Varmepumpe - Sammenlign priser fra lokale installatører
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 24 november 2021

Installer selv din varmepumpe

Montering af varmepumpe: Regler og krav

Inden for et vist omfang må du gerne selv foretage en opsætning af varmepumpe og dermed spare på omkostningerne. Der gælder dog forskellige regler for de forskellige typer af varmepumper.

Eksempelvis må du selv stille indedelen såvel som udedelen op, hvis der er tale om luft til luft varmepumpe montering. Vi anbefaler dog, at du får en installatør til at udføre monteringen af din luft til luft-varmepumpe, hvis du er det mindste i tvivl om, hvordan det gøres.

Skal du have en luft til vand varmepumpe eller jordvarme, kræver det til gengæld en autoriseret installatør. En uddannet og autoriseret VVS'er skal installere varmepumpen og koble delene sammen. Det kan resultere i store skader, hvis du selv forsøger dig med VVS-arbejde.

Installation af varmepumpe

På GreenMatch.dk anbefaler vi altid, at du får en professionel til at installere din varmepumpe. Dette vil både minimere risiko for fejl i installationsfasen, men du vil også være sikker på, at du fortsat dækkes af gældende garantier. Installerer du selv, vil disse i nogle tilfælde frafalde.

Ønsker du en varmepumpe inkl. installation? Du kan her på GreenMatch.dk indhente skræddersyede priser på varmepumper fra både lokale og landsdækkende installatører.

Bestil tilbud nu

Det tager kun 2 minutter

Må jeg selv opsætte min varmepumpe?

De opgaver, du ikke selv må udføre, er blandt andet at forbinde delene på grund af kølemidlet, som anvendes til at fragte varmen fra udedelen til indedelen. Derudover må du heller ikke selv tilslutte el, da det kræver en autoriseret elektriker.

Det betyder, at det eneste du selv må gøre i forbindelse med montering af varmepumpe, det er at placere indedelen, såvel som udedelen. Dette er dog ikke noget, du vil spare mange penge på at gøre.

Retningslinjer ved opsætning af varmepumpe

Der er forskellige retningslinjer, alt efter om du vil opsætte en jordvarmepumpe eller en luft til vand varmepumpe. Disse retningslinjer skal du have for øje allerede inden installation:

Luft-til-vand varmepumpe:

  • Minimér støjniveauet, og oprethold et godt naboskab. Det er vigtigt, at du opsætter din varmepumpes udedel minimum 5-10 meter fra skellet til din nabo.

Jordvarmepumpe:

  • I første omgang skal du søge tilladelse fra kommunen til at få installeret et jordvarmeanlæg. Dette kan installatøren hjælpe dig med.
  • Du kan ikke opsætte jordvarme om vinteren. Dette skyldes, at du kan risikere, at der er frost i jorden, når slangerne skal graves ned.
  • Sørg for at have en forsikring, som dækker din jordvarmepumpe. Dette er nødvendigt, hvis der for eksempel opstår læk i selve jordslangerne.

Husk at tage stilling til ovenstående retningslinjer ved montering af varmepumpe, så du er sikret på bedst mulig vis.

Ved begge typer varmepumper er det muligt at få installeret solceller, så du bliver næsten selvforsynende. Varmepumpen er eldrevet, men ved at kombinere varmepumpen med solceller, vil du have en næsten CO2-fri installation, som vil påvirke både dine varme- og elregning positivt.

Sådan kommer du i gang

Nu hvor du har styr på varmepumpe installation, kan du indhente priser fra diverse installatører og producenter. Vi råder dig til at indhente vurderinger fra flere leverandører, så du har forskellige varmepumpemodeller og priser at vælge mellem. Bemærk, at ønsker du luft/vand eller jordvarme, vil du først modtage den endelige pris, når en installatør har beset din bolig.

Du kan her på siden indhente op til 4 tilbud. Du skal blot udfylde formularen øverst på siden. Vi kontakter dig derefter telefonisk for at verificere dine oplysninger, og du vil blive sat i kontakt med leverandørerne. Det er både uforpligtende og gratis.

Bestil tilbud nu

Det tager kun 2 minutter

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent

Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. "Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget" er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.