Sammenlign priser på jordvarme
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Med 3 nemme trin

VIGTIGT: På grund af stor interesse for det nye tilskud, kan vi ikke i alle tilfælde garantere 4 tilbud på luft til vand varmepumper og jordvarmepumper.

Med 3 nemme trin
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 16 juli 2021

6-trins tjekliste: Kan du få jordvarme?

Fordele ved jordvarme

Fordelene ved jordvarme er mange. Først og fremmest kan du med jordvarme lave rigtige store besparelser på din varmeregning, og derfor vælger flere og flere danskere at investere i jordvarme. Som minimum kan du skære halvdelen af varmeregning, og der er også set flere tilfælde, hvor besparelsen har været på omkring 75 %. For at opnå denne store besparelse, kræver det dog, at der er flere krav der er opfyldt. Generelt kræver jordvarme mange ting af din bolig, før det kan betale sig at investere i det. Her giver vi dig en tjekliste til, hvad det kræver af din bolig at kunne få installeret i jordvarme.

Det er ikke sådan, at nogle af kravene er vigtigere end andre. Det er lidt som en bil: Man ikke undvære hverken motoren eller hjulene.

Krav 1: Er dit hus isoleret?

En forudsætning for, at du kan få jordvarme er, at din bolig er velisoleret. Hvis ikke din bolig er isoleret ordentligt, vil det betyde, at den varme som jordvarmeanlægget producerer forsvinder ud af huset. Når varmen forsvinder ud af huset, betyder det, at jordvarmeanlægget skal producere mere varme. Anlægget skal altså producere mere varme, end hvad der egentlig er nødvendigt, og dermed vil din besparelse blive meget lille, eller måske endda negativ.

Krav 2: Din haves størrelse

Dér, hvor mange mennesker må kaste håndklædet i ringen, er ved, at deres have er for lille. Jordvarme kræver nemlig rigtig meget plads. Det skyldes, at der skal graves en jordslange ned i haven. Længden på jordslangen afhænger af, hvor stort dit hus er, og dermed dit varmebehov. Som minimum plejer jordslangen at skulle være 200 meter lang. Da der er nogle krav til, hvordan jordslangen skal graves ned, kræves det, at haven er minimum 300-400 kvadratmeter stor. En tommelfingerregel er, at dit haveareal skal være tre gange så stort som din boligs.

Krav 3: Har du gulvvarme?

Da jordvarme fungerer bedst med en lav fremløbstemperatur, vil det være bedst hvis varmeafgiveren i huset har en stor overflade. Gulvet i huset har den størst mulige overflade. Derfor vil jordvarme fungerer allerbedst, hvis du har vandbåren gulvvarme. Hvis ikke du har det, kan det også i nogle tilfælde lade sig gøre, hvis dine radiatorer er store og velfungerende. Hvis du har store, effektive radiatorer, kan de godt varme huset op ved lav fremløbstemperatur. Det kan du teste ved at skrue fremløbstemperaturen ned til 45 grader på en kold dag, og samtidig skrue helt op på radiatorernes termostater, og se om du kan varme huset op.

Jordvarme

Krav 4: Kan du få tilladelse hos kommunen?

Før du begynder at grave jordslangen ned i din have, skal du have tilladelse hos din kommune. De skal godkende, om der er forhold, der gør, at du ikke må grave i din have. Blandt andet må du ikke grave din jordslange ned, hvis den ligge under 50 meter fra en vandboring, der har med drikkevand at gøre. Du kan ansøge om tilladelse via Borger.dk, din lokale Borgerservice eller via Miljøstyrelsens ansøgningsskemaer til jordvarme.

Krav 5: Har du penge nok?

Jordvarme er den dyreste vej at gå indenfor grøn energi. Til gengæld er det også jordvarme, der kan give dig de største besparelser på din varmeregning, så du kan forsøde din tilværelse. Det ændrer dog ikke ved, at jordvarme kræver en investering på minimum 100.000 kroner. Når der står minimum, er det udtryk for, at jo større dit hus er, jo dyrere et jordvarmeanlæg skal du have, for at imødekomme dit varmebehov. Normalt siger man, at et hus på 130 kvadratmeter skal have et jordvarmeanlæg på cirka 125.000 kroner, men der kan være flere faktorer, der kan spille ind.

Krav 6: Tilslutningspligt

Hvis du bor i et område, hvor der er tilslutningspligt til fjernvarmen, er det en dum idé at investere i jordvarme. Dels fordi, du alligevel skal betale for at være tilsluttet, og dels fordi fjernvarme i mange tilfælde er en okay økonomivenlig løsning, der gør at det ikke kan betale sig at investere i jordvarme.

Tilbud på jordvarme?

Hvis ovenstående krav ikke er en hindring i dit tilfælde, er der sådan set ikke nogen undskyldning for ikke at se nærmere på jordvarme. Har du besluttet dig for at bruge et jordvarmeanlæg som opvarmningsform, og skal ud og finde et jordvarmeanlæg, er der her nogle gode tips til, hvad du skal huske. Husk altid at rådføre dig med folk med ekspertise, til at få defineret dit behov for størrelsen og ydelsen af jordvarmeanlægget.

Når dette er gjort, og du er klar til at få tilbud, bør du altid få flere tilbud. På den måde sikrer du, at du får flere bud på, hvordan dine udfordringer bliver løst bedst. Ud over det, er du også sikker på at få den bedste pris. Her hos GreenMatch.dk, kan du nemt og enkelt bestille tilbud på jordvarmeanlæg. Ved at udfylde kontaktformularen kan du definere dine personlige behov. Herefter bliver du kontaktet af flere udbydere af jordvarmeanlæg med henblik på et tilbud. På den måde kan du hurtigt og nemt få flere tilbud på jordvarmeanlæg. Det er 100 % gratis og uforpligtende. For at komme til kontaktformularen, kan du klikke her: jordvarme. Kan du ikke få jordvarme, kan du indhente tilbud på en varmepumpe.