SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning ved at installere en luft til vand varmepumpe
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 6777 kr. om året
Spar op til 6777 kr. om året

Sænk din varmeregning ved at installere en varmepumpe

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 12. april 2024

Luft til vand varmepumpe 150 m2: Effektiv, billig opvarmning i 2024

Luft til vand varmepumpe 150m2

Har du et hus på 150 m2 og er du på udkig efter en grøn og billig varmeløsning, så gennemgår vi i denne artikel alt du skal vide om en luft til vand varmepumpe til et 150 m2 hus.

En luft til vand varmepumpe er en rigtig god opvarmningsløsning da den udnytter naturens egne ressourcer, det gør den både til en billig og miljøvenlig løsning. Vil du vide mere om, hvad du kan forvente af omkostninger for en luft til vand varmepumpe til 150 m2, så guider vi dig her igennem alt det vigtige.

Vil du have grøn og billig varme til din bolig, så kan vi hjælpe dig med at finde den rette installatør. Alt du skal gøre er at udfylde en kort formular, med få spørgsmål, herefter vil du hurtigt blive kontaktet af op til 4 installatører, der vil give dig et tilbud med en skarp pris.

Når du udfylder formularen (det tager under 1 minut), undgår du selv at skulle bruge timer på at finde og kontakte installatører, men har stadig mulighed for at sammenligne tilbud og dermed være sikker på, at du ikke betaler for meget for din installation.

Modtag tilbud allerede i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Luft til vand varmepumpe 150 m2 pris

luft til vand varmepumpe 150m2 pris

Prisen på en luft til vand varmepumpe til et 150 m2 hus vil afhænge af flere forskellige faktorer; f.eks. størrelse, producent og effektivitet. For et hus på 150 m2 vil prisen for en varmepumpe i gennemsnit ligge mellem 125.000 kr. og 155.000 kr. prisen er inkl. installation.

Den nævnte pris dækker over installation af varmepumpe luft til vand, der kan dække det typiske forbrug i et hus på 150 m2. Er dit forbrug under eller over gennemsnittet kan prisen være enten lavere eller højere.

Udskifter du din opvarmningsform fra en gammel olie- eller gaskedel til en luft til vand varmepumpe, kan du søge om tilskud til varmepumpe installation via Varmepumpepuljen. Til installation af en luft til vand varmepumpe kan du få et tilskud på 17.000 kr.

Hvad er forbruget på en luft til vand varmepumpe til 150 m2 hus?

Forbruget for en varmepumpe til et 150 m2 hus vil afhænge af, at du får den rette størrelse varmepumpe og yderligere, hvordan du bruger varmepumpen.

Varmepumpens forbrug er ikke ens for alle, men man kan regne med et forbrug på omkring 10.000 kWh/året for et hus på 150 m2. I kroner og øre svarer det til mellem 25.000 kr. og 30.000 kr. Det vil dog være den aktuelle elpris og din el-aftale der afgør prisen.

Når du opvarmer med en luft til vand varmepumpe, kan du få reduceret el-afgift på alt el-forbrug over 4.000 kWh/året. Er dit hus 150 m2 vil det være lidt over halvdelen af dit forbrug til opvarmning.

Hvilken størrelse varmepumpe skal jeg have til at opvarme 150 m2?

Når du køber en varmepumpe er det vigtigt at du får en, der dækker dit behov og forbrug, altså en varmepumpe i den rigtige størrelse. Den rigtige størrelse er en varmepumpe, der kan dække dit behov uden at skulle bruge ekstra energi eller hele tiden tænde og slukke.

Luft til vand varmepumpe 150m2 størrelse

En professionel installatør vil typisk kunne guide dig til den helt rigtige størrelse på en varmepumpe. Er du selv nysgerrig findes der også en regnemetode, der kan giver dig en idé om, hvilken størrelse varmepumpe, der passer til dit behov.

Som tommelfingerregel siger man, at der typisk går 40 W pr. kvadratmeter som en luft til vand varmepumpe skal opvarme. Du kan dermed gange det antal kvadratmeter, der skal opvarmes med 40 og resultatet vil være den størrelse varmepumpe du skal bruge. I et tilfælde med et hus på 150 m2 vil den rette størrelse varmepumpe være omkring 6 kW (40 x 150 = 6000 W = 6 kW).

Hvis du er interesseret i andre størrelser eller typer af varmepumper, har vi artikler indenfor det emne. Du kan læse om:

Sådan får du tilbud på luft til vand varmepumpe

For at være sikker på, at du får den rette størrelse varmepumpe, bør du altid rådfører dig med en professionel. Her kan det være en god idé at rådfører sig med flere end bare én.

Ved at snakke med flere installatører kan du sammenligne de priser du modtager og sikre dig selv mod at betale for meget.

Giver du dig selv i kast med at finde og kontakte flere installatører, kan du ende med at bruge flere timer af din fritid på det. Vi kan spare dig for den tid, uden at du skal gå på kompromis. Du skal kun besvare få spørgsmål, det tager under 1 minut. Herefter vil du blive kontaktet af op til 4 danske installatører, som kan rådføre dig og hver give dig et tilbud på en luft til vand varmepumpe til en skarp pris.

Indhent tilbud i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

FAQ

Nikita Gravesen
Skrevet af Nikita Gravesen, Skribent

Nikita har siden sommeren 2022 skrevet for Greenmatch.dk. Her skriver hun artikler om grønne løsninger til danskere, der gerne vil leve lidt grønnere. Hun sætter en dyd i at gøre kompleks information konkret. Selvom vejen til den grønne omstilling kan være besværlig og kompleks, mener hun, at alle skal have muligheden for at være med.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?