Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud
Få tilskud til isolering på op til 180 kr./m2
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Energirenoveringspuljen åbnede d. 10 april. Tilskuddet bliver givet efter først-til-mølle-princippet. Puljen lukker, når alle midler er fordelt eller senest d. 1. december 2024.
Med den kan du blandt andet søge tilskud til isolering. Størrelsen på tilskuddet vil være omkring 15 % af markedsprisen på den slags isolering, du vælger. Det vil derfor afhænge af dit projekt, hvor meget du præcis kan få i tilskud.
Læs med videre her, så fortæller vi dig alt du skal vide om tilskud til isolering, hvad du kan søge tilskud til, hvor meget du kan få i tilskud, hvordan du søger og kravene for at søge.
Vil du være helt klar til at søge tilskud til isolering, anbefales det, at du snakker med en professionel installatør. Ved at udfylde vores korte formular, vil du modtage op til 4 gratis tilbud på din isoleringsopgave, dem kan du sammenligne og vælge det med den bedste pris.
Ved at bruge vores service undgår du selv at bruge timer på at finde og kontakte isoleringsmontører.
Det tager kun 30 sekunder
Tilskudsstørrelsen fra Energirenoveringspuljen afhænger af prisen på isolering, der bliver her taget udgangspunkt i markedsprisen.
Bor du i en helårsbolig og vil søge om tilskud til isolering kan du forvente følgende satser:
Isoleringstype | Markedspris | Tilskud isolering |
---|---|---|
Udvendig isolering af massiv og let ydervæg | 1.200 kr./m2 | 180 kr./m2 |
Efterisolering af udnyttet, uudnyttet tagrum og fladt tag | 470 kr./m2 | 70 kr./m2 |
Efterisolering af terrændæk og krybekælder | 700 kr./m2 | 105 kr./m2 |
Tilskudssatsen er sat efter markedsprisen for isoleringstypen, derfor vil tilskuddet i kroner og øre være højere for udvendig isolering end efterisolering af krybekælder.
Tilskudssatsen svarer dog til omkring 15 % af prisen på alle typer isolering, så du får en lige stor del tilskud uanset hvilken type isolering du vælger.
Din besparelse med tilskud til isolering vil afhænge af dit hus og den mængde isolering du har brug for. Da tilskuddet bliver givet ud fra antal kvadratmeter, kan du nemt få en ide om, hvor meget du kan få i tilskud.
For at beregne, hvor meget du kan spare med tilskud til isolering skal du gange tilskudssatsen på din type isolering med det antal kvadratmeter du skal isolere. Resultatet vil være det beløb du får i tilskud.
Tager vi udgangspunkt i et hus på 140m2 med 350m2 facade, kan du forvente at få følgende tilskud:
Med en god isolering i din bolig, vil et skifte til jordvarme give dig effektiv og billig opvarmning. Det er også muligt at søge tilskud til jordvarmeanlæg, så du også kan gøre denne pris lavere.
Før du kan søge tilskud til isolering bør du forberede dig, så du er klar til åbningen af puljen. For at forberede dig bedst anbefaler vi, at du indhenter flere tilbud på din isoleringsopgave, så du får den skarpeste pris og dermed får mest ud af dit tilskud.
Udfyld vores formular, så modtager du op til 4 tilbud, så er det bare op til dig at vælge det, der passer dig bedst. De tilbud du modtager er 100 % gratis og uforpligtende.
Det tager kun 30 sekunder
Der er 4 typer isoleringsopgaver, du kan søge tilskud til. Ønsker du andre former for isolering kan du ikke på nuværende tidspunkt søge om tilskud via Energirenoveringspuljen. Vi gennemgår, hvilke type isoleringsopgave du kan søge om tilskud til og hvilken sats tilskuddet har.
Med Energirenoveringspuljen kan du søge tilskud til isolering af ydervæg. Helt præcist beskriver Energistyrelsen det som udvendig isolering af let eller massiv ydervæg. For denne type isolering er tilskuddet 180 kr./m2.
Udvendig isolering er typisk den bedste form for isolering af ydervægge, da man “pakker” væggene ind og dermed holder de bedre på varmen. Det gør at din varmeregning typisk vil være lavere, da varmen bliver indenfor og varmer din bolig op i stedet for at sive ud gennem væggene.
Tilskuddet gives kun til udvendig isolering af let eller massiv ydervæg og dækker ikke kælderydervægge eller hulmursisolering.
Er du på udkig efter hulmursisolering kan du læse om prisen for denne type isolering i vores artikel: Hvad koster hulmursisolering.
Du kan få tilskud til efterisolering af dit tag eller loft, det dækker blandt andet over skunkvægge, uopvarmet loftrum, skråvægge direkte mod tag og flade tage. Denne type isolering har en tilskudssats på 70 kr./m2.
Ved isolering af loft sparer du på energiforbruget, det bliver lettere at varme dit hus op og du mindsker risikoen for fugt og skimmel. Ved isolering af tag eller loft kan du blandt andet bruge papirisolering som materiale.
Går du fra ingen isolering til en isolering på 300 mm i et hus på 100m2 med opvarmning via fjernvarme, kan du ifølge Energistyrelsen spare 12.460 kr./år, blandt andet på udgifter til varme. Det kan derfor være en rigtig god idé at søge om tilskud til isolering af loft.
Det er muligt at søge tilskud til efterisolering af terrændæk. Terrændæk betyder en gulvkonstruktion mod jord, så en type isolering af gulv. Der gives ikke tilskud til efterisolering af kældergulve eller krybekælder.
Ved efterisolering af terrændæk kan du få tilskud på 105 kr./m2.
Til isolering af gulve er isolering med leca en rigtig god løsning. Har du et fokus på at gøre din isolering miljørigtig vil leca som materiale være et godt valg.
Ved efterisolering af terrændæk, undgår du at dit hjem er fodkoldt og at spilde en masse varme der ryger direkte igennem gulvet.
Har du en krybekælder i dit hus, kan du søge om tilskud til at konvertere den til et velisoleret terrændæk. Ved konvertering af krybekælder til terrændæk kan du få tilskud på 105 kr./m2.
Ved at konvertere din krybekælder vil du ofte opnå en bedre bolig da du får et bedre indeklima med varmere gulve og mindre træk og kulde. Du vil dermed også spare på din varmeregning da din bolig bedre holder på varmen.
Har du en krybekælder på 100 m2 som tidligere ikke har haft noget isolering og isolere du den med 300 mm, vil du ifølge Energistyrelsen årligt spare 7.130 kr. på dine udgifter til varme.
For at være bedst forberedt til at søge om tilskud, bør du indhente tilbud på den type isolering, som du ønsker. Via vores service vil du modtage op til 4 tilbud på isolering, som du herefter kan sammenligne og vælge det der er rigtigt for dig.
Ved brug af GreenMatch undgår du selv at bruge flere timer eller dage på at finde og kontakte håndværkere.
Det tager kun 30 sekunder
Energistyrelsen har opstillet fem krav som du skal leve op til, for at få tilskud til isolering. Kravene er følgende:
Disse fem krav gælder for alle typer tilskud til energirenovering. Er du nysgerrig på de specifikke krav og betingelser til hver enkelt isoleringstype kan du læse mere her.
Når du søger om tilskud til isolering gør du det via sparenergi.dk, før du søger om tilskuddet er det godt at gøre det forberedende arbejde, så du er helt klar til at ansøge. Tilskuddet bliver givet efter først-til-mølle, det kan derfor betale sig at være godt forberedt.
Forberedelse
Som forberedelse bør du indhente og sammenligne tilbud på de typer isoleringsopgaver, som du gerne vil have tilskud til, så har du alle oplysninger klar til ansøgningen.
Du skal desuden også sikre dig, at du står om ejer af huset, det gør du via tinglysning. Dit hus skal også have et gyldigt energimærke, det skal være maks. 10 år gammel og være i kategori E, F eller G.
Har du virksomhed eller økonomisk aktivitet på din adresse, skal du også udfylde en de minimis-erklæring.
Ansøgning
Ved ansøgning skal du bruge dit MitID til at logge ind på portalen. Puljen åbner kl. 10:00, men allerede fra kl. 9:00 bliver du lukket ind i et digitalt venteværelse, her får du et kø-nummer, så du kan søge når puljen åbner.
Start projekt
Når du har indsendt din ansøgning bliver den behandlet. Behandlingstiden afhænger af din ansøgning og dit projekt. Bliver din ansøgning godkendt, modtager du tilsagn om tilskud, en bekræftelse på, at du får tilskud. Energistyrelsen skriver, at alle tilsagn om tilskud vil blive givet før årets udgang.
Når du har modtaget tilsagn om tilskud kan du påbegynde dit projekt. Starter du projektet før du har fået tilsagn om tilskud, kan du ikke få tilskud.
Fra den dag du har modtaget tilsagn om tilskud har du to år til at fuldføre dit projekt og søge om udbetaling af tilskud.
Udbetaling
Når dit projekt er gennemført har du 60 dage til at søge om udbetaling af tilskud. Søger du ikke indenfor de 60 dage, får du ikke dit tilskud udbetalt.
Ved ansøgning om udbetaling, skal du vedhæfte dokumentation for, at dit projekt er udført og dokumentation for betalingen, det inkludere betalingsbilag og fakturaer.
Følgende oplysninger skal være med i den dokumentation du sender ind:
Bliver din ansøgning om udbetaling godkendt, kan der gå op til 5 måneder før du får dit tilskud udbetalt. Udbetalingen sker til din NemKonto.
Er du usikker på de mange regler for isolering og hvilke tilskud du bør søge, er der hjælp at hente.
Energistyrelsen der står bag tilskudspuljen står klar til at hjælpe dig med deres Rådgivningstjeneste, du kan både skrive og ringe til dem. Her kan du komme i kontakt med energirådgivere, der kan hjælpe dig og giver dig et overblik over, hvor du kan spare flest penge.
Vil du være godt forberedt til at søge om tilskud til isolering, anbefaler vi at du har hentet et eller flere tilbud på den type isolering du ønsker. Via vores service vil du hurtigt og nemt modtage op til 4 tilbud på den type isolering du ønsker.
De tilbud kan du sammenligne og vælge det med den bedste pris, så er du sikker på ikke at betale overpris.
Du gør det nemmere for dig selv ved at bruge vores service, da du dermed slipper for at skulle bruge timer på at finde og kontakte håndværkerne selv. De tilbud du modtager via GreenMatch er gratis og uforpligtende.
Det tager kun 30 sekunder
Du kan søge om tilskud til 4 forskellige typer isoleringstyper via Energirenoveringspuljen. Puljen åbner d. 10. april kl. 10.00. Opfylder du de opstillede krav, kan du få tilskud.
Du kan ikke få tilskud til at isolere selv, da et af kravene for tilskuddet er, at det skal udføres af en virksomhed. Vil du selv stå for en del af arbejdet, kan du selv købe materialet og lade en håndværker stå for montering af isoleringen.
Energirenoveringspuljen åbner d. 10. april kl. 10.00. Her kan du søge om tilskud til isolering.
Størrelsen på dit tilskud afhænger af, hvilken type isolering du søger tilskud til og hvor stort areal du skal have isoleret. Tilskudssatsen er forskellig i forhold til isoleringsopgaven.
Nikita har siden sommeren 2022 skrevet for Greenmatch.dk. Her skriver hun artikler om grønne løsninger til danskere, der gerne vil leve lidt grønnere. Hun sætter en dyd i at gøre kompleks information konkret. Selvom vejen til den grønne omstilling kan være besværlig og kompleks, mener hun, at alle skal have muligheden for at være med.
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?
Det tager kun 30 sekunder