Guide til Isolering

Sammenlign priser fra autoriserede isolatører

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Isolering - Få op til 4 gratis tilbud på isolering
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 08. januar 2020

Vælg den rigtige isolering, og spar på varmeregningen

Et velisoleret hus med korrekt isolering er din genvej til at spare penge, og du sparer ikke kun på varmeregningen, men skåner også klimaet ved at forbruge mindre energi. Vil du have mest ud af din nuværende varmekilde, bør du isolere dit hus, så varmen holdes inde i boligen af isoleringen. Du kan tilmed modtage et tilskud til installationen.

Isolering passer til alle varmeløsninger, og du kan reducere dine varmeudgifter med op til 50%. Det betyder, at du også med den rette rådgivning kan få mest ud af din varmekilde, uanset hvilken type der er tale om. GreenMatch.dk har mere end 5 års erfaring med løsninger til både private og erhverv, og vi hjælper også gerne dig med din nye isolering.

Overvejer du at investere i en varmepumpe eller jordvarme, bør du også investere i den korrekte isolering, så dit hus holder på varmen. Vi gennemgår her på siden, hvad der er at vide om isolering, og hvorfor det er vigtigt at medtænke isolering i din varmeløsning.

Ønsker du skræddersyede tilbud på isolering? Du kan her på GreenMatch bestille op til 4 tilbud fra autoriserede isolatører - helt gratis og uforpligtende. Udfyld formularen øverst, og vi kontakter dig med gode tilbud på billig isolering til din bolig - og du vælger den billigste isolering.

Læs mere her på siden om isolering:

 

Hvad er prisen på isolering?

Du kan herunder se priseksempler på isolering. Du bør huske på, at der er mange faktorer, der afgør, hvad den endelige isolering pris er. Dem kan du også læse om herunder.

Har du et stort hus, vil din isolering blive dyrere, hvorimod et lille hus ofte kan nøjes med billig isolering. Isolering priser afgøres derudover også af den type, du ønsker. Vil du have flere dele af boligen isoleret, bliver din isolering pris højere.

Priser på isolering
Isoleringstype Priseksempel*
Isolering af hulmur Ca. 110 - 140 kr inkl. moms pr. m2
Tømning af leca + indblæsning af nyt materiale Ca. 350 - 400 kr. inkl. moms pr. m2
Loftisolering - 100 mm Ca. 110 - 140 kr. inkl. moms pr. m2
Loftisolering - 200 mm Ca. 140 - 170 kr. pr. m2
Loftisolering - 300 mm Ca. 170 - 200 kr. inkl. moms pr. m2
Gangbro til loft Ca. 125 kr. inkl. moms pr. m
*Bemærk, at alle priser er gennemsnitspriser fra leverandører

 

Måske tænker du, at isolering ved første øjekast virker dyrt, når du søger på internettet, men du kan tænke på det som en investering, der vil spare dig mange penge ude i fremtiden. Indhenter du tilbud fra en autoriseret installatør, bør du huske, at installation og rådgivning også er inkluderet i isolering prisen.

Du kan herunder se de faktorer, der bl.a. kan påvirke din pris. Vær opmærksom på, at du først får en endelig pris, når isolatøren har undersøgt din bolig.

Faktorer, der påvirker din pris
Faktor Beskrivelse
Isoleringsområde Hvor stort et område, der skal isoleres. Dvs. din boligs kvm eller arealet af dine vægge, dine skunke eller krybekældre.
Materiale og fremgangsmåde Det kan f.eks. være isolering af loft eller gulv, og om du skal have foretaget isoleringen med mineraluld eller andet materiale.
Tykkelsen på isoleringen Hvor tyk du vil have, at din isolering skal være. Skal du efterisolere, vil det også påvirke din pris.
Gangbro Skal du have lavet en gangbro, så du ikke beskadiger isoleringen, når du er oppe og gå på loftet, inkluderes dette også i prisen.
Din boligtype samt boligens alder Har du en ny eller gammel bolig, vil dette også påvirke omfanget af monteringen.

 

Der er ingen gode grunde til ikke at isolere dit hus - du får både bedre indeklima, store besparelser og skåner miljøet. 

Hvad er isolering, og hvordan virker det?

