Loftisolering

Sammenlign pris og kvalitet på loftisolering - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Isolering - Få op til 4 gratis tilbud på isolering
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Info om loftisolering

Der er mange penge at spare på loftisolering. Loftet er en af de vigtigste dele i huset at få isoleret. Varme har en tendens til at stige opad, og hvis dit loft ikke er isoleret, vil varmen have meget lettere ved at undslippe. Loftisolering vil ikke kun forbedre dit indeklima, men også være godt for din økonomi da det vil spare dig for, at skulle fyre ekstra op for radiatorerne.

Derudover er det en nem og billig måde at isolere på, og du kan sågar selv isolere dit loft. Dette kan spare dig for at betale en håndværker for, at komme ud og lave arbejdet. Loftisolering kan færdiggøres i løbet af en dag, og kræver bare et opryddet loftrum, og et par isolerings måtter. Der er flere forskellige fordele ved loftisolering:

  • Godt for økonomien
  • Bedre indeklima
  • Miljøvenligt
  • Mindre afhængig af stigende elpriser
  • Forøgelse af boligværdien

Skal dit hus loftisoleres?

Et enkelt svar er ja, afhængig af om dit hus allerede er isoleret eller ej. De fleste huse som står i dag, blev i sin tid bygget med 50-150 mm tagisolering, og nogle blev bygget helt uden tagisolering. Der er derfor mulighed for, at spare rigtig mange penge, ved at få loftisoleret sit hus. En god loftisolering er i gennemsnit på omkring 300-400 mm. Derfor vil du med en gammel loftisolering på 50-150 mm, stadig få massere gavn af, at få lagt de resterende mm ovenpå.

Typer af loftisolering

Loftisoleringen kan foretages på to forskellige måder. Den første er at man kan isolere loftet nedefra, ved at udfylde tomrummet mellem loftet og stueetagen. Den anden måde er ved at fylde isolering fra loftet. Dette kræver dog bare at loftrummet er tømt for alt - samt at al nedtrampet og beskadiget isolering bliver fjernet. Dernæst kan man enten vælge mellem, at isolere med mineraluld i form af måtter og ruller, som er den nemmeste og billigste form, eller du kan isolere med granulat, som skal blæses ind på loftet og som typisk er papiruld.

Læs også: Gulvisolering

Loftisolering

Første skridt mod loftisolering

Det første du skal gøre er, at kontakte dit forsikringsselskab og oplyse om, at du skal igang med at loft isolere dit hus. Så hvis der skulle forekomme nogen form for skader eller fejl under udførelsen, eller ved det færdige resultat, så er du forsikret. Det næste du skal tænke på, er om du selv skal/kan udføre arbejdet, eller om du skal have en håndværker til at gøre det. Hvis du vælger den nemme og billigere løsning med mineraluldsmåtter, vil du godt selv kunne lave arbejdet, da det ikke kræver den store raketvidenskab. Men hvis du derimod gerne vil have isoleret med granulat, kræver det indblæsning og her skal du have en professionel til at tage sig af arbejdet.

Mulighed for selv at loftisolere

Du vil sagtens selv kunne stå for loftisoleringen. Det forudsætter bare, at du bruger de rigtige materialer, og har en logisk sans. Du vil kunne isolere med mineraluld, flamingo plader og papirulds plader. Men hvis du ønsker et granulat, vil det kræve indblæsning, og her skal der noget specielt værktøj til, og skal under alle omstændigheder foretages af professionelle.

Det skal dog siges, at hvis du selv skal lave din loftisolering, så skal du foretage nogle foranstaltninger, f. eks. når du skal fjerne gammelt isoleringsmateriale, så vil det støve meget. hvilket kan irritere din hud og dine øjne. Derfor anbefales det, at du har maske på når du fjerner materialet, samt sørger for at der kan komme frisk luft til, så der ikke dannes en sky af støv.

Men hvis du vælger selv, at stå for isoleringen er det altid en god ide, at få en byggesagkyndig til at vurdere din loftisolering, så den vil fungere efter evne og ikke udlede varmen fra huset.

Læs også: Papirisolering 

Pris på loftisolering

Der er tre faktorer som afgør din pris på loftisolering. Den første er hvor stort et område som skal isoleres. Dernæst hvor tyk du vil have, at din isolering skal være. Det er som sagt anbefalet med 300 - 400 mm. Desuden skal du have lavet en gangbro, så du ikke beskadiger isoleringen når du er oppe og gå på loftet. Du vil med det samme kunne mærke på din varmeregning, at du har fået installeret loftisolering da det anslås, at den vil blive reduceret med en tredjedel, og vil spare dig for omkring 3000 - 5000 kr. årligt.

Tilskud på loftisolering

Loftisolering hører ind under energispareordningen, som giver dig mulighed for at spare nogle penge på din loftisolering. Størrelsen på dit tilskud kommer an på, hvor stor en energibesparelse der er på din loftisolering. Alle energiselskaber er omfattet af denne ordning, så det er ligegyldigt hvilket selskab du vælger.

Tilbud på loftisolering

Loftisolering er en af de mest effektive måder at isolere på. Da varmen stiger, giver det mest mening at isolere loftet. Din loftisolering vil spare dig for rigtig mange penge, og spare miljøet for rigtig meget CO2-udledning. Du kan meget nemt og hurtigt komme til at starte din loftisolering. Det eneste du skal gøre er, at udfylde kontaktformularen i højre side, og du vil inden kort tid modtage flere uforpligtende tilbud på loftisolering.