Spar op til 27.000 kr. på installation af varmepumpe med tilskud
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 27.000 kr. på installation
Spar op til 27.000 kr. på installation

Få tilskud fra Varmepumpepuljen

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 25. juni 2024

Varmepumpe på abonnement: Skal du købe, leje eller lease?

Varmepumpe på abonnement

Leasing af luft til vand varmepumpe eller varmepumpe på abonnement er en løsning, der kan gøre konverteringen til varmepumpe nemmere. Luft til vand varmepumpe pris kan nemlig godt være høj for mange, så her kan leasing eller abonnement være et godt alternativ.

Søg tilskud til varmepumpe

Varmepumpepuljen er åben. Bliv klar til at søge om tilskud til varmepumpe ved at læse vores artikel.

 

Du kan også få tilskud til isolering via Energirenoveringspuljen, der også er åben lige nu.

Læs videre for at lære alt om varmepumpe på abonnement og leasing af varmepumpe. Vi guider dig gennem løsningerne, priserne, leverandørerne og gennemgår også de fordele og ulemper der er ved varmepumpe abonnement.

Via GreenMatch, kan du få tilbud med skarpe priser, hvis du ønsker at købe en varmepumpe. Du udfylder en kort og enkel formular med få spørgsmål, herefter vil du modtage op til 4 tilbud fra autoriseret danske installatører.

Med brug af vores service slipper du altså selv for at bruge timer på at finde og kontakte installatører.

Modtag tilbud på varmepumpe i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvordan fungerer en varmepumpe på abonnement?

Varmepumpe på abonnement, leasing af varmepumpe og leje af varmepumpe, kært barn har mange navne. Hvad end det bliver kaldt, er det en løsning, hvor du ikke selv ejer din varmepumpe, men betaler et fast beløb for at have den stående.

Det beløb betaler du til dem der ejer varmepumpen. Ved et abonnement vil det altså være det energiselskab der ejer varmepumpen, du betaler til. Ved leasing af varmepumpe skal du også betale ejeren af varmepumpen et fast beløb.

Betaling ved varmepumpe på abonnement

Varmepumpe abonnement, leasing eller leje?

Ordene abonnement, leasing og leje går hånd i hånd når det kommer til varmepumpe. Det er afhængig af din udbyder, hvad de vælger at kalde det, men overordnet set er løsningerne det samme.

Med denne type løsning får du lov til at bruge og have en varmepumpe stående over en bestemt periode og betaler et gebyr for at have den. Hvor lang en periode du har den stående er bestemt i en kontrakt, og det samme er det gebyr, du skal betale.

Varmepumpe på abonnement pris: Hvad koster det?

Luft til vand varmepumpe abonnement pris, afhænger både af dig, men også den udbyder som du vælger til dit abonnement. Uanset valg af udbyder kan du dog forvente at der medfølger disse tre typer omkostninger:

 • Udbetaling (engangsbeløb)
 • Månedlig ydelse
 • Strømforbrug

Beløbet for udbetaling bliver sat af udbyderen, og kan være forskellig fra selskab til selskab. Beløbet kan spænde fra 7.500 kr. op til 50.000 kr.

Ved nogle af udbyderne kan du selv være med til at bestemme udbetalingen og hvis du sætter den højere kan den månedlige ydelse være lavere. Udbetaling skal du kun betale en gang, og det er når du opretter dit abonnement.

Den månedlige ydelse er et beløb du betaler månedligt for at gøre brug af varmepumpen, det beløb bliver sat af udbyderen og bliver ofte sat med udgangspunkt i størrelsen på din varmepumpe. Den månedlige ydelse dækker også over den serviceaftale der medfølger ved varmepumpe på abonnement.

Udover din månedlige ydelse skal du også betale for den strøm, som varmepumpen bruger til at opvarme din hjem. Den skal du også betale månedligt, prisen bliver sat efter et estimat af dit forbrug. Du kan læse mere om, hvor meget strøm bruger en varmepumpe i vores artikel om emnet.

Hos nogle udbydere bliver dit strømforbrug medregnet i din månedlige ydelse, så du skal betale ét beløb fremfor to hver måned.

Udgifter ved varmepumpe på abonnement

Hvad koster det at lease en varmepumpe vs at købe en varmepumpe?

Hvad koster en varmepumpe vs hvad koster varmepumpe på abonnement? Et vigtigt spørgsmål, som vi vil svare på her. I dette afsnit har vi lavet en sammenligning, så du kan se i kroner og øre, hvilken forskel der er på de to muligheder.

For en direkte sammenligning af prisen for leasing af varmepumpe overfor køb af varmepumpe sammenligner vi løsninger fra Nærvarme. Nærvarme tilbyder nemlig både luft til vand varmepumpe på abonnement og køb af luft til vand varmepumpe installation.

Vi sammenligner løsningen over 10 år. Vi har udeladt betalingen til dit strømforbrug ved begge udregninger, da prisen på el vil være varierende for begge type løsninger. Du kan dog gå ud fra at begge løsninger vil have et strømforbrug på 5.487 kWh/året.

Varmepumpe abonnement fra Nærvarme:

Udbetaling: 7.500 kr.
Månedlig ydelse: 1.350 kr. om måneden (16.200 kr. om året)
Pris efter 10 år: 169.500 kr.

Køb af varmepumpe fra Nærvarme:


Varmepumpe med installation: 123.995 kr.
Serviceaftale: 3.995 kr./pr. år (Fuld service)
Pris efter 10 år: 163.945 kr.

Begge løsninger brugt til udregning kommer fra samme leverandør - Nærvarme. Da det er muligt både at købe varmepumpe og få varmepumpe på abonnement ved flere leverandører, bør du altid sammenligne flere løsninger, så du er sikker på, at du ikke betaler overpris.

For at sammenligne tilbud på køb af varmepumpe, kan du bruge timer af din fritid på at kontakte og finde installatører eller du kan modtage tilbud via GreenMatch, her vil du være sikret op til 4 tilbud på varmepumpe fra autoriseret danske leverandører. Alt du skal gøre er at udfylde vores korte formular. Tilbuddene er 100 % gratis og uforpligtende.

Få tilbud i dag.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvem tilbyder leasing af varmepumpe?

Der kommer flere og flere udbydere af leasing af varmepumpe på det danske marked, blandt andet mange energiselskaber tilbyder en mulighed for varmepumpe på abonnement.

Blandt de mest populære er OK varmepumpe abonnement og varmepumpe abonnement fra Nærvarme.

OK varmepumpe abonnement

Hos OK skelner de mellem leasing af varmepumpe og OK varmepumpe på abonnement, som de kalder nærvarme.

Med et OK varmepumpe abonnement har du en udbetaling på 35.000 kr. den kan være mindre, hvis du har ret til tilskud. Din månedlige ydelse afgøres af størrelsen på din varmepumpe og dit forventede strømforbrug. OK samler nemlig alle omkostninger under ét beløb, som de kalder “All inclusive”.

Med OKs varmepumpe leasing er udbetalingen 25.000 kr. eller 50.000 kr. Og den månedlige ydelse starter fra 1.495 kr. Herudover betaler du for dit elforbrug. Vælger du en høj udbetaling vil din månedlig ydelse også være mindre, den vil dog stadig afhænge af den varmepumpe du leaser. Med OK varmepumpeleasing er leasingkontrakten på 10 år.

Ewii varmepumpe abonnement

Ewii varmepumpe abonnement har den laveste udbetaling på 0 kr. Den månedlige ydelse afhænger af den varmeløsning du skifter fra. Skifter du fra olie eller gasfyr til varmepumpe på abonnement er den månedlige ydelse 550 kr.

Skifter du fra andet er ydelsen på 650 kr. Hertil kommer dit månedlige forbrug af el, det bliver fastsat efter det estimerede forbrug og bliver reguleret årligt.

Nærvarme varmepumpe abonnement

Med Nærvarme varmepumpe abonnement har du flere valgmuligheder ved størrelsen af din udbetaling, du har mulighederne, 7.500 kr., 15.000 kr., 25.000 kr. og 50.000 kr., jo højere du sætter din udbetaling, jo lavere vil den månedlige ydelse være. Den månedlige ydelse vil stadig påvirkes af den endelige varmepumpe størrelse.

Hertil skal du også betale varmepumpens strømforbrug.

Vilkår og priser for leje af varmepumper

Ved leje af varmepumpe indgår du en kontrakt med den udbyder du vælger, og nogle af de samme vilkår går igen. Kontrakten på dit varmepumpe abonnement løber ofte 10 år. Herefter vil du typisk kunne købe din varmepumpe til en fordelagtig pris.

Vilkår for varmepumpe på abonnement

Vil du stoppe dit varmepumpe abonnement før tid, f.eks. grundet flytning eller andet vil du typisk kunne overdrage dit abonnement. Ønsker køber ikke at overtage abonnementet vil der være et gebyr for at stoppe før tid. Ved Nærvarme er det 29.845 kr. For EWII er du forpligtet til at betale alle ydelser indtil aftalens ophør og gebyr for at få varmepumpen taget ned.

