SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning ved at installere jordvarme
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 6777 kr. om året
Spar op til 6777 kr. om året

Sænk din varmeregning ved at installere en varmepumpe

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 12. april 2024

Jordvarme til sommerhus

Jordvarme til sommerhus

De fleste anvender primært deres sommerhus om sommeren, hvor der er mindre behov for opvarmning, men det kan være nødvendigt at holde det en smule varmt i vintermånederne for at undgå dårlige oplevelser. Dårlige oplevelser som kan inkludere frostsprængte vandrør og andet ravage som frosten kan forårsage. Blot en lille smule vand i vandrørene kan resultere i dette. Derfor er det en god idé, at have en smule varme på i sommerhuset vinteren over.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

I Danmark er den mest almindelige opvarmning til sommerhuse, elvarme. Elradiatorer kan varme hurtigt op, er lette at sætte op, og så kan de fastholde en konstant temperatur. Ulempen er dog, at det hurtigt kan blive en dyr løsning at anvende i længden. Det er derfor en idé at overveje andre opvarmningsmetoder. Der er her flere muligheder at overveje, hvorpå du kan spare penge på varmeregningen og skåne miljøet med mindre Co2-udslip. Typisk vil man snakke om en luft til luft varmepumpe som en god løsning til sommerhuset, men jordvarme kan også vise sig at være en god løsning. Du skal dog have i mente, at prisen på luft til luft varmepumpe er lavere end jordvarme, men i længden fås her den mest effektive varmepumpe. Måles der på hvad du skal betale for øre/kWh varme, så er jordvarmen rent faktisk den billigste opvarmningsform som findes, og dermed kan den store investering tjenes ind igen.

Hvem kan få jordvarme til sommerhus?

Før du kan begynde installationen af et jordvarmeanlæg i dit sommerhus, så er der række forudsætninger som skal være på plads først. Det kræver først og fremmest, at du har et stort nok areal, hvor der er plads til nedpløjning af jordvarmeslanger. Typisk kræver installationen et jordareal på 3-4 m2 per m2 boligareal. Derudover skal du kunne betale den store investering som det kræver. Du vil typisk kunne forvente en pris på jordvarmeanlæg på mindst 120.000 kr., men det vil afhænge af hvor stort huset er og hvor meget varme der er behov for, samt forholdene på grunden. Jordvarmepumpe pris starter typisk fra 50.000 kr.

Driftsomkostninger til jordvarme er blandt de laveste ved alle opvarmningsløsninger, det kan du læse mere om i vores artikel: Hvad koster jordvarme i drift?

Dertil er det vigtigt at sommerhuset er godt isoleret. Hvis det ikke er, så vil det være svært at opnå tilstrækkelig varme og det vil dermed blive dyrt at holde anlægget kørende. Desuden kræver det en tilladelse fra kommunen før du kan påbegynde installationen.

Du bør på samme tid være opmærksom på at en jordvarmeinstallation måske kræver, at du investerer yderligere i nye radiatorer. Det skyldes at den fremløbstemperatur (den temperatur som vandet har, når den løber ind i radiatorerne) er lavere ved jordvarme opvarmning. Derfor kan det være nødvendigt at indkøbe større radiatorer eller få opsat flere. Er der allerede installeret elvarme i sommerhuset, så skal disse udskiftes med almindelige radiatorer som kan tilsluttes jordvarmeanlægget. 

Fordele ved at installere et jordvarmeanlæg i et sommerhus

Der kan ses flere fordele i at installere jordvarme. Her kan der nævnes nogle af dem:

  • Det er den billigste opvarmningsmetode på markedet i Danmark
  • Du kan spare 50-60 % på elregningen.
  • Anlægget passer stort set sig selv, så det kræver ikke nogen vedligeholdelse. Blot en årlig rengøring af filtret i varmepumpen for at sikre at effektiviteten er i top.
  • Det er en meget miljøvenlig løsning. Du vil reducere dit Co2-udslip med minimum 50%.
  • Husværdien kan stige fordi det er velset, at der værnes om miljøet.

Få installeret jordvarme i sommerhus nu

Hvis du har besluttet dig for, at jordvarme skal være den nye varmeløsning for dig, så bør du først få afklaret hvilke behov du har som skal dækkes. Søg derfor gerne råd hos fagmænd, der kan hjælpe dig på vej hvis du er i tvivl. Herefter kan du let indhente en række tilbud ved at udfylde kontaktformularen øverst på siden, hvorefter du vil blive sat i kontakt med en række leverandører som kan tilbyde dig de bedste tilbud. Hermed får du tilbud fra flere leverandører, og du vælger ud fra disse hvem der passer dig bedst. Dette er helt gratis og uforpligtende.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Læs videre for at finde den rette varmepumpe størrelse til dit sommerhus.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner