SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning ved at installere en varmepumpe
Få op til 4 tilbud her
1/4
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 6. december 2023

Få tilskud til varmepumpe i 2024 med Varmepumpepuljen

tilskud til varmepumpe

Varmepumpepuljen åbner i 2024. Det bliver dermed igen muligt at søge statens tilskud til varmepumpe. Det er Energistyrelsen der styrer Varmepumpepuljen, som erstatter Bygningspuljen, og det er også på deres hjemmeside, at du skal søge tilskud til varmepumpe.

Vi har gjort det let og overskueligt, så du hurtigt kan få et overblik over, hvad du skal gøre for at få luft til vand varmepumpe tilskud og jordvarme tilskud.

Tilskud til varmepumpe 2023: Sådan søger du

Hvorfor betale dyre varmeregninger, når du kan få tilskud til at investere i en varmepumpe? Indhent tilbud på varmepumpe i dag, så er du helt klar til, når Varmepumpepuljen åbner i september. Henter du dine tilbud via GreenMatch modtager du op til 4 tilbud fra autoriserede installatører, det gør det muligt for dig at sammenligne dem og dermed vælge det der passer dig bedst.

Med vores installatører er du sikker på, at alle krav og regler til at få tilskud bliver opfyldt.

Modtag tilbud i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Hvornår åbner tilskud til varmepumpe?

Varmepumpepuljen åbner for tilskud til installation af varmepumpe i 2024. Det er en god idé at forberede sig, før puljen åbner. Det kan du gøre ved at indhente tilbud og gøre dig tanker om, hvilken varmepumpe, der vil være den bedste løsning til din bolig.

Husk, at du ikke må indgå en aftale med en installatør, før du har fået tilsagn til tilskud.

Hvor meget kan man få i tilskud til varmepumpe?

Du kan få tilskud på 17.000 kr. til 27.000 kr., når du konverterer til varmepumpe.

Vi ved at dit tilskud til varmepumpe vil afhænge af den type varmepumpe, du vælger.

Bekendtgørelsen om Varmepumpepuljen giver dog en indikation på, hvad vi kan forvente af størrelsen på tilskud.

Størrelsen på puljen bliver afgjort af Finansloven. I 2023 blev der afsat 224 millioner til Varmepumpepuljen. Ifølge Energistyrelsen betyder det, at 13.000 – 15.000 boligejere kunne få et tilskud til varmepumpe i 2023.

Tilskudssatsen fra Varmepumpepuljen afhænger af typen af varmepumpe du vælger og er:

Ifølge Energistyrelsen er størrelsen på statens tilskud til varmepumpe vægtet på den måde, “at større energibesparelser giver en højere tilskudssats”. Yderligere skriver de også, at “tilskudssatsen afhænger af det samlede enhedsareal til beboelse, som registreret i BBR”.

Er din bolig momsberettiget vil dit tilskud til varmepumpe være lidt mindre, i bekendtgørelsen giver de følgende information om tilskudssatsen på varmepumpe tilskuddet:

Tilskudssatser for konvertering til individuel varmepumpe
VarmepumpetypeTilskudssats, ikke momsregistrerede virksomheder m.v. [kr.]Tilskudssats, momsregistrerede virksomheder m.v. [kr.]
Luft-til-vand varmepumpe17.00013.600
Væske-til-vand varmepumpe*27.00021.600

*jordvarme

Søg om tilskud til varmepumpe 2023: Sådan ansøger du

Hvordan søger man tilskud til varmepumpe? Det vil vi svare på her. Når Energistyrelsen åbner for Varmepumpepuljen i 2024, vil det være muligt for dig at søge tilskud til varmepumpe. Man kan inddele ansøgningsprocessen op i tre trin.

Vi forklarer processen i detaljer herunder:

1. Find en installatør

Du skal først vælge, hvilken varmepumpe type du vil have. For at være ordentligt klædt på bør du derfor indhente tilbud fra autoriserede installatører. Vi kan her på GreenMatch.dk hjælpe dig med at få flere tilbud på både luft til vand varmepumpe og jordvarme. Vær opmærksom på, at du ikke må starte på projektet, før du har fået bevilget tilsagn om tilskud.

2. Varmepumpepuljens ansøgningsportal

Når du har et prisoverblik, og du ved, hvad du gerne vil søge tilskud til, skal du logge på ansøgningsportalen, når den åbner. Ansøgningsportalen finder du på Energistyrelsens hjemmeside. Her ansøger du om tilsagn til tilskud. Når du har fået tilsagn, kan du begynde projektet.

3. Varmepumpepulje udbetaling

Når projektet er gennemført, og du har betalt håndværkeren, kan du sende en ansøgning om udbetaling af tilskud via ansøgningsportalen på Energistyrelsens hjemmeside. Det skal du gøre senest 30 dage efter, du har betalt den sidste regning ved projektets afslutning. Du har 2 år, fra du har fået tilsagn om tilskud, til at projektet skal være færdigt.

søg tilskud til varmepumpe
Husk:

Du må gerne indhente tilbud fra installatører før du søger om tilskud, men før du modtager tilsagn til tilskud, må du ikke have indgået en aftale med en installatør. Har du indgået en aftale før du søger om tilsagn til tilskud, kan du ikke få tilskuddet.

