omkostninger til:

 • Opstart (engangsydelse)
 • Månedlig abonnement
 • Strømforbrug
 • Du vil betaler disse typer af omkostninger uanset udbyder.

Med et varmepumpe abonnement ejer du ikke selv varmepumpen, dermed har du heller ikke selv ansvaret, hvis varmepumpen går i stykker eller der opstår problemer. Du slipper selv for investeringen i en varmepumpe, men vil tilgengæld have løbende udgifter til abonnementsservice.

De løbende udgifter undgår du, når du køber varmepumpen selv. Ifølge Energistyrelsen vil det typisk være billigere i længden at undgå de løbende udgifter til varme, og dermed købe varmepumpen.

Vælger du en abonnementsløsning bør du altid gennemlæse kontrakten grundigt og især være opmærksom på vilkårene og dine rettigheder. Du kan ende med at betale mange penge og dermed stå i en uheldig situation, hvis du ønsker at afslutte abonnementet før tid, f.eks. ved salg af bolig eller skift til fjernvarme.

Prisoverblik: Forskellige luft til vand mærker

Indenfor luft til vand varmepumper findes der mange forskellige producenter, både danske og internationale. Den producent du vælger, kan også have afgørende betydning for pris på luft til vand varmepumpe.

I skemaet har vi samlet 3 af de store internationale producenter, så du kan få en idé om deres luft til vand varmepumpe pris. Indhenter du et samlet tilbud fra en installatør, vil priserne være en anden, da installation også vil være inkluderet.

Prisoverblik: Luft til vand varmepumpe producenter
ProducentModelPrisStørrelseEnergimærke
panasonic luft til vand varmepumpe prisWH-ADC0309J3E5ANC – WH-UD07JE557.000 kr. – 60.000 kr.7 kWA++
bosch varmepumpe luft til vand prisCompress 7000i AW87.000 kr. – 100.000 kr.7-9 kWA++
vaillant varmepumpe luft til vand prisAroTHERM VWL 75/5 AS 230V S2+ UniTOWER VWL 78/5 IS86.000 kr. – 95.000 kr.7 kWA++

I vores artikel kan du finde en liste over de bedste varmepumper, både luft til vand, men også luft til luft varmepumpe. Du finder både dansk produceret varmepumper og varmepumper fra internationale producenter.

Er det på tide at udskifte din gamle opvarmningsløsning med en luft til vand varmepumpe, så lad os hjælpe dig. Vi kan sætte dig i kontakt med op til 4 varmepumpeleverandører, der vil give dig deres bedste tilbud. På den måde slipper du for at bruge en masse timer på at undersøge og finde installatører selv.

Ved at sammenligne tilbud er du sikker på, at du ikke betaler for meget for din luft til vand varmepumpe og dermed får den bedste pris.

Vores service vil spare dig for både tid og penge.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål om luft til vand varmepumpe priser

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent

Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget” er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.

Medforfatter
Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?