6 kW solcelleanlæg

Sammenlign pris og kvalitet på 6 kW solcelleanlæg - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Info om 6 kW solcelleanlæg

Et 6 kW solcelleanlæg er i princippet det samme som alle andre solcelleanlæg. Forskellen fra et 6 kW solcelleanlæg til eksempelvis et 3 kW anlæg er, at det kan levere flere kWh til det offentlige el-net end et 3 kW anlæg. Udover dette, er der ingen forskel på 6 kWh solcelleanlæg andre solcelleanlæg.

Et 6 kW solcelleanlæg giver betydelige besparelser på elregningen og er miljømæssigt en god løsning. Et 6 kW solcelleanlæg producerer elektricitet, når solens stråler rammer solcellerne. Selvom solen ikke skinner, er det også muligt for et 6 kW solcelleanlæg at generere el - dog i mindre grad.

Oftest placeres et 6 kW solcelleanlæg på husets tag, da det er her mulighederne for at optage solenergien er bedst. 6 kW solcelleanlæggene bliver dog i større og større grad også integreret som dele af vinduespartier.

Hvad er et 6 kW solcelleanlæg

Mange mennesker forveksler solcelleanlæg med solvarmeanlæg, hvilket er forkert. Et 6 kW solcelleanlæg vil kunne levere elektricitet, mens et solvarmeanlæg kan levere varme.

Læs også: Solvarme

Når et 6 kW solcelleanlæg leverer el til din bolig, sker det helt uden forurening. Har et 6 kW solcelleanlæg en høj effektivitet, er det i stand til at omdanne cirka 20 % af solenergien til el.

Normalt taler man om to forskellige former for solcelleanlæg:

 • Nettilsluttede solcelleanlæg
 • Stand alone solcelleanlæg

Når der er tale om solcelleanlæg med en effekt på 6 kW, er det typisk i forbindelse med nettilsluttede anlæg. Dette skyldes, at stand alone solcelleanlæggene ikke behøves at kunne levere så store mængder el, da de typisk bliver anvendt i kolonihavehuse, på både o.l.

De nettilsluttede solcelleanlæg er de mest anvendte solcelleanlæg i Danmark. Forskellen på denne type og stand alone solcelleanlægget er, at denne er tilsluttet det offentlige el-net. Det vil sige, at den strøm du ikke selv bruger, bliver sendt ud på det offentlige el-net, hvorved strømmen kan bruges af andre end dig selv. Du kan dermed sælge den strøm, som du ikke selv bruger.

Årsagen til, at udtrykket 6 kW er meget udbredt, når man taler om solenergi er, at det fra regeringens side er bestemt, at man ikke må levere mere end 6 kW i timen til det offentlige el-net. Derfor er invertere, som er en del af solcelleanlægget, på det danske marked udstyret med en begrænsning

Hvad betyder 6 kW?

Det kan for mange mennesker være lidt kringlet at forstå forskellen på kW og kWh. Her forsøges det at give en forklaring. 
Watt (W) er en måleenhed for hastigheden. Det vil sige, hvor hurtigt det tager for energien at blive produceret eller forbrugt. Én kilowatt (kW) svarer til 1000 Watt. En kilowatttime (kWh) er derimod udtryk for en energi-mængde Du må ikke sammenblande kW og kWh. I princippet kan du sammenligne udtrykkene med km og km/t, som også udtrykker en hastighed og en mængde.

Ovenstående vil altså med andre ord sige, at et 6 kW solcelleanlæg er i stand til at levere energi til det offentlige el-net med en hastighed på 6 kilowatt, hvilket svarer til, at der bliver leveret en mængde energi på 6 kilowatttimer.

Fordele ved 6 kW solcelleanlæg

Der er god grund til, at flere og flere danskere investerer i solenergi. Med et 6 kW solcelleanlæg opnår du følgende fordele:

 • 6 kW solcelleanlæg støjer ikke 6 kW solcelleanlæg er godt for miljøet
 • 6 kW solcelleanlæg giver besparelser på el-regningen
 • 6 kW solcelleanlæg har en lang levetid
 • 6 kW solcelleanlæg giver mulighed for at sælge elektricitet til andre

For mange mennesker er det bedste incitament til at investere i et 6 kW solcelleanlæg, at det kan give store besparelser på el-regningen. Størrelsen på besparelsen afhænger af flere faktorer som kvalitet og ydeevne af solcelleanlægget

Læs også: Fordele og ulemper ved solenergi

Levetiden på et 6 kW solcelleanlæg er lang, hvilket sikrer dig, at du ikke hurtigt skal ud og investere i nye anlæg år efter år. Man plejer at sige, at solcelleanlæg har en levetid på 30 år. Mange leverandører yder effektivitetsgarantier på 20-25 år.

6 kW solcelleanlæg er en miljørigtig løsning, der heller ikke støjer. At den ikke støjer, kan være en fordel, hvis solcelleanlæggets optimale position findes i nærheden af soveværelsesvinduet. Med hensyn til miljøet, vil et 6 kW solcelleanlæg på 20 kvadratmeter kunne reducere Co2 udslippet med cirka et ton om året.

Overvejelser ved køb af 6 kW solcelleanlæg

Selvom der er flere gode grunde til at investere i solenergi til at generere elektricitet til din bolig, er der flere faktorer, som du skal tage i overvejelse, inden du investerer i et 6 kW solcelleanlæg. Vigtige faktorer er eksempelvis:

 • Størrelsen af 6 kW solcelleanlægget
 • Krav til kvaliteten
 • Hældningen af dit tag
 • Regler for din bolig
 • Solcelleanlæggets mulighed for at optage solenergien

Inden du investerer i et 6 kW solcelleanlæg, er det naturligvis vigtigt, at du kender dit behov for el. Dette vil sikre, at du køber den rette størrelse. Et godt pejlemærke er her, at et hus på 120 kvadratmeter behøver et solcelleanlæg på cirka 40 kvadratmeter.

Hældningen af dit tag kan være vigtigt i forhold til solcellernes mulighed for at optage solenergien. Den helt optimale placering af solcellerne er, at de er vendt mod syd med en hældning på 45 grader. Hvis solcellerne kun vender delvist mod syd, vil hældningen ændre sig.
Når du opsætter solceller eller solpaneler er det også vigtigt, at du tager skygger i betragtning, fordi solcellerne bedst kan opfange solenergien, hvis der ikke forekommer skygger. Skyggerne kan komme fra træer, buske, paraboler og lignende. Du skal desuden også huske at tjekke, om der er ændringer på vej i lokalplanen, fordi nye byggerier kan være en hindring for dit solcelleanlæg.

Endvidere skal du også være opmærksom på, at dit hus kan være fredet eller, at der kan være andre regler for husets facade, der umuliggør opsætning af solcelleanlæg

Installation af 6 kW solcelleanlæg

Da et 6 kW solcelleanlæg oftest skal tilsluttes det offentlige el-net, skal du derfor have en professionel installatør til at udføre installationsarbejdet. Der findes installatører, der er uddannet i at installere solenergi løsninger. Disse installatører kan du finde på KSO-ordningen.

Med hensyn til installationen af 6 kW solcelleanlæg skal du huske, at der muligt at trække håndværkerarbejdet fra i skat. Det betyder, at det er muligt at få et skattefradrag på 15.000 kroner for hver person i husstanden, der er fyldt 18 år.

Læs også: Solcelleanlæg priser

Sælg din el

Da et 6 kW solcelleanlæg er tilsluttet det offentlige el-net, betyder det samtidig, at du kan sælge din overskydende el. Det vil sige, at du får penge, hver gang andre mennesker bruger den strøm, som du har produceret. Du bliver afregnet på følgende måde:

 • Solcelleanlæg med aftale fra inden udgangen af 2013: 1,3 kr./kWh
 • Solcelleanlæg med aftale fra 2014 eller senere: 0,6 kr./kW

Efter 10 år vil du blive afregnet på markedspriser. Du må tjene 7.000 kroner skattefrit om året.

Læs også om: Varmepumpe

Tilbud på 6 kW

Går du med overvejelser om at investere i 6 kW solcelleanlæg, bør du altid få tilbud fra flere udbydere. På den måde bliver du sikker på, at du kan finde det produkt, der passer bedst til dine behov og ønsker.

Hvis du har besluttet dig for at indhente tilbud på et 6 kW solcelleanlæg, kan du gøre det nemt og enkelt på denne side. Du skal blot udfylde kontaktformularen til højre på siden. Heri beskriver du dine personlige behov og ønsker, som vi herefter matcher med forskellige udbydere, der til sidst kontakter dig med et tilbud. Dette er en gratis og uforpligtende mulighed for dig.

Få tilbud på solcelleanlæg her! Det tager kun 2 minutter

Ofte stillede spørgsmål

Solcelleanlæg har efterhånden været en mulighed længe, men det er stadig et avanceret produkt, og der er meget at holde styr på, når du skal investere i et solcelleanlæg. Herunder har vi samlet de hyppigste spørgsmål om solcelleanlæg.

Når du klikker på spørgsmålene vil svarene folde sig ud nedenunder.

Et solcelleanlæg opfanger solens stråler og omdanner den energi til elektricitet. Denne elektricitet kan opbevares i et batteri og bruges til at dække husstandens elforbrug. Du kan sælge eventuelt overskydende elektricitet videre til energiselskaberne. Det mest populære solcelleanlæg er et 6 kW solcelleanlæg.

Det afhænger i høj grad af leverandøren samt installation og montering. Et 6 kW anlæg på ca. 37 m2 vil koste omkring 50.000 kr., men det er vigtigt, at du rådfører dig med en professionel for at få et solcelleanlæg, der passer til dit forbrug og behov.

Ja. Først og fremmest er der håndværkerfradraget, hvor du kan få fradrag for arbejdsløn op til 12.200 kr. pr. person i husstanden over 18 år. Derudover er der flere energiselskaber, der tilbyder et skattefrit energitilskud i forbindelse med din energirenovering. Tilskuddets størrelse afhænger af, hvilken energimæssig besparelse du opnår.

Et 6 kW solcelleanlæg kan producere op til 6.000 Watt om året, altså 6 kW. Forskellige omstændigheder kan dog være afgørende for en ringere produktion. Det kan være tagets hældning og retning ligesom skygge på anlægget, fx fra træer, vil nedsætte ydeevnen.

En tommelfingerregel er, at et solcelleanlæg har en forventet levetid på 30 år. Mange leverandører yder også effektivitetsgaranti på både 25 og 30 år på solcelleanlægget.