Varmepumper

Spar op til 50% på din varmeregning ved at skifte til en varmepumpe

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Find den bedste varmepumpe til boligen med GreenMatch.dk

Ønsker du at udskifte din nuværende varmekilde samt spare penge på din varmeregning? Mangler du den sidste viden, der skal til for at du kan vælge den rette pumpetype? Og ønsker du en energiløsning, der kan søges tilskud til? GreenMatch.dk hjælper dig godt i gang med at finde din nye pumpe.

Vi har samlet alt, du bør vide om varmepumper inden køb. Ønsker du en specifik pumpetype, kan du nemt vælge din ønskede pumpe herunder. Læs med, og bliv klogere på, hvorfor en varmepumpe er en grøn, driftsikker og billig energikilde til din bolig. Vil du vide, hvor stor en pumpe du skal bruge, kan du læse vores guide til valg af varmepumpe her.

Ønsker du at modtage skræddersyede priser på luft til vand varmepumpe, luft til luft varmepumpe og jordvarme, så udfyld formularen øverst på siden. Vi har mere end 5 års erfaring med formidling af grønne energikilder til både private og erhverv. Vi matcher dig med leverandører, der opfylder dine specifikke krav - helt uforpligtende.

Læs mere om varmepumper her:

 

Vælg den varmepumpe, du ønsker at læse mere om

Herunder kan du se, hvilke pumpetyper GreenMatch.dk formidler: luft til luft varmepumpe, luft til vand varmepumpe og jordvarme. Klik på den pumpe, du ønsker at vide mere om for at komme til den specifikke side.

Luft til vand varmepumpe

Luft -til -vand -varmepumpe

Luft til vand varmepumpe

Luft til luft varmepumpe

Luft -til -luft -varmepumpe

Luft til Luft varmepumpe

Jordvarmepumpe

Jordvarme<br/>

Jord til vand varmepumpe

Hvorfor er en varmepumpe en god investering?

Står energirenovering af boligen højt på din prioritetsliste? Ønsker du at spare penge og samtidig nedsætte dit CO2-udslip? Så er en varmepumpe den rigtige løsning til dig.

Flere danske boligejere udskifter deres gamle olie- eller gasfyr med varmepumper, som udnytter jordens vedvarende ressourcer: Luft, jord og vand. Du bør også investere i en varmepumpe, hvis du bekymrer dig om miljøet, og hvis du ønsker en langsigtet energiløsning med mulighed for store, økonomiske besparelser.

Pumperne er både driftsikre, nemme at betjene og har et lavt støjniveau. Selvom det kan virke besværligt at vælge ny energiløsning til din bolig, lover vi, at det bliver det hele værd. Du vil, efter installationsomkostningerne er tjent ind, opnå store besparelser i dagligdagen - uanset om du ønsker at opvarme bolig eller brugsvand. 

Varmepumpe priser

Når du skal vælge pumpe, bør du overveje, hvor meget du ønsker at betale. Prisen varierer efter typen, størrelsen og pumpens funktioner. Vi har herunder opsat et vejledende eksempel på, hvor meget de forskellige pumpetyper koster.

Priser på jordvarme*
Husareal Pris inkl. montering
140 m2 110.000 - 130.000 kr.
200 m2 120.000 - 140.000 kr.
250 m2 130.000 - 150.000 kr.
300 m2 140.000 - 160.000 kr.
Priser på luft til vand varmepumper*
Husareal Pris inkl. montage
80 - 140 m2 80.000 - 100.000 kr.
140 - 200 m2 100.000 - 110.000 kr.
200 - 300 m2 110.000 - 120.000 kr.

*Tallene er vejledende gennemsnitspriser fra vores leverandører. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt. For at få en præcis pris bør du tage kontakt til en installatør. Vær opmærksom på, at den endelige pris først fastsættes, når leverandøren kender til dine behov og dit hus.

Husk på, at mange faktorer kan påvirke din pris. Herunder bl.a. antal personer i husstanden, dit varmebehov, husareal samt nuværende varmekilde. Hvis du synes, at priserne lyder høje, bør du huske på, at der er mange fordele forbundet med en varmepumpe. Når du skal vælge, er der derfor overvejelser, der er værd at have in mente. En varmepumpe har en lang række fordele, vi nævner et par herunder:

En varmepumpe:

 • kan halvere din nuværende varmeregning
 • vil oftest være betalt af i løbet af 5-15 år
 • kan øge vurderingen af din ejendom i forbindelse med salg
 • skåner miljøet.

Husk på, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det gælder alle typer pumper, og sammenhængen ses især i støjniveauet samt effektiviteten. 

Læs også: Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Ved du, at du ønsker at udskifte din nuværende energiløsning og sammenligne priser, kan du udfylde formularen øverst på siden og modtage op til 4 tilbud - helt uforpligtende og gratis

Bestil op til 4 tilbud nu Det tager kun 2 minutter

Hvordan virker en varmepumpe?

En varmepumpe er en miljø- og energivenlig løsning, som giver varme til din bolig. Det er en lille, ekstern pumpe, der er tilknyttet et større varmeanlæg, som indsamler varme ved hjælp af vedvarende energi.

Pumpen indsamler solens varme fra enten luft (luft-luft, luft-vand), jord (jordvarme) eller vand (søvarme). Indsamlingen foregår hele året - også om vinteren, selvom temperaturerne er lave. Selv ved lave udendørstemperaturer indeholder både jorden og luften store energimængder, der kan udnyttes til opvarmning

En luft-luft eller en luft-vand består af to dele - en indedel og en udedel, hvoraf udedelen optager luftens energi. Luften sendes derefter igennem pumpen, hvorefter den sendes direkte ind i huset. Enten i form af varm luft eller varmt luft og brugsvand. Vælger du jordvarme, får du også en tilhørende jordvarmeslange, som graves ned i din have. 

Virker en varmepumpe med mine radiatorer?

Ja, langt de fleste radiatorer virker med en varmepumpe, og det vil kun sjældent være nødvendigt at udskifte dem. Er det en gammel radiator, kan installatøren hjælpe dig med at tilpasse den. Installatøren kan hjælpe dig med at afklare, om dine radiatorer fungerer optimalt med din nye pumpe.

sådan bestiller du tilbud

Du kan her på GreenMatch.dk modtage skræddersyede priser på alle slags varmepumper. Udfyld formularen øverst, og modtag op til 4 tilbud - gratis og uforpligtende.

Hvad bør jeg overveje før køb af varmepumpe?

Når du undersøger markedet, finder du ud af, at pumperne fås i mange forskellige prisklasser. Du bør have in mente, at de helt billige pumper typisk er lavet til varmere lande og som aircondition i stedet for varmekilde. Bekymrer du dig om pumpens udseende, kan du derudover også købe en varmepumpe skjuler. Det er en lille kasse til varmepumpe, der gemmer pumpen, så den ikke er synlig udenfor din bolig.

Selvom der er fordele, bør du alligevel gøre dig nogle overvejelser inden anskaffelse. Vi gennemgår herunder, hvad der kan være værd at have i tankerne.

Fakta om varmepumper
Begreb Forklaring
Miljøvenlighed Pumperne er drevet af el, hvilket betyder, at de ikke er helt CO2-neutrale - de er dog mere miljøvenlige end andre opvarmningsformer.
Krav til isolering Hvis pumpen skal fungere optimalt, er det vigtigt, at dit hus er velisoleret, så varmen ikke suser ud.
Støjniveau Det kan være støjende at have en varmepumpe. Mange vælger at installere den uden for det rum i huset, de bruger mindst.
Tilladelse fra kommunen Du skal huske at søge tilladelse hos kommunen, hvis du ønsker at installere et jordvarmeanlæg.
Særlige regler for enkelte pumper Er der tale om en almindelig pumpe, behøver du ingen tilladelse. Dog skal alle pumper overholde kravene til effekt, som findes i Bygningsreglementet.

 

Producentoversigt

Her kan du få et overblik over forskellige leverandører. Klik på en leverandør, for at komme til den specifikke side. Husk på, at det er forskelligt, hvad vores samarbejdspartnere tilbyder, og du ikke nødvendigvis vil få svar fra den enkelte producent, når du ansøger.

Forstå COP-, SCOP- og SEER-værdi

Pumpernes effektivitet angives i COP-, SCOP- og SEER-værdi. Du kan ved hjælp af værdierne aflæse, hvor effektiv din ønskede pumpe er. For at få mest ud af din energiløsning bør du sammenligne disse korrekt.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at du ikke kan sammenligne en COP-værdi med en SCOP- eller SEER-værdi. Du skal vælge én at sammenligne ud fra for at få en præcis vurdering. Vi gennemgår herunder, hvad de forskellige værdier betyder.

 

Energimærker for varmepumper

 

Energimærket er en anden måde at måle virkningsgraden på. Effektiviteten angives på en skala fra A+++ til G. A+++ er den mest effektive, og G er den mindst effektive.

COP-værdien angiver, hvor meget varmeeffekt pumpen genererer i forhold til den mængde strøm, den forbruger. Vær opmærksom på ikke at stirre dig blind på COP-værdien, da værdien kan være angivet ud fra flere, forskellige temperaturer.

COP-værdien vil i langt de fleste tilfælde være angivet ud fra den temperatur, hvor varmepumpen har den største effekt. Der kan derfor være risiko for, at COP-værdien er målt ud fra høje temperaturer, som de kolde vintermåneder ikke vil nærme sig.

Varmepumpen er mest effektiv ved høje temperaturer. Nærmer temperaturerne sig et godt stykke under frysepunktet, vil virkningen ikke være den samme som i forårsmånederne. Det vil naturligvis være bedst for producenterne at benytte den udendørstemperatur, hvor virkningsgraden er størst. Dette kan give et misvisende billede af varmepumpens egentlige COP-værdi.

SCOP-værdien angiver i store træk det samme som COP-værdien. SCOP-værdien er anderledes, da den giver et mere retvisende billede af, hvad varmepumpens virkningsgrad er.

SCOP-værdien måles ikke kun ud fra én temperatur. Her tages der et gennemsnit af en række målinger over en årstid. Derfor vil der være taget højde for både høje og lave udendørstemperaturer.

SEER-værdien læner sig i høj grad op ad SCOP-værdien. Her beregnes også gennemsnittet af en række forskellige udendørstemperaturer. Værdien giver et klarere billede af, hvad varmepumpens virkningsgrad er.

Forskellen på SCOP- og SEER-værdi er, at undersøgelsen for SEER-værdien er foretaget ved nøjagtigt samme temperaturer for alle varmepumperne. Du får dermed et fuldstændigt billede af, hvad virkningsgraden er. Selvom SEER-værdien ikke altid er angivet, bør du gå efter denne, hvis den angives.

Forskelle på pumpetyperne

Måske tænker du: "Hvor stor skal min varmepumpe være?". Selvom pumperne umiddelbart ser ens ud, er der forskel på dem. Ved du ikke, hvilken du skal vælge, kan du kigge på de typiske faktorer for valg af pumpe. Vi gennemgår herunder, hvordan du nemt kan kende forskel på pumpetyperne.

Forskelle på pumpetyperne
  Luft til luft varmepumpe Luft til vand varmepumpe Jordvarmepumpe
Opvarmning Ja Ja Ja
Varmt brugsvand Nej Ja Ja
Pris 10.000 - 25.000 kr. 60.000 - 120.000 kr. Minimum 100.000 kr.
Energimærkning Kan variere Kan variere Kan variere

Vil du læse mere om varmepumper, kan du se mere i vores store varmepumpetest 2018.

Ved du, at du har brug for en grøn energiløsning til dit hjem? På GreenMatch.dk kan du nemt og gratis indhente op til 4 tilbud - helt gratis og uforpligtende.

Bestil op til 4 gratis tilbud nu Det tager kun 2 minutter

Obligatorisk servicetjek til din varmepumpe

Når du vælger service på varmepumpe, skal du huske, at service er obligatorisk. Du kan derfor med fordel vælge en pumpe af god kvalitet, da den vil holde længere. Det betyder også, at du på længere sigt vil have færre udgifter til service, da pumpen er mere stabil. Husk på, at service ikke altid er inkluderet. Tal derfor altid med din leverandør, så du er sikker på, at du kender til din serviceaftale.

Selvom der er forskel på varmepumpetyperne, vil der altid være et eftersyn af visse ting. Vi gennemgår herunder, hvad varmepumpe service pris normalt vil indeholde.

