Varmepumpe - Sammenlign priser fra lokale installatører
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Det tager kun 2 minutter.

VIGTIGT: På grund af stor interesse for det nye tilskud, kan vi ikke i alle tilfælde garantere 4 tilbud på luft til vand varmepumper og jordvarmepumper.

Det tager kun 2 minutter.
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 09 september 2021

Installer selv din varmepumpe

Sådan reducerer du omkostningerne på din grønne investering

Der kan være mange penge at spare, når du vil energirenovere din bolig. I 2021 er håndværkerfradraget fordoblet, ligesom du til udvalgte grønne investeringer kan søge energitilskud og få dækket op til 20% af totalprisen.

Læs mere her:

Installer selv din varmepumpe

Du kan selv foretage en opsætning af varmepumpe indenfor et vist omfang og dermed spare på omkostningerne. For eksempel må du selv stille indedelen op, og du kan også selv sætte selve udedelen op, enten på et gulvstativ eller ved et vægbeslag på selve husets væg. Bemærk, at dette kun er gældende for luft til luft-varmepumper. 

Vi anbefaler dog, at du får en installatør til at udføre monteringen af din luft til luft-varmepumpe, hvis du er det mindste i tvivl om, hvordan det gøres.

Skal du have en luft til vand-varmepumpe eller jordvarme, kræver det en autoriseret installatør. En uddannet VVS'er skal installere varmepumpen og koble delene sammen. Hvis du skal have en luft til vand varmepumpe installeret, er der også behov for, at det er en uddannet kølemand, der tilslutter varmepumpen med indedelen.

Installation af varmepumpe

På GreenMatch.dk anbefaler vi altid, at du får en professionel til at installere din varmepumpe. Dette vil både minimere risiko for fejl i installationsfasen, men du vil også være sikker på, at du fortsat dækkes af gældende garantier. Installerer du selv, vil disse i nogle tilfælde frafalde.

Ønsker du en varmepumpe inkl. installation? Du kan her på GreenMatch.dk indhente skræddersyede priser på varmepumper fra både lokale og landsdækkende installatører.

Bestil tilbud nu

Det tager kun 2 minutter

Retningslinjer ved opsætning af varmepumpe

De opgaver, du ikke selv må udføre, er blandt andet at forbinde delene på grund af kølemidlet, som anvendes til at fragte varmen fra udedelen til indedelen. Derudover må du heller ikke selv tilslutte el, da der er love og regler, der skal overholdes i forhold til dette. Derfor skal du have en autoriseret elektriker til at gøre dette.

Der er forskellige retningslinjer, alt efter om du vil opsætte en jordvarmepumpe eller en luft til vand varmepumpe. Disse retningslinjer skal du have for øje allerede inden installation:

Luft-til-vand varmepumpe:

  • Minimér støjniveauet, og oprethold et godt naboskab. Det er vigtigt, at du opsætter din varmepumpes udedel minimum 5-10 meter fra skellet til din nabo.

Jordvarmepumpe:

  • I første omgang skal du søge tilladelse til at få installeret et jordvarmeanlæg. Du skal have tilladelse fra kommunen, hvilket installatøren typisk kan hjælpe dig med.
  • Installer varmepumpen i den rette årstid, da du ikke kan opsætte varmepumpen om vinteren. Dette skyldes, at du kan risikere, at der er frost i jorden, når slangerne skal graves ned.
  • Sørg for at have en forsikring, som dækker din jordvarmepumpe. Dette er nødvendigt, hvis der for eksempel opstår læk i selve jordslangerne.
  • For at undgå at du selv bliver generet af støjen fra varmepumpen, er det en god idé at opsætte indedelen enten i kælderen eller bryggerset. Undgå at opsætte indedelen op til støjfølsomme rum.

Husk at tage stilling til ovenstående retningslinjer ved montering af varmepumpe, så du er sikret på bedst mulig vis.

Ved begge typer varmepumper er det muligt at få installeret solceller, så du bliver næsten selvforsynende. Varmepumpen er eldrevet, men ved at kombinere varmepumpen med solceller, vil du have en næsten CO2-fri installation, som vil påvirke både dine varme- og elregning positivt.

Sådan kommer du i gang

Nu hvor du har styr på varmepumpe installation, kan du indhente priser fra diverse installatører og producenter. Vi råder dig til at indhente flere vurderinger fra leverandører, så du har forskellige modeller og priser at vælge mellem. Bemærk, at ønsker du luft/vand eller jordvarme, vil du først modtage den endelige pris, når en installatør har beset din bolig.

Sådan bestiller du tilbud på isolering hos GreenMatch

Du kan her på siden indhente op til 4 tilbud. Du skal blot udfylde formularen øverst på siden. Vi kontakter dig derefter telefonisk for at verificere dine oplysninger, og du vil blive sat i kontakt med leverandørerne. Det er både uforpligtende og gratis.

Bestil tilbud nu

Det tager kun 2 minutter

Rasmus Hultquist Nielsen
Skrevet af Rasmus Hultquist Nielsen, Indholdsansvarlig

Rasmus har arbejdet som indholdsansvarlig på GreenMatch.dk fra 2016 - 2019. Han var ansvarlig for at give brugeren relevante informationer om grønne energiløsninger. Han har fået sit arbejde publiceret i bl.a. Ekstra Bladet, Berlingske og TV2.