Få tilskud til isolering og SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning!
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Få tilskud fra Energirenoveringspuljen
Få tilskud fra Energirenoveringspuljen

Få tilskud til isolering på op til 180 kr./m2

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 21. maj 2024

Loftisolering

loftisolering
Få tilskud til isolering

Energirenoveringspuljen åbner d. 10. april kl. 10.00. Her kan du søge om tilskud til isolering, hvis dit hus har energimærke E, F eller G.

 

Varmepumpepuljen åbner d. 27. maj 2024, her kan du søge om tilskud til varmepumpe.

Loftisolering holder på varmen i din bolig

Loftisolering er en af de bedste og mest effektive måder at få isolering til din bolig på. Især hvis du vil spare mange penge og forøge din boligs værdi. Varme stiger opad, og er dit loft ikke isoleret, vil varmen kunne slippe ud af huset den vej. Loftet er derfor en af de vigtigste dele af huset at få isoleret.

Loftisolering vil ikke kun forbedre dit indeklima, men det er også godt for din økonomi, da det vil spare dig for at skulle fyre ekstra op for radiatorerne om vinteren. Du vil med den rette loftisolering holde godt på varmen året rundt og være mindre afhængig af de stigende elpriser.

Derudover er det en nem og billig måde at isolere på. Loftisolering kan færdiggøres i løbet af én enkelt dag og kræver som regel kun et opryddet loftrum og et par isoleringsmåtter, afhængigt af din boligstørrelse.

Vil du gerne have gode tilbud på loftisolering fra professionelle isolatører? Du kan her på GreenMatch.dk bestille op til 4 skræddersyede tilbud fra vores partnere. Vi kontakter dig med opfølgende spørgsmål, så du kan få den bedste isolerings pris.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 2500 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

 

Hvad er loftisolering, og hvordan fungerer det?

Loftisolering er, som navnet angiver, isolering af loftet. Det er et lag isoleringsmateriale, der lægges enten over eller under husets lofter. Det kan udføres med forskellige materialer og er en forholdsvis simpel isoleringstype, der hurtigt vil give afkast i form af besparelser på varmeregningen.

Isoleringen fungerer ved, at varmen, der kommer udefra, ledes ind i isoleringsmaterialet. Herefter holder isoleringen på varmen, så den bliver inde i boligen. Dette skyldes, at isoleringen er en dårlig varmeleder og dermed sidder varmen i materialet.

Loftisolering er en afgørende faktor, når det handler om, hvor godt din bolig holder på varmen. Har du f.eks. varmepumpe eller jordvarme, der producerer varme til dit hjem, kan den rette isolering fuldende din varmebesparelse og dit CO2-udslip.

Med god isolering kan du blandt andet mindske dine driftsomkostninger til din varmepumpe. Vi gennemgår hvad en varmepumpe koster i drift i artiklen: Hvad koster en varmepumpe i drift.

Der er flere fordele ved loftisolering:
 • Store besparelser på varmeregningen
 • Simpel installationsproces
 • Bedre indeklima
 • Miljøvenlig isoleringsform
 • Mindre afhængighed af stigende elpriser
 • Forøgelse af din boligs værdi.

Kan mit hus loftisoleres?

isoleringstykkelse

Svaret er ja, afhængigt af om dit hus allerede er isoleret eller ej. De fleste huse fra 1990 og før blev bygget med 50-150 mm tagisolering, og nogle blev endda bygget helt uden. En god loftisolering er i gennemsnit på omkring 300-400 mm. Derfor vil du med en gammel loftisolering på 50-150 mm stadig få gavn af at få lagt de resterende mm ovenpå.

Når isolatøren vurderer, hvordan loftet skal isoleres, kigger fagmand på, hvordan standen af den nuværende isolering er. Er den god, lægges der blot et ekstra lag ovenpå det eksisterende. Er standen dårlig, skal det hele formentlig udskiftes. Er du i tvivl om, hvordan dit hus bør isoleres, kan en professionel hjælpe dig med at afklare dette.

Hvis dit hus kan loftisoleres, anbefaler de autoriserede isolatører, at du også hulmursisolerer dit hus for den bedste totalløsning. Er dit hus af ældre dato og har utilstrækkelig isolering på loftet, er der stor sandsynlighed for, at der ikke er hulmursisolering.

Hvilke typer loftisolering findes der?

Loftisoleringen kan foretages på to forskellige måder:

 1. Isolering nedefra: Den første måde er, at du kan få isoleret loftet nedefra ved at udfylde tomrummet mellem loftet og stueetagen.
 2. Isolering oppefra: Den anden måde er ved at fylde isolering oppe fra loftet, altså i dit loftrum. Dette kræver dog, at loftrummet er tømt for alt, samt at al nedtrampet og beskadiget isolering bliver fjernet.

Du kan enten vælge mellem at isolere med mineraluld i form af måtter og ruller, som er den nemmeste og billigste form. Du kan også isolere med granulat, som skal blæses ind på loftet, og som typisk er fremstillet af papiruld.

Både mineraluld og papiruld har den fordel, at begge materialer har en lav varmeledning. Det betyder, at de holder varmen inde, hvor den skal være. Begge materialer er derudover brandsikrede og tiltrækker ikke insekter eller andre skadedyr.

Valg af materialer til loftisolering

Du kan med fordel på forhånd sætte dig ind i, hvilket materiale du ønsker. Der findes flere forskellige med forskellige priser og egenskaber. Vi gennemgår herunder de mest almindelige.

Mineraluld: Mineraluld kendes ofte også som Rockwool (stenuldsisolering). Fordelen ved dette materiale er, at det er let at arbejde med, og det har en høj isoleringsevne og levetid. Det betyder, at du med en forholdsvis simpel isoleringsrenovering kan få et godt resultat, der holder i mange år fremover.

Papiruld: Papiruld er et granulat fremstillet af papir. Det er behandlet, så brandfaren minimeres. Materialet skal blæses ind, hvilket betyder, at der kræves professionelt udstyr. Denne type har den fordel, at materialet let smyger sig om rør og ind i hjørner, hvor det ellers kan være svært at isolere korrekt.

Flamingoplader: Flamingo er fremstillet af polystyren og luft. Det er et let materiale, der ikke vejer meget. Fordelen er, at det holder fugt effektivt ude af boligen. Dog kan det være mere besværligt at isolere med, da det i modsætning til papirulden ikke kan komme ind i kroge og hjørner.

loftisolering

Hvordan kommer jeg i gang med loftisolering?

Når du har besluttet dig for at få isoleret dit loft, er det første, du skal gøre at kontakte dit forsikringsselskab og oplyse om, at du skal i gang med at loft isolere dit hus. På den måde sikrer du dig, hvis der skulle forekomme skader eller fejl under udførelsen. Har det færdige resultat fejl eller mangler, eller beskadiges din bolig i processen, er du også forsikret.

Det næste du skal overveje er, hvilken slags materiale du ønsker. Skal der lægges isoleringsmåtter, er udgifterne til en isolatør lavere, end hvis du vælger en indblæsning af granulat, hvor der skal anvendes specielt blæseudstyr. En isoleringsekspert kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning.

Det kan derudover være en god idé at tjekke din boligs energimærkning på forhånd, så du efterfølgende kan se udviklingen. Det kan du nemt gøre her hos Energistyrelsen.

Vil du have loftisoleret din bolig? Du kan her på GreenMatch.dk bestille op til 4 skræddersyede tilbud på loftisolering. Udfyld formularen øverst, og du vil blive sat i kontakt med vores partnere, der alle giver dig deres bedste tilbud - gratis og uforpligtende.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 2500 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Kan jeg selv loftisolere min bolig?

Du kan godt selv loftisolere, hvis du anvender isoleringsmåtter af mineraluld og har god teknisk snilde. Vær dog opmærksom på, at installationen kan være besværlig. Ønsker du et granulat, vil det kræve indblæsning, og her skal der anvendes specielt værktøj, som kun må betjenes af professionelle.

Vælger du selv at gør det selv med isoleringsarbejdet, skal du derudover have en byggesagkyndig til at vurdere din loftisolering, så du vælger den rette tykkelse og evne.

Vil du selv arbejde med din loftisolering, bør du foretage nogle foranstaltninger. Klik på nedenstående emner for at folde en beskrivelse ud.

Vi anbefaler altid, at du får en autoriseret isolatør til at foretage opsætningen af din loftisolering. På den måde sikrer du dig, at arbejdet udføres korrekt første gang, og der medfølger tilmed kyndig vejledning og en garanti.

Pris på loftisolering

Vi har herunder indsamlet eksempler fra vores leverandører på, hvad loftisolering kan koste dig - afhængigt af dine ønsker.

Pris på isolering
IsoleringstypePriseksempel*
Loftisolering 100 mmCa. 110 - 140 kr. inkl. moms pr. m2
Loftisolering 200 mmCa. 140 - 170 kr. pr. m2
Loftisolering 300 mmCa. 170 - 200 kr. inkl. moms pr. m2
Gangbro til loftCa. 125 kr. inkl. moms pr. m
*Bemærk, at alle priser er gennemsnitspriser fra leverandører

For at få en præcis pris, bør du indhente tilbud fra autoriserede installatører.

Det er som regel ikke muligt at fastlægge en pris på isolering, før en isolatør har beset dit hjem. Der er fire faktorer, som afgør din pris på loftisolering. Du kan herunder læse mere om dem.

Faktorer, der påvirker din pris
FaktorBeskrivelse
IsoleringsområdeHvor stort et område, der skal isoleres. Dvs. din boligs kvm.
Materiale og fremgangsmådeDet kan f.eks. være under- eller overisolering, og om du skal have foretaget isoleringen med mineraluld.
Tykkelsen på isoleringenHvor tyk du vil have, at din isolering skal være. Den gennemsnitlige anbefaling er 300 - 400 mm.
GangbroDesuden skal du have lavet en gangbro, så du ikke beskadiger isoleringen, når du er oppe og gå på loftet. Denne vil typisk blive fremstillet af træ.

Du vil med det samme kunne mærke på din varmeregning, at du har fået installeret loftisolering, da det anslås, at den vil blive reduceret med en tredjedel. Får du udført loftisolering af en professionel, kan udgiften være tjent hjem efter ca. 2-3 år.

Du kan med fordel søge om tilskud til isolering af loft, så du kan gøre isoleringsprisen lidt lavere for dig.

Modtag skræddersyede tilbud på loftisolering

Loftisolering er en af de mest effektive måder at isolere på. Da varmen stiger opad, sørger loftisoleringen for at holde varmen inde. Dette vil spare dig for mange penge fremadrettet - og samtidig spare miljøet for en høj CO2-udledning.

Vores partnere giver dig altid de bedste tilbud, da de ved, at de er i konkurrence med hinanden. Det betyder, at du altid modtager den bedste pris, når du bruger GreenMatch.dk.

Har du spørgsmål, sidder vores kundeservice klar på 38 41 03 72 hverdage mellem 9:00 og 20:00 og på [email protected].

tilbud på loftisolering

Du kan nemt og hurtigt komme i gang med at isolere dit loft. Det eneste du skal gøre, er at udfylde kontaktformularen i højre side, og du vil indenfor kort tid modtage op til 4 uforpligtende tilbud på loftisolering.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 2500 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris
Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner