Bestil tilbud på varmepumpe her
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på en varmepumpe
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Sidst opdateret: 29. januar 2020

Installer selv din varmepumpe

Hvis du synes, at det er dyrt at investere i en varmepumpe, er der mulighed for at minimere omkostningerne - såfremt du vælger en luft/luft-varmepumpe.

Installer selv din varmepumpe

Du kan selv foretage en opsætning af varmepumpe indenfor et vist omfang og dermed spare på omkostningerne. For eksempel må du selv stille indedelen op, og du kan også selv sætte selve udedelen op, enten på et gulvstativ eller ved et vægbeslag på selve husets væg. Bemærk, at det kun er gældende for luft til luft-varmepumper. 

Vi anbefaler dog, at du får en installatør til at udføre monteringen af din luft til luft-varmepumpe, hvis du er det mindste i tvivl om, hvordan det gøres.

Skal du have en luft til vand-varmepumpe eller jordvarme, kræver det en autoriseret installatør. En uddannet VVS'er skal installere varmepumpen og koble delene sammen. Hvis du skal have en luft til vand varmepumpe installeret, er der også behov for, at det er en uddannet kølemand, der tilslutter varmepumpen med indedelen. 

Læs også: Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

De opgaver, du ikke selv må udføre, er blandt andet at forbinde delene på grund af kølemidlet, som anvendes til at fragte varmen fra udedelen til indedelen. Derudover må du heller ikke selv tilslutte el, da der er love og regler, der skal overholdes i forhold til dette. Derfor skal du have en autoriseret elektriker til at gøre dette.

Ønsker du en varmepumpe inkl. installations? Du kan her på GreenMatch.dk indhente skræddersyede priser på varmepumper fra både lokale og landsdækkende installatører.

Sammenlign priser på varmepumper nu! Det tager kun 2 minutter!

Retningslinjer ved opsætning af varmepumpe

Der er forskellige retningslinjer, alt efter om du vil opsætte en jordvarmepumpe eller en luft til vand varmepumpe. Disse retningslinjer skal du have for øje allerede inden installation af varmepumpe:

Luft-til-vand varmepumpe:

  • Minimér støjniveauet, og oprethold et godt naboskab. Det er vigtigt, at du opsætter din varmepumpes udedel minimum 5-10 meter fra skellet til din nabo.

Jordvarmepumpe:

  • I første omgang skal du søge tilladelse til at få installeret et jordvarmeanlæg. Du skal have tilladelse fra kommunen, hvilket installatøren typisk kan hjælpe dig med.
  • Installer varmepumpen i den rette årstid, da du ikke kan opsætte varmepumpen om vinteren. Dette skyldes, at du kan risikere, at der er frost i jorden, når slangerne skal graves ned.
  • Sørg for at have en forsikring, som dækker din jordvarmepumpe. Dette er nødvendigt, hvis der for eksempel opstår læk i selve jordslangerne.
  • For at undgå at du selv bliver generet af støjen fra varmepumpen, er det en god idé at opsætte indedelen enten i kælderen eller bryggerset. Undgå at opsætte indedelen op til støjfølsomme rum.

Husk at tage stilling til ovenstående retningslinjer ved montering af varmepumpe, så du er sikret på bedst mulig vis.

Ved begge typer varmepumper er det muligt at få installeret solceller, så du bliver næsten selvforsynende. Varmepumpen er eldrevet, men ved at kombinere varmepumpen med solceller, vil du have en næsten CO2-fri installation, som vil påvirke både dine varme- og elregning positivt.

Sammenlign priser på varmepumper nu! Det tager kun 2 minutter!

Sådan kommer du i gang

Nu hvor du har styr på varmepumpe installation, kan du indhente priser fra diverse installatører og producenter. Vi råder dig til at indhente flere vurderinger fra leverandører, så du har forskellige modeller og priser at vælge mellem. Bemærk, at ønsker du luft/vand eller jordvarme, vil du først modtage den endelige pris, når en installatør har beset din bolig.

Sådan bestiller du tilbud på isolering hos GreenMatch

Du kan her på siden indhente op til 4 tilbud. Du skal blot udfylde formularen øverst på siden. Vi kontakter dig derefter telefonisk for at verificere dine oplysninger, og du vil blive sat i kontakt med leverandørerne. Det er både uforpligtende og gratis.

Sammenlign priser på varmepumper nu! Det tager kun 2 minutter!
Skrevet af Louise Klevin Kommunikation, indhold og analyse Louise er indholdsansvarlig på GreenMatch.dk, og hun arbejder med både sprogligt og visuelt indhold. Hun er ansvarlig for at formidle informationer om vores forskellige produkter på en brugervenlig og letlæselig måde. Hendes arbejde omfatter primært research og SEO indenfor emnerne grøn energi og privatøkonomi, ligesom hun løbende holder sig opdateret om nye tiltag på området. Hun har derudover fået sit arbejde publiceret i forskellige danske medier og har bl.a. medvirket i et indslag på TV2.
Kontakt mig: