SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Få op til 4 tilbud her
Bestil tilbud
Det tager kun 30 sekunder 100 % gratis og uforpligtende tilbud
1/3
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 5. juni 2023

Fordele og ulemper ved solceller

Solcelleanlæg

Solcelleanlæg benyttes til at producere strøm til din bolig og fungerer overordnet set, som en lommeregner med solceller. For at producere strøm, kræver solcellerne dagslys – Men selvom det er overskyet, kan man stadig benytte solcelleanlægget.

Der er stor fokus på grøn energi og specielt solceller kan bidrage til et mindre CO2-udslip i hverdagen, samtidig med du kan minimere din el-regning. Hvis du har overskydende el via dine solceller, kan du sælge dette videre til elnettet.

Der er ganske få ulemper ved solceller, i forhold til fordele og hvis man har muligheden for at installere solceller, vil dette oftest være fordelagtigt.

Ønsker du at få op til 4 tilbud fra danske autoriseret installatører? Så lad os hjælpe dig! Ved ar udfylde vores korte og enkle formular, kan du hurtigt og nemt modtage tilbud, som du herefter kan sammenligne og opnå den bedste pris.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Fordele ved solceller:

Vedvarende energi

Energien kan både benyttes til at skabe elektricitet og varme i boligen. Den vedvarende energi udvindes fra solen, vinden og bølgerne – hvor det i dette tilfælde er solen. Dette er en fordel, da denne type energi kan dække nutidens forbrugere, uden at man behøver at gå på kompromis og lade det gå udover den fremtidige generation. 10 kvadratmeter solceller kan spare verden for cirka ½ ton CO2 om året.

Økonomi-rigtig energi

Solceller giver en stor mulighed for, at skabe en besparelse på din elregning, da du ikke betaler for den energi, som du selv genererer. Samtidig har du mulighed for at tjene penge på dit solcelleanlæg, da du med et nettilsluttet anlæg kan sælge og købe elektricitet til et kollektivt el-netværk. Samtidig kan du opnå flere forskellige tilskud til solceller og der vil være flere økonomiske fordele at hente i fremtiden.

Miljøvenlig energi

Med solceller opstår der næsten ingen forurening – Dog kan udledning af affaldsstoffer og forurening ikke helt undgås i forhold til produktionen af solceller, transporten af disse og når man skal installere dem. Dette er dog en minimal del, i forhold til hvis man får sin energi andre steder fra.

Innovativ energi

Solceller er et populært emne inden for grøn energi og anses for værende en god løsning på at undgå klimaforandringer. Derfor er dette også et område som der bliver forsket rigtig meget på og det er et innovativt markedet.

Uendelig energi

Da man har mulighed for at udvinde energi fra solens stråler og dette er en energikilde der aldrig vil blive opbrugt, vil man altid have elektricitet. Dette gælder selvfølgelig kun så længe solen stadig er her, hvilket NASA forudser først sker om 6.5 milliarder år.

Langvarig energi

Solcelleanlæg har ofte en lang levetid og en god holdbarhed. Derfor er det en energikilde du kan have i lang tid. Samtidig er der ofte en garanti på 20 år på dine solceller, hvilket sikrer dig, hvis der skulle opstå komplikationer.

Sælgende energi

Hvis din bolig har solceller er det ofte lettere at sælge og man får oftere en højere pris for sin bolig, hvis man vælger at sælge. EDC har udarbejdet en undersøgelse i Juni 2014, som siger at salgsprisen stiger med omkring 3 procent – I gennemsnit svarer dette til 54.000 kr.

Vil du opnå alle de gode fordele der er ved solceller? Så lad os hjælpe dig med at finde den helt rette installatør, med en pris der kan passe ind i dit budget.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Ulemper ved solceller:

Boligens behov

Det er ikke alle husstande, som kan få dækket deres behov og få det mest optimale ud af deres solceller endnu. Solceller er meget overfølsomme i forhold til deres placering, hvilket betyder at hvis der er skygge på din grund, så er det svært at udnytte solcelleanlægget optimalt. Løsningen på dette er, at du kan blive nettilsluttet og hermed kan du købe energi fra andre.

Høj investering

Engangsomkostningerne ved at anskaffe sig et solcelleanlæg og få det installeret, er forholdsvis høje – Dog skal man have i mente at energien herefter er gratis. Løsningen på denne ulempe er, at ved de fleste banker har du mulighed for at tage et energilån, som giver en lav rente til dig som kunde, som investerer i grøn energi.

Sæsonbetonet energi

I forhold til andre typer vedvarende energi, så er solcelleanlæg meget sæsonbetonet, da vi kan have lange vintre og meget regnvejr i Danmark. Løsningen på dette, er at nettilslutte solcelleanlægget og købe energi fra det kollektive el-netværk, i de perioder hvor der er mindre energi at hente.

Solceller på din bolig

Det kan være sværere at installere solceller på ældre boliger, da de ofte har anderledes konstruktion, som kan give skygge. Samtidig kan flade tage, hvor fygesne kan ligge under stativerne med solceller, blive for tunge til taget. Derfor er det vigtigt at du forhøre dig om disse ting, når du indhenter tilbud.

Har du brug for vejledning omkring solceller og hvorvidt du kan få gavn af denne type grønne energi, så lad os sætte dig i kontakt med autoriseret installatører, der kan hjælpe dig. Udfyld vores korte formular, så er du i gang.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?