Spar op til 27.000 kr. på installation af varmepumpe med tilskud
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 27.000 kr. på installation
Spar op til 27.000 kr. på installation

Få tilskud fra Varmepumpepuljen

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 25. juni 2024

Varmepumpe til sommerhus

Varmepumpe til sommerhus

Med en varmepumpe til sommerhus, kan du få billig og nem opvarmning på de kolde sommeraftener og endda også om vinteren, så du kan bruge dit sommerhus hele året rundt.

Varmepumper til sommerhus bliver en mere og mere populær opvarmningsform, i hvert fald i følge ekspert Jeppe Jensen fra GD-Varmepumper: ”Der er mange, der køber varmepumper, og det er stadig en stigende tendens. Folk er ved at få øjnene op for dem. Hvis man kigger på vores naboer i Sverige, sidder disse maskiner på de fleste huse, og det kommer de også til her. Der er stigende efterspørgsel, og jeg tror aldrig, at markedet bliver dækket, specielt ikke nu hvor luft/vand-anlæggene er kommet med, så kan det jo ikke svare sig at købe andet. Især ikke nu hvor alt hvad der indebærer at brænde noget af, er dårligt for naturen og yt.”

Læs med i artiklen, hvor du kan få flere råd fra Jeppe Jensen og læse mere om, hvorfor en varmepumpe er den helt rigtig løsning til dit sommerhus.

Søg tilskud til varmepumpe

Varmepumpepuljen er åben. Bliv klar til at søge om tilskud til varmepumpe ved at læse vores artikel.

 

Du kan også få tilskud til isolering via Energirenoveringspuljen, der også er åben lige nu.

Spar penge på regningen med en varmepumpe til sommerhus. Vi kan hjælpe dig med at finde den installatør, der kan guide dig til den helt rette type varmepumpe. Du vil modtage tilbud på varmepumpe fra danske installatører, som du kan sammenligne og herefter vælge det tilbud, som passer dig bedst.

Du skal udfylde én kort formular, så vil du modtage tilbud, der er gratis og uforpligtende. Klik på knappen, så er du i gang.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Sådan finder du den bedste varmepumpe til dit sommerhus

Der er stor forskel på om du skal bruge en varmepumpe til sommerhus på 50 m2 eller et stort luksussommerhus. Hvilken varmepumpe, der passer bedst til dit sommerhus afhænger dermed både af størrelsen på dit hus, hvorvidt der er god isolering, men også dit varmebehov.

Sommerhuse i dag kan både fungere som små huse man kun bruger i sommer højsæsonen, men flere og flere vil gerne bruge sommerhuset i de andre sæsoner bla. henover vinteren.

Hvilken type varmepumpe du har brug for, afhænger derfor af om du kun skal have opvarmet få værelser i huset eller om du også skal have opvarmet en pool eller spa.

Til at sommerhus har du typisk to typer varmepumper, som du kan vælge i mellem.

Hver af disse typer varmepumpe kan opvarme et sommerhus, også i de kolde måneder. Du kan læse mere om, hvordan hver type varmepumpe kan passe ind i et sommerhus og derefter vurdere, hvilken en, der passer bedst til dit sommerhus.

Luft til vand varmepumpe sommerhus

Luft til vand varmepumpe til sommerhus

Er dit sommerhus et større hus med pool, spa eller gulvvarme, så kan installation af luft til vand varmepumpe være en rigtig god løsning. En luft til vand varmepumpe til sommerhus kan gøre opvarmning af dit sommerhus nemt, billigt og miljøvenligt.

Denne type varmepumpe trækker luften udefra og opvarmer den så du kan bruge den indendørs, både til opvarmning via radiator eller gulvvarme, men også til brugsvand i badet, i din pool eller spa.

Med en luft til vand varmepumpe i dit sommerhus kan du også få varme i de koldere måneder, så kan du også bruge huset udenfor højsæsonen.

En luft til vand varmepumpe er en god løsning for både sommerhus og helårsbolig. Du kan få gode luft til vand varmepumper til 150 m2 og luft til vand varmepumpe til 200m2.

