Hulmursisolering

Sammenlign pris og kvalitet på hulmursisolering - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Isolering - Få op til 4 gratis tilbud på isolering
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Info om hulmursisolering

Hulmursisolering eller hulrumsisolering som det også er kaldt, er en isoleringsform hvor man fylder tomrummet mellem yder- og indervæg af en bygning med et isoleringsmateriale. Hulmursisolering er både et billig og nemt alternativ til at spare penge og er samtidigt meget miljøvenligt. Selve hulmursisolering sker ved at blæse et isoleringsmateriale ind i mellem murerne. Det gøres enten ved at bore et hul i selve muren eller fjerne mursten, for så at fylde hulrummet op med isoleringsmateriale. Man kan spørge sig selv om hvorfor man valgte ikke at hulmursisolere boliger, da man i sin tid byggede boligerne, når nu det ikke krævede særligt meget eller var særlig dyrt. Grunden var, at man før oliekrisen ikke tænkte særlig meget på at spare på energien. Det var billigt at fyre med olie og gas, derfor prioriterede man ikke isolering særlig højt. Så når vinteren kom skruede man bare op for fyret, velvidende at det ikke var den mest miljøvenlige løsning, men til gengæld en billig løsning.

Kan dit hus blive hulmursisoleret?

Du kan oftest se udfra dine tegninger af din bolig, om den er bygget med et hulrum og om den er blevet isoleret. Der vil også typsik være papirer på om din bolig senere hen er blevet hulmursisoleret. Hvis du ikke har mulighed for at skaffe disse papirer. Kan du få en specialist til at tage et billed af din mur med et termografik kamera, som kan vise om din mur har er blevet hulmursisoleret, samt om den er blevet hulmursisoleret og om isoleringen stadig har sin effekt.

Hvis dit hus kan blive hulmursisoleret, er der flere fordele ved dette:

  • Der er mange penge at spare
  • Mindre kondens og risiko for skimmelsvamp
  • Din boligværdi vil stige
  • Miljøvenlig løsning

Læs også: Gulvisolering

Prisen for at hulmursisolere

Hvis ikke dit hus allerede er hulmursisoleret, så er det på tide at få det gjort. Det er både nemt og billigt og vil spare dig mange penge. Det anslås at hvis du skal hulmursisolere et parcelhus vil det koste lige omkring 20.000 kr. hvilket vil være indtjent på omkring 2-5 års tid. Dette gør det til en meget fordelagtig forretning, at få isoleret dit hus. Det anslås at du typisk sparer omkring 6000 kr. om året ved at hulmursisolere dit hus.

Tilskud til hulmursisolering

Der er tilskud at hente på at hulmursisolere dit hus. Til forskel fra solvarme, så kommer tilskuddet ikke direkte fra SKAT, men fra energiselskaberne. Måden du opnår tilskuddet, er ved at sælge din energibesparelse til et energiselskab. Du kan spare 30 øre per kilowatt. Der bliver heraf oftest trukket ca. 7 ører i administrationsgebyr. Tilskuddet er kun gældende for energiproducerende tiltag. Samtidig er det vigtigt, at du får rapporteret dette tiltag i samarbejde med energiselskabet, da dette er et krav og du kun herved kan modtage dit tilskud for din hulmursisolering. Du rapporterer det ved at lave en købsaftale med dit energiselskab. Det er vigtigt at gøre det inden i påbegynder arbejdet.

Køb af hulmursisolering

Det er normalt let og ukompliceret at få hulmursisoleret dit hus. Da hulmursisoleringen bliver blæst ind i hulmuren, vil det ikke være til gene for beboerne. Det tager typisk 1 til 2 dage at hulmursisolere et hus. Hvis du skal have lavet hulmursisolering forudsætter det, at dine yder- og indervægge er i god stand. Er du i tvivl om dine mures tilstande kan du få en håndværker til at tage et kig på murene og få lavet en vurdering, om hvorvidt dine yder- og indervægge er i god nok tilstand til at blive hulmursisoleret.

Isoleringsmaterialer

Der findes forskellige materialer du kan bruge til din hulmursisolering. De mest brugte er mineraluld som er en blanding af stenuld og glasuld. Men der findes også mere atypiske isoleringsmaterialer såsom flamingo og papir. Generelt er der mest erfaring med at arbejde med sten- og glasulds isolering ved hulmursisolering. Det giver det bedste resultat og er nemmest at arbejde med. Herunder kan du få et overblik over, de forskellige typer af isoleringsmaterialer:

Glasuldsisolering - Glasisolering er et isoleringsmateriale bundet sammen af glastråde og er et utrolig miljøvenligt materiale, da 95 % af materialet er af glas. Det er i forhold til andre isoleringsmaterialer et meget let materiale som gør det nemt at arbejde med og er derfor en af de mest anvendte materialer.

Stenuldsisolering - Stenuld er lavet ved at smelte sten såsom kalksten og stenbriketter. Stenuld er også nærmere kendt som Rockwool. Det er et utrolig brandsikkert materiale og kan modstå brand i 2 timer og hvis det bliver ramt af vand kan det ikke gå i brand.

Papirisolering - Papirisolering er også en meget miljøvenlig løsning. Det er lavet af genbrugspapir som er saltet og tilføjet boresyre til at formindske brændbarheden. Derudover reducere det også chancen for at få skimmelsvamp og mug.

Flamingoisolering - Flamingoisolering er det mindst miljøvenlige isoleringsmateriale af de nævnte. Ved indsprøjtning skummer det op i hulmuren. Det er meget brandfarligt og afgiver giftig røg ved brand. Det har til gengæld gode egenskaber i forbindelse med at holde fugt ude.

Få tilbud på hulmursisolering

Det er de seneste år blevet mere og mere populært at hulmursisolere sin bolig. Dette skyldes at forbrugere har fået øjnene op for, at der er mange penge at spare samtidig med at der er meget miljøvenligt. Du kan nemt og hurtigt komme i gang med at få hulmursisoleret dit hus, da det ikke er nær så dyr en løsning som andre måder at spare energi såsom solenergi, hvor du nemt kan smide 100.000 efter et anlæg. Hvis du gerne vil vide mere om hulmursisolering og gerne vil modtage tilbud på hulmursisolering, så er det eneste du skal gøre, at udfylde boksen oppe i højre hjørne og du vil indenfor kort tid modtage flere tilbud på hulmursisolering.