Papirisolering

Sammenlign pris og kvalitet på papirisolering - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Isolering - Få op til 4 gratis tilbud på isolering
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 25. september 2019

Papirisolering - et miljøvenligt materiale

Papirisolering er et af de nyeste alternativer, der findes til at isolere din bolig. Det er kort sagt et isoleringsmateriale lavet af genbrugspapir, som har fået tilføjet både salt og borsyre for at gøre det mindre brandfarligt samt for at holde svamp, fugt og skadedyr væk. Det er en af de mest miljøvenlige måder at isolere sit hus på.

Papirisolering er blevet en god modspiller til det traditionelle glasuld og stenuld, da det opnår de samme egenskaber som dem, men samtidigt er en mere miljøvenligt. Det er samtidigt utroligt brandsikkert, og de syrer og salte, som er blevet tilføjet papiret, er med til at holde skadedyr væk. De salte, som er blevet tilføjet, gør det simpelthen umuligt for skadedyr at leve omkring. Luften bliver for tør til, at de kan ånde.

Der er både fordele og ulemper ved papirisolering: 

Fordele ved papirisolering:

  • Miljøvenligt materiale, det belaster miljøet betydeligt mindre end andre isoleringsmaterialer.
  • Det hverken klør eller kradser, når du arbejder med materialet, det anbefales dog, at du bruger maske, når du arbejder med materialet.
  • Mindst lige så varmeisolerende som mineraluld.
  • Bedre lydisolation, øger din boligs værdi.

Ulemper ved papirisolering:

  • Papirisolering kan have en tendens til at falde sammen ved indblæsning.
  • Papirisolering er i grunden brandfarligt, men bliver tilsat brandhæmmende kemikalier, så det er mindre følsomt overfor brand.
  • Papirisolering kan falde sammen, når det bliver ramt af vand og derved mindske isoleringsevnen.
  • Man bør ikke anvende papirisolering som hulmursisolering, hvis muren er særligt udsat for regn.

Pris på papirisolering

Isolering er generelt en god forretning for en husejer. Det er oftest nemt at få lavet og koster ikke mange penge. Der er ikke meget forskel på prisen, hvad end om du får mineraluldsisolering eller papiruldsisolering, så hvorfor ikke bruge det materialer, som er mindst skadelige for miljøet. Du skal nok regne med, at det koster ca. 15.000-20.000 kr. at få papirisoleret et parcelhus på ca. 120 m2. Det kan selvfølgelig variere fra leverandør til leverandør.

Tilskud til papirisolering

I juni 2011 vedtog regeringen tiltaget om håndværkerfradrag. Dette skal gøre det mere attraktivt for boligejere at efterisolere og forbedre deres bolig. Det skulle derudover også sætte mere gang i lærepladser til håndværkere. Håndværkerfradraget giver boligejeren muligheden for at trække noget af håndværkerens løn fra i skat, tilskuddet kan dog maks. være på 15.000 kr. Derudover er det også mulighed for at få energisparetilskuddet, som giver dig et beløb på, hvor meget din isolering sparer miljøet for CO2-udledning.

Læs også: Gulvisolering

Papirisoleringens begyndelse

Papirisolering blev oprindelig opfundet i USA helt tilbage i 1890'erne, men kom først til europa efter 2. verdenskrig. Danmark var langsomme til at opsamle dette isoleringsmateriale, og det blev først lanceret i Danmark i 1989. Der er i USA blevet foretaget en undersøgelse med to huse, som var blevet isoleret med henholdsvis papirisolering og med mineraluld. Denne undersøgelse viste, at huset med papirisoleringen havde et 25% lavere energiforbrug end huset med mineraluld.

Hvis man dernæst skal sammenligne det med et hus, som slet ikke er blevet isoleret, så vil det have et 300% højere energiforbrug end huset med papirisolering.

Sammenlign priser på papirisolering her Det tager kun 2 minutter

Hvordan udføres papirisoleringen?

Papirisolering foregår oftest i sammenhæng med en hulmursisolering, men kan også bruges til loftisolering, gulvisolering osv. Papirisolering kan håndteres på to måder, enten som granulat eller som plader. Granulatet bliver typisk brugt til hulmursisolering, og pladerne bliver typisk brugt til loftisolering.

Når du skal papirisolere din hulmur, vil der blive boret et hul i væggen eller fjernet en mursten for så at kunne indblæse papirisoleringen. Papirisolering er god til at udfylde hele tomrummet, da det bedre kan justere sig rundt blandt installationer og omkringliggende materialer, som kunne være i hulmuren. Det vil derfor skabe færre huller, som ellers ville have fungeret som kuldebroer.

Det vil typisk kræve en til to håndværkere at foretage arbejdet og kan i løbet af en dag have installeret papirisoleringen. Du kan eventuelt få det foretaget mens du er på arbejde og når du så kommer hjem er dit hjem bleve papirisoleret.

Skab et bedre indeklima

Der er foretaget nogle sammenligninger af, hvordan papirisolering isolerer i forhold til det mest anvendte mineraluld. Man har fundet frem til, at papirisolering isolerer 20% bedre end mineraluld, dvs. at dit indeklima i dit hjem bliver forbedret, og det vil holde bedre på varmen.

Det skal siges, at hvis du vælger at få lavet din papirisolering med plader, er det vigtigt, at du får foretaget nogle meget eksakte udskæringer af pladerne, så de kommer til at ligge helt perfekt. Hvis der kommer mellemrum mellem pladerne, kan det danne kuldebroer, som vil reducere papirisoleringens effekt samt aflede varmen fra din bolig.

Få tilbud på papirisolering

Papirisolering blev for første gang brugt i USA for 100 år siden. Udviklingen til det europæiske marked og opdagelsen af potentialet af papirisolering er gået meget langsomt, og der er først for nyligt, at danskerne og det danske marked har fået øjnene op for papirisolering. Det kom til Danmark i 1990'erne og har lige siden været en af de mest populære måder at isolere på.

Du skal vælge papirisolering, hvis du er ude efter en miljørigtig og ukompliceret måde at isolere på. Hvis du udfylder boksen oppe til højre, så vil du indenfor kort tid have flere uforpligtende tilbud på, hvad det vil koster for dig at papirsiolere.

sådan bestiller du tilbud på papirisolering