Sammenlign priser på isolering
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 18 juni 2021

Loftisolering

Sådan reducerer du omkostningerne på din grønne investering

I Bygningspuljen kan du søge tilskud til blandt andet luft til vand varmepumpe, jordvarme og isolering. Tilskuddet dækker op til 20% af totalprisen.

Loftisolering holder på varmen i din bolig

Loftisolering er en af de bedste og mest effektive måder at få isolering til din bolig på. Især hvis du vil spare mange penge og forøge din boligs værdi. Varme stiger opad, og er dit loft ikke isoleret, vil varmen kunne slippe ud af huset den vej. Loftet er derfor en af de vigtigste dele af huset at få isoleret.

Loftisolering vil ikke kun forbedre dit indeklima, men det er også godt for din økonomi, da det vil spare dig for at skulle fyre ekstra op for radiatorerne om vinteren. Du vil med den rette loftisolering holde godt på varmen året rundt og være mindre afhængig af de stigende elpriser.

Derudover er det en nem og billig måde at isolere på. Loftisolering kan færdiggøres i løbet af én enkelt dag og kræver som regel kun et opryddet loftrum og et par isoleringsmåtter, afhængigt af din boligstørrelse.

Vil du se, hvad der påvirker din pris, kan du læse mere her.

Vil du gerne have gode tilbud på loftisolering fra professionelle isolatører? Du kan her på GreenMatch.dk bestille op til 4 skræddersyede tilbud fra vores partnere. Udfyld formularen øverst, og vi kontakter dig med opfølgende spørgsmål, så du kan få den bedste isolerings pris.

Nyt om tilskud fra Bygningspuljen

Bygningspuljen er lukket.

Vi opdaterer siden, når der er nyt om tilskudspuljen igen til efteråret. Du kan læse mere i vores indlæg her: Tilskud til energibesparelser, eller du kan klikke dig videre til Sparenergi.dk.

Indtil 31. marts 2022 har du stadig mulighed for at få håndværkerfradrag.

Med de høje priser på gas, olie og el kan det give mening at forbedre din bolig - selv uden tilskud og håndværkerfradrag.

 

Hvad er loftisolering, og hvordan fungerer det?

Loftisolering er, som navnet angiver, isolering af loftet. Det er et lag isoleringsmateriale, der lægges enten over eller under husets lofter. Det kan udføres med forskellige materialer og er en forholdsvis simpel isoleringstype, der hurtigt vil give afkast i form af besparelser på varmeregningen.

Isoleringen fungerer ved, at varmen, der kommer udefra, ledes ind i isoleringsmaterialet. Herefter holder isoleringen på varmen, så den bliver inde i boligen. Dette skyldes, at isoleringen er en dårlig varmeleder og dermed sidder varmen i materialet.

Loftisolering er en afgørende faktor, når det handler om, hvor godt din bolig holder på varmen. Har du f.eks. varmepumpe eller jordvarme, der producerer varme til dit hjem, kan den rette isolering fuldende din varmebesparelse og dit CO2-udslip.

Der er flere fordele ved loftisolering:
  • Store besparelser på varmeregningen
  • Simpel installationsproces
  • Bedre indeklima
  • Miljøvenlig isoleringsform
  • Mindre afhængighed af stigende elpriser
  • Forøgelse af din boligs værdi.

Kan mit hus loftisoleres?

Svaret er ja, afhængigt af om dit hus allerede er isoleret eller ej. De fleste huse fra 1990 og før blev bygget med 50-150 mm tagisolering, og nogle blev endda bygget helt uden. En god loftisolering er i gennemsnit på omkring 300-400 mm. Derfor vil du med en gammel loftisolering på 50-150 mm stadig få gavn af at få lagt de resterende mm ovenpå.

Når isolatøren vurderer, hvordan loftet skal isoleres, kigger fagmand på, hvordan standen af den nuværende isolering er. Er den god, lægges der blot et ekstra lag ovenpå det eksisterende. Er standen dårlig, skal det hele formentlig udskiftes. Er du i tvivl om, hvordan dit hus bør isoleres, kan en professionel hjælpe dig med at afklare dette.

