SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
1/3
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 4600 kr. om året

Sænk din elregning ved at installere solceller

Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 22. februar 2024

Solceller Bedst i Test: Se Bedste Solcelleanlæg i Danmark 2024

Solceller bedst i test

Vi har gjort det nemt for dig at finde de solceller, der klarer sig bedst på markedet lige nu. I denne artikel har vi samlet de fem bedste solcelleanlæg som du kan finde, og gjort det nemt for dig at finde det mest pålidelige solcelleanlæg og det mest effektive.

Så kan du nemt få et solcelleanlæg der passer til din bolig og dine behov.

Vi kan yderligere også hjælpe dig med at finde gode og pålidelige solcelleinstallatører, der kan hjælpe dig med installationen af dine solceller, uden at du skal bruge timer på selv at finde dem. Alt du skal gøre for at få hjælp er at udfylde vores korte formular, den tager under 1 minut. Herefter vil du modtage op til 4 tilbud fra danske installatører, som kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige solcelleanlæg til din bolig.

Få et skarpt tilbud på solceller!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Hvilke solceller er de bedste på markedet i 2024?

Der findes mange solceller på markedet, både nationalt og internationalt. Derfor er der også mange muligheder for gode og dårlige typer solceller. For at gøre det nemt for dig at finde gode solceller har vi i skemaet herunder samlet de solceller der overordnet set klarer sig godt i Danmark.

Vi har i testen taget udgangspunkt i solcellernes virkningsgrad, kraft og tolerance. Alle tre elementer er med til at bestemme, hvor effektive solcellerne er og dermed hvor meget strøm de kan producere.

Solceller bedst i test
ProducentVirkningsgradKraftToleranceVægt
Sunpower20,4 %333 W-0/+3 %18,6 kg
Yingli Solar Panda15,9 %260 W-0/+5 %19,5 kg
Samsung15,4 %247 W+3/-3 W18,6 kg
Ningbo Qixin Solar14,9 %250 W-0/+3 %19,5 kg
Suntech15,6 %245 W+5/-5 %18,2 kg

Vi har fundet de fem bedste mærker og indenfor hvert parameter ligger de alle tæt op af hinanden. Det betyder at blandt de gode solceller er der ikke en kæmpe forskel.

Du kan derfor sagtens finde solceller der passer ind i dine ønsker og behov. I de næste afsnit går vi i dybden med nogle af solcellerne, som du kan finde i skemaet.

Bedste solceller overordnet set

Yingli solar
VirkningsgradKraftToleranceVægt
15,9 %260 W-0/+5 %19,5 kg

De bedste solceller overordnet set er solceller fra det kinesiske Yingli Solar, disse solceller klarer sig godt indenfor alle de opstillede parametre.

I lang tid har kinesiske solceller været bagud i forhold til den teknologiske udvikling, men i de seneste år er de kommet godt efter det. Mange kinesiske producenter har nu solceller på samme niveau som europæiske og amerikanske producenter.

Solpaneler fra Yingli Solar har en overordnet god virkningsgrad, og en relativ høj kraft pr. solpanel, derudover er tolerancen også kun plus. Det betyder at solcellen kun afviger i den positive retning for den maksimale ydeevne.

Der medfølger en produktgaranti på solcellerne på 12 år fra producenten.

Mest pålidelige solceller

Solceller Samsung
VirkningsgradKraftToleranceVægt
15,4 %247 W+3/-3 W18,6 kg

Af de 5 bedste solceller vi har fundet, er dem fra Samsung blandt de mest pålidelige solceller. Vi har kategoriseret dem som blandt de mest pålidelige da de har en høje virkningsgrad og kraft.

Foruden den høje kraft og virkningsgrad, så er solcellerne fra Samsung produceret med henblik på at fungere under hårde vinde og snefald. Selv i de danske vintre kan du få strøm fra disse solceller, når solen er fremme.

Med solcellerne er der 5 års produkt garanti og yderligere 10 års begrænset garanti på 90 % effekt og 25 års begrænset garanti på 80 % effekt.

Mest effektive solceller

Sunpower solceller
VirkningsgradKraftToleranceVægt
20,4 %333 W-0/+3 %18,6 kg

Solceller fra amerikanske Sunpower er de mest effektive på markedet. De har en virkningsgrad på over 20 %, som en af de få på markedet. Med en tolerance der kun er positiv vil en evt. afvigelse være i plus.

Foruden sin høje effektivitet, har solpaneler fra Sunpower også fået en bæredygtigheds certificering, det betyder at også produktionen af disse solceller er bæredygtig.

Solpaneler fra Sunpower kommer med en produktgaranti på 40 år og 40 års ydelses- og servicegaranti.

Med solpaneler fra Sunpower får du solceller, der har den højeste effektivitet på markedet og solceller der kan producere strøm til dig i flere år.

Kombinerer du dine solceller med batteri, kan du få endnu mere ud af den høje effektivitet.

