SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere 6 kW solcelleanlæg
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 4600 kr. om året
Spar op til 4600 kr. om året

Sænk din elregning ved at installere solceller

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 12. april 2024

6 kW solcelleanlæg: Hvad koster det og hvor meget kan du spare?

6 kW solcelleanlæg med og uden batteri

Et 6 kW solcelleanlæg med batteri kan give dig store besparelser på elregningen og er miljømæssigt en god løsning. Et 6 kW solcelleanlæg er en god løsning for alle der er interesseret i solcelleanlæg til hus og solpaneler.

Er du på udkig efter at få en billigere elregning bør du læse videre her. Vi giver dig en kort introduktion til 6 kW solcelleanlæg, du får en oversigt over pris med og uden batteri, samt hvor meget strøm du kan forvente at producere med et 6 kW solcelleanlæg.

Lad os hjælpe dig med at få billig og grøn strøm! Via vores store netværk af danske solcelleinstallatører kan du nemt og hurtigt blive kontaktet med henblik på at finde den løsning der passer dit forbrug bedst. Du vil komme i kontakt med op til 4 installatører der alle vil give dig et tilbud. Herefter kan du sammenligne dem, så er du sikker på, at du får den bedste pris og ikke betaler for meget. Kom i gang ved at trykke på knappen.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvad er et 6 kW solcelleanlæg?

Mange mennesker forveksler et solcelleanlæg med solvarmeanlæg, hvilket er forkert. Et solcelleanlæg vil kunne levere elektricitet, mens et solvarmeanlæg kan levere varme.

6kW Solcelleanlæg - Alt du bør vide

Når anlægget leverer el til din bolig, sker det helt uden forurening. Har det en høj effektivitet, er det i stand til at omdanne cirka 20 % af solenergien til el. Et solcelleanlæg på 6 kW kan i Danmark også levere strøm, når solen ikke skinner.

Man taler typisk om to forskellige typer solcelleanlæg:

 • Nettilsluttede
 • Stand alone.

Når der er tale om et anlæg med en effekt på 6 kW, er det typisk i forbindelse med nettilsluttede anlæg. Dette skyldes, at stand alone-solcelleanlæggene ikke behøver at kunne levere store mængder el, da de typisk bliver anvendt i kolonihavehuse, på både og lignende.

De nettilsluttede er de mest anvendte solcelleanlæg i Danmark. Forskellen på denne type og stand alone-solcelleanlægget er, at det nettilsluttede er tilsluttet det offentlige el-net. Det vil sige, at den strøm, du ikke selv bruger, bliver sendt ud på det offentlige el-net, hvor strømmen kan bruges af andre end dig selv. Du kan derfor sælge den strøm, som du ikke selv bruger.

Værd at vide inden køb

Inden du investerer i et 6 kW solcelleanlæg, er det naturligvis vigtigt, at du kender dit behov for el. Dette vil sikre, at du køber den rette størrelse. Et godt pejlemærke er, at et hus på 120 kvadratmeter behøver et solcelleanlæg på cirka 36 kvadratmeter.

Størrelse på et 6 kW solcelleanlæg

Hvad koster et 6 kW solcelleanlæg med og uden batteri?

Et 6 kW solcelleanlæg koster fra 125.000 kr. med batteri. En af de største overvejelser ved installation af et solcelleanlæg er, hvornår en investering i et anlæg har indtjent sig selv igen.

For et 6 kW solcelleanlæg, vil årlige el-besparelser typisk betyde, at investeringen har indtjent sig selv efter 7-10 år.

I tabellen kan du se et prisestimat på solcelleanlæg pris for 6 kW.

Pris på solcelleanlæg
AnlægsstørrelseAnlægspris (med montage)*Forventet årlig produktion
6 kWFra 95.000 kr.5800-6000 kWh

*Prisen er et estimat, det vil derfor være muligt at finde både lavere og højere priser på det danske marked

For præcis pris på solcelleanlæg, indhent tilbud fra danske installatører.

Et 6 kw solcelleanlæg er den mest populære størrelse i Danmark, fordi den kan dække strømforbruget hos en typisk dansk familie. Hvis man gerne vil udnytte sit solcelleanlæg mest muligt, kan det være en god ide også at investere i et batteri.

Med et batteri kan du gemme den strøm der bliver produceret og bruge den, når produktionen er mindre f.eks i aften og nattetimerne.

I tabellen kan du se pris på 6 kW solcelleanlæg med batteri og den årlige produktion af el.

Pris på solcelleanlæg med batteri
AnlægsstørrelseAnlægspris med batteri (med montage)*Forventet årlig produktion
6 kWFra 125.000 kr.5800-6000 kWh

*Prisen er et estimat. Du kan finde priser på det danske marked, der er både under og over denne pris.

