Få tilskud til isolering og SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning!
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Få tilskud fra Energirenoveringspuljen
Få tilskud fra Energirenoveringspuljen

Få tilskud til isolering på op til 180 kr./m2

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 21. maj 2024

Papirisolering

Papirisolering
Få tilskud til isolering

Energirenoveringspuljen åbner d. 10. april kl. 10.00. Her kan du søge om tilskud til isolering, hvis dit hus har energimærke E, F eller G.

 

Varmepumpepuljen åbner d. 27. maj 2024, her kan du søge om tilskud til varmepumpe.

Spar penge, og minimer dit miljøaftryk med papirisolering

Papirisolering, også kaldet papiruld, er et isoleringsmateriale, som er et populært alternativ til traditionelle isoleringsmaterialer - især på grund af materialets gode isoleringsevne, miljøvenlige fordele og økonomiske besparelser.

Sammenlignet med andre former for isolering kan papiruld være på lige fod og i nogle tilfælde at foretrække fremfor materialer som stenuld og glasuld. Papirulden, der anvendes i isoleringen, bliver tilsat salte, der både øger materialets brandsikkerhed og holder skadedyr væk.

Korrekt isolering af din bolig kan have stor indflydelse på dit energiforbrug og indeklima, og med papirisolering behøver installationen hverken at være dyr eller tidskrævende. F.eks. er det velegnet til hulmursisolering, og arbejdet kan ofte udføres på en enkelt dag uden større indgreb på boligens facade.

Ønsker du mere omkring papirisolering pris, anvendelse og installation? Bestil op til fire tilbud fra GreenMatch.dk - tilbuddene er både uforpligtende og gratis. Du kontaktes med løsninger på isolering til din bolig, og du vælger den, der passer dig bedst.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 2500 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvad er papirisolering?

Papirisolering er et isoleringsmateriale, der produceres af gamle genbrugsaviser, hvilket gør det til en af de mest miljøvenlige metoder til isolering af boligen. For at gøre papirulden til et effektivt isoleringsmateriale tilsættes der kemiske salte.

Disse salte brandsikrer isoleringsmaterialet og hjælper med at holde eventuelle skadedyr væk, da de gør det ubehageligt for skadedyr at opholde sig tæt på materialet i længere tid. Saltene udtørrer derudover omgivelserne omkring isoleringen, hvilket hjælper som forebyggelse af svamp.

Bemærk! Betegnelsen ‘Papiruld’ kommer fra en dansk leverandør af samme navn. I denne artikel anvendes udtrykket også om det materiale, som isoleringen er lavet af.

Papirisolering kan anvendes til adskillige områder af din bolig:

 • Loftisolering
 • Isolering af skråvægge
 • Hulmursisolering
 • Gulvisolering
 • Isolering af krybekælder
 • Isolering af skunk
 • Isolering mellem etager.

Ved installation udelukkende med isoleringsplader kan du risikere, at der opstår sprækker, f.eks. mellem materialet og loftets vægge. Dette kan danne kuldebroer, som sænker den generelle isoleringsevne af materialet. Derfor kan isoleringsplader med fordel installeres sammen med papiruldsgranulat for en tæt og effektiv isolering.

Hvad er en kuldebro?

Kuldebroer er huller i en boligs isolering, der kan gøre det nemmere for varmen at slippe ud, hvis isoleringen ikke er pakket helt tæt. Ældre boliger kan ofte have kuldebroer, fordi isoleringsmaterialet med tiden synker sammen eller mister noget af isoleringsevnen.

Papirisolering i granulatform er derudover velegnet til hulmursisolering, da materialet på kort tid kan installeres direkte i hulmuren mellem boligens indre og ydre vægge. Det giver et tæt dækkende resultat, fordi granulatet tilpasser sig væggens indvendige installationer, såsom rør og ledninger.

Hvad er prisen for papirisolering?

Standardpriser for installation af isolering med papiruld kan variere meget, da prisen afhænger af husets størrelse og eksisterende isolering.

Priseksempel på et 120 m2 hus:

 • Loftisolering med 200 mm papiruld vil koste omkring 22.500 kr. inkl. moms (gangbro og vindstop er inkluderet i prisen).
 • For et hus på samme størrelse vil isolering af 85 m2 hulmur med 90 mm papiruld koste omkring 9.700 kr. inkl moms.

Disse priser er kun vejledende, men installering af papirisolering kan som regel gøres både hurtigt og til en god pris. Med en professionel installation kan isoleringen tilbagebetale sig selv ind på få år. Isolering bør betragtes som en investering, der kan spare dig penge på længere sigt.

Nogle isolatører, som f.eks. Papiruld Danmark, tilbyder også at beregne en cirkapris på deres hjemmesider. Disse kan give dig en estimering af, hvad isolering af din bolig vil koste ud fra området, størrelsen og tykkelsen.

Faktorer der påvirker prisen på papirisolering

 • Isoleringsområde: Arealet af boligen der skal isoleres. Priserne kan variere afhængigt af, om installationen er loft, gulv eller hulmur.
 • Isoleringsstørrelsen: Nogle isoleringspriser angives pr. kvadratmeterpris, så størrelsen på det isolerede område vil diktere det meste af prisen.
 • Eksisterende isolering: Ved installation af papiruld, på f.eks. loft, kan der allerede være et lag isolering i forvejen, som mindsker, hvor meget papirisolering du har brug for.
 • Tykkelsen på isoleringen: Tykkelsen af loft- og gulvisolering vil påvirke både tids- og ressourceforbrug.
 • Tilskud til isolering: Hvis din installation er dækket af håndværkerfradrag og/eller energitilskud, kan du spare penge på isoleringen.
 • Gangbro: Ved installation af isolering på loft kan en gangbro være nødvendig. Nogle montører inkluderer opsætning af gangbroen i prisen.

Tilskud til isolering

Uanset hvilken leverandør du vælger, kan du trække udgiften til håndværkerens arbejdstid fra i håndværkerfradrag og spare penge på installationen af papirisolering. Håndværkerfradraget tillader dig at trække noget af håndværkerens løn fra i skat og derigennem spare penge.

OBS. Håndværkerfradraget afskaffes 1. april 2022.

Fradraget blev i 2011 indført af regeringen for at motivere borgere til at vedligeholde deres boliger med håndværkerydelser, som f.eks. efterisolering og udskiftning af vinduer. Håndværkerfradraget kan give op til 12.900 kr. per person over 18 år, så det er værd at undersøge, hvor meget du kan trække fra i skat.

Du kan her læse mere om Håndværkerfradragets betingelser.

Udover et håndværkerfradrag kan du ved installation af papirisolering også søge om tilskud til efterisolering.

Tilskuddet blev indført for at gøre det mere attraktivt at reducere sit CO2-udslip gennem bæredygtige varmeløsninger. Tilskuddet omhandler både isolering og efterisolering, så der er penge at spare, når du skal have installeret isolering på f.eks. dit loft.

For at søge om tilskud, bør du have et tilbud klar, det kan vi hjælpe dig med!

Du skal bare udfylde vores korte formular, så vil du hurtigt og nemt modtage op til 4 tilbud fra danske autoriserede montører. Du kan sammenligne de tilbud du modtager og dermed være sikker på, at du ikke betaler overpris.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 2500 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvilke fordele har papiruld?

Fordelene ved papiruld er blandt andet et mindre varmeforbrug, materialets miljøvenlighed og de kemiske saltes effekt på skadedyr og svamp.

En betydelig fordel er din mulighed for at spare penge på varmeforbruget i lejligheden. Dette gælder især ved papirisolering, da installationen kan være billigere end med andre isoleringsmaterialer, og materialet isolerer tilmed mere effektivt.

Papirisolering produceres af genanvendt materiale og produktionen derfor mere skånsom for miljøet. Materialet er tilmed miljøvenligt, da det sænker din boligs totale energiforbrug, både i varme og kolde måneder.

På grund af papiruldens tilsatte salte forhindres svamp eller skadedyr i at opholde sig tæt på isoleringen, og materialet mister ikke den udtørrende effekt med tiden. Dermed vedligeholdes isoleringsevnen i lang tid, og du skal ikke bekymre dig om store udgifter til bekæmpelse af skadedyr eller svamp.

Papiruld kan også virke lydisolerende. Papirulden består af såkaldte cellulosefibre. Disse fibre er hule indvendigt, hvilket gør dem bedre til at absorbere lyden fra vibrationer såsom fodtrin. Resultatet er et dæmpet lydniveau mellem de isolerede rum.

Fordele ved papirisolering
 • Spar penge på dit varmeforbrug.
 • Det er et miljøvenligt materiale, som sænker dit energiforbrug.
 • Det holder skadedyr og svamp væk.
 • Materialet er lydisolerende.

Hvilke ulemper har papiruld?

Papiret er tilsat kemikalske salte (midlertidigt link). Disse salte kan i store mængder være sundhedsskadelige, men kun ved installationen af materialet. Under installering kan papiruldsgranulatet virvle rundt, og medføre støv som ikke bør indåndes.

Efter papirulden er installeret, vil isoleringen efter kort tid sænke sig og fæstnes. Herefter udgør isoleringsmaterialet ikke nogen sundhedsrisiko for boligens beboere.

Selvom papirisolering er velegnet til hulmure, bør materialet ikke anvendes, hvis hulmuren regelmæssigt vil blive udsat for regn. Den fugt, som regn medfører, når det rammer muren, kan på sigt trænge ind i materialet og få det til at falde delvist sammen.

Når papiruldsgranulat anvendes som loftisolering, kan materialet have tendens til at falde sammen i dagene efter installation. Dette tager isolatørerne hensyn til, og de vil ofte installere et isoleringslag, der er 10-15% tykkere end den hensigtsmæssige tykkelse.

Ulemper ved papirisolering
 • Tilsatte salte kan være sundhedsskadelige for isolatør ved langvarig installation.
 • Bør ikke anvendes som hulmursisolering, hvis væggen er særligt udsat for slagregn.

Tilpasning af installationen

Ved papirisolering kan installationen tilpasses boligens behov med papiruld som både granulat eller plader. Ved loft eller gulv kan pladerne installeres oven på eksisterende isolering eller installeres fra bunden.

Ved hulmursisolering er det nødvendigt at installere med granulat, da det ellers vil kræve at rive en væg ned for efterfølgende at geninstallere væggen. Hulmure vil også kræve professionelle redskaber, blandt andet maskiner, der kan indblæse granulatet i hulmuren.

Du kan med fordel anvende en kombination af plader og granulat til loftisolering. Først installeres papiruldsplader på loftets flade overflader, og efterfølgende kan loftets revner og kroge fyldes med granulat. Dette sikrer et tættere resultat, der vil give større besparelser på varmeregningen og holde i længere tid.

Ved papirisolering, på f.eks. et loft, er det muligt, at du selv kan installere enten plader eller granulat, da papiret ikke kradser og generelt er nemt at arbejde med. Hvis du vælger selv at installere papiruldsgranulat eller plader, bør du anvende en maske, der dækker næse og mund. Dermed undgår du at indånde for meget af det støv, der kan forekomme under installationen.

Isolering med plader
Isolering med granulat

Professionel installation af papirisolering

Selvom papiruld er nemt at arbejde med, anbefales det, at isoleringsarbejdet udføres af en professionel isolatør af flere årsager:

 • Ved selv at isolere kan du risikere at have for meget eller for lidt af materialet. Med en montør vil alt praktisk blive behandlet, og du er sikker på, at isoleringsmaterialet installeres korrekt og i den rette mængde.
 • Ved selv at installere papirisolering på loft eller gulv risikerer du, at isoleringen monteres forkert og dermed skal erstattes efter få år. Resultatet er en isolering, der koster mere, end hvis du får det installeret af en professionel isolatør.
 • Når du bestiller montering gennem GreenMatch.dk, er prisen altid inklusiv professionel installation. Du får altså ikke uventede overraskelser på regningen, hvilket kan gøre det nemmere at vurdere, hvilken montør der er bedst.

Alternative materialer til papirisolering

 1. Leca-isolering er et materiale, der er effektivt til både gulv- og undergrundsisolering. Materialet produceres af ler fra den danske undergrund, der gennem flere behandlinger bliver uforgængeligt og ikke-brændbart.Materialet i leca-isolering er, ligesom papiruld, nemt at installere og kan fordeles mere jævnt.. Det gør det til et passende isoleringsmateriale i projekter, hvor et tætdækkende resultat er særlig vigtigt.

 2. Stenuld er et meget brandsikkert materiale, der har en høj levetid. Det produceres ved at smelte f.eks. kalksten og opnår herved en brandsikkerhed, der er højere end mange andre materialer.Materialet er passende at anvende til både loft- og hulmursisolering. Stenuld er nemt at arbejde med, hvilket giver en nem installation og langvarigt resultat.

 3. Flamingoisolering er et materiale, der består af polystyrenkugler. Materialet er særligt effektivt til at holde fugt ude og er derfor ideelt til isolering af gulve. Det vejer ikke meget, men kan i modsætning til papiruld være sværere at installere i boligens hjørner.Derudover er flamingo mindre miljøvenligt end lignende alternativer som papiruld og leca. Dog kan isoleringen nedsætte boligens varmeforbrug og dermed være med til at mindske CO2-udledningen over materialets levetid.

Er du overbevist om fordelene ved papirisolering, så lad os hjælpe dig med hurtigt og nemt at få tilbud. Du skal bare udfylde vores korte formular med dine ønsker og behov, herefter vil du blive kontaktet af op til 4 montører med tilbud på papirisolering. Det er så op til dig at sammenligne de tilbud du modtager og vælge det, som har den bedste pris.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 2500 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, du vil kunne have angående isolering med papiruld. Spørgsmålene er udarbejdet for at give dig et kort og konkret svar på de vigtigste faktorer.

Klik på hvert spørgsmål for at få mere information.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?