Bedst til prisen

Hvad koster solceller er et af de spørgsmål, de fleste spørger før de investerer i solceller. Prisen på solceller og samlede solpaneler afhænger af flere forskellige faktorer.

Ønsker du solceller der scorer højt på både effektivitet, virkningsgrad og kraft vil prisen også afspejles af dette. Det vil derfor være helt op til dine behov og ønsker, hvilken type solceller der er bedst for dig.

For at være sikker på, at du får de helt rigtige solceller, bør du tale med en professionel installatør, som kan medregne alle dine ønsker og behov. Taler du med en professionel får du en bedre ide om, hvilken størrelse solcelleanlæg du skal bruge, uden at det hverken producerer for lidt eller for meget strøm.

Bruger du vores service sætter vi dig i kontakt med op til 4 danske solcelleinstallatører, via dem kan du få tilbud på 6 kw solcelleanlæg, eller andre størrelser anlæg. Du behøver ikke selv bruge timer på at finde en installatør selv. Du vil være i sikre og erfarne hænder, når du vælger en installatør via GreenMatch. Vi har allerede hjulpet 79.000 andre danske hjem, med at gøre deres hjem grønnere.

Få tilbud på solceller

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Hvilken type solceller er de mest effektive?

Der findes tre typer solceller; monokrystallinske solceller, polykrystallinske solceller og tyndfilmssolceller. Af de tre typer er monokrystallinske de mest effektive.

Kun et solpanel på vores bedst i test liste er ikke monokrsytallinske, solpanelet fra Suntech er polykrystallinske.

Monokrystallinske solceller er den mest effektive type da de er opbygget af én slags siliciumkrystal, som alle peger i den samme retning. De monokrystallisnke solceller har også en høj virkningsgrad når det er overskyet vejr, derfor er de især gode i de danske vejrforhold.

De fleste integreret solcelletag er også lavet med monokrystallinske solceller, for at sikre en høj effektivitet.

Er du mere nysgerrig på, hvordan solpaneler fungerer, kan du læse meget mere om hver type solceller i vores artikel.

Hvordan vi fandt de bedste solceller

For at finde de bedste solceller har vi taget udgangspunkt i data fra Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi. De har et testcenter, hvor de siden 2013 har testet flere forskellige solpaneler.

Ud fra deres data har vi udvalgt de fem, der klarer sig bedst. Vi har kigget på flere parametre for at afgøre de bedste solceller. Det inkluderer blandt andet virkningsgraden, kraft, effektivitet og tolerance.

Hvilket solcelleanlæg skal jeg vælge?

Når det kommer til hvilket solcelleanlæg du skal vælge afhænger det af flere forskellige faktorer. Derfor findes der ikke en “one type fits all”, når det kommer til solceller.

Med vores test har du nogle solcelleanlæg, som du kan tage udgangspunkt i og sammenligne. Når du skal vælge solcelleanlæg bør du kigge på de samme parametre som vi har baseret vores test ud fra; virkningsgrad, kraft og tolerance.

Især tolerance eller tolerance output er noget du bør holde øje med på databladet. Her bliver det angivet, hvor meget solpanelerne må afvige fra deres maksimale ydeevne, målt i Wattpeak. Det kan blive beskrevet i procenter eller i W. Du bør gå efter en tolerance der er i positiv retning som -0/+3.

Enkelte solceller har tolerance der også går i negativ retning, her bør du kigge efter, at tolerancen er det samme eller højere i positiv retning.

Skal vi hjælpe dig med at få det bedste solcelleanlæg til dit hjem?

Når du skal finde det bedste solcelleanlæg, der kan passe til dit hjem, er det altid en god idé at snakke med professionelle. De kan hjælpe dig med at træffe den helt rigtige beslutning.

En investering i solceller er en stor en af slagsen og en der gerne skal holde i lang tid, derfor bør du også få alt den hjælp du kan få, så du kan tage det rigtige valg.

Det kan blive omstændigt og besværligt at finde og sammenligne flere installatører, her kan vi heldigvis hjælpe dig.

Vi kan hjælpe dig med at komme i kontakt med op til 4 erfarne solcelleinstallatører, der alle kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige solcelleanlæg til din bolig.

Alt du skal gøre, er at udfylde vores korte formular – den tager under 1 minut – så vil du blive kontaktet af installatørerne, der vil give dig tilbud på det solcelleanlæg, der passer bedst til dit hjem.

Få tilbud på solceller til dit hjem.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

FAQ

Nikita Gravesen
Skrevet af Nikita Gravesen, Skribent

Nikita har siden sommeren 2022 skrevet for Greenmatch.dk. Her skriver hun artikler om grønne løsninger til danskere, der gerne vil leve lidt grønnere. Hun sætter en dyd i at gøre kompleks information konkret. Selvom vejen til den grønne omstilling kan være besværlig og kompleks, mener hun, at alle skal have muligheden for at være med.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?