SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 4600 kr. om året
Spar op til 4600 kr. om året

Sænk din elregning ved at installere solceller

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 30. april 2024

Solceller Bedst i Test 2024: Se Bedste Solcelleanlæg i Danmark

Solceller bedst i test
 • De mest effektive solceller er fra Sunpower
 • De bedste solceller overordnet set er fra Yingli Solar Panda
 • De mest pålidelige solceller er fra Samsung
 • De bedste solceller til prisen er fra Ningbo Qixin Solar
 • De letteste solceller er fra Suntech.

Vi har gjort det nemt for dig at finde de solceller, der klarer sig bedst på markedet lige nu. I denne artikel har vi samlet de fem bedste solcelleanlæg.

Vi kan hjælpe dig med at finde gode og pålidelige solcelleinstallatører, der kan hjælpe dig med installationen af dine solceller, uden at du skal bruge timer på selv at finde dem. Alt du skal gøre er at udfylde vores korte formular, den tager under 1 minut. Herefter vil du modtage op til 4 tilbud fra danske installatører, som kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige solcelleanlæg til din bolig.

Få et skarpt tilbud på solceller!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvilke solceller er de bedste på markedet i 2024?

Der findes mange solceller på markedet både nationalt og internationalt. Derfor er der også mange muligheder for gode og dårlige typer solceller. For at gøre det nemt for dig at finde gode solceller har vi i skemaet herunder samlet de solceller, der overordnet set klarer sig godt i Danmark.

Vi har i testen taget udgangspunkt i solcellernes virkningsgrad, effekt og tolerance. Alle tre elementer er med til at bestemme, hvor effektive solcellerne er, og dermed hvor meget strøm de kan producere.

Bedste solceller 2024
ProducentVirkningsgradEffektToleranceVægtPrisniveau
Sunpower20,4 %333 W-0/+3 %18,6 kgHøj
Yingli Solar Panda15,9 %260 W-0/+5 %19,5 kgMiddel
Samsung15,4 %247 W+3/-3 W18,6 kgHøj
Ningbo Qixin Solar14,9 %250 W-0/+3 %19,5 kgLav
Suntech15,6 %245 W+5/-5 %18,2 kgMiddel

Vi har fundet de fem bedste mærker, og indenfor hvert parameter ligger de alle tæt op af hinanden. Det betyder, at blandt de gode solceller er der ikke en kæmpe forskel.

Du kan derfor sagtens finde solceller der passer ind i dine ønsker og behov. I de næste afsnit går vi i dybden med nogle af solcellerne, som du kan se i skemaet.

Pris på solceller i 2024

Prisen på solceller afhænger af mange forskellige faktorer, som; størrelse, effektivitet, effekt og hvordan de skal installeres. Derfor er det svært at give en nøjagtig pris på de solceller, vi har testet.

Som udgangspunkt kan du regne med, at solceller i gennemsnit koster 1.600 kr. pr. m2, der bliver installeret. Afhængig af kvaliteten af solcellerne kan prisen både være lavere eller højere.

Mest effektive solcelle: Sunpower

Sunpower solceller
VirkningsgradEffektToleranceVægtPrisniveau
20,4 %333 W-0/+3 %18,6 kgHøj

Solceller fra amerikanske Sunpower er de mest effektive på markedet. De har en virkningsgrad på over 20 %, som en af de få på markedet. Med en tolerance der kun er positiv vil en evt. afvigelse være i plus.

Foruden sin høje effektivitet har solpaneler fra Sunpower også fået en bæredygtighedscertificering, det betyder, at også produktionen af disse solceller er bæredygtig.

Solpaneler fra Sunpower kommer med en produktgaranti på 40 år og 40 års ydelses- og servicegaranti.

Med solpaneler fra Sunpower får du solceller, der har den højeste effektivitet på markedet og solceller der kan producere strøm til dig i flere år.

Kombinerer du dine solceller med batteri, kan du få endnu mere ud af den høje effektivitet.

Bedste solcelle overordnet set: Yingli Solar Panda

Yingli solar
VirkningsgradEffektToleranceVægtPrisniveau
15,9 %260 W-0/+5 %19,5 kgMiddel

De bedste solceller overordnet set er solceller fra det kinesiske Yingli Solar. Disse solceller klarer sig godt indenfor alle de opstillede parametre.