Isolering installeres som et ekstra lag materiale, der sørger for, at varmen ikke slipper ud af boligen. Det kan både installeres indvendigt og udvendigt, og især loftisolering holder godt på varmen, da varmen stiger op. Du kan isolere en lang række dele af din bolig.

Isolering har til formål at reducere gennemstrømningen af varme og elektricitet i selve det anvendte materiale. Jo bedre materiale, der anvendes, jo bedre vil isoleringsevnen være til at nedsætte gennemstrømningen af energi.

Du kan bl.a. isolere følgende:

  • Gulve og lofter
  • Vægge og hulmure
  • Krybekældere
  • Skunke
  • Skure, garager og andre bygninger.

Det betyder, at jo lavere varmeledningen er, jo bedre isolering. Materialet skal have en minimal varmeledning, hvilket betyder, at varmen holdes, hvor den skal. Materialerne er derfor lette og typisk lavet af enten mineraluld eller polystyren, afhængigt af type. Jo tungere og mere kompakt et materiale er, jo bedre er varmeledningen - og jo dårligere er det som isoleringsmateriale. Metaller har f.eks. en meget god varmeledning og anvendes derfor ikke.

Når du isolerer din bolig, vil du hurtigt kunne indtjene isoleringens samlede pris igen. Det antages, at du kan have omkostningerne tjent ind indenfor mindre end 10 år. Du kan derudover forvente at se ændringer allerede på din første varmeregning efter installationen.

Sådan påvirkes dit indeklima

Når du isolerer dit hjem, sørger du også for, at den rette temperatur og luftfugtighed opretholdes i din bolig. Temperaturen er vigtig, da et tørt indeklima er at foretrække.

Det er derudover en effektiv måde at forebygge indvendige fugtskader, som f.eks. skimmelsvamp, som opstår ved at der er fugt og damp i huset. Den rette isolering kan være medvirkende til, at der opretholdes et tørt og lunt indeklima, så dit hus ikke nedkøles unødvendigt i vintermånederne.

Hvilken type isolering bør jeg vælge?

Der findes flere forskellige typer på det danske marked. Her på GreenMatch.dk finder du en lang række af de mest almindelige udført af autoriserede installatører. Vælg dit produkt herunder, for at læse mere.

Hulmursisolering

hulmur

Find isolering her

Loftisolering

loftisolering

Find isolering her

Gulvisolering

gulvisolering

Find isolering her

Før du går i gang, bør du tjekke energimærket på dit hus for at undersøge dine behov. Dit energimærke afgør, hvor komplet en løsning du har brug for. Det kan du nemt gøre online hos Energistyrelsen. Kender du ikke dit energimærke, kan en isolatør hjælpe dig godt i gang. Læs mere om energiforbedringer her.

Har du en bolig bygget fra 1920 og op til årtusindeskiftet, er sandsynligheden for, at dit hus ikke har hulmursisolering, stor. En hulmur er en mur, der har en inder- og ydermur med et hult mellemrum. Heri kan der, i værste tilfælde, opsamles kold luft, som nedkøler din bolig unødvendigt. Ønsker du hulmursisolering, skal du have foretaget en undersøgelse af hulmuren for at tjekke, om det er muligt.

Mange ældre boliger og parcelhuse har derudover en krybekælder, som er et hulrum under huset, der tidligere har været anvendt til at lede rør rundt i boligen. Isolerer du din krybekælder, får du både en bedre overordnet totalløsning, men også mindre kolde gulve.

Du bør derudover altid vælge en type, der er brandsikker og flammehæmmende. Det kan være en god idé at tjekke, at typen ikke kan tiltrække insekter eller andre skadedyr.

Få isoleret dit hjem

Efterisolering af boligen

Selvom du i forvejen har isoleret dele af dit hus, kan det ofte betale sig at få det efterisoleret, hvis du alligevel skal renovere dele af det. Mange huse bygget fra år 1920 og frem til år 1990-2000 er ikke tilstrækkeligt isolerede og vil ofte have gavn af en efterisolering.

Selve efterisoleringen kan foregå på flere forskellige måder. Fælles for alle isoleringstyper er, at det kan mærkes med det samme, både økonomisk, men også temperaturmæssigt i din bolig.

Inden du påbegynder arbejdet, kan det være en god idé at læse mere om de gældende regler for isolering i Danmark. Det kan du gøre på Sparenergi.dk.

Isoleringsmaterialer

Der findes en lang række isoleringsmaterialer på markedet i Danmark. Hvad du bør vælge afhænger af din hustype og dit behov. En isolatør kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din bolig. Flere typer er tilmed produceret i Danmark, herunder Rockwool.

Populære materialer:

  • Leca (kugler af ler, keramisk produkt)
  • Papir (celluloseisolering)
  • Flamingo (polystyren)
  • Mineraluld (glas- og stenuld)
  • Perlit (naturlig sten).

Materialetypen afhænger af, hvor i boligen du skal have udført arbejdet. Papir anvendes for eksempel ofte til hulmursisolering, hvorimod mineraluld er ideelt til bl.a. lofter. Enkelte typer kan kræve, at en autoriseret isolatør foretager monteringen.

Fordele ved isolering

Vil du gerne have en velisoleret bolig, og ønsker du professionel vejledning i processen? Bestil op til 4 gratis tilbud her på GreenMatch.dk ved at udfylde formularen øverst på siden - helt gratis og uforpligtende. Udfyld formularen, og du vil blive kontaktet med vores partneres bedste tilbud på en isolering pris.

Bestil tilbud på isolering her! Det tager kun 2 minutter

Kan jeg selv isolere min bolig?

Ja, det er muligt at isolere din bolig selv, hvis du er sikker på, hvilken type der er korrekt, og du har styr på det håndværksmæssige. Bemærk, at enkelte typer kræver en autoriseret isolatør som f.eks. hulmursisolering. Du bør dog altid sikre dig, at det udføres korrekt i første omgang, ellers risikerer du, at du alligevel skal investere i en professionel løsning.

Når du bestiller tilbud hos GreenMatch.dk, følger der også professionel rådgivning med. Det betyder, at din bolig altid isoleres bedst muligt - og at du tilmed slipper for selv at stå med arbejdet. Du får derudover garanti og service med i prisen, da du får en totalløsning fra en isolatør.

Det betyder, at du på sigt kan spare flere penge, da du er sikker på, at arbejdet udføres korrekt første gang.

Er du i gang med at bygge et hus, kan du læse mere om de gældende regler her.

Bestil op til 4 skræddersyede tilbud

Vil du isolere din bolig, kan du nemt og uforpligtende bestille op til 4 skræddersyede tilbud på GreenMatch.dk. Du sættes i kontakt med vores partnere, der alle ved, at de er i konkurrence med hinanden og derfor giver dig deres bedste priser. På den måde sikrer du dig, at du altid vælger en god isolerings pris.

Når du takker ja til et tilbud, får du en konsulent på besøg, som vurderer din bolig. Det er din garanti for, at du altid får det bedste håndværk udført, da isolatøren kender din bolig på forhånd. Når I har gennemgået boligen sammen, giver isolatøren dig sin endelige pris. På den måde sikrer du dig altid den billigste løsning.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på 38 41 03 72 mandag - fredag mellem 9:00 - 20:00 eller sende os en mail på info@greenmatch.dk.

Sådan bestiller du tilbud på isolering hos GreenMatch

Vil du have skræddersyede tilbud på isolering til din bolig? Udfyld formularen øverst med dine præferencer, og du vil blive kontaktet telefonisk med opfølgende spørgsmål. Efterfølgende sættes du i kontakt med op til 4 af vores partnere, som derefter alle giver dig deres bedste tilbud.

Bestil tilbud på isolering her! Det tager kun 2 minutter
Skrevet af Louise Klevin Kommunikation, indhold og analyse Louise er indholdsansvarlig på GreenMatch.dk, og hun arbejder med både sprogligt og visuelt indhold. Hun er ansvarlig for at formidle informationer om vores forskellige produkter på en brugervenlig og letlæselig måde. Hendes arbejde omfatter primært research og SEO indenfor emnerne grøn energi og privatøkonomi, ligesom hun løbende holder sig opdateret om nye tiltag på området. Hun har derudover fået sit arbejde publiceret i forskellige danske medier og har bl.a. medvirket i et indslag på TV2.
Kontakt mig: