Bestil tilbud på varmepumpe her
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på en varmepumpe
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 19. november 2018

Installer selv din varmepumpe

Hvis du synes det er dyrt at investere i en varmepumpe, er der mulighed for at minimerer omkostningerne, ved selv at foretage visse dele af installationen.

Installer selv din varmepumpe

Man kan selv foretage en opsætning af varmepumpe, indenfor et vist omfang og dermed spare på omkostningerne. For eksempel må du selv stille indedelen op og du kan også selv sætte selve udedelen op, enten på et gulvstativ eller ved et vægbeslag på selve husets væg.

Dog er dette det eneste man kan gøre som privatperson, hvis man ikke er uddannet indenfor faget. Det er en uddannet vvs’er, som skal installere varmepumpen og koble delene sammen. Hvis du skal have en luft til vand varmepumpe installeret, er der også behov for at det er en uddannet kølemand, der tilslutter varmepumpen med indedelen. Dette er ikke tilfældet ved en luft til luft varmepumpe.

De opgaver man ikke selv må udføre, er blandt andet at forbinde delene som tidligere nævnt, på grund af kølemidlet som anvendes til at fragte varmen fra udedelen til indedelen. Det er en autoriseret installatør som skal koble delene sammen, efter du selv har opsat disse. Derudover må man heller ikke selv tilslutte el, da der er nogle love og regler der skal overholdes, i forhold til dette. Derfor skal du have en autoriseret elektriker til at gøre dette.

Indhent tilbud på varmepumper Det tager under 1 minut.

Retningslinjer ved opsætning af varmepumpe

Der er forskellige retningslinjer, alt efter om du vil opsætte en jordvarmepumpe eller en luft-til-vand varmepumpe. Disse retningslinjer skal du have for øje, allerede inden installation af varmepumpe:

Luft-til-vand varmepumpe:

  • Minimér støjniveauet og oprethold et godt naboskab. Det er vigtigt at du opsætter din varmepumpes udedel minimum 5-10 meter fra skellet til din nabo, så de ikke bliver generet.

Jordvarmepumpe:

  • I første omgang skal du søge tilladelse til, at få installeret et jordvarmeanlæg. Du skal have tilladelse fra kommunen, hvilket installatøren kan typisk hjælpe dig med dette.
  • Installer varmepumpen i den rette årstid, da man ikke kan opsætte varmepumpen om vinteren. Dette skyldes at man kan risikere at der er frost i jorden, når slangerne skal graves ned i jorden.
  • Sørg for at have en forsikring, som dækker din jordvarmepumpe. Dette er nødvendigt i forhold til, hvis der for eksempel opstår læk i selve jordslangerne.
  • For at undgå at du selv bliver generet af støjen fra varmepumpen, er det en god idé at opsætte indedelen enten i kælderen eller bryggerset. Undgå at opsætte indedelen op til støjfølsomme rum.

Husk at tage stilling til ovenstående retningslinjer ved montering af varmepumpe, så du er sikret på bedst mulig vis, over de problemer der kan opstå.

Ved begge typer varmepumper er det muligt at få installeret solceller, så du bliver selvforsynende. Varmepumpen er eldrevet, men ved at kombinere varmepumpen med solceller, vil du have en næsten CO2-fri installation, som vil påvirke både dine varme- og elregning i en positiv retning.

Indhent tilbud på varmepumper Det tager under 1 minut.

Tilbud på varmepumper

Nu hvor du har styr på varmepumpe installation, kan du indhente tilbud fra diverse installatører og producenter. Man råder til at indhente flere tilbud, så man har forskellige modeller og priser at vælge mellem.

Her på siden er det muligt for dig at indhente op til 4 tilbud fra montører og producenter på markedet. Du skal blot udfylde formularen i højre side omkring dine boligforhold, hvor du skal kunne besvare spørgsmål såsom: hvilken type varmepumpe du vil installere, hvor stor dit hus er, hvornår selve installationen skal finde sted og hvilken varmekilde du har på nuværende tidspunkt i huset. Herefter modtager du 4 tilbud der er skræddersyet til dig.

LÆS OGSÅ:Jordvarme