Varmepumpe - Sammenlign priser fra lokale installatører
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Det tager kun 2 minutter.

VIGTIGT: På grund af stor interesse for det nye tilskud, kan vi ikke i alle tilfælde garantere 4 tilbud på luft til vand varmepumper og jordvarmepumper.

Det tager kun 2 minutter.
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 09 september 2021

Fordele og ulemper ved de forskellige varmepumper

Sådan reducerer du omkostningerne på din grønne investering

Der kan være mange penge at spare, når du vil energirenovere din bolig. I 2021 er håndværkerfradraget fordoblet, ligesom du til udvalgte grønne investeringer kan søge energitilskud og få dækket op til 20% af totalprisen.

Læs mere her:

Læs mere om fordele ved forskellige varmepumpetyper

Er du tvivl om, hvilken type varmepumpe der vil passe til din bolig? F.eks. om det skal være jordvarme eller luft til vand varmepumpe? Her på siden gennemgår vi de mest fremtrædende positive og negative træk ved luft til luft varmepumper, luft til vand varmepumper og jordvarme. På den måde træffer du den rigtige beslutning, når du skal vælge varmepumpe til din bolig.

Fælles for alle varmepumper er store besparelser på din varmeregning. Derudover er alle pumperne ideelle i det danske klima. Det betyder, at du får en komplet varmeløsning skræddersyet til dine behov og din økonomi.

Skulle du have lyst til at modtage skræddersyede priser, kan du ved at udfylde formularen øverst på siden indhente op til 4 gratis og uforpligtende tilbud på en varmepumpe.

Bestil tilbud på varmepumpe nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Type: Luft til luft varmepumpe

Fordele

Luft til luft varmepumpeDenne types helt store fordel er dens pris, størrelse og simple opsætning. Af alle varmepumper er det den, som du kan få bedst tilbud på af selv samme årsager. Den kræver kun en udendørs varmepumpe til luftindtag og en indendørs blæser til at cirkulere varme dit hjem.

Prisen er omkring 12.000 til 25.000 kroner. Det er en lav pris når man tænker på hvad du får ud af en sådan varmepumpe. En besparelse på helt op til 50% af din varmeregning, såfremt du foretager skiftet fra et traditionelt olie- eller gasfyr.

Samtidigt er opsætningen så simpel, at det kan ordnes på én dag med hjælp fra en autoriseret installatør. Du skal være opmærksom på at du bør placere indendørs blæseren højt i boligens største rum, dette sikrer at varmen spredes ligeligt i boligen, skaber samtidig en god luftcirkulation.

Moderne luft til luft varmepumper har yderligere mulighed for at agere aircondition. Dette betyder, at de kan aktivt afkøle boligen, hvad der gør denne slags varmepumpe særlig fordelagtig i et sommerhus. Klimaanlægsfunktionen dækker i de fleste tilfælde også over en filterfunktion, som kan filtrere pollen og andre partikler, samt styre luftfugtigheden i boligen. Opvarmning med varmepumpe af denne type, kan altså virke utrolig godt på indeklimaet i boligen.

Udover dette har flere og flere varmepumper digitale funktioner, som tillader dig at styre varmen selvom du ikke er til stede i boligen. Det er rigtig smart, hvis du for eksempel skal sørge for at holde dit sommerhus en vis temperatur for at sikre dig imod frost i rør. Ydermere kan du, når du er på vej op til sommerhuset, gøre stuen klar med en behagelig temperatur.

Fordele
 • Billig investering ift alternativer
 • Hurtig opsætning
 • Mulighed for aircondition
 • Digitale funktioner

Ulemper

Udendørsdelen kan støje en anelse, afhængig af hvilken model du vælger. Der findes dog flere på markedet som ikke støjer meget mere end en opvaskemaskine.

Flere af varmepumpens “ekstra” funktioner, såsom aircondition og filterfunktionen, kræver en del strøm, og kan derfor trække din elregning betydeligt op hvis de bliver brugt meget.

Ved de hårdere vintre, hvor temperaturerne kan bevæge sig ned mod -15 til -20 grader celcius, er det kun de nyeste og dyreste varmepumper der kan følge med. Under sådanne forhold vil varmepumpen anvende elektricitet til at holde boligens temperatur oppe, og det afspejler sig på elregningen.

Ulemper
 • Kan støje udenfor
 • Ekstra funktioner kan trække elregning op
 • Begrænset effekt i lave minusgrader
Bestil tilbud på varmepumpe nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Type: Luft til vand varmepumpe

Fordele

Luft til vand varmepumpeLuft til vand varmepumpen er mere effektiv til at opvarme din bolig. Den bruger radiatorer og/eller varmerør til opvarmning og særligt gulvvarme fungerer godt med denne slags varmepumpe. 

Da varmepumpen bruger vand i radiatorer og/eller varmerør til at varme, er anlægget indendørs ganske lydløst, særligt hvis du har nyere radiatorer og/eller varmerør anlagt. 

En af de helt store fordele er pumpens evnen til også at opvarme brugsvand. Med opvarmning af brugsvand kan du spare yderligere på din varmeregning, og dit CO2 udslip. Denne slags varmepumpe har typisk også evne til at virke under lavere temperaturer. Med en luft til vand varmepumpe behøver du altså sjældent at bruge ekstra strøm på at opvarme din bolig - selv når termometret bevæger sig et godt stykke under minusgraderne.

Hvor luft til luft varmepumpen kan anvende aktiv køling, der dog koster på elregningen, kan en luft til vand varmepumpe afkøle din bolig passivt. Den passive afkøling foregår ganske simpelt ved at lade koldt vand i stedet for opvarmet, løbe igennem radiatorer og/eller varmerør. Denne metode til afkøling er langsommere og ikke ligeså effektiv som en airconditions aktive afkøling, men den er til gengæld væsentligt billigere.

Opsætningen af luft til vand varmepumpe er relativt simpel. Udendørsdelen fungerer på samme måde som luft til luft varmepumpe og er ikke videre svær at udføre, dog skal hele anlægget kobles til de etablerede radiatorer og/eller varmerør.

Fordele
 • Lydløst anlæg
 • Evne til at opvarme brugsvand
 • Passiv afkøling af bolig
 • Simpel opsætning

Ulemper

Prisen starter ved cirka 70.000 kroner og bevæger sig op imod 100.000 kroner. Anlægget formår skam stadig at betale sig selv ind, men investeringen i anlægget er af en størrelsesorden der kan være en for stor mundfuld for nogle.

En luft til vand varmepumpes passive afkøling er ikke ligeså kraftig som aktiv afkøling ved aircondition. Har du behov for at regulere temperaturen i din bolig hurtigt slår den passive afkøling altså ikke helt til.

Ligesom luftvarmepumpen bruger luft til vand varmepumpen en udendørsdel til at indtage luft. Denne del larmer også en anelse, og bør derfor placeres væk fra soveværelsesvinduer og naboer.
En luft til vand varmepumpe kan kun opvarme ved hjælp af radiatorer og/eller varmerør, har du ikke dette i din bolig skal disse altså anlægges, hvad der øger størrelsen af investeringen du må ligge for denne varmepumpe.

Ulemper
 • Større investering (op til 100.000 kr.)
 • Langsom afkøling af bolig
 • Støj fra udendørsanlæg
Bestil tilbud på varmepumper her

Udfyld formularen på bare 1 minut

Type: Jordvarmepumpe

Fordele

Jordvarme anlægJordvarmepumpen deler flere fordele med luft til vand varmepumpen, det er dog den pumpe med allerbedst effektivitet, driftssikkerhed og levetid - kæmpe fordele i sig selv.

Udover det tilbyder denne opvarmningsløsning også passiv afkøling, ligesom luft til vand varmepumpe, og ved samme metode.

Hvor luft til luft og luft til vand varmepumpe har en støjende udedel, benytter jordvarmepumpen sig ikke af udendørs luftindtag og er derfor helt lydløst. Dette gælder også indendørs hvor der opvarmes via radiatorer og/eller varmerør.

Med jordvarmepumpen kan du også opvarme brugsvand der, ligesom med luft til vand varmepumpen, er med til at sænke din varmeregning og CO2 udslip betragteligt.

Endnu en fordel, som en jordvarmepumpe har over luft til vand varmepumpen, er en højere fremløbstemperatur. Ældre radiatorer og/eller varmerør kan have behov for en højere fremløbstemperatur, men selv hvis du sidder med sådanne, kan en jordvarmepumpe være den perfekte løsning for dig. Jordvarmepumper virker hele året rundt, også i ekstrem kulde, denne løsning er altså den bedste hvis du vil undgå en højere elregning i vintermånederne.

Fordele
 • Passiv afkøling
 • Lydløst anlæg både inde og ude
 • Opvarmning af brugsvand
 • God effekt om vinteren uden at trække elregningen op

Ulemper

Ulemper ved jordvarme er der også. En jordvarmepumpe kræver, som navnet antyder, jord. Helt specifikt haveareal. Et vandret anlæg kræver en have på cirka tre til fire gange boligens størrelse. En have der vel at mærke ikke må være dækket af skygge fra store trækroner eller skure. Ydermere er prisen for et sådan anlæg høj, omkring 130.000 kroner. Dog er denne pris ikke højere end at anlægget sagtens kan tjene sig selv hjem igen.

Såfremt du ikke har adgang til en stor nok have kan du overveje et lodret anlæg, her kommer prisen dog op omkring 200.000 kroner, og perioden før anlægget har betalt sig selv ind, er derfor en smule længere.

Uanset om du vælger en lodret eller vandret løsning, kan du påregne et større anlæggelses projekt der kræver professionel assistance.

Ulemper
 • Krav om have på op til fire gange din boligs størrelse
 • Større investering (op til 200.000 kr.)
 • Krav om professionel assistance

Modtag gratis og uforpligtende tilbud på varmepumper

Vi håber at du nu har fået et overblik over fordelene og ulemperne ved de forskellige varmepumper. Er du endnu usikker kan du læse mere om en varmepumpe her. Du kan på samme side bestille op til fire gratis og uforpligtende tilbud med konkurrencedygtige tilbud. Er du fortsat i tvivl, om købet af en varmepumpe er det rigtige for dig, kan du her læse mere om, hvad en varmepumpe er og hvor stor den skal være.

Bestil tilbud på varmepumper her

Udfyld formularen på bare 1 minut