I lang tid har kinesiske solceller været bagud i forhold til den teknologiske udvikling, men i de seneste år er de kommet godt efter det. Mange kinesiske producenter har nu solceller på samme niveau som europæiske og amerikanske producenter.

Solpaneler fra Yingli Solar har en overordnet god virkningsgrad og en relativ høj kraft pr. solpanel, derudover er tolerancen også et plus. Det betyder, at solcellen kun afviger i den positive retning for den maksimale ydeevne.

Der medfølger en produktgaranti på solcellerne på 12 år fra producenten.

Mest pålidelige solcelle: Samsung

Solceller Samsung
VirkningsgradEffetkToleranceVægtPrisniveau
15,4 %247 W+3/-3 W18,6 kgHøj

Af de 5 bedste solceller, vi har fundet, er dem fra Samsung blandt de mest pålidelige solceller. Vi har kategoriseret dem som blandt de mest pålidelige, da de har en høj virkningsgrad og kraft.

Foruden den høje kraft og virkningsgrad så er solcellerne fra Samsung produceret med henblik på at fungere under hårde vinde og snefald. Selv i de danske vintre kan du få strøm fra disse solceller, når solen er fremme.

Med solcellerne er der 5 års produktgaranti og yderligere 10 års begrænset garanti på 90 % effekt og 25 års begrænset garanti på 80 % effekt.

Bonus: Bedste solcelleanlæg med batteri fra LG

Lg solcellebatteri
Solcelleanlæg med batteri bedst i test
KapacitetEffekt (nominel/spids)VægtGarantiPrisniveau
9,6 kWh5 kW/ 7 kW111 kg10 årMiddel

Som bonus har vi også taget bedste batteri med i vores test, fordi det bliver mere og mere relevant koble et batteri til solcelleanlæg.

Det bedste solcellebatteri, du kan købe i Danmark, kommer fra sydkoreanske LG.

Det er deres Prime batterier, der klarer sig bedst, de kommer i to modeller: 10H og 16H. Forskellen på de to er deres kapacitet. Batterierne kan kombineres, hvis du har brug for mere kapacitet, end hvad et enkelt batteri kan give.

Batterierne har god kapacitet, og deres specifikationer er overordnet set gode for denne type batteri.

Du kan købe batteriet til dine nye solceller, eller du kan kombinere det med dit eksisterende solcelleanlæg. Vi har samlet en liste, hvor du kan læse mere om det bedste batteri til solceller.

Solceller bedst til prisen

Hvad koster solceller er et af de spørgsmål, de fleste gerne vil have svar på, før de investerer i solceller. Prisen på solpaneler afhænger af flere forskellige faktorer.

Ønsker du solceller der scorer højt på både effektivitet, virkningsgrad og effekt, vil prisen også afspejle af dette. Det vil derfor være helt op til dine behov og ønsker, hvilken type solceller og hvilket brand, der giver bedst mening for dig at investere i.

Hvis du vil være sikker på, at du får de bedstesolceller til prisen, bør du tale med en professionel installatør, som kan lave et tilbud til dig med alle dine ønsker og behov.

Bruger du vores service, sætter vi dig i kontakt med op til 4 danske solcelleinstallatører, via dem kan du få tilbud på 6 kw solcelleanlæg eller andre størrelser anlæg. Du behøver ikke selv bruge timer på at finde en installatør selv. Du vil være i sikre og erfarne hænder, når du vælger en installatør via GreenMatch. Vi har allerede hjulpet 79.000 andre danske husejere med at gøre deres hjem grønnere.

Få tilbud på solceller

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvilken type solceller er de mest effektive?

Der findes tre typer solceller: monokrystallinske, polykrystallinske og tyndfilms.

Af de tre typer er monokrystallinske de mest effektive. De er opbygget af én slags siliciumkrystal, som alle peger i den samme retning. Det giver denne type solcelle en høj virkningsgrad, når det er overskyet, hvilket gør dem perfekte i danske vejrforhold.

Kun et solpanel på vores bedst i test liste er ikke monokrsytallinske. Det er solpanelet fra Suntech, som er polykrystallinske.

