Nysgerrig på Hvordan du kan Spare Penge ved at Skifte til Jordvarme?
Få op til 4 tilbud her
Bestil tilbud
1/3
Omtale og anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius
Sidst opdateret: 1. marts 2021

Jordenergi

Hvis du er på udgik efter en bæredygitig og miljøvenlig varmekilde, så bør du overveje jordenergi. Her på siden kan du læse mere om denne grønne energiform. Til højre har du mulighed for at udfylde en formular, som sætter dig i kontakt med op til fire virksomheder, som har mulighed for at installere jordenergi i din bolig.

Hvad er jordenergi?

Jordenergi, også kendt som jordvarme, er en vedvarende energiform, hvor den varme som er lagret i jorden bliver opsamlet, opvarmet og transporteret indendørs. Når solen skinner på din have, så bliver en del af den varme som strålerne afgiver gemt under jorden i ca. en meters højde. Dette sker året rundt, men særligt om sommeren, hvor mængden af solskin er størst.

Hvordan bliver energien udvundet?

Jordenergi _jordvarme

For at kunne benytte dig af den energi som naturligt opstår i din have, skal du først have installeret et jordvarmeanlæg. I kontaktformularen til højre kan du indhente tilbud fra op til fire forskellige firmaer, som kan installere et jordvarmeanlæg i din have.

Jordvarmeanlæg

Et jordvarmeanlæg består af to komponenter, jordvarmeslanger og en jordvarmepumpe. Jordvarmeslangerne, er de slanger eller rør, som bliver gravet eller pløjet ned i din have for at kunne opsamle varmen i jorden. Jordvarmepumpen modtager varmen fra rørene og omdanner jordenergien til varme.

Jordvarmeslanger

Jordvarmeslangerne er fyldt med frostvæske, som cirkulere rundt i det nedgravede system.

Rørsystemet skal befinde sig ca. en meter under jordens overflade for at kunne opsamle den lagrede jordenergi, som ligger i samme højde. Den varme som jordenergien afgiver bliver overført til frostvæsken, som cirkulere videre ind til jordvarmepumpen.

Jordvarmepumpe

I jordvarmepumpen bliver væsken i første omgang fordampet. Den bliver efterfølgende

kondenseret og til sidst cirkulere den kondenserede væske ind i en kompressor, som får varmen i boligen til at stige. Herefter cirkulere væsken ud i rørsystemet igen og processen for opsamling af jordenergi er dermed kontinuerlig.

Hvad koster jordenergi?

Når du har fået installeret et jordvarmeanlæg, har du ubegrænset adgang til jordenergi og dit varmeforbrug vil i de fleste tilfælde kunne dækkes fuldstændigt af denne jordenergi. Dit samlede el-forbrug vil stige en smule, dog ikke mere end at jordvarmeanlægget vil have tjent sig selv hjem efter ca. 10 år. Selve anskaffelsesprisen afhænger af flere faktorer, men man skal regne med minimum 100.000 kr.

Bestil et tilbud på jordenergi

Hvis du er interesseret i jordenergi er det en god ide at snakke med fagfolk som har stor erfaring indenfor feltet. Ved at snakke med fagfolk kan du få kortlagt præcist hvad du har brug for i din situation.

Hvis du stadig står tilbage med spørgsmål som eksempelvis: hvordan fungere det? Hvem kan levere og installere et jordvarmeanlæg? Hvad koster det helt præcist? Kan det være svært at finde rundt i en verden, som for de fleste er helt ny. Ved at udfylde formularen til højre, vil du modtage op til fire uforpligtende tilbud på at anlæg som kan udnytte den jordenergi som findes naturligt i din have.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?