Solpaneler

Sammenlign pris og kvalitet på solpaneler - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solpaneler - Få op til 4 gratis tilbud på solpaneler
Det tager under et minut!
Tilbage
Det tager under et minut!

Info om solpaneler

Solpaneler bliver anvendt til at generere varme og elektricitet til din bolig. Solpanelerne er i stand til at optage solenergien og omdanne den til enten varme eller el. Solpaneler virker bedst, når solen skinner, men er også i stand til at generere energi, selvom det er overskyet - dog i mindre grad.

Solpaneler monteres typisk på husenes tage, men ses også oftere og oftere som integrerede dele i store vinduespartier. Den optimale placering for solpanelerne er, når de er vendt mod syd og har en hældning på 45 grader.

Hvad er solpaneler?

Solpaneler anvendes til to formål: At levere varme i form af varmt brugsvand, og at levere elektricitet. Man kan opdele solpanelerne efter de to formål:

 • Til at generere el kendes solpaneler som solceller
 • Til at generere vand og varme kendes solpaneler som solfangere

Solpaneler er den del af solcelleanlægget eller solvarmeanlægget, som monteres på taget. Det er solpanelernes opgave at opfange solenergien, så den kan omdannes til varme og el.
Solpanelerne er i stand til at lave energi helt uden at forurene, og er samtidig godt for miljøet i forhold til Co2 udslip. Solpaneler består af siliciumplader, der loddes sammen med hinanden. Når lyset rammer disse plader produceres der energi. Styrken af energien afhænger af solpanelernes størrelse samt lysets skarphed.

Læs også:Solcelleanlæg

Fordele ved solpaneler

Der er flere fordele forbundet ved at investere i solpaneler. Ud over, at de er gode for miljøet, er der disse fordele:

 • Solpaneler giver besparelser på energiudgifterne
 • Solpaneler har en lang levetid
 • Solpaneler øger din boligs værdi
 • Solpaneler til el gør det muligt at sælge overskydende strøm
 • olpaneler til opvarmning er ideel til folk med et lille haveareal
 • Solpaneler kræver minimal vedligeholdelse

Reducer dine udgifter

Det største incitament for mange mennesker er, at solpaneler kan reducere udgifterne på el, vand og varme, eksempelvis i form af jordvarme eller varmepumpe. Hvis du i dag opvarmer dit hus med elvarme eller naturgas - eller oliefyr, kan der være gode besparelser på varmeregningen. Når det kommer til besparelser på elregningen, er der også betydelige mængder penge at spare. Besparelsernes størrelse afhænger af flere faktorer. Hvis du har et stort forbrug af el og varme, vil der være flere penge at spare, end for folk med et mindre forbrug.

Endvidere varierer udgift reduceringen efter solpanelernes ydeevne og effektivitet. De bedste solpaneler er i stand til at omdanne cirka 20 % af solenergien til energi, der kan bruges i din bolig. Over tid vil investeringen tjene sig hjem igen.

For mange mennesker er det en stor investering at købe solpaneler. Dertil er det også vigtigt at vide, at levetiden er lang, så du ikke skal spekulere på, at du skal ud og foretage nye investeringer ofte. Normalt siger man, at solpaneler har en levetid på 30 år, og de fleste leverandører har en såkaldt effektgaranti på 20-25 år.

Øg dit hus' værdi

Ud over, at investeringen i solpaneler, via besparelserne på udgifterne, tjener sig selv hjem, er der også den fordel, at værdien på dit hus vil stige, hvis du investerer i solpaneler. Det skyldes, at dit hus vil blive mindre sårbar overfor fremtidige stigninger i energipriserne, hvilket øger efterspørgslen på huset. Dette er også et argument, der gør bankerne mere villige til at låne dig penge til investeringen.

Sælg din strøm

Hvis du skal anvende solpanelerne til at lave el til din bolig, skal du også vide, at du kan sælge den strøm du ikke selv bruger. Det sker ved, at solcelleanlægget tilsluttes det offentlige el-net. Her er det muligt for alle at bruge strømmen. Hver gang, der er nogen, der bruger den strøm, som du har produceret, bliver du aflønnet. Aflønningen sker på denne måde:

Faste afregningspriser i 10 år (kr./kWh) 2013 2014 2015 2016 2017
1. Solcelleanlæg <= 6 kW per husstand 1.30  1.16  1.02  0.88 0.74
2. Fællesanlæg på tag/bygninger 1.45  1.28  1.11  0.94 0.77 
3. Fællesanlæg på jord og lign. 0.90  0.84  0.78  0.72 0.66

 

Disse tal gælder i 10 år, hvorefter du bliver aflønnet på markedsvilkår. Som reglerne er nu, må du tjene 7.000 kroner på salg af el om året uden at skulle betale skat.

Fordel for dig med en lille have

Hvis dit formål med solpaneler er at opvarme din bolig, vil det være særligt gunstigt for dig, der har en lille have, eller ikke har nogen. Det skal forstås på den måde, at det faktisk vil være mere effektivt at investere i jordvarme. Jordvarme kan dog ikke installeres i haver der har et areal, der er mindre end 3 gange så stort som husets.

Overvejelser ved køb af solpaneler

Selvom der figurerer flere fordele ved investeringer i solpaneler, er det vigtigt, at du overvejer følgende, inden du foretager investeringen:

 • Dit behov for varme og el
 • Regler for husets udseende
 • Placering af solpanelerne
 • Dit tags hældning

En vigtig ting at overveje ved køb af solpaneler, er naturligvis hvad dit behov for energi er. Dit behov afgør nemlig størrelsen og mængden af solpaneler. Det er nemlig dumt både at købe for store og for små solpaneler, så du enten kommer til at betale for meget eller for lidt, i forhold til hvad du egentlig har brug for. Hvis du er i tvivl om, hvor store dine solpaneler skal være, bør du rådføre dig med en fagmand.

Når du skal opsætte solpanelerne er der flere faktorer, du skal tage i betragtning. Det er sådan, at solpanelernes ydeevne forringes, hvis der skygges for solen. Derfor bør der ikke være bevoksninger i din have, der kan stå i vejen for, at solpanelerne kan optage solenergien. Desuden skal du tjekke i Lokalplanen, om der er nybyggerier på vej, som kan komme i vejen for solen.

Dit tags hældning er vigtigt for solpanelernes ydeevne. Solpanelerne yder optimalt, når de har en hældning på 45 grader og vender mod syd. Hvilken præcis hældning, solpanelerne skal have, afhænger af hvilken retning de er vendt mod. Umuliggør dit tag, at solpanelerne kan få en optimalt hældning, kan det løses ved diverse stativer, hvilket dog ikke gør udseendet på dit hus pænere.

Begrænsninger ved solpaneler

Fælles for både solpaneler til varme og solpaneler til el er, at de anses for ikke at være arkitektonisk flotte. Mange ser det derfor som en begrænsning, at de mener, at deres hus bliver grimmere. Derfor ser man også solpaneler i flere og flere farver. Her skal du dog huske, at farverne på solpanelerne kan have en indvirkning på deres ydeevne.

Hvis dine solpaneler skal anvendes til at generere vand og varme, skal du vide, at du ikke anvende dem som en totalløsning. Det betyder, at du skal have supplerende løsninger, der kan stå for den del af energien, som solpanelerne ikke kan levere. Normalt kan solpaneler bidrage til 70 % af dit forbrug af brugsvand og mellem 20-30 % af dit forbrug til opvarmning.

Installation af solpaneler

Installationen af solpaneler bør altid foretages af en professionel installatør. Hvis dine solpaneler skal tilsluttes til det offentlige el-net, er det et lovkrav, at installationen foretages af en professionel installatør. Nogle installatører har taget en uddannelse i installation af solenergi løsninger. Disse installatører er anført på den såkaldte KSO-ordning.

Ved installationen af solpanelerne skal du huske, at det er muligt at få tilskud. Det ses i form af håndværkerfradraget, som fungerer sådan, at du kan trække håndværkerarbejdet fra i skat. Du kan trække 15.000 kroner fra i skat pr. person i husstanden, der er mindst 18 år.

Tilbud på solpaneler

Det er vigtigt, når du investerer i solpaneler, at du får dækket dine behov og ønsker på bedst mulig vis. Derfor er det en god idé at indhente så mange tilbud som muligt, så du kan sammenligne, hvad de forskellige leverandører har at byde på. Dette gør, at du er i stand til at sammenligne pris, men også at du få en fornemmelse af, hvad du har mest brug for i forhold til solpanelerne.

Har du besluttet dig for at indhente tilbud på solpaneler, kan det gøres hurtigt og enkelt på denne side. Her kan du indhente tilbud fra flere leverandører af solpaneler. For at få det bedst mulige ud af de tilbud, du får, skal du udfylde dine behov og ønsker, så vi på bedst mulig vis kan matche dem med forskellige leverandører af solpaneler. Det tager kun få minutter og er 100 % gratis og uforpligtende.