Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud
Sænk din varmeregning ved at installere en varmepumpe
Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk
Som en af de mest effektive og bæredygtige måder at opvarme dit hus på, kan en luft til vand varmepumpe spare dig for store energiudgifter på lang sigt. Men hvor meget skal du forvente at betale for en?
I denne artikel undersøger vi priserne på installation af luft til vand varmepumpe og giver dig en idé om, hvad du kan forvente at betale. Så hvis du overvejer at købe en, skal du læse videre.
Det tager kun 30 sekunder
Priserne på en luft til vand varmepumpe går fra 100.000 – 130.000 kr. for et hus på mellem 80 – 140 m2.
Prisen på en luft til vand varmepumpe til et 200m2 hus vil være højere end et hus på 100m2 det hedder sig – jo større hus og forbrug du har, jo større varmepumpe har du brug for.
Det vil prisen også afspejle, som du kan se i tabellen herunder.
Husareal | Pris inkl. montage |
---|---|
80 – 140 m2 | 100.000 – 130.000 kr. |
140 – 200 m2 | 110.000 – 150.000 kr. |
200 – 300 m2 | 140.000 – 170.000 kr. |
*Tallene er vejledende gennemsnitspriser fra vores leverandører. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt. For at få en præcis pris, bør du tage kontakt til en installatør. Vær opmærksom på, at den endelige pris først fastsættes, når leverandøren kender til dine behov og dit hus.
Flere faktorer har indflydelse på luft til vand varmepumpe prisen, de er b.la.:
Af de opstillede faktorer, er effektniveauet en af de vigtigste faktorer i forhold til pris. Et stort hus med et stort varmeforbrug kræver, at varmepumpen har en høj effekt, hvilket prisen dermed også vil afspejle – jo højere effekt, desto højere pris.
En varmepumpeleverandør vil hjælpe dig med at beregne, hvor stor en effekt varmepumpen skal have for at kunne forsyne dit hus optimalt.
Vil du i kontakt med en varmepumpeinstallatør, som kan give dig et tilbud på den rette størrelse varmepumpe til dine behov, skal du ikke lede mere.
Vi kan sætte dig i kontakt med op til 3 varmepumpeinstallatører, de vil give dig et skræddersyet tilbud på den rette varmepumpe.
Det betyder, at du slipper for at skulle bruge tid på at lede efter installatører selv, og bare kan læne dig tilbage og vente på, at de kontakter dig.
Simpelt, nemt, gratis og uforpligtende.
Det tager kun 30 sekunder
En luft til vand varmepumpe er en langsigtet og miljøvenlig investering, som ifølge SparEnergi.dk kan spare dig for 7.900 kr. om året på varmeudgifter.
En luft til vand varmepumpe vil være en større investering, men også en langsigtet investering. Med en luft til vand varmepumpe af høj kvalitet kan du forvente at få:
Ifølge Bolius, kan du typisk spare mindst 5.000 – 10.000 kr. om året på varmeregningen, hvis du skifter et gammelt olie- eller naturgasfyr ud med en ny luft til vand varmepumpe.
Som vi allerede har været inde på, så varierer prisen på en luft til vand varmepumpe alt efter, den rette størrelse på varmepumpe til dit hjem. Generelt ligger prisen på mellem 100.000 – 170.000 kr.
Hvornår denne investering er tjent ind, vil variere alt efter, hvor stort et varmeforbrug du har. Et eksempel, som er opstillet af Klima- og Energiministeriet, viser følgende scenarie:
Energitype | Forbrug | Forbrug i pris |
---|---|---|
Oliefyr | 1.900 liter olie årligt á 10 kr. plus 2.000 kr. i service | 21.000 kr |
Luft til vand varmepumpe | 5.995 kW el á 2,00 kr. plus 1.500 kr. i service | 13.440 kr. |
Årlig besparelse | 7.560 kr. |
Luft til vand varmepumpen brugt i udregningen koster som engangsbetaling 65.000 kr. mere end et nyt oliefyr. Den merudgift er tjent hjem igen efter 8,6 år. Herefter kan du nyde den årlige besparelse.
Vil du gerne udskifte dit olie eller gasfyr og opnå en årlig besparelse på mindst 7.000 kr. på din varmeregning, så lad os hjælpe dig. Vi kan hurtigt og nemt sætte dig i kontakt med op til 4 autoriseret varmepumpleverandører. De vil give dig deres bedste tilbud, du kan derefter sammenligne og vælge det der passer dig bedst.
Ved at bruge vores service slipper du for at bruge tid på at finde gode installatørerer og du er sikker på at modtage tilbud fra autoriserede eksperter.
Herefter kan du begynde at spare på din varmeregning.
Det tager kun 30 sekunder
I et dansk gennemsnitshus på 130m2 vil et gennemsnitligt luft til vand varmepumpe strømforbrug være 5.746 kWh om året.
For et gennemsnits dansk hus vil et luft til vand varmepumpe strømforbrug koste 16.803 kr. årligt. Denne udregning er lavet med en elpris på 3,87 kr. pr. kWh.
Hvor mange kWh en luft til vand varmepumpe bruger, afhænger af mange faktorer, men en ting er sikkert. Et varmepumpe elforbrug vil koste dig mindre end andre varmealternativer.
I illustrationen kan du se hvor højt dit forbrug typisk vil være afhængig af størrelsen på dit hus, hvad du betaler vil så afhænge af din pris på el. Udregningen af forbrug er baseret på et hjem med to voksne og to børn. Beregningen er foretaget via Energistyrelsens energiforbrugsberegner.
6.600 – 9.500 kWh/år
9.500 – 12.400 kWh/år
12.400 – 17.300 kWh/år
Varmepumpens høje energieffektivitet er med til at gøre, at du får mere ud af de kWh du betaler for. For hver ene kWh en varmepumpe trækker ind får du 3-5 kWh ud, som opvarmer din bolig, dermed får du altså dit forbrug op til fem gange igen, og betaler på sin vis mindre end du faktisk forbruger.
Tre faktorer har afgørende betydning for, hvordan dit varmeforbrug er med en luft til vand varmepumpe. De er: SCOP-værdi, effekt ved udendørstemperatur og behovsstyret varmepumpe. Hvis din varmepumpe har den rette størrelse, vil de være med til at sikre dig et optimalt varmeforbrug.
SCOP (Seasonal Coefficient Of Performance) beskriver den gennemsnitlige årseffektivitet for varmepumpen. Det er et udtryk for, hvor effektiv en varmepumpe er. Jo højere SCOP, jo mere effektiv er pumpen. I marts 2023 ligger en høj SCOP-værdi for en luft til vand varmepumpe på omkring 3,5-4 ved tilkobling til radiator 5 – 4,5 ved tilkobling til gulvvarme.
Udover SCOP-værdi skal du også være opmærksom på, varmepumpens effekt ved en lav udendørstemperatur.
I Danmark skal en varmepumpe kunne klare en udendørstemperatur på mellem –15 til -30 grader.
Med et større hus kommer typisk et højere varmeforbrug. Et større hus vil derfor have brug for en varmepumpe med en højere effekt, det betyder også en varmepumpe med en højere pris.
For at være sikker på at opnå en optimal besparelse skal du have en varmepumpe, som kan tilpasse sin kapacitet efter dit forbrug. Om vinteren har du brug for mere opvarmning, end du har om sommeren.
Med en varmepumpe med behovsstyring regulerer den selv kapaciteten til at passe til dit varierende forbrug. På den måde undgår du, at varmepumpen starter og stopper unødvendigt. Det betyder, at varmepumpen er konstant i drift, hvilket minimerer forbruget.
En luft til vand varmepumpe er den gode totalløsning. Installationsomkostningerne er ikke nær så høje som ved jordvarme, men du får de samme fordele som energieffektivitet, lavere varme omkostninger og en grønnere varmeløsning.
Ja, du kan få tilskud til luft til vand varmepumper via Energistyrelsens Varmepumpepulje.
Siden oktober 2020 frem til 2022 var det via Bygningspuljen, du kunne få tilskud til varmepumpe installation. I 2023 er Bygningspuljen lukket og erstattet med Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen.
Varmepumpepuljen forventes at åbne i løbet af foråret 2023 og Energirenoveringspuljen efter sommerferien i 2023.
I følge Energistyrelsen kan du få 13-30.000 kr. i tilskud til en luft til vand-varmepumpe, hvis du skifter fra naturgas, oliefyr, elvarme eller biokedel i helårsboliger, som ligger uden for fjernvarmeområder.
Når du varmer med el får du desuden også en reduceret elafgift på alt elforbrug over 4.000 kWh. For at få reduceret din elafgift, skal du registrere din opvarmningsform i BBR og derefter sende en ansøgning til dit elselskab.
Er det på tide at udskifte din gamle opvarmningsløsning, så lad os hjælpe dig. Vi kan sætte dig i kontakt med op til 3 varmepumpeleverandører der vil give dig deres bedste tilbud. På den måde slipper du for at bruge en masse tid på at undersøge og finde installatører selv.
Ved at sammenligne tilbud er du sikker på at du ikke betaler for meget for din luft til vand varmepumpe.
Vores service vil spare dig for både tid og penge.
Det tager kun 30 sekunder
Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget” er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.