Vælger du varmepumpe på abonnement eller at lease din varmepumpe er det vigtigt at du læser alle regler og vilkår igennem. Det er her du kan opdage uforudsete gebyrer eller lignende der kan give dig en ekstra regning.

Hvis du bare gerne vil have en varmepumpe uden at skulle tænke på gebyrer og vilkår bør du købe din varmepumpe fremfor at lease. Køber du din varmepumpe, bør du altid få flere tilbud på varmepumpe, hermed vil du nemt kunne sammenligne dem og dermed være sikker på at du ikke betaler overpris.

Med GreenMatch, skal du kun udfylde én kort formular, den tager under 1 minut, så vil du modtage op til 4 tilbud fra danske installatører. Du undgår dermed selv at skulle bruge timer på at finde og kontakte installatører.

Få tilbud på varmepumpe i dag.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Fordele og ulemper ved varmepumpe på abonnement

Der er både fordele og ulemper ved varmepumpe på abonnement. Vi gennemgår i det her afsnit de fordele og ulemper vi vurderer, der er ved varmepumpe på abonnement.

✅ Lav udbetaling
En af de helt store fordele ved varmepumpe på abonnement er den lave udbetaling. Ved at vælge en abonnementsløsning vil din udbetaling være lavere end, hvis du køber en varmepumpe med installation. Ønsker du derfor en varmepumpe, men har ikke 120.000 til en udbetaling er en varmepumpe på abonnement en rigtig god løsning.

I følge Energistyrelsen vil køb af varmepumpe være billigst i længden da du sparer på de løbende udgifter til varme.

✅ Udbyder har ansvar for drift og vedligeholdelse
Vælger du varmepumpe leasing, er det din udbyder der har ansvar for drift og vedligeholdelse af varmepumpen. Du står altså ikke selv med noget ansvar, hvis der er driftsproblemer med varmepumpen eller der opstår fejl. Du kan bare ringe til din udbyder, så klarer de den. De vil også være ansvarlig for et lovpligtigt service af varmepumpe.

🚫 Kun én type varmepumpe
Varmepumpe på abonnement er typisk kun for luft til vand varmepumpe. Ønsker du derfor luft til luft varmepumpe eller jordvarme kan du ikke få det på abonnement. Hermed begrænser abonnement dig for muligheder.

🚫 Forudbestemt varmepumpe
Vælger du varmepumpe på abonnement har du ofte ikke indflydelse på, hvilken varmepumpe model du får. Med et abonnement er det allerede valgt, hvilken varmepumpe du får, kun størrelsen på varmepumpen kan variere. Det er derfor ikke sikkert at du får den bedste varmepumpe der er på markedet, eller at du får en luft til vand varmepumpe a+++, men måske kun a++ og dermed en mindre energi effektiv varmepumpe.

Køb eller leje af varmepumpe: Hvad skal du vælge?

En varmepumpe vil altid være et rigtig godt valg, om du skal købe den eller leje den afhænger af flere forskellige ting.

For varmepumpe til sommerhus vil en abonnementsordning ikke være en god ide, det vil blive for dyrt. Vil du gerne have en varmepumpe løsning i dit sommerhus kan det være bedre at kigge på luft til luft varmepumpe.

Er dit fokus på en billig her og nu løsning er varmepumpe på abonnement den rette løsning. Er du lidt mere kræsen og vil selv vælge varmepumpe type, mærke og model, så bør du bestemt købe din varmepumpe.

Vil du helst have en hel nem løsning, hvor alt ansvar om drift, vedligeholdelse og reparationer ligger hos andre er leasing af varmepumpe en god løsning.

Køber du en varmepumpe har du fuld ejerskab og kontrol over din varmepumpe, det er for mange vigtigt selv at eje og have kontrol, derfor er der stadig mange der vælger at købe varmepumpe.

Vi gennemgår hvordan en varmepumpe opvarmer i vores artikel: Hvordan virker en varmepumpe?

Vil du købe din varmepumpe så kan vi hjælpe dig med at sikre en god pris og spare dig for tid. Hos GreenMatch udfylder du én kort formular, hvor du svarer på enkelte spørgsmål om din varmesituation.

Når du har udfyldt formularen vil du modtage op til 4 tilbud, med en skarp pris, som du kan sammenligne. Du slipper altså for at bruge tid på selv at skulle finde og kontakte flere installatører, men sikre dig stadig muligheden for at sammenligne tilbud.

De tilbud du modtager via GreenMatch er gratis og uforpligtende.

Få tilbud i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål om varmepumpe på abonnement

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner