SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 4600 kr. om året
Spar op til 4600 kr. om året

Sænk din elregning ved at installere solceller

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 14. juni 2024

Solcelleanlæg med batteri: Pris for solceller med batteri 2024

Solcelleanlæg med batteri pris
 • Solceller med batteri pris starter fra 17.000 kr. til en husholdning på 3-4 personer starter prisen fra 30.000 kr.
 • Et solcelleanlæg med batteri kan gøre dig 100 % selvforsynende om sommeren.
 • Kombinerer du solceller med batteri og varmepumpe kan du få en selvforsyningsgrad på op til 63 % om året.

Med det rette batteri til dit solcelleanlæg undgår du at skulle hente strøm fra det offentlige elnet, og du sikrer, at den strøm, du bruger, er både grøn og billig.

Læs med i vores artikel, hvor vi gennemgår de økonomiske fordele ved et solcelleanlæg med batteri, og hvordan du kan blive mere selvforsynende, når du har batteri til dine solceller.

Ønsker du et tilbud på solcelleanlæg med batteri, så kan vi hjælpe dig med at finde den helt rette installatør. Med vores service undgår du selv at skulle bruge flere timer på at finde installatører, der kan hjælpe dig.

Alt du skal gøre er at udfylde vores korte formular, den tager under 1 minut, så kontakter op til 4 installatører dig med et skarpt tilbud på installation af solceller med batteri.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Solceller med batteri pris: Hvad koster det?

Når du køber et solcelleanlæg, kan du gøre det enten med eller uden batteri. Et komplet 6 kW solcelleanlæg med batteri koster omkring 125.000 kr.

Vil du købe batteriet separat og eftermontere det til et allerede eksisterende solcelleanlæg, starter prisen fra 17.000 kr. for et 3 kW solcellebatteri.

Vil du læse mere om priser og 6 kW solcelleanlæg, kan du med fordel tage et kig på vores artikel: Pris på 6 kW solcelleanlæg.

Når vi snakker om solcellebatterier, kommer prisen meget an på, hvor stort solcelleanlægget og batteriet skal være, som du kan se i tabellen herunder.

Batteri til solceller pris i forhold til størrelse på batteri
Antal personer i husstandStørrelse på solcelle batteriPris
1-2 personer3 kW17.000 kr. - 20.000 kr.
2-3 personer5 kW25.000 kr. - 35.000 kr.
3-4 personer6 kW30.000 kr. - 37.000 kr.
4-6 personer10 kW45.000 kr. - 56.000 kr.

Priserne i tabellen er et estimat. For præcis pris på solceller få tilbud fra danske installatører.

I tabellen har vi givet et estimat på, hvad du kan forvente af pris på solcellebatteri. Der er flere faktorer, der påvirker prisen, som kan gøre, at du kan finde priser uden for det estimat vi har givet. Det kan være faktorer som mærke, nødvendighed for inverter eller om du køber det sammen med solceller i en samlet pakke.

Priserne i tabellen er for lithium solcellebatterier. Lithiumbatterier er den mest brugte type solcellebatteri i Danmark, da denne type har den bedste effektivitet og længste levetid. Hos enkelte forhandlere kan du også finde blysyrebatterier eller saltvandsbatterier.

Blysyre batterier, fungerer bedst som en løsning til et off-grid solcelleanlæg, så mindre solcelleanlæg f.eks. på din båd, autocamper eller kolonihavehus.

I skemaet har vi sammenlignet de tre typer batterier:

LithiumBlysyreSaltvand
Levetid10-15 år3-5 årCa. 10 år
Kapacitetsudnyttelse80-100 %Ca. 50 %90-100 %

Blysyrebatterier er typisk en mere budgetvenlig løsning, prisen for et batteri på 100 Ah ligger på 1.500 kr. - 2.000 kr. For et lithiumbatteri på 100 Ah er prisen omkring 5.000 kr.

Hvad koster et batteri til eksisterende solceller?

For et nyt batteri til allerede eksisterende solceller kan du forvente en pris på mellem 20.000 kr. - 40.000 kr. Skal du også tilkøbe en ny inverter, skal du tillægge prisen på denne. Prisen på en hybridinverter ligger mellem 10.000 kr. - 20.000 kr. Begge priser vil dog afhænge af størrelsen på batteriet.

Har du allerede solceller på taget eller et solcelletag og ønsker eftermontering af lithium batteri til solceller, er det vigtigt, at din inverter kan forbindes til et batteri. Din inverter skal være en hybridinverter for, at du kan forbinde et batteri til gamle solceller.

Inverteren må ikke være mere end 3-4 år gammel, hvis du vælger at tilslutte et nyt batteri.

Vil du tilføje et batteri til gamle solceller med en inverter der er mellem 6-8 år, kan du få udskiftet inverteren og få en ny med batteripakke.

Solceller med batteri pris: Komplet hybridanlæg og eftermontering
TypePris
Komplet hybridanlæg med solpaneler (6 kW)Fra 125.000 kr.
Eftermontering (hybridinverter og batteri)Fra 30.000 kr.

For præcis pris på solcelleanlæg, få tilbud fra danske installatører.

Er du nysgerrig efter at vide mere om solcelleanlæg og solcellebatterier, så kan du læse mere i vores artikel: Hvordan virker solceller med batteri?

Solceller med batteri til hus nedsætter din elregning

Solceller producerer den største mængde strøm i dagtimerne, hvor solen står højest på himlen. Det er typisk den periode, hvor de fleste ikke bruger så meget strøm, da de ikke er hjemme.

Med et batteri kan du lagre, den strøm solcellerne producerer, og gemme den, til når du er hjemme og skal bruge strøm.

solceller med batteri kan det betale sig

Har du ikke et batteri, vil strømmen fra dine solceller blive sendt ud til elnettet. Når du så kommer hjem om eftermiddagen og skal bruge strøm, er du nødt til at købe dyr strøm fra elnettet.

Din overskudsstrøm sælger du til elnettet til den aktuelle elpris. Sælger du strøm, når den er billigst, bliver du også betalt den billigste pris. Du kan læse mere om afregning af overskudsstrøm i vores artikel om regler for solceller.

Kan batteri til solceller betale sig?

Bruger du strøm til varmepumpe, elbil og almindeligt forbrug og sker det uden for den periode, hvor solcellerne producerer strøm, så kan et batteri i høj grad betale sig.

Som vi har oplevet, kan prisen på el være usikker og nå høje niveauer. Det er især i disse perioder, at et lithium batteri til solceller kan være en økonomisk fordel.

Et solcelleanlæg med batteri har en typisk tilbagebetalingstid på mellem 10-15 år. Den reelle tid vil afhænge af dit forbrug og elpriserne. Er dit forbrug og elpriserne høje, vil det tage kortere tid og på samme måde den anden vej.

Det er dit forbrug, der er afgørende for, om du bør investere i et solcelleanlæg med batteri. En solcelleinstallatør kan rådgive dig, om hvorvidt dit forbrug passer til et batteri.

Du kan bruge timer på at finde installatører der har tid til at rådgive dig, eller du kan lad os hjælpe dig. Vi har et stort netværk er autoriserede installatører, der kan rådgive dig og hjælpe dig med at købe solpaneler til dit hjem. Alt du skal gøre er at udfylde vores korte formular, så vil du blive kontaktet af op til 4 solcelleinstallatører, der kan hjælpe dig.

Bliv kontaktet i dag.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Besparelse ved at vælge solcelleanlæg med batteri vs. uden batteri

Vælger du et 6 kW solcelleanlæg med batteri eller et 3 kW solcelleanlæg batteri vil du oftest opleve en større besparelse end, hvis du ikke valgte solcelleanlæg med batteri. Det gælder også for større solcelleanlæg.

Om sommeren vil du typisk ikke bruge strøm fra elnettet, når du har et batterilager. I sommermånederne vil du derfor opleve en besparelse på 100 %. I de mørkere måneder, hvor solen ikke kan trænge igennem, vil du selv med et batteri stadig bruge strøm fra elnettet. Dit batteri kan dog gemme på den smule energi solen producerer i løbet af dagen.

Hvor meget solceller producerer i hver enkelt måned kan du læse om i vores artikel: Solceller produktion beregning.

I grafen kan du se hvordan dit forbrug ser ud med et batterilager og uden, fordelt over et helt år.

Solcelleanlæg med batteri forsyningsgrad

Nyere batterier på markedet kan oplade med strøm fra elnettet. De kan altså oplade batteriet om natten, hvor prisen på el er lav, den el kan du bruge om morgenen, hvor prisen igen typisk er høj. Med nyere batterier kan du derfor opnå en endnu større besparelse på dit elforbrug.

Vi har samlet en liste over bedste batteri til solceller, flere af dem kan oplade med strøm fra elnettet.

De besparelser, du kan læse om på nettet, lyder ofte for godt til at være sandt. Nogle baserer udregningen af besparelsen på, at elpriserne stiger år for år. Det kan vi dog ikke være sikre på.

Vil du have en specifik beregning på din besparelse, så bør du altid snakke med en eller flere installatører, der kan lave udregningen for dig.

Elbil, solceller og batteri er en god kombination

Solceller med batteri til elbil gør opladning af din elbil billigere og grønnere.

Bruger du din elbil i dagtimerne, gemmer batteriet på den strøm, som solcellerne producerer om dagen. Den strøm som batterierne gemmer, kan du oplade din elbil med. Oplader du din elbil i timerne, hvor solcellerne producerer strøm, vil det gå direkte til elbilen og dermed gøre opladningen af din elbil gratis.

Det er især ved et højt strømforbrug, at solceller og solcellebatteri kan betale sig. Har du en elbil, er dit strømforbrug typisk højere, så her er kombinationen af solcelleanlæg med batteri en rigtig god løsning.

Solceller med batteri og varmepumpe

Opvarmer du din bolig med varmepumpe, for eksempel en luft til vand varmepumpe, så er et hybridanlæg som solceller med batteri en rigtig god løsning. En kombination af solceller med batteri og varmepumpe vil gøre din opvarmning endnu billigere.

Kombinerer du en varmepumpe og solceller med batteri, vil du få en selvforsyningsgrad på op til 63 % om året. Det betyder, at 63 % af dit årlige forbrug på el og opvarmning kommer fra dine solceller, og dermed ikke er noget du betaler for.

Læs vores artikel “Solceller bedst i test”, så kan du finde inspiration til de solceller der passer til dit forbrug.

Få tilbud på solcelleanlæg med batteri

For de fleste boliger, der har et højt strømforbrug, fordi de har en elbil, der skal oplades, eller en varmepumpe der opvarmer boligen, så vil et solcelleanlæg med batteri være en rigtig god løsning.

Et solcelleanlæg med batteri kan nemlig give dig en stor besparelse på din el-regning og dermed gøre dine økonomiske omkostninger mindre.

Hvis du overvejer solceller med batteri til dit sommerhus, kolonihave, eller din helårs bolig, så kan vi hjælpe dig. I vores store netværk af installatører kan vi sætte dig i kontakt med op til 4 forskellige installatører. De vil alle rådgive dig om den bedste løsning til dit hjem og give dig tilbud på installation af solceller med batteri.

Ved at bruge vores service undgår du selv at bruge timer på at finde de rigtige installatører, de vil nemlig kontakte dig, efter du har udfyldt vores korte formular.

Få tilbud i dag.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål om solcelleanlæg med batteri

Mere om dette emne
Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?