Med de nyeste luft til vand varmepumper kan du kontrollere varmen selv når du ikke er i sommerhuset, du kan dermed tænde for varmen allerede når du er på vej og ankomme til et sommerhus med en behagelig temperatur, også når temperaturen er lav udenfor. Det kan du blandt andre gøre med en DVI luft til vand varmepumpe.

Luft til luft varmepumpe sommerhus

Luft til luft varmepumpe til sommerhus

Er dit sommerhus et mindre type hus, hvor du kun har brug for opvarmning af enkelte rum, er en luft til luft varmepumpe muligvis en bedre løsning til dit sommerhus.

En luft til luft varmepumpe til sommerhus fungerer på samme måde som en luft til vand varmepumpe. Den trækker også luften ude fra og ind. En luft til luft varmepumpe kan dog ikke opvarme brugsvand, men som opvarmning af rum fungerer den rigtig godt.

Med en luft til luft varmepumpe får du en udedel der trækker luften ind og en indedel der blæser den varme luft ud, den kan du placere hvor du ønsker, så den kan opvarme hele huset.

Udover at kunne give opvarming på de kolde sommeraftener eller udenfor sommerperioden, kan en luft til luft varmepumpe til sommerhus også bruges til at afkøle.

I vores varmepumpetest kan du finde den bedste luft til luft varmepumpe til sommerhus.

Luft til luft varmepumpe kan også bruges i en helårsbolig, du kan læse mere i artiklen: Luft til luft varmepumpe 150 m2 og hvad koster en luft til luft varmepumpe til 100 m2.

Afkøling til de varme sommerdage

Foruden den billige og grønne varme, har luft til luft varmepumpe også en anden stor fordel, der gør varmepumpen ekstra god i sommerhuset, den kan også køle.

Ved afkøling fungerer luft til luft varmepumpen som et klassisk airconditionanlæg og kan afkøle hele dit sommerhus, på de dage, hvor temperaturen er ekstra høj.

Når en luft til luft varmepumpe afkøler, trækker varmepumpen den varme luft udefra og omdanner den til kold luft som den blæser ud gennem indedelen.

Med en luft til luft varmepumpe til sommerhus har du derfor mulighed for at skabe en god temperatur, både på de kolde, men også de helt varme dage.

Varmepumpe til sommerhus priser

Med en kort gennemgang af, hvorfor en varmepumpe til sommerhus er en god idé, så står du måske med tanken, “Hvad koster en varmepumpe til sommerhus?” Det vil vi i det følgende afsnit besvare.

Luft til luft varmepumpe pris og pris på luft til vand varmepumpe kan ligge på alt i mellem 10.000 – 100.000 kr. Din konkrete pris vil afhænge af dit specifikke behov og hvilke ønsker du har til din varmepumpe.

Ønsker du en luft til luft varmepumpe til sommerhus der skal opvarme dit hus på de kolde dage og køle på de ekstra varme, så kan du forvente en pris på mellem 10.000 - 30.000 kr. prisen inkluderer installation af en autoriseret montør.

En montør kan guide dig til den bedste type varmepumpe til dit sommerhus, så du er sikker på at du får dækket dit behov ordentligt.

Hvor meget en luft til vand varmepumpe til sommerhus koster, kommer rigtig meget an på størrelsen af dit hus og yderligere, hvor meget den skal opvarme udover huset. For installation af luft til vand varmepumpe kan du forvente en pris på mellem 50.000 - 100.000 kr.

Ønsker du at finde den bedste varmepumpe pris til sommerhus, kan en professionel installatør hjælpe dig. Ved at du udfylde vores korte formular, kan du modtage tilbud fra flere danske installatører. Modtager du flere tilbud kan du nemt sammenligne og dermed undgå at betale overpris. Tilbuddene du modtager er gratis og uforpligtende, du har dermed intet at tabe.

