Få tilskud til isolering og SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning!
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Få tilskud fra Energirenoveringspuljen
Få tilskud fra Energirenoveringspuljen

Få tilskud til isolering på op til 180 kr./m2

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 28. maj 2024

Tilskud til isolering: Sådan får du statsstøtte til isolering i 2024

Tilskud til isolering

Energirenoveringspuljen åbnede d. 10 april. Tilskuddet bliver givet efter først-til-mølle-princippet. Puljen lukker, når alle midler er fordelt eller senest d. 1. august 2024.

Med den kan du blandt andet søge tilskud til isolering. Størrelsen på tilskuddet vil være omkring 15 % af markedsprisen på den slags isolering, du vælger. Det vil derfor afhænge af dit projekt, hvor meget du præcis kan få i tilskud.

Læs med videre her, så fortæller vi dig alt du skal vide om tilskud til isolering, hvad du kan søge tilskud til, hvor meget du kan få i tilskud, hvordan du søger og kravene for at søge.

Vil du være helt klar til at søge tilskud til isolering, anbefales det, at du snakker med en professionel installatør. Ved at udfylde vores korte formular, vil du modtage op til 4 gratis tilbud på din isoleringsopgave, dem kan du sammenligne og vælge det med den bedste pris.

Ved at bruge vores service undgår du selv at bruge timer på at finde og kontakte isoleringsmontører.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 2500 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvor meget kan jeg få i tilskud til isolering?

Tilskudsstørrelsen fra Energirenoveringspuljen afhænger af prisen på isolering, der bliver her taget udgangspunkt i markedsprisen.

Bor du i en helårsbolig og vil søge om tilskud til isolering kan du forvente følgende satser:

Tilskudssats for isolering
IsoleringstypeMarkedsprisTilskud isolering
Udvendig isolering af massiv og let ydervæg1.200 kr./m2180 kr./m2
Efterisolering af udnyttet, uudnyttet tagrum og fladt tag470 kr./m270 kr./m2
Efterisolering af terrændæk og krybekælder700 kr./m2105 kr./m2

Tilskudssatsen er sat efter markedsprisen for isoleringstypen, derfor vil tilskuddet i kroner og øre være højere for udvendig isolering end efterisolering af krybekælder.

Tilskudssatsen svarer dog til omkring 15 % af prisen på alle typer isolering, så du får en lige stor del tilskud uanset hvilken type isolering du vælger.

Hvor meget kan jeg spare ved at få tilskud til isolering?

Din besparelse med tilskud til isolering vil afhænge af dit hus og den mængde isolering du har brug for. Da tilskuddet bliver givet ud fra antal kvadratmeter, kan du nemt få en ide om, hvor meget du kan få i tilskud.

For at beregne, hvor meget du kan spare med tilskud til isolering skal du gange tilskudssatsen på din type isolering med det antal kvadratmeter du skal isolere. Resultatet vil være det beløb du får i tilskud.

Tager vi udgangspunkt i et hus på 140m2 med 350m2 facade, kan du forvente at få følgende tilskud:

 • Ved efterisolering af terrændæk kan du få 14.700 kr. i tilskud
 • Ved efterisolering af uudnyttet tagrum kan du få 9.800 kr. i tilskud
 • Ved udvendig isolering kan du få 63.000 kr. i tilskud.

Med en god isolering i din bolig, vil et skifte til jordvarme give dig effektiv og billig opvarmning. Det er også muligt at søge tilskud til jordvarmeanlæg, så du også kan gøre denne pris lavere.

Før du kan søge tilskud til isolering bør du forberede dig, så du er klar til åbningen af puljen. For at forberede dig bedst anbefaler vi, at du indhenter flere tilbud på din isoleringsopgave, så du får den skarpeste pris og dermed får mest ud af dit tilskud.

Udfyld vores formular, så modtager du op til 4 tilbud, så er det bare op til dig at vælge det, der passer dig bedst. De tilbud du modtager er 100 % gratis og uforpligtende.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 2500 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvilken slags isoleringsopgaver kan jeg få tilskud til?

Der er 4 typer isoleringsopgaver, du kan søge tilskud til. Ønsker du andre former for isolering kan du ikke på nuværende tidspunkt søge om tilskud via Energirenoveringspuljen. Vi gennemgår, hvilke type isoleringsopgave du kan søge om tilskud til og hvilken sats tilskuddet har.

Tilskud til udvendig isolering af ydervæg

Tilskud til isolering af ydervæg

Med Energirenoveringspuljen kan du søge tilskud til isolering af ydervæg. Helt præcist beskriver Energistyrelsen det som udvendig isolering af let eller massiv ydervæg. For denne type isolering er tilskuddet 180 kr./m2.

Udvendig isolering er typisk den bedste form for isolering af ydervægge, da man “pakker” væggene ind og dermed holder de bedre på varmen. Det gør at din varmeregning typisk vil være lavere, da varmen bliver indenfor og varmer din bolig op i stedet for at sive ud gennem væggene.

Tilskuddet gives kun til udvendig isolering af let eller massiv ydervæg og dækker ikke kælderydervægge eller hulmursisolering.

Er du på udkig efter hulmursisolering kan du læse om prisen for denne type isolering i vores artikel: Hvad koster hulmursisolering.

Tilskud til efterisolering af tag og loft

Tilskud til isolering af loft

Du kan få tilskud til efterisolering af dit tag eller loft, det dækker blandt andet over skunkvægge, uopvarmet loftrum, skråvægge direkte mod tag og flade tage. Denne type isolering har en tilskudssats på 70 kr./m2.

Ved isolering af loft sparer du på energiforbruget, det bliver lettere at varme dit hus op og du mindsker risikoen for fugt og skimmel. Ved isolering af tag eller loft kan du blandt andet bruge papirisolering som materiale.

Går du fra ingen isolering til en isolering på 300 mm i et hus på 100m2 med opvarmning via fjernvarme, kan du ifølge Energistyrelsen spare 12.460 kr./år, blandt andet på udgifter til varme. Det kan derfor være en rigtig god idé at søge om tilskud til isolering af loft.

Tilskud til efterisolering af terrændæk

Tilskud til isolering af terrændæk

Det er muligt at søge tilskud til efterisolering af terrændæk. Terrændæk betyder en gulvkonstruktion mod jord, så en type isolering af gulv. Der gives ikke tilskud til efterisolering af kældergulve eller krybekælder.

Ved efterisolering af terrændæk kan du få tilskud på 105 kr./m2.

Til isolering af gulve er isolering med leca en rigtig god løsning. Har du et fokus på at gøre din isolering miljørigtig vil leca som materiale være et godt valg.

Ved efterisolering af terrændæk, undgår du at dit hjem er fodkoldt og at spilde en masse varme der ryger direkte igennem gulvet.

Tilskud til konvertering af krybekælder til terrændæk

Tilskud til konvertering af krybekælder

Har du en krybekælder i dit hus, kan du søge om tilskud til at konvertere den til et velisoleret terrændæk. Ved konvertering af krybekælder til terrændæk kan du få tilskud på 105 kr./m2.

Ved at konvertere din krybekælder vil du ofte opnå en bedre bolig da du får et bedre indeklima med varmere gulve og mindre træk og kulde. Du vil dermed også spare på din varmeregning da din bolig bedre holder på varmen.

Har du en krybekælder på 100 m2 som tidligere ikke har haft noget isolering og isolere du den med 300 mm, vil du ifølge Energistyrelsen årligt spare 7.130 kr. på dine udgifter til varme.

For at være bedst forberedt til at søge om tilskud, bør du indhente tilbud på den type isolering, som du ønsker. Via vores service vil du modtage op til 4 tilbud på isolering, som du herefter kan sammenligne og vælge det der er rigtigt for dig.

Ved brug af GreenMatch undgår du selv at bruge flere timer eller dage på at finde og kontakte håndværkere.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 2500 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvilke krav gælder ved tilskud til isolering af hus?

Energistyrelsen har opstillet fem krav som du skal leve op til, for at få tilskud til isolering. Kravene er følgende:

 1. Dit hus skal være en helårsbolig og du skal være ejer af det.
 2. Dit hus skal have et gældende energimærke i kategorien E, F eller G. Du må ikke have lavet ændringer på huset, siden du har fået mærket.
 3. Du må ikke have startet eller færdiggjort dit projekt når du søger.
 4. Du må ikke have fået tilskud til det samme projekt før.
 5. Projektet skal udføres af en virksomhed med et gyldigt CVR-nummer.

