Bestil tilbud på varmepumpe her
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på en varmepumpe
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 07. januar 2019

Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Bliv klogere på luft til vand varmepumper, og hvorfor du bør overveje at udskifte din gamle opvarmningsform til en varmepumpe.

Hvad er prisen på en luft til vand varmepumpe i 2019?

En luft til vand varmepumpe er en både langsigtet og miljøvenlig investering, som kan spare dig mange penge ud i fremtiden. Da pumpens installationsomkostninger kan være høje, er det en god idé at tjekke hvilken pris, du kan forvente. Så er du sikker på, at du altid får det bedste tilbud til prisen. 

Prisen på en luft til vand varmepumpe vil bl.a. afhænge af hvilken effekt den skal kunne levere til din husstand, din boligstørrelse, omfanget af installationen og andre forhold såsom levetid og design. For at være sikker på, at du får den bedste pris, bør du altid sammenligne priserne på forhånd.

Priserne ligger som regel mellem 60.000 - 100.000 kr. Betaler du denne pris for din varmepumpe, kan du til gengæld forvente en varmepumpe af høj kvalitet. Et større hus kræver en højere ydeevne på varmepumpen, hvilket prisen dermed også vil afhænge af – jo højere ydeevne, desto højere pris. Hvor stor en ydeevne dit hus kræver til varmepumpen, vil en varmepumpeleverandør kunne hjælpe dig med at afklare.

Hvornår er luft til vand varmepumpen den rigtige løsning?

Har du et gammelt olie- eller gasfyr, der bør udskiftes, kan det være værd at overveje at udskifte til en luft til vand varmepumpe (også kaldet et "luft til vand varmeanlæg"), hvis du ikke har haveareal til et jordvarmeanlæg eller ikke ønsker at få haven gravet op.

Du har i den forbindelse sandsynligvis stillet dig selv spørgsmålet "Hvad koster luft til vand varmepumpe?".

En luft til vand varmepumpe kan anvendes til opvarmning af både rum og varmt brugsvand og kan derfor bruges som den eneste opvarmningskilde i dit hjem. Det adskiller den derfor også fra luft til luft varmepumpen, som kun kan bruges til rumopvarmning da varmen er luftbåren.

Du vil ifølge Bolius typisk kunne spare mellem 5.000 og 10.000 kr. om året på varmeregningen, hvis du skifter et gammelt olie- eller naturgasfyr ud med en ny varmepumpe. Varmepumper er over tre gange bedre til at udnytte den tilførte energi end andre former for opvarmning.

Varmepumper der holder, hvad de lover

Når du investerer i en luft til vand varmepumpe, så kan du være sikker på, at du køber et produkt, som holder, hvad det lover, hvilket understreges i flere undersøgelser foretaget af Teknologisk Institut. Vil du være endnu mere sikker i din sag når man investerer i en varmepumpe, kan du vælge din nye varmepumpe ud fra Energistyrelsens liste over varmepumper.

luft til vand varmepumpe pris

Er en varmepumpe en god idé for dig og dit hus?

Der er en række faktorer, der spiller ind, når du skal afgøre, om en luft til vand varmepumpe er en god løsning til dit hus:

  • Fjernvarme - er der fjernvarme i dit område, vil du som oftest have tilslutningspligt. Fjernvarme er desuden som regel en billig og miljøvenlig opvarmningskilde
  • Et velisoleret hus - for at en varmepumpe skal have den optimale effekt, kræver den, at dit hus er velisoleret, da varmepumpen ellers vil komme på overarbejde og bruge alt for meget strøm
  • Gulvvarme - da gulvvarme kræver lav fremløbstemperatur, fungerer en varmepumpe mest effektivt med gulvvarme
  • Effektive radiatorer - har du store og effektive radiatorer, vil de kunne varme huset op ved lav fremløbstemperatur

Disse er nogle af de faktorer, som du bør undersøge, før du investerer i en varmepumpe.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en varmepumpe?

Du bør, som skrevet tidligere, vælge en varmepumpe fra Energistyrelsens liste over energimærkede varmepumper. Tjek varmepumpens SCOP-værdi (Seasonal Coefficient Of Performance), som beskriver den gennemsnitlige årseffektivitet for varmepumpen.