Hvis dit hus kan loftisoleres, anbefaler de autoriserede isolatører, at du også hulmursisolerer dit hus for den bedste totalløsning. Er dit hus af ældre dato og har utilstrækkelig isolering på loftet, er der stor sandsynlighed for, at der ikke er hulmursisolering.

Hvilke typer loftisolering findes der?

Loftisoleringen kan foretages på to forskellige måder:

  1. Isolering nedefra: Den første måde er, at du kan få isoleret loftet nedefra ved at udfylde tomrummet mellem loftet og stueetagen.
  2. Isolering oppefra: Den anden måde er ved at fylde isolering oppe fra loftet, altså i dit loftrum. Dette kræver dog, at loftrummet er tømt for alt, samt at al nedtrampet og beskadiget isolering bliver fjernet.

Du kan enten vælge mellem at isolere med mineraluld i form af måtter og ruller, som er den nemmeste og billigste form. Du kan også isolere med granulat, som skal blæses ind på loftet, og som typisk er fremstillet af papiruld.

Både mineraluld og papiruld har den fordel, at begge materialer har en lav varmeledning. Det betyder, at de holder varmen inde, hvor den skal være. Begge materialer er derudover brandsikrede og tiltrækker ikke insekter eller andre skadedyr.

Valg af materialer til loftisolering

Du kan med fordel på forhånd sætte dig ind i, hvilket materiale du ønsker. Der findes flere forskellige med forskellige priser og egenskaber. Vi gennemgår herunder de mest almindelige.

Mineraluld: Mineraluld kendes ofte også som Rockwool (stenuldsisolering). Fordelen ved dette materiale er, at det er let at arbejde med, og det har en høj isoleringsevne og levetid. Det betyder, at du med en forholdsvis simpel isoleringsrenovering kan få et godt resultat, der holder i mange år fremover.

Papiruld: Papiruld er et granulat fremstillet af papir. Det er behandlet, så brandfaren minimeres. Materialet skal blæses ind, hvilket betyder, at der kræves professionelt udstyr. Denne type har den fordel, at materialet let smyger sig om rør og ind i hjørner, hvor det ellers kan være svært at isolere korrekt.

Flamingoplader: Flamingo er fremstillet af polystyren og luft. Det er et let materiale, der ikke vejer meget. Fordelen er, at det holder fugt effektivt ude af boligen. Dog kan det være mere besværligt at isolere med, da det i modsætning til papirulden ikke kan komme ind i kroge og hjørner.

Isolering til dit loft

Hvordan kommer jeg i gang med loftisolering?

Når du har besluttet dig for at få isoleret dit loft, er det første, du skal gøre at kontakte dit forsikringsselskab og oplyse om, at du skal i gang med at loft isolere dit hus. På den måde sikrer du dig, hvis der skulle forekomme skader eller fejl under udførelsen. Har det færdige resultat fejl eller mangler, eller beskadiges din bolig i processen, er du også forsikret.

Det næste du skal overveje er, hvilken slags materiale du ønsker. Skal der lægges isoleringsmåtter, er udgifterne til en isolatør lavere, end hvis du vælger en indblæsning af granulat, hvor der skal anvendes specielt blæseudstyr. En isoleringsekspert kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning.

Det kan derudover være en god idé at tjekke din boligs energimærkning på forhånd, så du efterfølgende kan se udviklingen. Det kan du nemt gøre her hos Energistyrelsen.

Vil du have loftisoleret din bolig? Du kan her på GreenMatch.dk bestille op til 4 skræddersyede tilbud på loftisolering. Udfyld formularen øverst, og du vil blive sat i kontakt med vores partnere, der alle giver dig deres bedste tilbud - gratis og uforpligtende.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Kan jeg selv loftisolere min bolig?

Du kan godt selv loftisolere, hvis du anvender isoleringsmåtter af mineraluld og har god teknisk snilde. Vær dog opmærksom på, at installationen kan være besværlig. Ønsker du et granulat, vil det kræve indblæsning, og her skal der anvendes specielt værktøj, som kun må betjenes af professionelle.

Vælger du selv at gør det selv med isoleringsarbejdet, skal du derudover have en byggesagkyndig til at vurdere din loftisolering, så du vælger den rette tykkelse og evne.

Vil du selv arbejde med din loftisolering, bør du foretage nogle foranstaltninger. Klik på nedenstående emner for at folde en beskrivelse ud.

1. Fjernelse af gammelt isoleringsmateriale
Når du skal fjerne det gamle isoleringsmateriale, vil det støve meget, hvilket kan irritere din hud og dine øjne. Overvej derfor, om du også er villig til at investere i sikkerhedsudstyr samt løbe en eventuel sundhedsmæssig risiko.
2. Sikkerhedsudstyr
Flere isoleringsmaterialer kan være giftige for mennesker. Vi anbefaler, at du har maske, handsker og lufttæt tøj på, når du fjerner materialet.
3. Udluftning
Sørg derudover for, at der kan komme frisk luft til, så der ikke dannes en sky af støv. Luft godt ud under hele processen.
4. Afskaffelse af isoleringsmaterialet
Flere isoleringstyper kan være giftige, og du må derfor ikke bare smide det i skraldespanden. Undersøg, at du har mulighed for at aflevere materialet et forsvarligt sted.

Vi anbefaler altid, at du får en autoriseret isolatør til at foretage opsætningen af din loftisolering. På den måde sikrer du dig, at arbejdet udføres korrekt første gang, og der medfølger tilmed kyndig vejledning og en garanti.

Pris på loftisolering

Vi har herunder indsamlet eksempler fra vores leverandører på, hvad loftisolering kan koste dig - afhængigt af dine ønsker.

Pris på isolering
Isoleringstype Priseksempel*
Loftisolering 100 mm Ca. 110 - 140 kr. inkl. moms pr. m2
Loftisolering 200 mm Ca. 140 - 170 kr. pr. m2
Loftisolering 300 mm Ca. 170 - 200 kr. inkl. moms pr. m2
Gangbro til loft Ca. 125 kr. inkl. moms pr. m
*Bemærk, at alle priser er gennemsnitspriser fra leverandører

Det er som regel ikke muligt at fastlægge en pris på isolering, før en isolatør har beset dit hjem. Der er fire faktorer, som afgør din pris på loftisolering. Du kan herunder læse mere om dem.

Faktorer, der påvirker din pris
Faktor Beskrivelse
Isoleringsområde Hvor stort et område, der skal isoleres. Dvs. din boligs kvm.
Materiale og fremgangsmåde Det kan f.eks. være under- eller overisolering, og om du skal have foretaget isoleringen med mineraluld.
Tykkelsen på isoleringen Hvor tyk du vil have, at din isolering skal være. Den gennemsnitlige anbefaling er 300 - 400 mm.
Gangbro Desuden skal du have lavet en gangbro, så du ikke beskadiger isoleringen, når du er oppe og gå på loftet. Denne vil typisk blive fremstillet af træ.

Du vil med det samme kunne mærke på din varmeregning, at du har fået installeret loftisolering, da det anslås, at den vil blive reduceret med en tredjedel. Får du udført loftisolering af en professionel, kan udgiften være tjent hjem efter ca. 2-3 år.

Modtag skræddersyede tilbud på loftisolering

Loftisolering er en af de mest effektive måder at isolere på. Da varmen stiger opad, sørger loftisoleringen for at holde varmen inde. Dette vil spare dig for mange penge fremadrettet - og samtidig spare miljøet for en høj CO2-udledning.

Vores partnere giver dig altid de bedste tilbud, da de ved, at de er i konkurrence med hinanden. Det betyder, at du altid modtager den bedste pris, når du bruger GreenMatch.dk.

Har du spørgsmål, sidder vores kundeservice klar på 38 41 03 72 hverdage mellem 9:00 og 20:00 og på info@greenmatch.dk.

Sådan bestiller du tilbud på isolering hos GreenMatch

Du kan nemt og hurtigt komme i gang med at isolere dit loft. Det eneste du skal gøre, er at udfylde kontaktformularen i højre side, og du vil indenfor kort tid modtage op til 4 uforpligtende tilbud på loftisolering.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent

Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. "Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget" er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.