Disse fem krav gælder for alle typer tilskud til energirenovering. Er du nysgerrig på de specifikke krav og betingelser til hver enkelt isoleringstype kan du læse mere her.

Hvordan søger jeg isoleringstilskud?

Når du søger om tilskud til isolering gør du det via sparenergi.dk, før du søger om tilskuddet er det godt at gøre det forberedende arbejde, så du er helt klar til at ansøge. Tilskuddet bliver givet efter først-til-mølle, det kan derfor betale sig at være godt forberedt.

Søg tilskud til isolering

Forberedelse
Som forberedelse bør du indhente og sammenligne tilbud på de typer isoleringsopgaver, som du gerne vil have tilskud til, så har du alle oplysninger klar til ansøgningen.

Du skal desuden også sikre dig, at du står om ejer af huset, det gør du via tinglysning. Dit hus skal også have et gyldigt energimærke, det skal være maks. 10 år gammel og være i kategori E, F eller G.

Har du virksomhed eller økonomisk aktivitet på din adresse, skal du også udfylde en de minimis-erklæring.

Ansøgning
Ved ansøgning skal du bruge dit MitID til at logge ind på portalen. Puljen åbner kl. 10:00, men allerede fra kl. 9:00 bliver du lukket ind i et digitalt venteværelse, her får du et kø-nummer, så du kan søge når puljen åbner.

Start projekt
Når du har indsendt din ansøgning bliver den behandlet. Behandlingstiden afhænger af din ansøgning og dit projekt. Bliver din ansøgning godkendt, modtager du tilsagn om tilskud, en bekræftelse på, at du får tilskud. Energistyrelsen skriver, at alle tilsagn om tilskud vil blive givet før årets udgang.

Når du har modtaget tilsagn om tilskud kan du påbegynde dit projekt. Starter du projektet før du har fået tilsagn om tilskud, kan du ikke få tilskud.

Fra den dag du har modtaget tilsagn om tilskud har du to år til at fuldføre dit projekt og søge om udbetaling af tilskud.

Udbetaling
Når dit projekt er gennemført har du 60 dage til at søge om udbetaling af tilskud. Søger du ikke indenfor de 60 dage, får du ikke dit tilskud udbetalt.

Ved ansøgning om udbetaling, skal du vedhæfte dokumentation for, at dit projekt er udført og dokumentation for betalingen, det inkludere betalingsbilag og fakturaer.

Følgende oplysninger skal være med i den dokumentation du sender ind:

 • Adresse og navn på husets ejer
 • Navn og CVR-nummer på håndværkeren
 • Start- og slut-dato for projektet
 • Pris og beskrivelse på anvendte materialer
 • Antal kvadratmeter og tykkelse på isolering i mm
 • Håndværkerens arbejdstimer

Bliver din ansøgning om udbetaling godkendt, kan der gå op til 5 måneder før du får dit tilskud udbetalt. Udbetalingen sker til din NemKonto.

Hvor kan jeg få hjælp til at søge tilskud til isolering?

Er du usikker på de mange regler for isolering og hvilke tilskud du bør søge, er der hjælp at hente.

Energistyrelsen der står bag tilskudspuljen står klar til at hjælpe dig med deres Rådgivningstjeneste, du kan både skrive og ringe til dem. Her kan du komme i kontakt med energirådgivere, der kan hjælpe dig og giver dig et overblik over, hvor du kan spare flest penge.

Vil du være godt forberedt til at søge om tilskud til isolering, anbefaler vi at du har hentet et eller flere tilbud på den type isolering du ønsker. Via vores service vil du hurtigt og nemt modtage op til 4 tilbud på den type isolering du ønsker.

De tilbud kan du sammenligne og vælge det med den bedste pris, så er du sikker på ikke at betale overpris.

Du gør det nemmere for dig selv ved at bruge vores service, da du dermed slipper for at skulle bruge timer på at finde og kontakte håndværkerne selv. De tilbud du modtager via GreenMatch er gratis og uforpligtende.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 2500 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål om tilskud til isolering

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?