Få en præcis pris, få tilbud fra danske installatører.

Du skal forvente, at du med et batteri skal betale omkring 30.000 kr. mere for dit solcelleanlæg, men så har du også muligheden for at lagre den energi, som du ikke selv forbruger.

Andre faktorer der påvirker prisen

Når du sammenligner priser på solceller, kan der være stor variation i, hvor meget det koster. Faktorer der kan påvirke prisen er:

 • Om anlægget installeres på jorden eller husets tag
 • Panelernes kvalitet og design
 • Hvorvidt der medfølger et batteri, til at opbevare strøm
 • Om panelerne integreres i selve taget, eller installeres oven på tagstenene
 • Garantien for solcellerne og inverteren

Garanti på solcelleanlæg

I de tilbud du modtager via GreenMatch vil installation af anlægget altid være inkluderet i priserne, du får tilbudt. Derudover vil installationen inkludere en serviceaftale, en produktgaranti og en ydelsesgaranti.

Produktgarantien dækker hvis selve solcelleanlægget går i stykker og er ofte på 5-10 år. Ydelsesgarantien betyder derimod, at der loves en minimumsydelse af solcellernes effektivitet under garantiens løbetid. For de fleste partnere er garantien på 80 % ydelse efter 25 år.

Ønsker du en præcis pris på et solcelle anlæg til din bolig der dækker dine behov, bør du få vejledning fra en autoriseret installatør. Vi kan hurtigt og nemt sætte dig i kontakt med flere danske installatører, de vil hver give dig deres bedste tilbud med deres bedste pris. Det er så op til dig at sammenligne og vælge det bedste.

Ved at sammenligne flere tilbud har du et bedre overblik over, hvad de forskellige installatører tilbyder og kan derfor trygt tage den rette beslutning.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvad betyder 6 kW?

Det kan for mange mennesker være lidt kringlet at forstå forskellen på kW og kWh. Her kommer en kort forklaring.

Watt (W) er en måleenhed for hastighed. Det vil sige, hvor hurtigt det tager for energi at blive produceret eller forbrugt. Én kilowatt (kW) svarer til 1000 Watt. En kilowatttime (kWh) er derimod udtryk for en energimængde.

Du bør ikke sammenblande kW og kWh.

Hvor meget strøm producerer et 6 kW solcelleanlæg?

Et 6 kW solcelleanlæg med batteri vil under optimale forhold højest producere 6 kWh strøm i timen. De optimale forhold inkluderer den rette hældning, retning og vejrforhold, hvor det ikke er for varmt, og der kun er enkelte skyer.

Under de optimale forhold kan et 6 kW solcelleanlæg producere mellem 5.800 og 6.000 kWh om året. Det svarer til strømforbruget for en familie på to voksne og to børn.

Hvor meget strøm et 6 kW solcelleanlæg med batteri producerer afhænger af de forhold der er omkring solcelleanlægget. Under de mest optimale forhold kan du forvente, at denne størrelse anlæg i gennemsnit kan producerer 27 kWh om dagen.

Selv uden optimale forhold samt rette hældning og retning kan et 6 kW solcelleanlæg sagtens producere en god mængde strøm, der kan sænke dine omkostninger.

Hvor meget strøm producerer et solcelleanlæg om vinteren?

I Danmark er vejrforholdene skiftende henover hele året, og der er perioder i løbet af året, hvor et solcelleanlæg producerer væsentligt mere strøm end andre dele af året.

I grafen kan du få et overblik over fordelingen af solcelleanlæggets produktion over et helt år.

Soltimer i procent på et år

I vintermånederne; december, januar og februar kan du forvente at et 6 kW solcelleanlæg med batteri producerer 8 % af den årlige produktion, det svarer til 480 kWh. Sammenlignet med 2.340 kWh der bliver produceret om sommeren er det ikke meget, men det er stadig en god mængde.

Det er stadig muligt for et solcelleanlæg at producere strøm, selv når vejret er overskyet. Derfor kan du stadig få noget ud af dine solceller i de måneder om året, hvor solen ikke er på sit højeste.

Det mest effektive solcelleanlæg i vores solceller bedst i test kan producere energi selv i de danske vintre.

Især om vinteren er det fornuftigt at have et 6 kW solcelleanlæg med batteri. Selvom du ikke er hjemme når strømmen blive produceret kan du nemlig stadig bruge den, da det blive lagret i batteriet.

Fordele ved et 6 kW solcelleanlæg

Der er flere god grunde til, at flere og flere danskere investerer i solenergi.

Fordele ved et 6 kW solcelleanlæg
 • Støjer ikke
 • Er godt for miljøet
 • Giver besparelser på el-regningen.
 • Har en lang levetid
 • Giver mulighed for at sælge elektricitet til andre.

For mange mennesker er det bedste incitament til at investere i solceller, at det kan give store besparelser på elregningen. Størrelsen på besparelsen afhænger af flere faktorer som kvalitet og ydeevne.

Levetiden er lang, hvilket sikrer dig, at du ikke hurtigt skal ud og investere i et nyt anlæg år efter år. Man plejer at sige, at levetiden er ca. 30 år. Mange leverandører yder effektivitetsgarantier på 20-25 år.

Et solcelleanlæg er en miljørigtig løsning, der heller ikke støjer. At den ikke støjer, kan være en fordel, hvis anlæggets optimale position findes i nærheden af soveværelsesvinduet. Med hensyn til miljøet, vil et 6 kW solcelleanlæg på 36 kvadratmeter kunne reducere dit CO2-udslip med cirka 1 ton om året.

Kom i gang i dag og få del i de mange fordele, der er ved et 6 kW solcelleanlæg. Via vores service kan du hurtigt og nemt modtage op til 4 gratis tilbud på montering af solceller. Du skal bare udfylde én kort formular, så er du i gang.

Start allerede nu, ved at trykke på knappen.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Overvejelser før køb

Selvom der er flere gode grunde til at investere i solenergi til at generere elektricitet til din bolig, er der flere faktorer, som du ska overveje, inden du investerer i et 6 kW solcelleanlæg.

Vigtige faktorer er eksempelvis:

 • Størrelsen på anlægget
 • Krav til kvaliteten
 • Hældningen af dit tag
 • Regler for din bolig
 • Muligheden for at optage solenergien.

Hældningen af dit tag kan være vigtigt i forhold til solcellernes mulighed for at optage solenergien. Den helt optimale placering af solcellerne er, at de er vendt mod syd med en hældning på 45 grader. Hvis solcellerne kun vender delvist mod syd, vil hældningen ændre sig.

Når du opsætter solceller eller solpaneler er det også vigtigt, at du tager skygge i betragtning, fordi solcellerne bedst kan opfange solenergien, hvis der ikke falder skygge. Skyggerne kan komme fra træer, buske, paraboler og lignende. Du skal desuden også huske at tjekke, om der er ændringer på vej i lokalplanen, fordi nye byggerier kan være en hindring.

Du skal også være opmærksom på, at dit hus kan være fredet, eller at der kan være andre regler for husets facade, der umuliggør opsætning. Her kan et solcelletag være en mulig løsning.

Installation af 6 kW solcelleanlæg med batteri

Da et 6 kW solcelleanlæg oftest skal tilsluttes det offentlige el-net, skal du have en professionel installatør til at udføre installationsarbejdet. Der findes installatører, der er uddannet i at installere solenergi-løsninger. Disse installatører er VE-installatører.

Installationen af et 6 kW solcelleanlæg med batteri vil typisk tage mellem 2 og 3 dage, det hele vil afhænge af tagtypen. Er der tale om et tegltag, vil det tage omkring 3 dage, da det vil tage længere tid at montere tagbøjlerne. 

Efter installationen af dit solcelleanlæg skal du finde en produktionsleverandør, så du kan sælge din overskudsstrøm, du kan finde en liste med leverandører her.

Sælg overskudsel til el-nettet

Da et 6 kW solcelleanlæg er tilsluttet det offentlige el-net, betyder det samtidig, at du kan sælge den el, du ikke slev bruger. Det vil sige, at du får penge, hver gang anlægget sender el ud i elnettet.

Du bliver afregnet via flexafregning. Det betyder, at hver time bliver det opgjort, om du leverer eller bruger strøm fra elnettet.

Bruger du strøm, skal du betale, leverer du strøm får du betaling.

Prisen for strømmen afhænger af timespotprisen. Den svinger typisk mellem 8 øre pr. kWh og 35 øre pr. kWh, men kan sagtens ramme et niveau på mellem 40 og 80 øre pr. kWh i løbet af dagen, hvor forbruget er højere.

Vil du vide mere om, hvor mange penge du kan tjene på at sælge overskudsstrøm, kan du læse vores artikel: Salg af strøm fra solceller.

Du kan læse mere om flexafregning hos energinet.dk.

Med muligheden for at tjene penge på den grønne strøm du ikke selv producerer, er der endnu en grund til at investere i solceller. Lad os hjælpe dig, så du er sikker på at du får dit nye solcelleanlæg til den rigtige pris og ikke betaler for meget.

Via vores service kan du indhente op til 4 tilbud fra autoriseret danske installatører. Det gør du nemt ved at udfylde vores korte formular, tilbuddene er gratis og uforpligtende, du har dermed intet at tabe. Du slipper desuden også selv for at skulle bruge timer på at lede efter installatører, der kan hjælpe dig.

Start ved at trykke på knappen.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent

Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget” er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.

Redigeret af
Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?