Varmepumpe - Sammenlign priser fra lokale installatører
Udfyld formularen på under 1 minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
Lyt
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 04 marts 2022

Varmepumper: Info, typer og priser

Sådan reducerer du omkostningerne på din grønne investering

I Bygningspuljen kan du søge tilskud til blandt andet luft til vand varmepumpe, jordvarme og isolering. Tilskuddet dækker op til 20% af totalprisen.

Læs vores guide og få billige varmepumpe tilbud

Ønsker du at udskifte din nuværende varmekilde samt spare penge på din varmeregning? Mangler du den sidste viden, der skal til for at du kan vælge den rette pumpetype? Og ønsker du en energiløsning, der kan søges tilskud til? GreenMatch.dk hjælper dig godt i gang med at finde din nye varmepumpe.

Vi har samlet alt, du bør vide om varmepumper inden køb. Ønsker du en specifik pumpetype, kan du nemt vælge din ønskede pumpe herunder. Læs med og bliv klogere på, hvorfor en ny varmepumpe er en grøn, driftsikker og billig energikilde til din bolig. Vil du vide, hvor stor en pumpe du skal bruge, kan du læse vores guide til størrelse.

En varmepumpe er en god løsning til dig, der:

 • vil spare på varmeregningen
 • ønsker en klimavenlig varmekilde
 • vil gøre brug af energitilskuddet.

Ønsker du at læse mere om specifikke produkter, kan du herunder gå videre til andre sider:

Hvorfor er en varmepumpe en god investering?

Står energirenovering af boligen højt på din prioritetsliste? Ønsker du at spare penge og samtidig nedsætte dit CO2-udslip? Så er en varmepumpe den rigtige løsning til dig.

Flere danske boligejere udskifter deres gamle olie- eller gasfyr med varmepumper, som udnytter jordens vedvarende ressourcer: Luft, jord og vand. Du bør også investere i en varmepumpe, hvis du bekymrer dig om miljøet, og hvis du ønsker en langsigtet energiløsning med mulighed for store, økonomiske besparelser.

Pumperne er både driftsikre, nemme at betjene og har et lavt støjniveau. Selvom det kan virke besværligt at vælge ny energiløsning til din bolig, lover vi, at det bliver det hele værd. Du vil, efter installationsomkostningerne er tjent ind, opnå store besparelser i dagligdagen - uanset om du ønsker at opvarme bolig eller brugsvand. 

Moderne varmepumper har en lang række funktioner, der kan gøre din hverdag nemmere. Du kan bl.a. tilkoble den til internettet med et wifi modul til varmepumpe. Det tillader styring af varmepumpe, selvom du ikke er hjemme.

Varmepumpe priser

Når du skal vælge pumpe, bør du overveje, hvor meget du ønsker at betale. Prisen varierer efter typen, størrelsen og pumpens funktioner. Vi har herunder opsat et vejledende eksempel på, hvor meget de forskellige pumpetyper koster.

Husk på, at den billigste varmepumpe, du kan finde på nettet, ikke nødvendigvis er den bedste varmepumpe. Kvaliteten spiller derfor en stor rolle, når du skal vælge en billig varmepumpe.

Priser på jordvarme*
Husareal Pris inkl. montering
140 m2 110.000 - 130.000 kr.
200 m2 120.000 - 140.000 kr.
250 m2 130.000 - 150.000 kr.
300 m2 140.000 - 160.000 kr.
Priser på luft til vand varmepumper*
Husareal Pris inkl. montage
80 - 140 m2 80.000 - 100.000 kr.
140 - 200 m2 100.000 - 110.000 kr.
200 - 300 m2 110.000 - 120.000 kr.

*Tallene er vejledende gennemsnitspriser fra vores leverandører. Det er muligt, at du vil få andre priser på varmepumpe tilbud. For at få en præcis pris bør du tage kontakt til en installatør. Vær opmærksom på, at den endelige pris først fastsættes, når leverandøren kender til dine behov og dit hus.

Husk på, at mange faktorer kan påvirke din pris. Herunder bl.a. antal personer i husstanden, dit varmebehov, husareal samt nuværende varmekilde. Hvis du synes, at priserne lyder høje, bør du huske på, at der er mange fordele forbundet med en varmepumpe. Når du skal vælge tilbud varmepumpe, er der derfor overvejelser, der er værd at have in mente. En varmepumpe har en lang række fordele, vi nævner et par herunder:

Fordele ved varmepumpe
 • kan halvere din nuværende varmeregning
 • vil oftest være betalt af i løbet af 5-15 år
 • kan øge vurderingen af din ejendom i forbindelse med salg
 • skåner miljøet.

Husk på, at der er sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det gælder alle typer pumper, og sammenhængen ses især i støjniveauet samt effektiviteten. 

Ved du, at du ønsker at udskifte din nuværende energiløsning og sammenligne priser, kan du udfylde formularen øverst på siden og modtage op til 4 tilbud på varmepumpe - helt uforpligtende og gratis.

Modtag op til 4 tilbud på varmepumper

Udfyld formularen på bare 1 minut

Hvordan virker en varmepumpe?

En varmepumpe er en miljø- og energivenlig løsning, som giver varme til din bolig. Det er en lille, ekstern pumpe, der er tilknyttet et større varmeanlæg, som indsamler varme ved hjælp af vedvarende energi.

Varmepumpen indsamler solens varme fra enten luft (luft-luft, luft-vand), jord (jordvarme) eller vand (søvarme). Indsamlingen foregår hele året - også om vinteren, selvom temperaturerne er lave. Selv ved lave udendørstemperaturer indeholder både jorden og luften store energimængder, der kan udnyttes til opvarmning

En luft-luft eller en luft-vand består af to eller flere dele - en indedel og en udedel, hvoraf udedelen optager luftens energi. Luften sendes derefter igennem varmepumpen, hvorefter den sendes direkte ind i huset. Enten i form af varm luft eller varmt luft og brugsvand. Vælger du jordvarme, får du også en tilhørende jordvarmeslange, som graves ned i din have.

Du kan i nogle tilfælde også få en varmepumpe med 3 indedele. Det gør, at du har flere steder, hvor luften blæses ind. En varmepumpe med flere indedele er ideel til dig, der vil opvarme flere rum med luft/luft. Du bør dog oplyse om dette på forhånd.

Virker en varmepumpe med mine radiatorer?

Ja, langt de fleste radiatorer virker med en varmepumpe, og det vil kun sjældent være nødvendigt at udskifte dem. Er det en gammel radiator, kan installatøren hjælpe dig med at tilpasse den. Installatøren kan hjælpe dig med at afklare, om dine radiatorer fungerer optimalt med din nye varmepumpe.

Hvad bør jeg overveje før køb af varmepumpe?

Der er flere overvejelser, du kan gøre dig, inden du køber en varmepumpe eller får besøg af en installatør. Først og fremmest er der de indledende overvejelser. Hvorfor vil du anskaffe en varmepumpe?

Skyldes det at:

 • Dit anlæg skal udskiftes
 • Du ønsker mere komfort
 • Du ønsker nem opvarmning
 • Du ønsker billigere opvarmning
 • Du ønsker en miljøvenlig løsning?

Dernæst er der nogle mere specifikke overvejelser i forhold til dine behov og din bolig.

 1. Hvor stort areal skal opvarmes?
 2. Hvor mange rum skal opvarmes?
 3. Hvor stort er dit varmebehov?
 4. Har du brug for aircondition?
 5. Hvor skal varmepumpen placeres?

Derudover skal du overveje, om dit varmeforbrug vil ændre sig, når først du har fået installeret varmepumpen. Mange oplever, at deres forbrug stiger enten fordi de skruer ekstra op for varmen, opvarmer et større areal eller har tændt for varmen en længere periode af året.

Dermed ikke sagt at du ikke kan opnå en anselig besparelse med en varmepumpe. Sammen med installatøren kan du kortlægge, hvad dit reelle behov er.

Overvej dette, hvis du vil have det fulde udbytte

Hvis man vil have det fulde udbytte af den effektivitet som en varmepumpe teoretisk set giver, så skal man tænke over ikke at skrue op for varmen efter man har fået installeret den, samt ikke udvide det areal der opvarmes eller den periode af året, som man opvarmer. For hvis man ændrer på disse ting, så er det muligt man slet ikke sparer noget, eller sparer mindre end man kunne have gjort.
Kirsten Gram-Hanssen
Kirsten Gram-Hanssen, Professor, BUILD – Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet

Fakta om varmepumper

Når du undersøger markedet, finder du ud af, at varmepumperne fås i mange forskellige prisklasser. Du bør have in mente, at de helt billige varmepumper typisk er lavet til varmere lande og som aircondition i stedet for varmekilde. Bekymrer du dig om pumpens udseende, kan du derudover også købe en varmepumpe skjuler. Det er en lille kasse til varmepumpe, der gemmer varmepumpen, så den ikke er synlig udenfor din bolig.

Selvom der er fordele, bør du alligevel gøre dig nogle overvejelser inden anskaffelse. Vi gennemgår herunder, hvad der kan være værd at have i tankerne, når du bestiller tilbud varmepumpe.

Fakta om varmepumper
Begreb Forklaring
Miljøvenlighed Pumperne er drevet af el, hvilket betyder, at de ikke er helt CO2-neutrale - de er dog mere miljøvenlige end andre opvarmningsformer.
Krav til isolering Hvis pumpen skal fungere optimalt, er det vigtigt, at dit hus er velisoleret, så varmen ikke suser ud. Du kan se priser på isolering her.
Støjniveau Det kan være støjende at have en varmepumpe. Mange vælger at installere den uden for det rum i huset, de bruger mindst.
Tilladelse fra kommunen Du skal huske at søge tilladelse hos kommunen, hvis du ønsker at installere et jordvarmeanlæg.
Særlige regler for enkelte pumper Er der tale om en almindelig varmepumpe, behøver du ingen tilladelse. Dog skal alle pumper overholde kravene til effekt, som findes i Bygningsreglementet.

Forstå COP-, SCOP- og SEER-værdi

Pumpernes effektivitet angives i COP-, SCOP- og SEER-værdi. Du kan ved hjælp af værdierne aflæse, hvor effektiv din ønskede varmepumpe er. For at få mest ud af din energiløsning bør du sammenligne disse korrekt.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at du ikke kan sammenligne en COP-værdi med en SCOP- eller SEER-værdi. Du skal vælge én at sammenligne ud fra for at få en præcis vurdering. Vi gennemgår herunder, hvad de forskellige værdier betyder.

Energimærker for varmepumper

Energimærket er en anden måde at måle virkningsgraden på. Effektiviteten angives på en skala fra varmepumpe A+++ til G. En A+++ varmepumpe er den mest effektive, og G er den mindst effektive.

1. COP - Coefficient of Performance

COP-værdien angiver, hvor meget varmeeffekt pumpen genererer i forhold til den mængde strøm, den forbruger. Vær opmærksom på ikke at stirre dig blind på COP-værdien, da værdien kan være angivet ud fra flere, forskellige temperaturer.

COP-værdien vil i langt de fleste tilfælde være angivet ud fra den temperatur, hvor varmepumpen har den største effekt. Der kan derfor være risiko for, at COP-værdien er målt ud fra høje temperaturer, som de kolde vintermåneder ikke vil nærme sig.

Varmepumpen er mest effektiv ved høje temperaturer. Nærmer temperaturerne sig et godt stykke under frysepunktet, vil virkningen ikke være den samme som i forårsmånederne. Det vil naturligvis være bedst for producenterne at benytte den udendørstemperatur, hvor virkningsgraden er størst. Dette kan give et misvisende billede af varmepumpens egentlige COP-værdi.

2. SCOP - Seasonal Coefficient of Performance
SCOP-værdien angiver i store træk det samme som COP-værdien. SCOP-værdien er anderledes, da den giver et mere retvisende billede af, hvad varmepumpens virkningsgrad er. SCOP-værdien måles ikke kun ud fra én temperatur. Her tages der et gennemsnit af en række målinger over en årstid. Derfor vil der være taget højde for både høje og lave udendørstemperaturer.
3. SEER - Seasonal Energy Efficiency Ratio

SEER-værdien læner sig i høj grad op ad SCOP-værdien. Her beregnes også gennemsnittet af en række forskellige udendørstemperaturer. Værdien giver et klarere billede af, hvad varmepumpens virkningsgrad er.

Forskellen på SCOP- og SEER-værdi er, at undersøgelsen for SEER-værdien er foretaget ved nøjagtigt samme temperaturer for alle varmepumperne. Du får dermed et fuldstændigt billede af, hvad virkningsgraden er. Selvom SEER-værdien ikke altid er angivet, bør du gå efter denne, hvis den angives.

Forskelle på varmepumper

Måske tænker du: "Hvor stor skal min varmepumpe være?". Selvom pumperne umiddelbart ser ens ud, er der forskel på dem. Ved du ikke, hvilken du skal vælge, kan du kigge på de typiske faktorer for valg af pumpe. Vi gennemgår herunder, hvordan du nemt kan kende forskel på varmepumpepumpetyperne.

Forskelle på pumpetyperne
  Luft til luft varmepumpe Luft til vand varmepumpe Jordvarmepumpe
Opvarmning Ja Ja Ja
Varmt brugsvand Nej Ja Ja
Pris 10.000 - 25.000 kr. 60.000 - 120.000 kr. Minimum 100.000 kr.
Energimærkning Kan variere Kan variere Kan variere

Vil du læse mere om varmepumper, kan du se mere i vores store varmepumpetest.

Ved du, at du har brug for en grøn energiløsning til dit hjem? På GreenMatch.dk kan du nemt og gratis indhente op til 4 tilbud på varmepumpe - helt gratis og uforpligtende.

Modtag op til 4 tilbud på varmepumper

Udfyld formularen på bare 1 minut

Obligatorisk servicetjek til din varmepumpe

Når du vælger service på varmepumpe, skal du huske, at service er obligatorisk. Du kan derfor med fordel vælge en varmepumpe af god kvalitet, da den vil holde længere. Det betyder også, at du på længere sigt vil have færre udgifter til service, da pumpen er mere stabil. Husk på, at service ikke altid er inkluderet. Tal derfor altid med din leverandør, så du er sikker på, at du kender til din serviceaftale.

Selvom der er forskel på varmepumpetyperne, vil der altid være et eftersyn af visse ting. Vi gennemgår herunder, hvad varmepumpe service pris normalt vil indeholde.

Et servicetjek omfatter bl.a.:
 • Tjek af pumpens tryk og måling af temperaturen.
 • Rens af filtre for at sikre, at de virker hensigtsmæssigt.
 • En gennemgang af, at pumpens opsætning er korrekt.
 • En gennemgang af, om pumpen har eventuelle fejlmeddelelser.
 • En optimering af varmepumpens cirkulationspumpe
 • Overophedning og underkøling på kølekredsen måles.
 • Termoventilen indreguleres.
 • Kontrol af tæthed af jordslanger (ved jordvarmeanlæg), så du er sikret mod udslip af brine (væske, der bruges til nedkøling i jordvarmeanlæg).

Når servicetjekket foretages, vil du i samarbejde med den fagkyndige gennemgå indstillingerne i det pågældende system, og der vil blive foretaget en finjustering af varmekurven for at optimere driften. I sidste ende er servicetjekket din sikkerhed for, at varmepumpen holder længe.

Ønsker du at udskifte din nuværende varmekilde, og lyder muligheden for at skifte til en varmepumpe som en god idé? På GreenMatch.dk kan du nemt sammenligne pris, kvalitet og vilkår - bestil dine tilbud varmepumpe nu.

Modtag op til 4 tilbud på varmepumper

Udfyld formularen på bare 1 minut

Få tilskud til varmepumpe

Du kan få tilskud fra Bygningspuljen, hvis du ønsker at udskifte dit gamle olie- eller gasfyr med en luft til vand varmepumpe eller et jordvarmeanlæg.

Tilskudssatsen afhænger, hvilken type varmepumpe du ønsker. Vil du gerne læse mere om tilskudssatserne, så kan du finde dem i Bygningspuljebekendtgørelsen.

Husk, at du ikke må have påbegyndt projektet, før du søger om tilskud.

Har du ikke mulighed for at søge om tilskud i Bygningspuljen, kan du undersøge om, du kan få håndværkerfradrag. Det er ikke muligt at kombinere tilskud og håndværkerfradrag. Du skal også være opmærksom på, at håndværkerfradraget afskaffes d. 1. april 2022.

Eksempler på energitilskud
Det kan du søge tilskud til Det kan du ikke søge tilskud til
 • Udskiftning af gammelt oliefyr til mere miljøvenlig varmeform
 • Efterisolering af ydervægge og tag
 • Udskiftning af vinduer
 • Installation af solceller
 • Udskiftning af hårde hvidevarer
 • Indvendig renovering af bolig

Sådan søger du om tilskud

Når først Bygningspuljen åbner, skal du sidde klar med din ansøgning for at have en chance for at få tilskud. Det første skridt er derfor at lave en god ansøgning. Det næste er selvfølgelig at indsende ansøgningen, når Bygningspuljens portal åbner. Herefter er der lidt sagsbehandlingstid.

Når Energistyrelsen har behandlet din sag og vurderet, at den er kvalificeret til at få tilskud, får du et tilsagn til tilskud. Det betyder, at Energistyrelsen har givet dig en forhåndsgodkendelse, og du må nu gå i gang med at udføre det projekt, du har ansøgt om tilskud til.

Når du er færdig med projektet, skal du anmode om udbetaling. Du skal søge om udbetaling af tilskuddet i samme portal, som du sendte første ansøgning i. Du skal senest ansøge om udbetaling 30 dage efter, at du har betale den sidste regning.

For at lave en simpel oversigt, skal du igennem følgende trin for at få tilskud til varmpumpe eller jordvarme:

 1. Forbered ansøgning ved at indhente tilbud
 2. Skriv og indsend ansøgning, når puljen åbner
 3. Ved tilsagn påbegynd projekt og anmod efterfølgende om udbetaling.

Vil du vide mere, kan du finde information på siden: Energitilskud.net.

Tilskud til erhverv

Det er ligeledes muligt for virksomheder at få tilskud til varmepumpe eller andre grønne tiltag. Ligesom med Bygningspuljen, så åbner Energistyrelsen også et par gange om året for en pulje for erhvervslivet.

Dette tilskud til erhverv gør det muligt for virksomheder at få dækket op til 50% af deres grønne investering. 

Energitilskud til erhverv

Energistyrelsen støtter grønne virksomheders grønne omstilling ved at give tilskud til projekter, der reducerer energiforbruget. Eksempelvis en udskiftning af olie- eller gasfyr med en ny varmepumpe, der kører på grøn strøm.

Erhvervspuljen har 5 åbninger i 2022, hvor virksomheder kan søge om tilskud. Du kan finde flere informationer om Erhvervspuljen her: ens.dk/erhvervstilskud.

Indhent dine tilbud på grønne energiløsninger her på GreenMatch.dk.

Håndværkerfradrag til installation af varmepumpe

I 2016 blev håndværkerfradraget ændret til en udgave med fokus på grøn energi. Du kan derfor trække energirenoveringer og klimatiltag fra i skat, når du udskifter en ældre, miljøbelastende varmekilde til en nyere model.

Husk på, at du kun kan få fradrag for håndværkernes arbejdstimer - ikke for materialer. Derudover skal du også overholde den gældende frist for ansøgning om fradraget. Du kan læse mere om håndværkerfradraget her.

Håndværkerfradraget er gældende ved skift til følgende:

 • Luft til luft varmepumper med og uden kølefunktion
 • Luft til vand varmepumper
 • Jordvarme - hele jordvarmesystemet inkl. jordslange.

Husk på, at du ikke har mulighed for både at få energitilskud og håndværkerfradrag, og at fradraget afskaffes d. 1. april 2022. Da energitilskuddet giver dig en stor økonomisk støtte, kan det ofte bedre betale sig at ansøge om dette fremfor håndværkerfradraget. Ønsker du en løsning, der ikke er omfanget af tilskuddet, er det en god idé at undersøge, om du har mulighed for at trække dette fra i skat.

Har du brug for en ny varmekilde til din bolig, og ønsker du både at spare penge og skåne miljøet? Så er en varmepumpe en god løsning. Bestil op til 4 priser på varmepumpe tilbud på GreenMatch.dk - helt gratis og uforpligtende.

Modtag op til 4 tilbud på varmepumper

Udfyld formularen på bare 1 minut

Tjekliste - kan du få en varmepumpe?

Før du vælger en varmepumpe, bør du undersøge en række faktorer for at sikre dig, at du kan installere den. Vi gennemgår herunder, hvad du bør tjekke inden køb. 

1. Har du tilslutningspligt?

Du vil ofte have tilslutningspligt, hvis der er indlagt fjernvarme i dit område. Er dette tilfældet, er fjernvarme en billig og miljøvenlig løsning, og du vil derfor ofte ikke have behov for at investere i en varmepumpe.

2. Er din have stor nok til jordvarme?

Ønsker du at anskaffe dig et jordvarmeanlæg, er det en nødvendighed, at din have er stor nok. Et jordvarmeanlæg kræver meget plads i haven, og jordvarmeslangen kan være op til 200 meter lang. Det kræves ofte, at størrelsen på din have er over 300 m2. En god tommelfingerregel er, at du skal bruge dobbelt så meget haveareal som boligareal.

3. Er dit hus velisoleret?

Er dit hus ikke velisoleret, vil du ikke få det optimale ud af din pumpe. For at finde ud af, om dit hus er velisoleret, bør du kigge på dit nuværende varmeforbrug. Et fritliggende hus på 130 m2 med et årligt varmeforbrug, som er markant lavere end 14.000 kWh, 1.950 liter olie eller 1.770 m3 gas, er velisoleret. Hvis dit forbrug ligger markant over dette, bør du efterisolere dit hus.

4. Har du penge nok til investeringen?

Grøn energi vil for mange være en stor investering. På trods af den høje pris vil du spare mange penge hvert år. Du vil dermed have tjent investeringen hjem igen efter en årrække.

5. Kan du få tilladelse af kommunen?

Ønsker du at få installeret et jordvarmeanlæg, skal du sikre dig, at du har tilladelse fra kommunen. Kontakt derfor kommunen, hvis du overvejer et jordvarmeanlæg. 

6. Kan jeg selv installere min varmepumpe?

Du kan læse mere i vores guide her.

Producentoversigt

Her kan du få et overblik over forskellige leverandører. Klik på en leverandør, for at komme til den specifikke varmepumpe mærke side. Husk på, at det er forskelligt, hvad vores samarbejdspartnere tilbyder, og du ikke nødvendigvis vil få svar fra den enkelte producent, når du ansøger.

Ofte stillede spørgsmål om varmepumper

Vi gennemgår herunder de mest almindelige spørgsmål om pumperne. Klik på spørgsmålet, for at se svaret.

Hvad koster en varmepumpe?

Prisen afhænger af, hvilken type og størrelse varmepumpe du har brug for. En jordvarmepumpe til et stort villahus vil eksempelvis være dyrere end en lille luft til luft varmepumpe til sommerhuset.

De mindste luft til luft varmepumper kan fås ned til 10.000 kr. mens en jordvarmepumpe starter fra ca. 100.000 - afhængigt af boligens størrelse. Læs mere i denne vejledende pristabel.

Hvor stor skal min varmepumpe være?

Den optimale størrelse afhænger af flere ting, bl.a. boligens størrelse og dit nuværende energiforbrug. Det er vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse, så du får mest muligt ud af din varmepumpe.

Du kan få professionel rådgivning gennem vores samarbejdspartnere eller selv beregne, hvilken varmepumpe størrelse der passer til dit behov med denne guide.

Kan jeg få tilskud til min varmepumpe?

Ja, det kan du formentlig godt. Hos Energistyrelsen kan du gennem Bygningspuljen søge om energitilskud, når du energiforbedrer dit hjem. Tilskuddet gælder ved konvertering fra olie-, gasfyr eller elvarme til jordvarme eller luft-vand varmepumpe. Læs mere om energitilskuddet, hvordan du får det og hvornår puljen åbner her:

Få energitilskud til varmepumpe

Hvilken type varmepumpe bør jeg vælge?

Det kommer an på flere ting - heriblandt økonomi og behov. Har du et stort rådighedsbeløb, og ønsker du både varme og varmt brugsvand, vil en luft til vand varmepumpe, vertikal jordvarme eller et jordvarmeanlæg være bedst. En luft til luft varmepumpe kan kun levere varme til din bolig - ikke varmt brugsvand.

Kan pumpen opvarme hele huset alene?

Ja, en varmepumpe i den rigtige størrelse vil være i stand til at opvarme hele huset. Dog bruges luft til luft varmepumper oftest som supplement til opvarmning af det rum, de er placeret i eller til mindre huse som fx sommerhuse.

Skal min varmepumpe have service?

Ja. Det er lovpligtigt, at din varmepumpe får et årligt eftersyn, såfremt den indeholder mere end 1 kg kølemiddel. Ofte får du også din varmepumpe vedligeholdt og indstillet korrekt i forbindelse med eftersynet, så du opnår den størst mulige effekt af din varmepumpe.

Du kan læse mere her om serviceeftersyn til varmepumpe.

Hvordan kommer varmen ind i huset?

Det afhænger af systemet, du vælger. Der er både mulighed for, at varmen distribueres ind i huset via gulvvarme eller radiatorer, altså en luft til vand varmepumpe, men også at varmen blæses direkte ind i rummet, hvor varmepumpens indedel er monteret - luft til luft varmepumpe.

Hvor lang er levetiden på en varmepumpe?

Dette afhænger af varmepumpens kvalitet. Pumper af god kvalitet har som udgangspunkt en lang levetid, som ofte er over 15 år. Desuden tilbyder mange leverandører mellem 5-10 års garanti.

Har en varmepumpe et højt støjniveau?

Støjniveauet vil også variere afhængigt af varmepumpen. Luft til luft varmepumper vil oftest støje mere end luft til vand varmepumper. De fleste pumper er i dag meget støjsvage, så det behøver ikke at være et problem. Nogle kommuner har dog krav til støjniveauet, så vær opmærksom på at din varmepumpe holder sig under grænsen.

Sådan kommer du i gang med varmepumpe tilbud

På GreenMatch.dk kan du gratis og uforpligtende sammenligne grønne energiløsninger. Udfyld formularen øverst, og modtag op til 4 tilbud varmepumpe. Du binder dig ikke ved ansøgning, og er ikke forpligtet til at takke ja til de tilbud, du modtager. Spar penge på din varmeregning, og sammenlign priser i dag.

Modtag op til 4 tilbud på varmepumper

Udfyld formularen på bare 1 minut

Rasmus Hultquist Nielsen
Skrevet af Rasmus Hultquist Nielsen, Skribent

Rasmus har arbejdet som indholdsansvarlig på GreenMatch.dk fra 2016 - 2019. Han var ansvarlig for at give brugeren relevante informationer om grønne energiløsninger. Han har fået sit arbejde publiceret i bl.a. Ekstra Bladet, Berlingske og TV2.