SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning ved at installere en varmepumpe
Få op til 4 tilbud her
1/4
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 19. september 2023

Luft til luft varmepumpe: Se priser og få tilbud 2023

Luft til luft varmepumpe

Prisen på en luft til luft varmepumpe ligger typisk mellem 10.000 og 30.000 kr. det gør den til den billigste type varmepumpe. Læs videre her i artiklen, hvor vi giver dig alt du skal vide om luft til luft varmepumper og hvad du kan forvente det vil koste dig at få en effektiv varmeløsning.

En luft til luft varmepumpe optager energien fra udeluften og opvarmer dit hjem med varm luft gennem en ventilator. Du får derfor både en:

 • Simpel og nem varmeløsning
 • Billig og økonomisk opvarmning
 • Klima- og miljøvenlig varmekilde

En luft til luft varmepumpe kan typisk dække op til 70 % af dit varmeforbrug.

Vil du modtage op til 4 skræddersyet tilbud fra danske installatører, så lad os hjælpe dig. Med vores service skal du kun udfylde en kort formular, herefter vil du modtage tilbud fra installatørerne, det er herefter op til dig at vælge den med den bedste pris.

Du slipper altså selv for at bruge timer på at undersøge og finde autoriserede installatører. Tryk på knappen, så ordner vi resten.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Luft til luft varmepumpe pris inkl. montering

Luft til luft varmepumpe pris inkl. montering vil typisk ligge et sted mellem 10.000 og 30.000 kr., men du kan også finde en billig varmepumpe luft til luft på tilbud helt ned til omkring 5.000 kr. på nettet.

Din luft til luft varmepumpe pris afhænger af, hvilken model, størrelse og ydelse du har brug for.

Vi har samlet de 3 bedste luft til luft varmepumper, så du kan se, hvad du kan forvente af pris sammenlignet med størrelse og ydelse. De priser du finder i skemaet er kun et overslag, det vil derfor være muligt at du kan finde priser der både ligger under eller over det viste.

Priser på bedste luft til luft varmepumper
MærkeModelkWSCOPEnergimærkningPris inkl. montering*
PanasonicCU-VZ9SKE3,606,20A+++22.500 kr. – 29.500 kr.
PanasonicCU-VZ12SKE4,205,90A+++26.000 kr. – 34.500 kr.
InventordanmarkInventor King 92,405,30A+++13.000 kr. – 15.000 kr.

*Priserne er vejledende. Du kan derfor opleve andre priser på markedet, indhent altid flere tilbud fra autoriseret installatører for en præcis pris.

Luft til luft varmepumpe prisen afhænger af, om du ønsker multisplitmodul (også kaldet multi-split system, splitmodul eller varmepumpe med 2 indedele). Din luft til luft varmepumpe pris afgøres derudover af, hvordan pumpens effektivitet dimensioneres.

Jo større areal, du skal opvarme, jo større pumpe har du brug for.

Dermed vil du også skulle betale mere for en stor luft til luft varmepumpe end for en lille, billig varmepumpe luft til luft.

Din luft til luft varmepumpe pris afgøres af:
 • Størrelse (kW)
 • Effektivitet (SCOP)
 • Model og mærke
 • System (multisplit, splitmodul)

Modsat en luft til vand varmepumpe og et jordvarmeanlæg kan en luft luft varmepumpe ikke producere varmt brugsvand, derfor passer de typisk bedre til fritidsboliger.
Med en luft til luft varmepumpe får du dog en høj besparelse på din varmeregning og en komfortabel, effektiv og pålidelig varmekilde med en lav investering.

Luft til luft varmepumpe pris inkl. montering til et sommer- eller kolonihavehus vil typisk ligge på omkring 17.000 kr. inkl. installation. Prisen vil stadig afhænge af størrelse og effektivitet.

Vil du læse mere om varmepumpepriser, kan du læse vores artikel: Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Hvad koster selve luft til luft varmepumpen?

En luft til luft varmepumpe består af to dele; en indedel og en udedel. Du kan finde en luft til luft indedel fra omkring 2.000 kr. og udedele fra omkring 4.000 kr. Ved køb af luft til luft varmepumpe er det dog vigtigt at delene kan fungere sammen, det er derfor ofte bedre at købe en samlet pakkeløsning fremfor at købe hver del separat.

luft til luft varmepumpe pris

For en pakkeløsning med en indedel og en udedel kan prisen for luft til luft varmepumpe være mellem 7.000 kr. og 25.000 kr.

Når det kommer til luft til luft varmepumpe pris så er størrelsen på varmepumpen afgørende for prisen. For ved til luft til luft varmepumpe gælder det, at jo større varmepumpe, jo højere pris. Så skal du have opvarmet at større areal med en luft til luft varmepumpe, bør du regne med en pris i den lidt højere ende, dog sjældent mere end 30.000 kr.

Montering af luft til luft varmepumpe pris

Luft til luft varmepumpe installationspris

Du kan ikke selv stå for montering af varmepumpe, der skal en VE-certificeret montør til at fuldføre det arbejde. Køber du dermed en luft til luft varmepumpe uden montering vil du alligevel skulle betale denne omkostning.

Luft til luft varmepumpe pris inkl. montering kan være mellem 4.000 kr. og 6.000 kr. I en situation, hvor du køber en samlet pakke med luft til luft varmepumpe inkl. montering, kan prisen for selve installationen være lavere.

Alle tilbud du får via GreenMatch, vil inkludere luft til luft varmepumpe indedel og udedel og montering. Du behøver derfor kun at vælge den varmepumpe du ønsker også klarer installatøren stort set resten.

Når du udfylder vores korte formular, den tager under 1 minut, vil du blive kontaktet af op til 4 installatører, der hver vil give dig et samlet varmepumpe luft til luft tilbud. Du undgår altså selv at skulle bruge din fritid på research og at kontakte installatører.

De tilbud du modtager er 100 % gratis og uforpligtende.

Modtag tilbud i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Service på luft til luft varmepumpe pris

Luft til luft varmepumpe service pris

Prisen på et årligt eftersyn på en luft til luft varmepumpe vil typisk ligge på omkring 1.000 kr. Dette eftersyn er lovpligtigt for alle varmepumper der har mere end 1 kg kølemiddel, for de fleste luft til luft varmepumper gør det sig gældende.

Du kan finde mange udbyder af service på luft til luft varmepumpe på nettet som du kan kontakte, når det er ved at være tid til et årligt service.

Bestiller du en luft til luft varmepumpe som en samlet pakke, gennem en installatør, kan du typisk også få en serviceaftale inkluderet. Så kan i allerede ved installation af varmepumpen planlægge, hvornår service skal være. Så undgår du også en evt. lang ventetid, hvis du bestiller service fra en anden installatør.

Hvad koster en luft til luft varmepumpe i drift?

Driftsomkostningerne for en luft til luft varmepumpe er de laveste sammenlignet med de to andre typer varmepumper; luft til vand og jordvarme. En luft til luft varmepumpe der opvarmer et hus på 130 m2 vil bruge omkring 3.732 kWh om året.

Luft til luft varmepumpe driftsomkostninger

Forbruget vil dog afhænge af selve varmepumpen, dit opvarmningsmønster og yderligere din boligs tilstand. Forbruget kan derfor være anderledes for lige præcis din bolig.

Prisen for et varmeforbrug på 3.732 kWh, vil afhænge af den aktuelle elpris og den aftale du har med dit energiselskab. Med en elpris på 2 kr./kWh, vil prisen for opvarmning med luft til luft varmepumpe være 7.464 kr. for et hus på 130 m2.

Registrerer du din luft til luft varmepumpe som primær opvarmningskilde kan du få reduceret el-afgift på alt forbrug over 4.000 kWh.

Samler man alle omkostningerne vi har nævnt; købspris, installation, service og driftsomkostningerne kan prisen for det første år med en luft til luft varmepumpe se således ud:

Eksempel på samlede omkostninger, det første år for luft til luft varmepumpe i hus på 130m2
Købspris12.000 kr.
Installationspris5.000 kr.
Driftsomkostning7.464 kr.
Service1.000 kr.
Pris for første år25.464 kr.

I skemaet har vi samlet et eksempel på de omkostninger der er det første år, du køber en varmepumpe. Vi har ikke inkluderet evt. besparelse ved at købe varmepumpen med installation inkluderet og vi har ikke medregnet reduceret el-afgift.

Husk:

En luft til luft varmepumpe kan ikke opvarme brugsvand, du skal derfor have en vandvarmer, hvis du ønsker varmt vand.

Find den rette varmepumpe luft til luft til dit hjem

Der findes flere forskellige modeller af luft til luft varmepumpe, og når du går på Google og søger efter: “Hvilken varmepumpe luft til luft skal jeg vælge?” bliver du bombarderet med indhold og information.

Det kan godt virke lidt overvældende, for selvfølgelig vil du gerne gøre den bedste handel, men hvordan skal du vælge?

Der er flere faktorer du bør have med i dine overvejelser, bl.a:

 • Størrelsen på luft til luft varmepumpen
 • Producent, SCOP og støjniveau
 • Hvilken model (gulv, loft eller væg)
 • Hvorvidt du skal have multi-spilt system (flere indedele)

Hvilken størrelse luft til luft varmepumpe du skal vælge kommer an på, hvor stort areal der skal opvarmes. Som tommelfingerregel kan du gange dit nuværende energiforbrug i kWh med antallet af m2 som skal opvarmes.
Har du et energiforbrug på 0,5 kWh og ønsker at opvarme et areal på 50 m2, så ser regnestykket således ud:

0,5 kWh x 50 m2 = 2,5 kW.

2,5 kW er den optimale størrelse på luft til luft varmepumpen du skal bruge.

SCOP-værdi angiver effektiviteten på varmepumpen, du bør derfor gå efter en varmepumpe med så høj SCOP-værdi som muligt, for de bedste varmepumper ligger den mellem 4 og 6. I vores test har vi samlet de bedste luft til luft varmepumper med udgangspunkt i deres effektivitet.

Hvorvidt du vil have din varmepumpe installeret ved gulv, loft eller væg er mest et æstetisk valg. For et multi-spilt system kommer det an på hvordan arealet du vil opvarme fordeler sig. Er de på flere planer, vil multi-split være en god løsning ellers vil du ofte kunne nøjes med et velplaceret split system.

Pris på forskellige luft til luft varmepumper

Markedet for luft til luft varmepumper er stort, derfor er prisspændet for luft til luft varmepumper næsten lige så stort. Af de populære mærker findes der b.la. Panasonic, Bosch, Vølund, Mitsubishi og Daikin. For hver af disse mærker kan du forvente forskellige priser.

Panasonic luft til luft varmepumpe pris kan ligge mellem 6.000 kr. og 18.000 kr., denne pris er en samlet pris på både inde- og udedel.

For Bosch luft til luft varmepumpe pris kan du forvente omkring det samme prisleje nemlig 6.000 kr. – 20.000 kr.

Det der typisk er afgørende for luft til luft varmepumpe pris er størrelsen på varmepumpen. For en mindre luft til luft varmepumpe på mellem 2 og 3 kW kan du forvente en pris på omkring 7.000 kr. Skal din varmepumpe være lidt større på mellem 4 og 7 kW, rammer prisen omkring de 10.000 kr. – 12.000 kr.

Det gør sig gældende, som også tidligere nævnt, at jo større areal der skal opvarmes, jo større varmepumpe skal du bruge og dermed jo højere vil prisen være.

For at få den præcise pris for en luft til luft varmepumpe til dit hjem, bør du altid tale med en professionel montør. Du kan bruge timer af din fritid på at finde, kontakte og indhente tilbud fra flere installatører, eller du kan lade os hjælpe dig.

Udfylde vores korte formular med få spørgsmål, så vil du modtage op til 4 tilbud fra danske installatører, der kan finde den rette varmepumpe til dit hjem. De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende.

Få tilbud i dag.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Luft til luft varmepumpe montering og installation i Danmark

På nettet kan du nemt finde billige luft til luft varmepumper på webshops og hos producenter. Der findes flere forskellige gode producenter og brands. Nogle er mere kendte end andre, men det betyder ikke, at du ikke kan få en god varmepumpe fra et brand, du måske ikke har hørt om før.

En god rettesnor er at kigge på Energistyrelsens varmepumpeliste, når du er på udkig efter en varmepumpe. Varmepumperne på listen er blevet testet og lever op til alle de danske krav. Du kan også kigge på Teknologisk Institut, som godkender varmepumper til det danske klima.

Kommer din varmepumpe uden montering, skal du selv finde en installatør, her bør du altid vælge en installatør der er VE-certificeret. Det kan du læse mere om i vores artikel: Hvad er en VE-installatør, og hvad skal du vide om VE godkendelse?

Du bør være opmærksom på, at installation af luft til luft varmepumpe ikke altid er inkluderet i den pris, du finder online.

I forhold til luft til luft varmepumpe montering bør du være opmærksom på, at du godt selv må montere indedelen og stille udedelen op, men du må ikke selv tilslutte varmepumpen, fordi det indebærer håndtering af kølevæske, og det skal der en autoriseret installatør til.

✅ Det må du selv gøre ved montering af luft til luft varmepumpe:

 • Pakke varmepumpen ud af papkassen og fjerne al plastik og tape
 • Skrue monteringspladen, som sidder bag på inderdelen, fast på ydervæggen
 • Bore et hul igennem væggen til rør og kabler
 • Opsætte udedelen på et vandret og jævnt underlag
 • Trække en tilslutning af 230v med jord til udedelen
 • Montere kabelbakker til skjulte ledninger.

Det må du ikke gøre ved montering af luft til luft varmepumpe:

 • Montere slanger, kabler eller rør
 • Afprøve varmepumpen
 • Håndtere kølemiddel.

Vil du være sikker på at kunne gøre brug af garanti og undgå fejl i monteringen, er det en god idé at få en autoriseret installatør til at stå for din montering af varmepumpe luft til luft.

Lad os hjælpe dig med at få kontakt til autoriserede installatører, så du kan sammenligne tilbud og undgå at betale overpris. Du kan på under et minut udfylde vores kontaktformular, og så vil du inden længe blive kontaktet af flere installatører, som vil give dig deres bedste tilbud på en luft til luft varmepumpe inklusive installation. Klik på knappen, også er du i gang.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

FAQ

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent

Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget” er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.

Medforfatter
Mere om dette emne
Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?