Indhent dit tilbud allerede i dag, så du hurtigt og nemt kan ansøge om tilskud via Varmepumpepuljen. Via GreenMatch modtager du op til 4 forskellige tilbud fra danske installatører, som lever op til krav fra Varmepumpepuljen. Tilbuddene kan du frit sammenligne og vælge det der passer bedst til dig.

Tilbuddene du modtager er 100 % gratis og uforpligtende.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Udbetaling af tilskud til varmepumpe

Når du har fået tilsagn til tilskud, har du 2 år til at få udført din installation. Efter udført installation, har du 30 dage, fra du har lavet den sidste betaling til at søge om udbetaling af tilskud fra Varmepumpepuljen.

Du søger om udbetaling af tilskud til varmepumpe via ansøgningsportalen hos Energistyrelsen.

Ansøgningen om udbetaling af tilskud skal indeholde følgende dokumentation:

 • Et projektregnskab:
  Projektregnskabet skal indeholde regningsbilag og bilag med dokumentation for betalte udgifter, det vil være den virksomhed der står for installationen der levere projektregnskabet. Vær opmærksom på, at det regningsbilag du modtager fra virksomheden indeholder følgende:
  • CVR nr. eller andet identifikationsnummer
  • Adresse og navn på ejer af bygningen
  • Alle materialer, produkter og anlægskomponenter der er indkøbt og det arbejde der er blevet udført
  • Start og slutdato for udførelsen af arbejdet.
 • Udfyldt ansøgererklæring fra Energistyrelsen:
  Ved åbningen af Varmepumpepuljen kan du finde den ansøgererklæring som du skal sende med, når du ansøger om udbetalingen af tilskud.
 • Udfyldt tro og love-erklæring fra Energistyrelsen:
  Du skal medsende en tro og love-erklæring, hvor du erklærer at alle information om projektet er korrekte og projektet er udført i overenstemmelse med de regler og krav der er for Varmepumpepuljen.

Efter du har ansøgt om udbetaling af tilskud til luft til vand varmepumpe eller tilskud til jordvarme, har Energistyrelsen en behandlingstid på op til 6 måneder, her kan de eventuelt bede dig om mere dokumentation. Efter behandlingstiden vil du få tilskuddet udbetalt på din NemKonto.

Hvem kan få tilskud til varmepumpe?

Via Varmepumpepuljen kan private boligejere få tilskud til varmepumpe, også enkelte virksomheder som ejendomsselskaber kan søge om tilskud. For virksomheder gælder det, at bygningens hovedanvendelse skal være helårsbolig.

Størrelsen på tilskuddet vil afhænge af størrelsen på det areal der skal opvarmes af varmepumpen.

Virksomheder kan desuden også søge om tilskud via Erhvervspuljen.

Der er ikke mange krav for at få tilskud via Varmepumpepuljen, men du skal dog leve op til dem alle for at kunne få tilskud til varmepumpe. Kravene er som følger:

 • Du skal skifte fra oliekedel, gasfyr, biokedel eller elvarme
 • Din bolig må ikke være placeret i et område som har fjernvarme, hvor det er besluttet der kommer fjernvarme eller et område der potentielt får fjernvarme*
 • Du skifter til en luft til vand varmepumpe eller jordvarme, som skal levere opvarmning til bolig og varmt brugsvand
 • Varmepumpen skal være energimærket A++ eller A+++
 • Installationen skal foretages af en VE-certificeret virksomhed.

*Der kan dog ydes tilsagn om tilskud i potentielle fjernvarmeområder, der ved udgangen af 2023 ikke er omfattet af et godkendt projektforslag om udrulning af fjernvarme, og som dermed inden udgangen af 2023 ikke er udlagt eller besluttet udlagt til fjernvarme.

Tilskud til varmepumpe fra Bygningspuljen

Selvom Bygningspuljen nu er ændret til Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen, hvor du blandt andet kan få tilskud til efterisolering, ændrer det ikke noget for dig, der allerede har fået tilsagn til tilskud via Bygningspuljen tidligere.

Har du fået tilsagn til tilskud fra Bygningspuljen, og har du færdiggjort dit projekt, skal du indsende alt den nødvendige information for at få udbetalingen. Det kan du gøre via ansøgningsportalen på sparenergi.dk. Bemærk at der kan være op til 6 måneders behandlingstid på din udbetaling, du kan følge hele processen i ansøgningsportalen.

Få tilbud og søg tilskud til varmepumpe

Du kan indhente og sammenligne tilbud før du søger om tilskud til varmepumpe. Når du har fundet det helt rigtige tilbud, med den rette varmepumpe, kan du hurtigt og nemt søge om tilskud, når Varmepumpepuljen åbner. Vores partnere er alle VE-certificeret og har et bredt udbud af A++ og A+++ varmepumper, dermed lever de op til de krav der er for installatøren.

Du skal bare udfylde en kort formular, dermed slipper du selv for at skulle finde installatører med den rette certificering og den rette type varmepumpe.

Vi har gjort det hurtigt og nemt for dig!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

FAQ

Nikita Gravesen
Skrevet af Nikita Gravesen, Skribent

Nikita har siden sommeren 2022 skrevet for Greenmatch.dk. Her skriver hun artikler om grønne løsninger til danskere, der gerne vil leve lidt grønnere. Hun sætter en dyd i at gøre kompleks information konkret. Selvom vejen til den grønne omstilling kan være besværlig og kompleks, mener hun, at alle skal have muligheden for at være med.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?