SCOP er et udtryk for, hvor effektiv en bestemt varmepumpe vil være ved et givent varmebehov. En høj SCOP-værdi for en luft til vand varmepumpe var i januar 2018 4,5-5. Vær også opmærksom på, at varmepumpen skal kunne klare en udendørs temperatur på mellem -15 til -30 grader. Vil du have en varmepumpe, som kan tilpasse sin kapacitet efter forbruget, så bør du vælge en varmepumpe med behovsstyring.

Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Er du blevet sikker på, at en luft til vand varmepumpe er den rigtige løsning til boligen, skal du lave en større investering, end hvis du købte et nyt olie- eller gasfyr. Det tjener sig dog hjem igen på længere sigt.

Prisen på en luft til vand varmepumpe vil selvfølgelig variere alt efter hvor stor en bolig, den skal kunne opvarme, men generelt vil prisen ligge et sted mellem 60.000-100.000 kr. Hvornår denne investering er tjent ind, vil variere alt efter, hvor stort et varmeforbrug du har. Et eksempel, som er opstillet af Klima- og Energiministeriet, viser følgende scenarie:

Besparelse ved valg af varmepumpe
Energitype Forbrug Forbrug i pris
Oliefyr 1.900 liter olie årligt á 10 kr. plus 2.000 kr. i service 21.000 kr.
Jordvarme 5.995 kW el á 2,00 kr. plus 1.500 kr. i service 13.440 kr.
Årlig besparelse 7.560 kr.

Jordvarmeanlægget i eksemplet koster 65.000 kr. mere end et nyt oliefyr. Den merudgift er tjent hjem igen efter 8,6 år. Herefter kan du nyde den årlige besparelse.

Etableringspris på luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er en god, langsigtet investering, som du kan have glæde af i mange år. Alt efter hvilken type af luft til vand varmepumpe du har behov for, kan det dog godt tage enten kortere eller længere tid at tjene investeringen hjem igen.

Du har sikkert været på udkig efter priser både på nettet og hos fysiske forhandlere, og du har helt ret, hvis du mener, der er stor forskel på priserne. En god tommelfingerregel er, at du skal regne med at skulle betale mellem 60.000 og 100.000 kroner for en kvalitetsvarmepumpe, når du medregner montering.

Men som med så mange andre ting afhænger prisen af flere ting, som blandt andet er:

  • Kvalitet
  • Levetid
  • Ydeevne - din boligs størrelse
  • Service
  • Monteringsomkostninger

Lad det være sagt med det samme: Skal du investere i en luft til vand varmepumpe, er det ikke altid, at den billigste løsning på kort sigt også er den billigste i det lange løb. Kvaliteten af varmepumpen har en indflydelse på, hvor meget vedligeholdelse og reparation der er nødvendigt. Jo bedre kvalitet er, jo mindre nødvendig er vedligeholdelse, og jo længere er levetiden også.

En vigtig faktor at tage i betragtning angående vedligeholdelsen er, at der hos nogle leverandører følger service med. Det kan for eksempel være 10 års garanti- og serviceordning. Dette er naturligvis noget, der ikke trækker ned i prisen.

Prisen afhænger også af, hvor stort dit hus er. Altså hvor meget varme varmepumpen skal være i stand til at generere. Jo højere ydeevnen er, desto mere vil pumpen koste. For at finde frem til den rigtige ydeevne, bør du tage kontakt til en montør eller en leverandør.

OBS: Når du kigger markedet igennem skal du være opmærksom på, at priserne kan være både eksklusive og inklusive moms. Derudover afhænger prisen af, om montering af varmepumpen er med i købet.

Køb af luft til vand varmepumpe til dit hjem

Ved du allerede nu, at en luft til vand varmepumpe er den rigtige løsning, kan du hos GreenMatch.dk bestille op til 4 uforpligtende tilbud på varmepumper. Udfyld formularen øverst, og modtag op til 4 gratis tilbud på skræddersyede varmepumpeløsninger. Vi har mere end 5 års erfaring og hjælper dig gerne med at formidle kontakten til den rigtige leverandør.