De fleste integrerede solcelletag er også lavet med monokrystallinske solceller for at sikre en høj effektivitet.

Du kan læse mere om, hvordan hver type solceller virker i vores artikel: Hvordan solpaneler fungerer.

Solcelleekspert Joshua M. Pearce fortæller GreenMatch.dk:

Som forbruger bør man generelt vælge den laveste pris pr. installeret watt for et solcelleanlæg efter at have indhentet mindst tre tilbud fra installatører. Installatørerne vil vælge paneler ud fra, hvad der er tilgængeligt på markedet, og ud fra deres egen erfaring, dvs. hvad de har adgang til og typisk installerer.

Joshua M. Pearce, Ph.D.

Joshua M. Pearce er John M. Thompson Chair i informationsteknologi og innovation. Han har stillinger på Ivey Business School og Department of Electrical & Computer Engineering på Western University. Han leder forskningsgruppen Free Appropriate Sustainability Technology.

Test af solceller: Sådan har vi gjort

For at finde de bedste solceller har vi taget udgangspunkt i data fra Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi. De har et testcenter, hvor de siden 2013 har testet flere forskellige solpaneler.

Ud fra deres data har vi udvalgt de fem solpaneler, der klarer sig bedst. Vi har tjekket flere parametre for at vurdere de bedste solceller.

Vi har kigget på følgende parametre:

Virkningsgrad

Solcellers virkningsgrad er, hvor effektive solceller er. Virkningsgraden bliver påvirket af solcellernes hældning og retning og andre faktorer. Har solceller en høj virkningsgrad fra producenten, som ved Sunpower der har 20 %, betyder det f.eks. at solcellerne, som minimum vil udnytte 20 % af solenes energi.

Har du ikke mulighed for at placere solcellerne optimalt, så kan du stadig forvente en høj effektivitet og dermed mere produceret energi.

Effekt

Solcellers effekt er den mængde af strøm, typisk målt i watt, som solpanelerne producerer. En høj effekt betyder, at solpanelerne kan producere en høj mængde strøm. Effekten fra dit solcelleanlæg skal tilpasses dit forbrug, så du ikke producerer mere strøm end du bruger.

Tolerance

Tolerance angiver, hvor meget solcellerne må afvige fra mærkeeffekten. For eksempel har Yngli Solar Panda en tolerance på -0/+5 % og en effekt på 260W. Det betyder, at solcellepanelerne producerer fra 0 til 5% af effekten. Dermed kan effekten svinge fra 260 – 273W.

Suntech derimod har en tolerance på +5/-5W og en effekt på 245W. Så her kan effekten svinge mellem 240 – 250W.

Ved tolerance vil du helst have plus eller nul.

Hver af disse tre faktorer er afgørende for kvaliteten af solceller, hvilket er grunden til at vi har valgt at basere vores vurdering herpå.

Opsummering af vores solcelle test

Der findes ikke en “one type fits all”, når det kommer til solceller.

Med vores test har du nogle solcelleanlæg, som du kan tage udgangspunkt i og sammenligne. Når du skal finde det bedste solcelleanlæg for dit hjem, bør du kigge på de samme parametre, som vi har baseret vores test på; virkningsgrad, effekt og tolerance.

Det er derudover altid en god idé at snakke med professionelle. De kan hjælpe dig med at træffe den helt rigtige beslutning.

Vi kan hjælpe dig med at komme i kontakt med op til 4 erfarne solcelleinstallatører, der alle kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige solcelleanlæg til din bolig.

Alt du skal gøre, er at udfylde vores korte formular – den tager under 1 minut – så vil du blive kontaktet af installatørerne, der vil give dig tilbud på det solcelleanlæg, der passer bedst til dit hjem.

Få tilbud på solceller til dit hjem.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål om solcelleanlæg med og uden batteri

Nikita Gravesen
Skrevet af Nikita Gravesen, Skribent

Nikita har siden sommeren 2022 skrevet for Greenmatch.dk. Her skriver hun artikler om grønne løsninger til danskere, der gerne vil leve lidt grønnere. Hun sætter en dyd i at gøre kompleks information konkret. Selvom vejen til den grønne omstilling kan være besværlig og kompleks, mener hun, at alle skal have muligheden for at være med.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?