Tryk på knappen og start den nemme og korte proces allerede i dag.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Besparelse ved at vælge varmepumpe til dit sommerhus

Har du allerede brændeovn eller elvarme i dit sommerhus, kan det virke besværligt at skulle skifte opvarmningsform. Den besparelse du opnår ved at skifte, opvejer dog i den grad besværligheden, som Jeppe Jensen fra GD-Varmepumper beskriver: ”Folk, der normalt kun har elvarme, vil typisk ligge på det dobbelte forbrug eller meget mere. I mange tilfælde vil pumpen tjene sig hjem på under 1,5 år.”

Har du et varmeforbrug i dit sommerhus på 4.000 kWh, kan du spare op til 7000 kr. om året, bare på opvarmning, ved at skifte fra elvarme til varmepumpe. Har du et forbrug der er højere end 4.000 kWh kan du desuden også få reduceret din elafgift, noget der indtil 2019 kun var forbeholdt helårsboliger.

Jeppe Jensen forklarer yderligere: ”Jeg mener, folk skal kigge på besparelsen og spørge sig selv, om de har råd til ikke at have en varmepumpe, for det er ikke en vare, der er så svær at sælge, eftersom den sælger sig selv i den ene test efter den anden. Og med et SMS-modul behøver man ikke engang komme op til et koldt sommerhus, fordi man skriver bare lige et par timer inden, og så er der dejlig varmt, når man lander”.

Som Jeppe Jensen forklarer er det ikke kun besparelsen der gør en varmepumpe ekstra fordelagtig til at opvarme dit sommerhus. Med nyere teknologier, er en varmepumpe til sommerhus også en moderne og ukompliceret teknologi, der kan gøre opvarmningen lidt nemmere.

Ekspertens anbefalinger

Der er mange forskellige modeller af varmepumper på det danske marked, og det kan være svært at danne sig et overblik. Energistyrelsen har lavet en liste over de mest energieffektive varmepumper på det danske marked. De lever alle op til de danske lovkrav, og deres ydelse samt effektivitet er bekræftet af et uafhængigt testlaboratorium.

Jeppe Jensen, som til daglig arbejder med varmepumper hos GD-Varmepumper, har givet sit bud på gode varmepumper til sommerhuset:

Til et mindre hus, som en kolonihave eller et sommerhus, vil jeg anbefale Mitsubishi SF25-VEH.
Til det større sommerhus eller hvis varmepumpen skal køre hele året, så vil jeg foreslå en topmodel såsom Mitsubishi FH-25 eller LG Nordic Prestige 9/plus. Til dem, som er OBS på design, vil jeg helt klart anbefale Mitsubishi EF25VE i hvid eller sort, da det er slim design og højglanslakeret.

Derudover skal du være opmærksom på, hvordan du kører driften af varmepumpen. Mange fabrikanter har en række avancerede funktioner indbygget i pumpen, men det er ikke nødvendigvis en fordel.

Jeg vil ikke anbefale, at folk køber pumpen for at holde sommerhuset frostfrit med ’frostfri-funktionen’, som mange tror er god. Den funktion kører meget lidt varme ind, og til gengæld har den meget fart på blæseren. Dette resulterer i, at blæseren bliver slidt inden for et par år, og den koster 2-4.000 kr. at få skiftet. Så kan man ligeså godt lade pumpen stå på minimum varme, som i de fleste tilfælde er 16 grader. Dette gælder alle mærker.

Skal du have varmepumpe i dit sommerhus?

Hvis du går med overvejelserne om at investere i en varmepumpe til dit sommerhus, rådes du til at søge tilbud blandt flere leverandører. På den måde kan du finde frem til den leverandør, der bedst muligt dækker dine personlige behov og kan give dig den bedste pris på montering af varmepumpe.

Via vores service, kan du modtage tilbud fra flere danske installatører, så slipper du selv for at bruge flere timer på at finde og kontakte gode montører. Du skal kun udfylde en kort formular (den tager under 1 minut), også vil du modtage gratis og uforpligtende tilbud.

Tryk på knappen, så kommer du direkte til vores formular.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål om varmepumper til sommerhus

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner