Bestil tilbud på varmepumpe her
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på en varmepumpe
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Sidst opdateret: 14. maj 2020

Installer selv din varmepumpe

Hvis du synes, at det er dyrt at investere i en varmepumpe, er der mulighed for at minimere omkostningerne - såfremt du vælger en luft/luft-varmepumpe.

Installer selv din varmepumpe

Du kan selv foretage en opsætning af varmepumpe indenfor et vist omfang og dermed spare på omkostningerne. For eksempel må du selv stille indedelen op, og du kan også selv sætte selve udedelen op, enten på et gulvstativ eller ved et vægbeslag på selve husets væg. Bemærk, at dette kun er gældende for luft til luft-varmepumper. 

Vi anbefaler dog, at du får en installatør til at udføre monteringen af din luft til luft-varmepumpe, hvis du er det mindste i tvivl om, hvordan det gøres.

Skal du have en luft til vand-varmepumpe eller jordvarme, kræver det en autoriseret installatør. En uddannet VVS'er skal installere varmepumpen og koble delene sammen. Hvis du skal have en luft til vand varmepumpe installeret, er der også behov for, at det er en uddannet kølemand, der tilslutter varmepumpen med indedelen. 

Installation af varmepumpe

På GreenMatch.dk anbefaler vi altid, at du får en professionel til at installere din varmepumpe. Dette vil både minimere risiko for fejl i installationsfasen, men du vil også være sikker på, at du fortsat dækkes af gældende garantier. Installerer du selv, vil disse i nogle tilfælde frafalde.

Ønsker du en varmepumpe inkl. installation? Du kan her på GreenMatch.dk indhente skræddersyede priser på varmepumper fra både lokale og landsdækkende installatører.

Bestil tilbud nu! Det tager kun 2 minutter

Retningslinjer ved opsætning af varmepumpe

De opgaver, du ikke selv må udføre, er blandt andet at forbinde delene på grund af kølemidlet, som anvendes til at fragte varmen fra udedelen til indedelen. Derudover må du heller ikke selv tilslutte el, da der er love og regler, der skal overholdes i forhold til dette. Derfor skal du have en autoriseret elektriker til at gøre dette.

Der er forskellige retningslinjer, alt efter om du vil opsætte en jordvarmepumpe eller en luft til vand varmepumpe. Disse retningslinjer skal du have for øje allerede inden installation:

Luft-til-vand varmepumpe:

  • Minimér støjniveauet, og oprethold et godt naboskab. Det er vigtigt, at du opsætter din varmepumpes udedel minimum 5-10 meter fra skellet til din nabo.

Jordvarmepumpe:

  • I første omgang skal du søge tilladelse til at få installeret et jordvarmeanlæg. Du skal have tilladelse fra kommunen, hvilket installatøren typisk kan hjælpe dig med.
  • Installer varmepumpen i den rette årstid, da du ikke kan opsætte varmepumpen om vinteren. Dette skyldes, at du kan risikere, at der er frost i jorden, når slangerne skal graves ned.
  • Sørg for at have en forsikring, som dækker din jordvarmepumpe. Dette er nødvendigt, hvis der for eksempel opstår læk i selve jordslangerne.
  • For at undgå at du selv bliver generet af støjen fra varmepumpen, er det en god idé at opsætte indedelen enten i kælderen eller bryggerset. Undgå at opsætte indedelen op til støjfølsomme rum.

Husk at tage stilling til ovenstående retningslinjer ved montering af varmepumpe, så du er sikret på bedst mulig vis.

Ved begge typer varmepumper er det muligt at få installeret solceller, så du bliver næsten selvforsynende. Varmepumpen er eldrevet, men ved at kombinere varmepumpen med solceller, vil du have en næsten CO2-fri installation, som vil påvirke både dine varme- og elregning positivt.

Læs også: Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Sådan kommer du i gang

Nu hvor du har styr på varmepumpe installation, kan du indhente priser fra diverse installatører og producenter. Vi råder dig til at indhente flere vurderinger fra leverandører, så du har forskellige modeller og priser at vælge mellem. Bemærk, at ønsker du luft/vand eller jordvarme, vil du først modtage den endelige pris, når en installatør har beset din bolig.

Sådan bestiller du tilbud på isolering hos GreenMatch

Du kan her på siden indhente op til 4 tilbud. Du skal blot udfylde formularen øverst på siden. Vi kontakter dig derefter telefonisk for at verificere dine oplysninger, og du vil blive sat i kontakt med leverandørerne. Det er både uforpligtende og gratis.

Bestil tilbud nu! Det tager kun 2 minutter
Skrevet af Rasmus Hultquist Nielsen Indholdsansvarlig Rasmus har arbejdet som indholdsansvarlig på GreenMatch.dk siden 2016. Han er ansvarlig for at give brugeren relevante informationer om grønne energiløsninger, både til private og erhvervsdrivende. Han formidler viden om energi på en spændende og forståelig måde og sørger for at følge med udviklingen på markedet. Han har derudover fået sit arbejde publiceret i bl.a. Ekstra Bladet, Berlingske og TV2.
Kontakt mig: