SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning ved at installere en varmepumpe
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
1/5
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 6777 kr. om året

Sænk din varmeregning ved at installere en varmepumpe

Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 22. februar 2024

Luft til luft varmepumpe pris inkl montering: Stor 2024 prisguide

Luft til luft varmepumpe

Prisen på en luft til luft varmepumpe ligger typisk mellem 10.000 og 30.000 kr., hvilket gør den til den billigste type varmepumpe. Læs videre her i artiklen, hvor vi fortæller dig, alt du skal vide om luft til luft varmepumper og hvad du kan forvente det vil koste dig at få en effektiv varmeløsning.

En luft til luft varmepumpe optager energien fra udeluften og opvarmer dit hjem med varm luft gennem en ventilator. Du får derfor både en:

 • Simpel og nem varmeløsning
 • Billig og økonomisk opvarmning
 • Klima- og miljøvenlig varmekilde

En luft til luft varmepumpe kan typisk dække op til 70 % af dit varmeforbrug.

Vil du modtage op til 4 skræddersyet tilbud fra danske installatører, så lad os hjælpe dig. Med vores service skal du kun udfylde en kort formular, herefter vil du modtage tilbud fra installatørerne, det er herefter op til dig at vælge det tilbud med den bedste varmepumpe pris.

Du slipper altså selv for at bruge timer på at undersøge og finde autoriserede installatører. Tryk på knappen, så ordner vi resten.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Luft til luft varmepumpe: En effektiv måde at spare penge på i 2024

En luft til luft varmepumpe er den billigste type varmepumpe. Varmepumpen er især god til opvarmning af små rum eller huse som sommerhuse og kolonihaver. Med luft til luft varmepumpe får du:

 • Billig og grøn varme
 • Aircondition – luft til luft varmepumpe kan også afkøle luft
 • Ingen vedligehold
 • Lang levetid: 10-12 år
 • Årlig besparelse på din varmeregning op til 70 %

Med en kort tilbagebetalingstid på 3-5 år, vil du hurtigt mærke besparelsen ved at skifte din opvarmning til en luft til luft varmepumpe.

Vil du læse mere om teknikken i varmepumpen, kan du læse vores artikel: Hvordan fungerer en varmepumpe.

Se vores video for mere information, om at finde den rette luft til luft varmepumpe til din bolig.

Hvilken luft til luft varmepumpe skal jeg vælge?

Varmepumpe luft til luft priser

Luft til luft varmepumpe pris inkl. montering vil typisk ligge et sted mellem 10.000 og 30.000 kr., men du kan også finde en billig varmepumpe luft til luft på tilbud helt ned til omkring 5.000 kr. på nettet.

Din luft til luft varmepumpe pris afhænger af, hvilken model, størrelse og ydelse du har brug for.

Vi har samlet de 10 bedste luft til luft varmepumper, så du kan se, hvad du kan forvente af pris sammenlignet med størrelse og ydelse. De priser du finder i skemaet er kun et overslag, det vil derfor være muligt at du kan finde priser der både ligger under eller over det viste.

Priser på bedste luft til luft varmepumper
MærkeModelkWSCOPEnergimærkningPris inkl. montering*
PanasonicCU-VZ9SKE3,606,20A+++22.500 kr. – 29.500 kr.
PanasonicCU-VZ12SKE4,205,90A+++26.000 kr. – 34.500 kr.
InventordanmarkInventor King 92,405,30A+++13.000 kr. – 15.000 kr.
MitsubishiHero MSZ-LN253,205,20A+++18.500 kr. – 22.000 kr.
BoschClimate 9100i-SET 85 HE4,005,10A+++19.000 kr. – 23.000 kr.
DaikinPerfera 354,005,10A+++17.000 kr. – 22.000 kr.
PanasonicCU-HZ35WKE7,905,10A+++18.000 kr. – 22.000 kr.
PanasonicCU-Z25UFEA-13,404,70A++16.000 kr. – 18.000 kr.
VaillantclimaVAIR2,934,60A++11.000 kr. – 15.000 kr.
QlimaQlima S-54262,904,00A+7.000 kr. – 9.000 kr.

*Priserne er vejledende. Du kan derfor opleve andre priser på markedet, indhent altid flere tilbud fra autoriseret installatører for en præcis pris.

Jo større areal, du skal opvarme, jo større pumpe har du brug for. Jo større pumpe du har brug for, jo mere skal du betale.

Din luft til luft varmepumpe pris afgøres af:
 • Størrelse (kW)
 • Effektivitet (SCOP-værdi)
 • Model og mærke
 • System (multisplit, splitmodul)

Modsat en luft til vand varmepumpe og et jordvarmeanlæg kan en luft luft varmepumpe ikke levere varmt brugsvand. Dog kan en luft til luft varmepumpe stadig fungere som et rigtig fornuftigt supplement til din eksisterende varmeløsning eller som et billigt varmesystem til dit fritidshus eller garage.

Med en luft til luft varmepumpe får du en høj besparelse på din varmeregning og en komfortabel, effektiv og pålidelig varmekilde med en lav investering.

Luft til luft varmepumpe pris inkl. montering til et sommer- eller kolonihavehus vil typisk ligge på omkring 17.000 kr. inkl. installation. Prisen vil stadig afhænge af størrelse og effektivitet.

Vil du sammenligne og læse mere om varmepumpepriser, har vi disse artikler:

Hvad koster en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe består af to dele; en indedel og en udedel. Du kan finde en luft til luft indedel fra omkring 2.000 kr. og udedel fra omkring 4.000 kr.

Ved køb af luft til luft varmepumpe er det dog vigtigt, at delene kan fungerer sammen. Det er derfor ofte bedre at købe en samlet pakkeløsning fremfor at købe hver del separat.

luft til luft varmepumpe pris

For en pakkeløsning med en indedel og en udedel kan prisen for luft til luft varmepumpe være mellem 7.000 kr. og 25.000 kr.

Når det kommer til luft til luft varmepumpe pris så er størrelsen på luft til luft varmepumpen især afgørende for prisen. Skal du have opvarmet et større areal med en luft til luft varmepumpe, bør du regne med en pris i den lidt højere ende, dog sjældent mere end 30.000 kr.

Som sædvanligt anbefaler vi, at du indhenter flere tilbud for at få en realistisk og nøjagtig pris på luft til luft varmepumpen.

Luft til luft varmepumpe: Pris på montering og service

Luft til luft varmepumpe installationspris

Du kan ikke selv stå for montering af varmepumpe. Det skal en VE-certificeret montør. Køber du en luft til luft varmepumpe uden montering, skal du selv finde en installatør og betale udgiften til at få monteret varmepumpen.

Pris på montering af luft til luft varmepumpe kan være mellem 4.000 kr. og 6.000 kr. I en situation, hvor du køber en samlet pakke med luft til luft varmepumpe inkl. montering, kan prisen for selve installationen være lavere.

Prisen på et årligt eftersyn på en luft til luft varmepumpe ligger typisk på omkring 1.000 kr. Eftersynet er lovpligtigt for alle varmepumper, der har mere end 1 kg kølemiddel. Det gælder derfor for langt de fleste luft til luft varmepumper.

Du kan finde mange udbydere af service på luft til luft varmepumpe på nettet, som du kan kontakte, når det er ved at være tid til et årligt service.

Bestiller du en luft til luft varmepumpe som en samlet pakke gennem en installatør, kan du typisk også få en serviceaftale inkluderet.

Alle tilbud du får via GreenMatch, vil inkludere luft til luft varmepumpe indedel og udedel og montering. Du behøver derfor kun at vælge den varmepumpe du ønsker også klarer installatøren stort set resten. Herfra kan i også snakke om at inkludere en serviceaftale.

Indhent tilbud på varmepumpe nemt med vores korte formular. Det tager under 1 minut, herefter vil du blive kontaktet af op til 4 installatører, der hver giver dig et samlet tilbud. Du undgår dermed selv at skulle bruge din fritid på research og at kontakte installatører.

De tilbud du modtager er 100 % gratis og uforpligtende.

Modtag tilbud i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Hvad koster en luft til luft varmepumpe i drift?

Driftsomkostningerne for en luft til luft varmepumpe er de laveste sammenlignet med de to andre typer varmepumper; luft til vand og jordvarme. En luft til luft varmepumpe der opvarmer et hus på 130 m2 bruge omkring 3.732 kWh om året.

Luft til luft varmepumpe driftsomkostninger

Forbruget afhænger af varmepumpen, dit opvarmningsmønster og yderligere din boligs tilstand. Forbruget kan derfor være anderledes for lige præcis din bolig.

Prisen for et varmeforbrug på 3.732 kWh, afhænger af den aktuelle elpris og den aftale du har med dit energiselskab. Med en elpris på 2 kr./kWh, vil prisen for opvarmning med luft til luft varmepumpe være 7.464 kr. for et hus på 130 m2.

Registrerer du din luft til luft varmepumpe som primær opvarmningskilde kan du få reduceret el-afgift på alt forbrug over 4.000 kWh.

Samler man alle omkostningerne vi har nævnt; købspris, installation, service og driftsomkostningerne kan prisen for det første år med en luft til luft varmepumpe se således ud:

Luft til luft varmepumpe samlede omkostninger
Købspris12.000 kr.
Installationspris5.000 kr.
Driftsomkostning7.464 kr.
Service1.000 kr.
Pris for første år25.464 kr.

I skemaet har vi samlet et eksempel på de omkostninger der er det første år, du køber en varmepumpe. Vi har ikke inkluderet evt. besparelse ved at købe varmepumpen med installation inkluderet og vi har ikke medregnet reduceret el-afgift.

Husk:

En luft til luft varmepumpe kan ikke opvarme brugsvand, du skal derfor have en vandvarmer, hvis du ønsker varmt vand.

Pris på forskellige luft til luft varmepumper

Markedet for luft til luft varmepumper er stort, og derfor er prisspændet for luft til luft varmepumper stort. Af de populære mærker findes der b.la. Panasonic, Bosch, Vølund, Mitsubishi og Daikin. For hver af disse mærker kan du forvente forskellige priser.

Panasonic luft til luft varmepumpe pris kan ligge mellem 6.000 kr. og 18.000 kr. Denne pris er en samlet pris på både inde- og udedel.

For Bosch luft til luft varmepumpe pris kan du forvente omkring det samme prisleje nemlig 6.000 kr. – 20.000 kr.

Det der er afgørende for luft til luft varmepumpe pris er størrelsen på varmepumpen. For en mindre luft til luft varmepumpe på mellem 2 og 3 kW kan du forvente en pris på omkring 7.000 kr. Skal din varmepumpe være lidt større på mellem 4 og 7 kW, rammer prisen omkring de 10.000 kr. – 12.000 kr.

Det gør sig gældende, som også tidligere nævnt, at jo større areal der skal opvarmes, jo større varmepumpe skal du bruge og dermed jo højere vil prisen være.

Luft til luft varmepumpe tilbud

For at få den præcise pris for en luft til luft varmepumpe til dit hjem, bør du altid tale med en professionel montør. Du kan bruge timer af din fritid på at finde, kontakte og indhente tilbud fra flere installatører, eller du kan lade os hjælpe dig.

Vi kan hjælpe dig med at få kontakt til autoriserede installatører, så du kan sammenligne tilbud og undgå at betale overpris. Du kan på under et minut udfylde vores kontaktformular, og så vil du inden længe blive kontaktet af flere installatører, som vil give dig deres bedste tilbud på en luft til luft varmepumpe inklusive installation. Klik på knappen, og så er du i gang.

Få tilbud i dag.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål om luft til luft varmepumpe

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent

Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget” er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.

Medforfatter
Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?