SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
1/3
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 4600 kr. om året

Sænk din elregning ved at installere solceller

Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 23. februar 2024

Solcelletag: Stor guide med priser og info om solcelletagsten

integreret solcelletag med solcelletagsten
 • Prisen på solcelletag starter fra omkring 2.000 kr. pr. kvadratmeter.
 • Solcelletag er stort set ligeså effektive som almindelige solceller.
 • Med solcelletag er det muligt at tilpasse solcellerne til din bolig.

Skal du have et nyt tag, og ønsker du samtidig at spare på dine omkostninger til el, så er et solcelletag den rigtige løsning. Med et solcelletag undgår du de klassiske solpaneler, som kan være til gene for både dig og dine naboer, men du får stadig de mange gode fordele.

Læs med her, hvor vi giver dig alt information om pris på solcelletag og hvordan de sammenlignes med almindelige solpaneler. Vi giver dig også råd til hvordan du får den bedste pris på dit nye solcelletag.

Hurtigt og nemt kan vi finde tilbud på installation af solcelletag til dig. Du skal kun udfylde en kort formular – den tager 30 sekunder – så vil vi matche dig med op til 4 danske autoriserede installatører. Du slipper dermed selv for at bruge timer på at finde og kontakte installatører.

Det eneste du skal gøre, er at sammenligne de tilbud du modtager, så du er sikker på, at du vælger det, der har den bedste pris.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Hvad koster solcelletag?

For et solcelletag kan du forvente en pris fra 2.000 – 4.000 kr pr. m2. Denne pris er inkluderet montering. Den endelige pris afhænger af, hvilken type solcelletag du vælger, tagarealet, monteringens kompleksitet og hvorvidt du vælger med eller uden batteri.

I skemaet finder du en oversigt over prisen for forskellige typer af solcelletag.

Solcelletag pris
Type af solcelletagSolcelletag pris pr. m2
TagstenFra 2.609 kr.
Tagsten inkl. batteriFra 3.646 kr.
StåltagFra 1.941 kr.
Ståltag inkl. batteriFra 2.946 kr.

Kan et integreret solcelletag betale sig i forhold til almindelige solpaneler?

Almindelige solpaneler til tag er en teknologi vi kender og har brugt i mange år. Integrerede solceller (BIPV) er en nyere teknologi, som indtil nu kun er blevet brugt begrænsede steder. Med en større interesse for grønne løsninger er interessen og dermed udbredelsen af integrerede solceller vokset. Det er dermed også blevet mere tilgængeligt for private at få et integreret solcelletag.

Ønsker du et solcelleanlæg, der ikke skiller sig ud fra din bolig, så er et integreret solcelletag en god løsning. Prisen for integreret solcelletag er en smule højere end solpaneler, men giver en stort set ligeså god løsning.

Almindelige solceller vs. integreret solceller
Type af solcellerPris
Almindelige solceller (40 m2)Fra 64.000 kr.
Integreret solceller (40 m2)Fra 80.000 kr.

Det er især en god idé at overveje integrerede solceller, hvis du alligevel står overfor at udskifte dit tag. Er der mange gode år tilbage i dit nuværende tag, så vil det være billigere og nemmere at installere almindelige solpaneler.

solcelletag med batteri

Solcelletag med batteri

Kombinerer du dit solcelletag med et batteri til solceller, så kan du få endnu mere energi ud af dine solceller. Med et batteri, kan du lagre energien, som dit solcelletag producerer i løbet af dagen. Dermed bliver energien gemt, og du kan bruge den om aftenen, hvor solcellerne ikke producerer energi, og hvor afgiften er højst.

Hvorfor skal jeg vælge solcelletagsten fremfor solpaneler?

Sammenligner man prisen på de to typer, er de klassiske solpaneler typisk billigere. Det er især omkostninger til installation der er lavere. For effektivitet er der ikke den store forskel, almindelige solpaneler er dog lidt mere effektive. Sammenlinger man med de mest effektive solceller på markedet kan forskellen være højere.

Et integreret solcelletag kræver mindre vedligeholdelse end traditionelle solpaneler. Ved traditionelle solceller skal du sikre dig, at de ikke bliver støvet eller, at sne lægger sig på dem. Det er ikke et problem ved integreret solceller.

Med et solcelletag har du en masse forskellige muligheder, når det kommer til design. Solcelletagsten kan også bedre tilpasses din bolig. Du kan dermed få solceller, der lever op til dine ønsker og matcher udseendet af din bolig.

Besparelse og ydelse med tagsten med solceller

Ydelsen for tagsten med solceller er 150 WP pr./m2 for almindelige solceller er det 155-180 WP pr./m2.

Sammenligner man ydelsen mellem de to typer, er ydelsen for tagsten med solceller mellem 3-16 % lavere. De lidt lavere procenter skyldes, at tagsten med solceller er behandlet, så de ikke er reflekterende.

Ydelse for tagsten med solceller

Du kan typisk få solcelletag i et større areal end de almindelige solpaneler. Derfor vil du ikke opleve den store forskel i ydelse, hvis du sammenligner det samme størrelse solcelleanlæg.

Besparelsen med solceller kommer an på, hvor meget af dit tag du vil gøre til solceller.

Sammenligner man med almindelige solceller, så vil et 6 kw solcelleanlæg, spare dig for omkring 6000 kWh om året. Størrelsen på det anlæg er ca. 36 m2. Har du et større tagareal, kan du forvente en endnu større besparelse, især hvis du kombinerer med et batteri.

Uanset typen af solceller, så kan vi hjælpe dig med at finde den rette installatør, så du slipper for at bruge timer på selv at undersøge markedet. Du skal bare udfylde vores korte formular (den tager omkring 30 sekunder), så matcher vi dine ønsker med op til 4 forskellige danske installatører.

De vil alle sende et tilbud, som du kan sammenligne og dermed være sikker på at du vælger det med den bedste pris.

Modtag tilbud i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Tag med solceller er en æstetisk løsning

Vælger du montering af solceller integreret i dit tag, får du mange fordele, især når det kommer til det æstetiske udtryk.

Solcellerne er nærmest usynlige i et solcelletag, og det vil hverken genere dig eller dine naboer, da refleksionen vil være minimal sammenlignet med almindelige solceller.

Er der regler i din lokalplan i forhold til solpaneler, kan det stadig være muligt at få installeret et tag med solceller, fordi du netop undgår refleksion. Du skal være opmærksom på, om der er regler for farven eller typen af tagmateriale i lokalplanen.

Solcelletagsten versus solpaneler

Solcelletagsten vs solpaneler

Både solcelletagsten og solpaneler er gode løsninger, hvis du ønsker at reducere dine omkostninger til el. De har også mange af de samme fordele. Ved begge løsninger har du mulighed for at:

 • Spare på din elregning
 • Sælge din overskudsstrøm
 • Kombinere med et batteri for større besparelse

Den store forskel på de to muligheder, er prisen og tilpasningsmulighederne. De almindelige solpaneler vil typisk være billigere, da teknologien er mere udviklet og du har et større udvalg. Det er også en mindre kompleks installation, det bidrager til den lavere pris.

For almindelige solpaneler har du ikke mange tilpasningsmuligheder. Du kan vælge, hvorvidt de skal installeres på dit tag eller på jorden, men de vil dog altid være synlige.

Solcelletagsten er praktisk talt usynlige, og du vil ikke lægge mærke til solcellerne. Det er derfor nærmere at tilpasse den løsning til netop udtrykket på din bolig.

Er du interesseret i teknikken bag solpaneler og solcelletagsten, så kan du læs vores artikel: Hvordan virker solceller?

Sådan får du det bedste solcelletag

Står du og skal have et nyt tag og ønsker et solcelletag, så kan vi hjælpe dig med at finde den helt rette installatør.

Ved installation af solceller bør du altid indhente flere tilbud, som du kan sammenligne og dermed være sikker på, at du ikke betaler overpris. Udfylder du vores korte formular, med kun få spørgsmål, vil du hurtigt og nemt modtage op til 4 tilbud fra danske autoriserede solcelleinstallatører.

Ved at lade os hjælpe dig, undgår du selv at bruge en masse tid på at finde og kontakte flere installatører.

De tilbud du modtager er 100 % gratis og uforpligtende. Det er altså helt op til dig, om du vil gøre brug af dem eller ej.

Modtag tilbud i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål om tagplader med solceller

Nikita Gravesen
Skrevet af Nikita Gravesen, Skribent

Nikita har siden sommeren 2022 skrevet for Greenmatch.dk. Her skriver hun artikler om grønne løsninger til danskere, der gerne vil leve lidt grønnere. Hun sætter en dyd i at gøre kompleks information konkret. Selvom vejen til den grønne omstilling kan være besværlig og kompleks, mener hun, at alle skal have muligheden for at være med.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?