• 5 trin: Sådan nedsætter du dit daglige CO2-udslip

  Vi har lavet en guide til, hvordan du nemt kan nedsætte dit CO2-udslip i hverdagen. Læs vores tips her.
  Læs mere
 • Miljønyheder: 5 interessante artikler fra december

  Endnu engang har vi samlet fem interessante nyheder om miljø, klima og bæredygtighed fra december. Læs med her, og bliv opdateret på, hvilke miljørelaterede nyheder, som vi synes, du skal bruge din tid på.
  Læs mere
 • Miljønyheder: 5 interessante nyheder fra november

  Endnu engang har vi samlet fem interessante nyheder om miljø, klima og bæredygtighed fra november måned. Læs med her, og bliv opdateret på, hvilke miljørelaterede nyheder, som vi synes, du skal bruge din tid på.
  Læs mere
 • Guide til energitilskud i Danmark

  Vi har dannet et overblik over, hvad du kan få energitilskud til. Her har vi opdelt det efter produkter til energirenovering samt opstillet disse efter, hvilken slags tilskud der er at hente. Vi har tydeliggjort forskellen mellem tilskud fra energiselskaberne og håndværkerfradrag og givet dig en guide til, hvordan du søger disse.
  Læs mere
 • Miljønyheder: 5 interessante artikler fra oktober

  Endnu engang har vi samlet fem interessante nyheder om miljø, klima og bæredygtighed fra oktober måned. Læs med her, og bliv opdateret på, hvilke miljørelaterede nyheder, som vi synes, du skal bruge din tid på.
  Læs mere
 • Se hvor stort energiforbruget er i din kommune

  Gennem vores grafikker får du et overblik over energiforbruget i de forskellige kommuner. Nogle kommuner bruger fire gange så meget energi end andre, og dobbelt så meget som det gennemsnitlige energiforbrug i Danmark. Derudover er fordelingen af det private og offentlige energiforbrug også vidt forskelligt fra kommune til kommune.
  Læs mere
 • Miljønyheder: 5 interessante artikler fra september

  Endnu engang har vi samlet fem interessante nyheder om miljø, klima og bæredygtighed - denne gang fra september måned. Læs med her, og bliv opdateret på, hvilke miljørelaterede nyheder, som vi synes, du skal bruge din tid på.
  Læs mere
 • Se fordelingen: Så meget energi bruger industrierne

  Vi har udarbejdet et grafisk overblik over forskellige danske industriers energiforbrug. Plast-, glas- og betonindustrien er den industri, der har det største energiforbrug, herefter følger føde-, drikke- og tobaksvareindustrien, mens olieraffinaderier ligger på en 3. plads. Få det fulde overblik her!
  Læs mere
 • Miljønyheder: 5 interessante artikler fra august

  Vi har endnu engang samlet fem interessante nyheder om miljø, klima og bæredygtighed fra august måned. Læs med her og bliv opdateret på, hvilke miljørelaterede nyheder der blev skrevet om. Ligeså kan du læse, hvad der sker af fremtidige begivenheder indenfor klima i september.
  Læs mere
 • GreenMatch.dk anbefaler: 5 grønne blogs

  Vi har samlet fem interessante, bæredygtige bloggere, som vi gerne vil anbefale. Alle disse bloggere inspirerer danskere til at leve mere bæredygtigt og miljøvenligt. Læs med her og bliv inspireret.
  Læs mere
 • Energiforbedringer får solgt din bolig hurtigere

  Læs mere om, hvordan energiforbedringer øger din boligs salgspris, får den solgt hurtigere og giver dig en bedre energimærkning.
  Læs mere
 • Miljø nyheder: 5 interessante artikler fra juni

  Vi har endnu engang samlet fem interessante nyheder om miljø, klima og bæredygtighed fra juni måned. Læs med her og bliv opdateret på, hvilke miljørelaterede nyheder der blev skrevet om i juni. Ligeså kan du læse, hvad der sker af fremtidige begivenheder indenfor klima i juli.
  Læs mere
 • GreenMatch.dk anbefaler: 5 interessante podcasts om miljø

  Vi har endnu engang samlet fem interessante nyheder om miljø, klima og bæredygtighed fra maj måned. Læs med her og bliv opdateret på, hvilke miljørelaterede nyheder der blev skrevet om i maj.
  Læs mere
 • Se kortet: Sådan har klimaforandringer ændret Danmark

  GreenMatch.dk har undersøgt hvilke konsekvenser klimaforandringerne har haft på Europa. Her er Danmark et af de lande der er mest påvirket. Læs hele undersøgelsen og find ud af hvilke europæiske lande, der mærker mest til klimaforandringerne og hvor der er flest naturkatastrofer og ekstreme vejrfænomener.
  Læs mere
 • Miljø nyheder: 5 interessante artikler fra april

  Vi har endnu engang samlet fem interessante nyheder om miljø, klima og bæredygtighed fra april måned. Læs med her og bliv opdateret på, hvilke miljørelaterede nyheder der blev skrevet om i april. Ligeså kan du læse, hvad der sker af fremtidige begivenheder indenfor klima i maj.
  Læs mere
 • Miljø nyheder: 5 interessante artikler fra marts

  Vi har i denne lille føjleton endnu engang samlet de fem mest interessant klimanyheder efter vores mening fra marts måned. Du kan blandt andet læse om en status på det økologiske landbrug i Danmark, en ny stor EU-fond for grønne energiløsninger og en historisk klimastrejke.
  Læs mere
 • Hvad er fjernvarme, og hvordan virker det?

  Over halvdelen af de danske husstande er tilknyttet fjernvarme, men hvad er fjernvarme egentlig, og hvordan fungerer det? Få svaret i dette indlæg, hvor vi fokuserer på fjernvarme og blandt andet forklarer, hvorfor varmepriserne stiger i 2019.
  Læs mere
 • Miljø nyheder: 5 interessante artikler fra februar

  På GreenMatch.dk har vi i dette indlæg samlet fem spændende miljø- og klimanyheder fra februar måned 2019. Du kan ligeså få et overblik over, hvad der sker i marts måned inden for grøn energi.
  Læs mere
 • Miljø nyheder: 5 interessante artikler fra januar

  På GreenMatch.dk læser vi en del grønne nyheder og blogs. Vi har i dette indlæg samlet de fem mest interessante grønne nyheder fra januar 2019.
  Læs mere
 • Så meget CO2 udleder du, når du tager bilen på arbejdet

  Har du nogensinde undret dig over, hvor meget CO2 du udleder, når du tager din bil på arbejde? Du kan i dette indlæg læse, hvor stort dit og din kommunes CO2-udslip ved pendling er.
  Læs mere
 • Gør Black Friday til Green Friday: Tænk over forbruget, og sænk CO2-udslippet

  Overvejer du at svinge betalingskortet på Black Friday? Så bør du tænke dig om. Læs med her, hvordan du nemt kan nedsætte dit CO2-udslip med grønne alternativer.
  Læs mere
 • Se kortet: Her bor de mest miljøvenlige borgere i Danmark i 2018

  Ved du, hvilken kommune Danmarks grønneste borger bor i? Se vores store undersøgelse for 2018 her og få et overblik alle Danmarks 98 kommuner.
  Læs mere
 • Varmepumpetest

  Hvilken varmepumpe er den bedste til prisen? Læs med her, hvor vi har sammenlignet markedets bedste varmepumper i tre forskellige kategorier.
  Læs mere
 • Undersøgelse: Danskernes vilde plastikforbrug

  Der er produceret 8,3 milliarder tons plastik de sidste 65 år, og hvis der ikke bliver gjort noget ved vores plastikforbrug, vil dette tal kun stige. Se her, hvordan du kan nedsætte dit plastikforbrug.
  Læs mere
 • Bitcoin - Miljødræberen

  Bitcoin - Miljødræberen

  Bitcoin er en digital valuta der, grundet en markant udvikling i aktiekursen, har fået meget medieomtale. Trods den markante udvikling i kursen, har Bitcoin ligeledes en negativ side, der kan have afgørende betydning for verdensklimaet. Bitcoin bruger nemlig en stor mængde energi til produktionen af disse. Læs med her, og find ud af hvor meget.
  Læs mere
 • 10 produkter drevet af solenergi

  Mange har en travl hverdag, og glemmer ofte de små ting, der kan påvirke vores klima i en positiv retning. Men nu er det muligt, at få en række produkter drevet af solenergi, der er ofte anvendt i hverdagen. Nu er der altså ingen undskyldning for, ikke at bidrage med selv de små besparelser.
  Læs mere
 • Vandstanden stiger - Er din kommune kystsikret?

  FN's klimapanel forudsiger en vandstandsstigning på to meter inden år 2100. Dette kan påvirke flere af Danmarks kystkommuner, der ikke har haft dette som fokus i deres klimatilpasningsplaner. Se her hvilke konsekvenser en stigende vandstand kan have.
  Læs mere
 • Kort over Danmarks grønneste byer

  Se her resultatet af vores undersøgelse over Danmarks mest miljøvenlige byer.
  Læs mere
 • 5 apps til en mere miljøvenlig hverdag

  Skab dig selv en mere bæredygtig hverdag med disse 5 apps.
  Læs mere
 • 10 myter om varmepumper

  Læs 10 myter om varmepumper her:
  Læs mere
 • CO2-udledningen fra de skandinaviske lande er for høj

  CO2-udledningen i Norden er højere end forventet - men hvilken nation er den grønneste i Norden? Læs mere her..
  Læs mere
 • Green Award 2016 - Et grønnere Danmark

  Der findes mange blogs, privatpersoner og virksomheder, der alle gør en indsats for et grønnere Danmark. I dette indlæg kan du læse mere om 25 forskellige sites, hvis indsats er inspirerende for et klimavenligt miljø.
  Læs mere
 • 10 tips til et klimavenligt liv

  GreenMatch.dk har samlet 10 tips til, hvordan du kan undgå hverdagens miljømæssige faldgruber. Det største tip er - tænk over unødig brug af vand og madspild. Noget så simpelt som at slukke for vandet når du børster tænder, planlæg dine indkøb og tag indkøbsposen med hjemmefra. Dette er med til hjælpe miljøet!
  Læs mere
 • 5 apps der er med til at reducere madspild

  Læs om 5 apps der reducerer madspild.
  Læs mere
 • Den globale opvarmning - Kend klimaets konsekvenser

  Den globale opvarmning har længe været et af de mest omdiskuterede emner verden over - men hvordan hænger det egentlig sammen?
  Læs mere
 • 8 gode råd til at spare på varmeregningen

  Læs med her og få gode råd til at spare på din varmeregning.
  Læs mere
 • Generelt om vedvarende energi

  Er du interesseret i sol- og vindenergi. Læs mere her.
  Læs mere
 • Undersøgelse: Her er Danmarks mest miljøvenlige byer

  Ny undersøgelse foretaget af Greenmatch.dk viser hvilke byer i Danmark, som har størst interesse for miljøvenlige energikilder.
  Læs mere
 • Så stort er dit CO2-aftryk

  Du er måske allerede bekendt med dit personlige CO2-udslip gennem husholdning, energiforbrug og transport. Men hvor meget skader dit vareforbrug, når du f.eks. køber rødt kød?
  Læs mere
 • Grønne energiformer vinder frem i danske hjem

  Vedvarende energikilder bliver mere og mere populært til vand- og varmeopvarmning i de danske husstande. Vi har foretaget en undersøgelse på tværs af landet, for at afdække de 10 mest populære opvarmningsformer i landets 24 største byer.
  Læs mere
 • Så meget bruger du i CO2, når du rejser

  Har du nogensinde tænkt over, hvor meget CO2 du bruger, når du rejser?
  Læs mere
 • Tesla Powerwall, køb eller vent?

  Tesla Powerwall, køb eller vent?

  Teslas Powerwall kan allerede nu forudbestilles. Hvis du overvejer at bestille en, kan du læse med her og finde ud af om det er noget for dig.
  Læs mere
 • Danmarks vedvarende energikort

  Hvor i landet har man de bedste forudsætninger for at udnytte vedvarende energi? GreenMatch har udarbejdet et Danmarkskort, som viser, hvor vejr og klima egner sig bedst.
  Læs mere
 • Green Award 2015 - Grøn & Miljøvenlig

  Der findes fleres virksomheder, organisationer og personer i Danmark som forsøger at gøre verdenen lidt grønnere. I dette indlæg kan du læse om hvordan disse forsøger at gøre Danmark mere CO2 neutral.
  Læs mere
 • Green Award 2015 - Haveblogs

  Den danske blogscene er fyldt med gode haveblogs som bidrager til at værdsættelsen af naturen bliver udbredt. Derfor har GreenMatch valgt, at tildele De 50 Bedste Danske Haveblogs en Green Award.
  Læs mere
 • Fordele og ulemper ved varmepumper

  I Danmark anvendes typisk luft til luft-, luft til vand- og jordvarmepumper. I denne blog gennemgår vi fordele og ulemper for hver slags varmepumpe
  Læs mere
 • Det fulde overblik over håndværkerfradraget 2015-2017

  Det fulde overblik over håndværkerfradraget 2015-2017

  Med det brede forlig omkring genindførelsen af håndværkerfradraget er der mange penge, at hente for både husejere og lejere. Få her det fulde overblik over håndværkerfradraget og hvor meget du kan hente i fradrag.
  Læs mere
 • COP-værdi bør ikke alene afgøre valget af varmepumpe

  Når man skal vælge en varmepumpe, bør man altid kigge på flere faktorer end blot COP-værdien, find ud af hvorfor.
  Læs mere
 • Earth Hour sætter fokus på vores klima

  Earth Hour er verdens største klimabegivenhed med deltagere i 162 lande og over 7000 byer.
  Læs mere
 • Green Award 2015

  I Danmark findes der flere virksomheder, privatpersoner og organisationer som tager ansvar og tilgodeser miljøet. Heriblandt er der en lang række spisesteder som går ind for bæredygtighed og mindre ressourcespild i deres drift. De er med til at løfte standarden i en branche hvor mange mangler en omtanke for miljøet. Derfor har GreenMatch valgt, at nominere de 50 grønneste spisesteder i Danmark og tildele dem et 2015 GreenAward-Diplom for deres indsats.
  Læs mere
 • Forhøjet tilskud på vej til husstandsvindmøller

  Dette blogindlæg omhandler den nye tilskudsordning til husstandsvindmøller og solceller. Forslaget blev vedtaget d. 5 februar 2015.
  Læs mere
 • Isoler dit hjem korrekt

  Ved at isolere dit hjem korrekt vil du ikke alene kunne holde på varmen, men du kan tilmed opnå store besparelser på varmeregningen. Der kan dog opstå flere komplikationer inden dit hus er korrekt isoleret og det er derfor vigtigt at du alliere dig med en fagkyndig isolatør. Her kan du læse mere om hvad du skal være opmærksom på når dit hjem skal isoleres.
  Læs mere
 • Varmepumpens effektive strømforbrug

  En varmepumpe bruger strøm, men på en mere miljøvenlig måde. Her har du muligheden for at få et overblik over, hvad dit strømforbrug til en varmepumpe ville være og se hvilken type varmepumpe der bruger mindst strøm.
  Læs mere
 • Installer selv din varmepumpe

  Som udgangspunkt anbefaler vi altid, at det er en faglært som skal installerer varmepumpen. Det varierer også, alt efter hvilken type varmepumpe man skal installere, hvad man selv kan udføre i installationsfasen.
  Læs mere
 • Fordele og ulemper ved solceller

  Overvejer du at få solceller? Her får du en komplet liste over hvilke fordele og ulemper der er ved solceller. De fleste ulemper kan opvejes af de fordele der er. Blandt andet giver solceller uendelig og miljøvenlig energi, som vil give en besparelse på din elregning.
  Læs mere
 • Øg dit hus’ værdi med solceller

  Her kan du få et overblik over hvilke økonomiske fordele der er, ved at installere solceller på din bolig. Derudover er der foretaget en undersøgelse der viser, at dit hus' værdi bliver forøget og du ofte kan få dækket omkostninger til solcellerne, når du sælger dit hus.
  Læs mere
 • Så stor varmepumpe skal du bruge

  Er du i tvivl om, hvor stor effekt du har brug for, når du skal købe varmepumpe? Her er nogle simple trin, du kan følge for at finde den rigtige størrelse varmepumpe til dig og din bolig.
  Læs mere
 • Nu er fremtidens huse her - miniCO2 husene

  I Nyborg har man opstillet miniCO2 huse, hvor der allerede fra byggeriets begyndelse og ned til mindste detaljer er tænkt på at være miljørigtig. I et sådant hus kan du leve grønt nu og i fremtiden, uanset hvordan dit liv former sig. Dette uden de store omkostninger senere hen.
  Læs mere
 • Kombiner gulvvarme med din varmepumpe

  Kombiner en varmepumpe eller jordvarme med gulvvarme for et optimalt indeklima og store besparelser på varmeregningen. Læs mere her.
  Læs mere
 • Hvorfor er service til din varmepumpe vigtig?

  Generelt skal din varmepumpen serviceres en gang om året, da dette er lovpligtigt. Dog gør du også dig selv en tjeneste, da din varmepumpe bliver optimeret og du undgår en højere el-regning.
  Læs mere
 • Få din helt egen personlige varmepumpeskjuler

  Varmepumpen er ikke kendt for at have et pænt udseende. Dette skal dog ikke afholde dig fra at anskaffe dig én. Denne artikel beskriver hvilke forskellige løsninger der vil kunne passe til netop dit behov og din stil.
  Læs mere
 • Husstandsvindmølle: Hvilken type skal jeg vælge?

  Der er fordele og ulemper ved både horisontale og vertikale husstandsvindmøller. Den horisontale vindmølle er den mest normale løsning, idet den har været på markedet længst, men spørgsmålet er så, om den vil blive udkonkurreret af den nyere vertikale vindmølle?
  Læs mere
 • Husstandsvindmølle: Vælg den rigtige størrelse

  Der er mange ting, man skal undersøge, når man vil købe en husstandsvindmølle. Der findes som udgangspunkt 3 størrelser af husstandsvindmøller. Er du bange for at købe en, der er for lille? Læs mere her og find ud af hvilken størrelse, der kan dække dit behov?
  Læs mere
 • Husstandsvindmølle: 3 krav, du ikke kan undgå

  Der er 3 vigtige krav, du skal tage i betragtning inden du køber en husstandsvindmølle. Det er din lokale kommune, der skal godkende om disse krav til afstand, støj og skyggekast er overholdt. Læs mere her, og bliv klogere.
  Læs mere
 • Hvor meget støj må en varmepumpe lave?

  Hvis din varmepumpe støjer mere end det er tilladt, kan du risikere at din nabo klager til kommunen, hvorefter kommunen tvinger dig til at tage den ned. Her kan du finde ud af hvordan du undgår denne grumme skæbne, ved at medtænke støjfaktoren på forhånd!
  Læs mere
 • Hvad er VPO?

  Et begreb der ofte dukker op, når man søger på informationer om jordvarme, er begrebet "VPO". Men ved du egentlig hvad dette udtryk betyder, som forhandlere og leverandører bruger i flæng? Det undersøger vi nærmere i dette blogindlæg!
  Læs mere
 • Hvad er der af grønne opvarmningsmuligheder?

  Der kommer hele tiden flere og flere krav til opvarmning, isolering og energibesparelse, og det kan være en jungle at finde rundt i. I dette blogindlæg får du en kort introduktion til nogle af de mest gængse, grønne opvarmningsmuligheder.
  Læs mere
 • Guide: Hvilken type solcelle skal du vælge?

  Her får du markedets nemmeste guide til, hvilken type solcelle, du skal vælge. Endvidere bliver du klogere på, om dit hus opfylder kravene til solceller.
  Læs mere
 • Nem guide: Hvilken varmekilde skal du vælge?

  Prøv vores nye og nemme guide, der viser dig vejen til hvilken varmekilde, du bør vælge. Guiden er nem at bruge, og den vil hjælpe dig ved din næste investering.
  Læs mere
 • Sådan sparer din familie 9.000 kr om året

  I denne artikel forsøger vi på en visuel måde, at fortælle om danskernes energiforbrug. Du kan blive klogere på hvor meget energi en gennemsnitslig familie bruger, samt hvor mange penge du kan spare, ved at opgraderer dit hus så det passer til regeringens miljøkrav.
  Læs mere
 • Her er de vigtigste krav til isolering: BR10, BR15, BR18, BR20 og passivhuse

  Hvilke krav stilles der til isoleringen i BR10, 2015,2020 og passivhuse? Er der specifikke krav til opvarmningen? Hvilke huse kræver supplerende energi fra et solcelleanlæg? Læs videre her og få svar på disse og andre spørgsmål du formodentlig sidder med.
  Læs mere
 • Hvad koster et passivhus?

  Du gerne have et lækkert passivhus, men du er i tvivl om hvor meget det koster? Så læs mere her. Vi uddyber, hvilke elementer der påvirker prisen på dit fremtidige passivhus.
  Læs mere
 • 6-trins tjekliste: Kan du få jordvarme?

  Jordvarme giver dig store besparelser, så du kan forsøde din tilværelse. Jordvarme kræver dog, at din bolig lever op til kravene, hvis jordvarmen skal fungerer optimalt. Her får du at vide, om jordvarme er noget for dig.
  Læs mere
 • Solceller til erhverv: Afgift, afskrivning, fradrag, moms og skat

  Har du en virksomhed? Er du i tvivl om reglerne for afgift, afskrivning, fradrag, moms og skat? Der er hjælp at hente! Denne artikel ønsker nemlig at gøre det mere klart for dig, hvilke forhold du skal tage i betragtning, når du ønsker at investere i et solcelleanlæg.
  Læs mere
 • Spar penge: Tips til at sænke dit forbrug

  De mest irriterende regninger er dem vi får i forbindelse med vores forbrug af vand, el og varme. Især når det er ekstraregninger. Men vidste du, at du med meget få midler kan spare en masse penge? Vi giver dig her råd til, hvordan du kan opnå besparelserne.
  Læs mere
 • Solceller til PRIVATE: Afgift, afskrivning, fradrag, moms og skat

  Er du en privatperson der ønsker at investere i et solcelleanlæg? Så se her hvilke fradrag, afdrag, afskrivninger du skal være opmærksom på. Artiklen beskriver også, hvordan du forholder dig til moms og skat.
  Læs mere
 • 11 gode råd til at holde på varmen

  Fryser du ofte, når du allerhelst gerne vil have det varmt? Her kan du læse mere om, hvordan du kan undgå at fryse i dit hjem. Alle kan følge disse nemme råd til holde sin bolig varm.
  Læs mere
 • Lavenergihus, nul-energi hus, passivhus eller plusenergihus?

  Der findes mange sider på nettet, som giver forskellige informationer omkring de 4 forskellige lavenergi huse. Vi har nu samlet de vigtigste informationer, så det bliver lettere for dig at kende forskel i din søgen efter det perfekte hus.
  Læs mere
 • Hvad betyder effekttæthed?

  Er du i tvivl om hvordan man udregner effekttætheden på et solcelleanlæg? Her kan du finde informationer om et solcelleanlægs effekt og effekttæthed. Herudover beskrives hvilke forhold, der påvirker effekttætheden positivt og negativt.
  Læs mere
 • Varmepumpe til sommerhus

  Hvis du har et sommerhus, kan det være rart med en nem og billig opvarmning. Derfor vælger mange mennesker med et sommerhus at installere en varmepumpe. I denne blog kan du læse mere om varmepumper til sommerhuse, og hvilke typer du bør vælge.
  Læs mere
 • Installation af luft til vand varmepumpe

  Luft til vand-varmepumper bliver stadig mere udbredte i de danske hjem, men hvad kræver det egentlig at installere en sådan form for varmeanlæg? I dette blogpost giver vi dig et overblik over, hvordan man installerer en luft til vand-varmepumpe og hvilke ting du skal overveje forinden.
  Læs mere
 • Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

  I dette blogindlæg kan du læse om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at investere i en luft til vand varmepumpe, samt hvad det vil koste dig og hvilke besparelser, du kan forvente i fremtiden.
  Læs mere
 • Hvad er grøn energi?

  Grøn energi er en miljørigtig måde at producere energi på, da det udleder minimale mængder CO2. Derudover kan du også spare meget på el og varmeregningen ved at bruge grøn energi. Du kan i dette blogpost læse meget mere om grøn energi og hvordan du kan bruge det i dit eget hjem.
  Læs mere