Hulmursisolering - Sammenlign priser fra lokale installatører
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 09 september 2021

Hulmursisolering

Sådan reducerer du omkostningerne på din grønne investering

I Bygningspuljen kan du søge tilskud til blandt andet luft til vand varmepumpe, jordvarme og isolering. Tilskuddet dækker op til 20% af totalprisen.

Hulmursisolering: Få mest ud af varmen i din bolig

Hulmursisolering, eller hulrumsisolering, er en form for isolering, hvor tomrummet mellem yder- og indervæg af en bygning fyldes med et luftigt isoleringsmateriale. Isoleringstypen passer til alle varmekilder, også jordvarme og varmepumper.

Hulmursisolering er en billig og simpel isoleringsform, som både er miljøvenlig og samtidig vil spare dig mange penge fremover. Udgifterne er oftest tjent ind på ca. 1-3 år., afhængigt af din bolig. Selve isoleringen sker ved, at der blæses et isoleringsmateriale ind i mellem inder- og ydermurene. Det gøres enten ved at bore et hul i selve muren eller fjerne mursten for at fylde hulrummet op.

I modsætning til andre isoleringsformer kræver hulmursisolering en autoriseret isolatør. Årsagen er, at der skal laves et hul ind i muren, hvor hulmursisoleringen sprøjtes ind. Det kan kun en autoriseret håndværker lave. Du kan tilmed få energitilskud og håndværkerfradrag til isolering.

Ønsker du tilbud på hulmursisolering til din bolig? Du kan her på GreenMatch.dk nemt bestille op til 4 skræddersyede tilbud fra autoriserede danske isolatører - udfyld formularen øverst, og vi kontakter dig med opfølgende spørgsmål. Du får på den måde den bedste isolering pris.

Hvad er prisen på hulmursisolering?

Du kan her se priseksempler på hulmursisolering. Hvis ikke dit hus allerede er hulmursisoleret, er det på tide at få det gjort, da det kan spare dig mange penge på varmeregningen.

Pris på isolering
Isoleringstype Priseksempel*
Isolering af hulmur Ca. 110 - 140 kr inkl. moms pr. m2
Tømning af leca samt indblæsning af nyt materiale Ca. 350 - 400 kr. inkl. moms pr. m2
*Bemærk, at alle priser er gennemsnitspriser fra leverandører

Det er ukompliceret at få hulmursisoleret dit hus. Da hulmursisoleringen bliver blæst ind i hulmuren, vil det ikke være til gene for beboerne, da det ikke kræver nogen speciel opsætning andet end isolatørens medbragte udstyr. Det tager typisk 1 til 2 dage at hulmursisolere et hus. Hvis du skal have lavet hulmursisolering forudsætter det derudover, at dine yder- og indervægge er i god stand.

Er du i tvivl om dine mures tilstand, kan du få en håndværker til at tage et kig og få lavet en vurdering, om dine yder- og indervægge er i god nok stand. Når du takker ja til et tilbud fra GreenMatch.dk, modtager du derudover et konsulentbesøg fra den valgte partner. Her afklarer isolatøren, hvordan arbejdet skal udføres, og du får samtidig den endelige pris.

Vil du have dit hus isoleret? Du kan her på GreenMatch.dk bestille op til 4 skræddersyede tilbud på en hulmursisolering pris. Udfyld formularen øverst, og vi kontakter dig.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Hvad er hulmursisolering, og hvordan virker det?

Hulmursisolering er en isoleringstype, der blæses ind mellem inder- og ydermuren i en bolig. Isoleringen placeres i det hulrum, der er mellem væggene og kaldes derfor ofte også hulrumsisolering. Begge begreber dækker dog over samme isoleringstype.

Isoleringstypen virker ved, at isoleringsmaterialet udfylder det hulrum, hvor der ellers ville være kold luft, der nedkøler boligen. Det er en simpel måde at isolere boligen på, da arbejdet ikke er så omfattende som ved andre typer. Det betyder, at du med forholdsvis minimal renovering kan opnå store besparelser.

Hvis det ikke allerede er gjort, bør du hulmursisolere dit hus, da de nuværende varmepriser er høje og kun er stigende.

Fordele ved denne isoleringsform
  • Store besparelser på varmeregningen
  • Mindre kondens og risiko for skimmelsvamp
  • Din boligværdi vil stige
  • Miljøvenlig løsning.

Hulmursisolering af ældre bygninger

Har du et ældre hus, der er bygget fra 1920’erne og op, er der stor sandsynlighed for, at du kan have gavn af denne løsning. Husene i denne tidsperiode har oftest ikke hulmursisolering. Det betyder, at der ofte er et tomt hulrum mellem inder- og ydervæggene, hvori kold luft kan opsamles.

Man kan undre sig over, hvorfor man valgte ikke at hulmursisolere boligerne, da man i sin tid byggede dem, da det hverken kræver meget arbejde eller er særlig dyrt. Årsagen er, at man før oliekrisen ikke tænkte særlig meget på at spare på energien.

Det var billigt at fyre med olie og gas, og derfor prioriterede man ikke isolering særlig højt. Når vinteren kom, skruede man bare op for fyret - velvidende, at det ikke var det mest miljøvenlige, til gengæld var det billigt.

Sådan virker hulmur isolering

Kan mit hus hulmursisoleres?

Du kan oftest se på plantegningerne af din bolig, om væggene er bygget med et hulrum, og om de er isolerede. Der vil også typisk være papirer på, om din bolig senere er blevet hulmursisoleret.

Hvis du ikke har mulighed for at skaffe disse papirer, kan du få en specialist til at tage et billede af din mur med et termografisk kamera, som kan vise, om din mur er blevet hulmursisoleret, og om isoleringen stadig har sin effekt.

Inden du får isoleret dit hus, kan du med fordel tjekke din boligs energimærke. Det gøres nemt hos Energistyrelsen, hvor du også kan læse mere om de gældende regler for isolering.

Isoleringsmaterialer - hulmursisolering

Der findes forskellige materialer til hulmursisolering. Det mest brugte er mineraluld, som er en blanding af stenuld og glasuld. Der findes også mere atypiske isoleringsmaterialer, såsom flamingo og papir. Det valgte isoleringsmateriale afhænger af størrelsen på hulrummet. Passer hulrummet ikke til mineraluld, skal der f.eks. isoleres med papir eller polystyrenkugler.

Herunder kan du få et overblik over de forskellige typer isoleringsmaterialer.

1. Glasuldsisolering

  • Glasisolering er et isoleringsmateriale bundet sammen af glastråde. Det er et meget miljøvenligt materiale, da 95% af materialet består af glas. Det er, i forhold til andre isoleringsmaterialer, et meget let materiale, som gør det nemt at arbejde med, og det er derfor et af de mest anvendte på markedet.

2. Stenuldsisolering

  • Stenuld er lavet ved at smelte sten som f.eks. kalksten og stenbriketter. Materialet kendes også som det danskproducerede Rockwool. Det er et utrolig brandsikkert materiale, som kan modstå brand i op til 2 timer. Hvis det bliver ramt af vand, kan det ikke gå i brand.

3. Papirisolering (papiruld)

  • Papirisolering er også en meget miljøvenlig løsning. Det er lavet af genbrugspapir, som er saltet og tilføjet boresyre for at formindske brændbarheden. Derudover reducerer det også risikoen for at få skimmelsvamp og mug.

4. Flamingoisolering (polystyrenkugler)

  • Flamingoisolering er det mindst miljøvenlige isoleringsmateriale af de nævnte. Ved indsprøjtning skummer det op i hulmuren. Det er meget brandfarligt og afgiver giftig røg ved brand. Det har til gengæld rigtig gode egenskaber i forbindelse med at holde fugt ude af boligen.

Det er de seneste år blevet populært at hulmursisolere boligen. Dette skyldes, at forbrugerne har fået øjnene op for, at der er mange penge at spare, samtidig med at det er meget miljøvenligt. Det er en god løsning til dig, der vil have hurtige besparelser - det kan som regel ses allerede på første varmeregning.

Du kan hurtigt komme i gang med at få hulmursisoleret dit hus, da det ikke er nær så dyr en løsning som andre måder at spare energi. Her på GreenMatch.dk har vi mere end 5 års erfaring med formidling af hulmursisolering til private. Vores partnere giver dig altid deres bedste tilbud, da de ved, at de er i konkurrence med hinanden.

Du kan herunder se, hvordan du nemt kommer i gang med at bestille tilbud.

Sådan bestiller du tilbud på isolering hos GreenMatch

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 72 hverdage mellem 9:00 til 20:00 eller info@greenmatch.dk.

Ønsker du at modtage skræddersyede tilbud på hulmursisolering, kan du udfylde boksen oppe i højre hjørne. Du vil indenfor kort tid modtage op til 4 tilbud - gratis og uforpligtende.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent

Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. "Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget" er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.