Et servicetjek omfatter bl.a.:

 • Tjek af pumpens tryk og måling af temperaturen.
 • Rens af filtre for at sikre, at de virker hensigtsmæssigt.
 • En gennemgang af, at pumpens opsætning er korrekt.
 • En gennemgang af, om pumpen har eventuelle fejlmeddelelser.
 • En optimering af varmepumpens cirkulationspumpe
 • Overophedning og underkøling på kølekredsen måles.
 • Termoventilen indreguleres.
 • Kontrol af tæthed af jordslanger (ved jordvarmeanlæg), så du er sikret mod udslip af brine (væske, der bruges til nedkøling i jordvarmeanlæg).

Når servicetjekket foretages, vil du i samarbejde med den fagkyndige gennemgå indstillingerne i det pågældende system, og der vil blive foretaget en finjustering af varmekurven for at optimere driften. I sidste ende er servicetjekket din sikkerhed for, at pumpen holder længe.

Ønsker du at udskifte din nuværende varmekilde, og lyder muligheden for at skifte til en varmepumpe som en god idé? På GreenMatch.dk kan du nemt sammenligne pris, kvalitet og vilkår - bestil dine tilbud nu.

Bestil op til 4 tilbud nu Det tager kun 2 minutter

Få energitilskud til varmepumpe

Det er muligt at få økonomisk tilskud, hvis du ønsker at energirenovere din bolig. Det er dog ikke muligt at sige, hvor stort et tilskud du kan få, da det afhænger af flere faktorer.

Disse er bl.a.:

 • Din økonomiske besparelse
 • Din varmepumpe
 • Dit energiselskab

Der er derudover bestemte regler, du skal overholde, før du kan få tilskud. Det er vigtigt, at du søger om energitilskud, før du påbegynder installationen. Du har ikke mulighed for at få tilskud eller rådgivning ift. projektet, hvis det allerede er påbegyndt.

Sådan søger du om energitilskud

Der findes to forskellige måder at ansøge om tilskud til varmepumpe montering på. Vi gennemgår herunder begge. Husk på, at når du bestiller hos GreenMatch.dk, kan vores leverandører ofte hjælpe dig med at forstå ansøgningsprocessen.

1. Kontakt energiselskabet

Du kan kontakte et energiselskab og spørge, om de har mulighed for at hjælpe dig med tilskud til dit projekt.

2. Kontakt en håndværker

Du kan kontakte en håndværker og høre, om vedkommende kan hjælpe med tilskud varmepumpe. Flere håndværkere har samarbejde med lokale energiselskaber rundt omkring i Danmark.

Vær altid sikker på, hvilken dokumentation du skal bruge for at få energitilskuddet, og vent med påbegyndelsen af projektet og installation af varmepumpe, til du har fået godkendelse. Du kan herunder se, hvad du bl.a. kan søge tilskud til i 2018.

Eksempler på energitilskud
Det kan du søge tilskud til Det kan du ikke søge tilskud til
 • Udskiftning af gammelt oliefyr til mere miljøvenlig varmeform
 • Efterisolering af ydervægge og tag
 • Udskiftning af vinduer
 • Renovering af solpaneler
 • Installation af solceller
 • Udskiftning af hårde hvidevarer
 • Invendig renovering af bolig

Vil du vide mere, kan du læse om energitilskud her.

Håndværkerfradrag til installation af varmepumpe

I 2016 blev håndværkerfradraget ændret til en udgave med fokus på grøn energi. Du kan derfor trække energirenoveringer og klimatiltag fra i skat, når du udskifter en ældre, miljøbelastende varmekilde til en nyere model.

Husk på, at du kun kan få fradrag for håndværkernes arbejdstimer - ikke for materialer. Derudover skal du også overholde den gældende frist for ansøgning om fradraget. Du kan læse mere om håndværkerfradraget her.

Håndværkerfradraget er gældende ved skift til følgende:

 • Luft til luft varmepumper med og uden kølefunktion
 • Luft til vand varmepumper
 • Jordvarme: Hele jordvarmesystemet inkl. jordslange

Har du brug for en ny varmekilde til din bolig, og ønsker du både at spare penge og skåne miljøet? Så er en varmepumpe en god løsning. Bestil op til 4 priser på GreenMatch.dk - helt gratis og uforpligtende.

Bestil op til 4 tilbud nu Det tager kun 2 minutter

Ofte stillede spørgsmål om varmepumper

Vi gennemgår herunder de mest almindelige spørgsmål om pumperne. Klik på spørgsmålet, for at se svaret.

Svaret er nej. Ønsker du at anskaffe dig en varmepumpe sommerhus, vil en lille varmepumpe med luft til luft oftest være den optimale løsning. Den kan også fungere til en helårsbolig som supplerende varmekilde.

Ja. Det er lovpligtigt, at din varmepumpe får et årligt eftersyn.

Det kommer an på flere ting - heriblandt økonomi og behov. Har du et stort rådighedsbeløb, og ønsker du både varme og varmt brugsvand, vil en luft til vand varmepumpe, vertikal jordvarme eller et jordvarmeanlæg være bedst. En luft til luft varmepumpe kan kun levere varme til din bolig - ikke varmt brugsvand.

Det kan variere. Der er både mulighed for, at varmen distribueres ind i huset via gulvvarme eller radiatorer, men også at varmen blæses direkte ind i rummet, hvor varmepumpens indedel er monteret.

Ja, den kan opvarme hele huset. Dog kan der i ældre huse være behov for, at dette efterisoleres, så du sikrer dig, at varmen ikke slipper ud gennem revner i væggene.

Ja, det er muligt at få tilskud til grøn energi.

Det vil variere. Pumper af god kvalitet har en lang levetid, som ofte er over 15 år.

Støjniveauet kan variere. De fleste pumper er i dag meget støjsvage, og det vil som regel ikke være et problem. Nogle kommuner har dog krav til støjniveauet.

Dit valg bør træffes ud fra flere faktorer. Hvad er dit behov? Hvor stor er din bolig? Og hvor stort er dit økonomiske rådighedsbeløb?

Tjekliste - kan du få en varmepumpe?

Før du vælger en varmepumpe, bør du undersøge en række faktorer for at sikre dig, at du kan installere den. Vi gennemgår herunder, hvad du bør tjekke inden køb. 

1. Har du tilslutningspligt?

Du vil ofte have tilslutningspligt, hvis der er indlagt fjernvarme i dit område. Er dette tilfældet, er fjernvarme en billig og miljøvenlig løsning, og du vil derfor ofte ikke have behov for at investere i en varmepumpe.

2. Er din have stor nok til jordvarme?

Ønsker du at anskaffe dig et jordvarmeanlæg, er det en nødvendighed, at din have er stor nok. Et jordvarmeanlæg kræver meget plads i haven, og jordvarmeslangen kan være op til 200 meter lang. Det kræves ofte, at størrelsen på din have er over 300 m2. En god tommelfingerregel er, at du skal bruge dobbelt så meget haveareal som boligareal.

3. Er dit hus velisoleret?

Er dit hus ikke velisoleret, vil du ikke få det optimale ud af din pumpe. For at finde ud af, om dit hus er velisoleret, bør du kigge på dit nuværende varmeforbrug. Et fritliggende hus på 130 m2 med et årligt varmeforbrug, som er markant lavere end 14.000 kWh, 1.950 liter olie eller 1.770 m3 gas, er velisoleret. Hvis dit forbrug ligger markant over dette, bør du efterisolere dit hus.

4. Har du penge nok til investeringen?

Grøn energi vil for mange være en stor investering. På trods af den høje pris vil du spare mange penge hvert år. Du vil dermed have tjent investeringen hjem igen efter en årrække.

5. Kan du få tilladelse af kommunen?

Ønsker du at få installeret et jordvarmeanlæg, skal du sikre dig, at du har tilladelse fra kommunen. Kontakt derfor kommunen, hvis du overvejer et jordvarmeanlæg. 

6. Kan jeg selv installere min varmepumpe?

Du kan læse mere i vores guide her.

Sådan kommer du i gang

På GreenMatch.dk kan du gratis og uforpligtende sammenligne grønne energiløsninger. Udfyld formularen øverst, og modtag op til 4 skræddersyede priser. Du binder dig ikke ved ansøgning, og er ikke forpligtet til at takke ja til de tilbud, du modtager. Spar penge på din varmeregning, og sammenlign priser i dag.

Bestil op til 4 tilbud nu Det tager kun 2 minutter