SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning ved at installere jordvarme
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 6777 kr. om året
Spar op til 6777 kr. om året

Sænk din varmeregning ved at installere en varmepumpe

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 12. april 2024

Jordenergi: Alt du skal vide

Alt du skal vide om jordenergi

Hvis du er på udkig efter en bæredygtig og miljøvenlig varmekilde, så bør du overveje jordenergi. Via jordenergi kan du få varme i dit hjem uden brug af fossile brændstoffer. Dit hjem vil derfor blive mere bæredygtigt og oven i det vil du også kunne se en besparelse på din varmeregning.

Her på siden kan du læse mere om denne grønne og vedvarende energiform og hvordan du kan udnytte den til din fordel.

Hvis du vil udnytte potentialet i jordenergi, så kan vi hjælpe dig! Vi sætter dig i kontakt med op til 4 danske installatører, som hver vil give dit et konkurrencedygtigt tilbud, så er det bare op til dig at vælge det bedste.

For at modtage tilbud skal du bare udfylde vores korte formular. Du slipper dermed selv for at skulle bruge flere timer på at finde og kontakte installatører, men undgår stadig at betale overpris, da du modtager tilbud som du kan sammenligne.

Tryk på knappen og udnyt jordenergi i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvad er jordenergi?

Jordenergi, også kendt som jordvarme, er en vedvarende energiform, hvor den varme som er lagret i jorden bliver opsamlet, opvarmet og transporteret indendørs.

Processen starter ved, at solen skinner på din have her bliver en del af den varme som strålerne afgiver gemt under jorden i ca. en meters dybde. Dette sker året rundt, men særligt om sommeren, hvor mængden af solskin er størst. Jorden lagre den energi, som solen tilfører, det kan herefter blive brugt som opvarmning.

Sådan virker jordvarme
1 2 3 4 5 6 7 8

Udnyt jordenergi med jordvarmeanlæg

For at udnytte den energi der bliver lagret i jorden, skal du have et jordvarmeanlæg. Jordvarmeanlægget består af to komponenter der gør det muligt at udnytte jordvarme energien.

 1. Jordvarmeslanger
 2. Jordvarmepumpe

Jordvarmeslanger er fyldt med frostvæske og bliver nedgravet i ca. 1 meters dybde. For lodret jordvarme er det 100-150 meters dybde. Her opsamler slangerne den lagrede jordvarme energi og overfører den til frostvæsken og cirkulerer det videre til jordvarmepumpen.

I jordvarmepumpen omdannes væsken til gas og fordamper, herefter bliver det kondenseret. Den kondenseret væske cirkuleres ind i en kompressor, som giver varme til boligen og brugsvandet. Til slut cirkulerer væsken ud igennem rørsystemet så processen kan starte igen på ny.

Fordele ved jordenergi

Med jordenergi følger en masse fordele for dig som husejer. Der er både tale om økonomiske, men også miljømæssige fordele, der gør et skifte til jordenergi til et rigtig godt valg.

Miljømæssige fordele

Miljømæssige fordele ved jordenergi

Jordenergi er en vedvarende og bæredygtig energikilde der udleder tæt på ingen CO2 og er derfor en rigtig god løsning for dig der gerne vil leve grønnere og mere miljøvenligt.

Da jordenergi er en udnyttelse af allerede eksisterende energi, foregår der ingen processer der er skadelige eller påvirker miljøet negativt. Du har dermed et væsentligt lavere CO2-aftryk sammenlignet med andre typer af opvarmning.

Du kan gøre dit jordvarmeanlæg endnu mere grønt ved også at lade den energi som jordanlægget bruger komme fra grønne energikilder. Et jordanlæg får sin energi fra strøm og kommer det fra energikilder som solceller eller vind, vil miljøpåvirkningen fra dit anlæg være tæt på nul.

Økonomiske fordele

Økonomiske fordele ved jordenergi

Da du ved jordenergi udnytter de ressourcer der er i naturen, skal du ikke betale leverandører eller lignende for at få varme. Med jordenergi er du kun afhængig af naturens ressourcer. Det gør at din varme bliver billigere og du får dermed en lavere varmeregning.

Med et jordvarmeanlæg kan du spare op til 70 % på din varmeregning, hvis du skifter fra et olie eller gasfyr.

Kombinere du et jordvarmeanlæg med solceller vil du opnå endnu højere besparelser. Du kan læse mere om hvordan du kombinere de to løsninger og prisen på solceller i artiklen: Hvad koster solceller?

Når du opvarmer med en varmepumpe der kører på el, som et jordvarmeanlæg gør, får du også reduceret elafgift. Du får reduceret elafgift på alt forbrug over 4.000 kWh.

Vi kan gøre det nemt og hurtigt for dig at udnytte fordelene ved jordenergi. Du skal bare udfylde en kort formular, herefter vil du modtage op til 4 tilbud fra autoriseret installatører, som du kan sammenligne.
Du slipper dermed selv for at skulle finde og kontakte installatører en efter en, men undgår stadig at betale overpris.

Udnyt jordens energi i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvad koster jordenergi?

Når du har fået installeret et jordvarmeanlæg, har du ubegrænset adgang til jordenergi og kan dermed opvarme din bolig uden bekymringer om stigende olie- eller gaspriser. Dit samlede el-forbrug vil stige en smule, dog ikke mere end at jordvarmeanlægget vil have tjent sig selv hjem efter ca. 10 år.

Jordvarme priser afhænger af flere faktorer.

For et komplet jordvarmeanlæg med jordvarmeboring og installation, ligger prisen mellem 150.000 – 200.000+ kr. Det kan være en høj start investering for mange. Jordvarmepumpe pris starter alene ved ca. 50.000 kr.

Er jordenergi for dyrt i forhold til dit budget er en luft til vand varmepumpe et rigtig godt alternativ. Ved denne type udnytter du luften som energikilde og omdanner den til varme og varmt brugsvand i din bolig. Her er start prisen på omkring 100.000 kr.

Jordenergi og geotermisk energi

Når snakken falder på jordenergi kan det nogle gange forveksles med geotermisk energi. Lighederne ved de to er da også ret store. Begge energikilder får deres energi fra jorden, den store forskel ligger i, hvor dybt under jorden energien findes.

Ved jordenergi og et jordvarmeanlæg kommer varmen fra en dybde på omkring 1 meter, for et horisontalt varmeanlæg og 100-150 meter for et vertikalt. For geotermisk energi kommer varmen fra en dybde på omkring 1.000 meter. Da geotermien kommer fra så dyb en boring, er det ikke noget man som privat person kan udnytte.

Jordenergi og geotermisk energi

For at den geotermiske energi kan skabe varme, vil den gennemgå en lignende process som ses i et jordvarmeanlæg, bare i en langt større skala. Varmen kan så blive ført ud til borgere via fjernvarmerør, og på den måde give varme og varmt brugsvand til boligerne.

Processerne er dermed stort set ens, jordenergi giver varme til din enkelte bolig og geotermisk energi giver varme til mange boliger.

Bestil tilbud på jordenergi

Hvis du er interesseret i jordenergi, bør du altid rådføre dig med fagfolk som har stor erfaring indenfor feltet. Ved at snakke med fagfolk kan du få kortlagt præcist hvad du har brug for i din situation.

Du kan ende op med at bruge både timer og kræfter på at undersøg og kontakte fagfolk indenfor jordenergi feltet. Derfor har vi gjort processen både nemmere og hurtigere så du kan spare tid og penge.

Hos os skal du kun udfylde en kort formular med dine ønsker, så vil du blive kontaktet af op til 4 autoriseret installatører, der hver vil guide dig og give et tilbud på en installation. Så kan du i ro og mag sammenligne de tilbud du modtager og vælge det, som passer dig bedst.

Udnyt den naturlige energi, som du allerede har i haven.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

FAQ

Nikita Gravesen
Skrevet af Nikita Gravesen, Skribent

Nikita har siden sommeren 2022 skrevet for Greenmatch.dk. Her skriver hun artikler om grønne løsninger til danskere, der gerne vil leve lidt grønnere. Hun sætter en dyd i at gøre kompleks information konkret. Selvom vejen til den grønne omstilling kan være besværlig og kompleks, mener hun, at alle skal have muligheden for at være med.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?