Bestil tilbud på en grøn energiløsning her
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på en grøn energiløsning
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Grøn energi - Få op til 4 gratis tilbud på grønne energiløsninger
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Sidst opdateret: 14. december 2020

Håndværkerfradrag 2021

Håndværkerfradrag i 2021 fordobles

I finansloven for 2021 er der planlagt en midlertidig udvidelse af BoligJobordningen - bedre kendt som håndværker- og servicefradrag.

Det betyder, at danskerne kan få endnu større fradrag, når de sætter håndværkere i arbejde med klimavenlige tiltag og energiforbedrende renovering som eksempelvis installation af luft til luft varmepumpe, luft til vand varmepumpe og jordvarme. Det drejer sig om BoligJobordningen, som også kaldes håndværker- og servicefradrag.

Regeringen har for nyligt fremlagt finansloven for 2021, hvor den midlertidige udvidelse af BoligJobordningen er beskrevet. Konkret er der planer om at hæve loftet for håndværkerfradrag fra 12.800 kr. til 25.000 kr.

Der afsættes i alt 340 mio. kr. i 2021 til udvidelsen af BoligJobordningen. Samtidig afsættes der 225 mio. kr. til tilskudspuljen til udfasning af olie- og gasfyr. Du kan læse mere om tilskud til varmepumper i vores blogindlæg: Tilskud til energibesparelser.

Hvad er håndværkerfradrag?

Håndværkerfradraget fungerer på den måde, at du kan få fradrag for arbejdslønnen inklusive moms, når du får en håndværker til at lave en ydelse, som er fradragsberettiget.

For at kunne få fradrag er det vigtigt, at du betaler for håndværkeren elektronisk med eksempelvis dankort, MobilePay eller netbank. Du skal også gemme dokumentation for det arbejde, du har fået udført.

Hvis du ønsker at få fradrag for et projekt, du har fået udført i 2020, skal du have betalt for arbejdet senest d. 28. februar 2021. Hvis du betaler senere, får du fradraget i det indkomstår, hvor du har betalt.

Håndværkerfradrag til sommerhus

Husk, du kan også få fradrag til håndværksydelser i dit fritids- eller sommerhus.

Disse håndværksydelser kan du få fradrag for

Du kan få håndværkerfradrag på forskellige energibesparende varmekilder eksempelvis installation af varmepumper. Du kan således få:

  • Håndværkerfradrag til luft til luft varmepumper
  • Håndværkerfradrag til luft til vand varmepumpe
  • Håndværkerfradrag til jordvarme.

Det er derudover også muligt at få fradrag på forskellige isoleringsopgaver fx:

Endelig kan du også få fradrag for arbejde i forbindelse med solceller og solfanger fx:

  • Solceller (installation, reparation eller udskiftning)
  • Solfanger (installation, reparation eller udskiftning).

Håndværkerfradrag og tilskud i 2021

I 2021 har du mulighed for enten at få fradrag eller søge tilskud. Du kan ikke kombinere disse to finansielle støtteordninger. Du skal være opmærksom på, at du kun kan få tilskud til energirenovering i bolig med helårsstatus, mens du kan få fradrag også for ydelser i fritidsboliger.

Hvis du ønsker at søge tilskud, skal du derover huske, at du først skal ansøge om og få godkendt tilsagn om tilskud, før du kan underskrive en aftale med håndværker eller installatør. Hvis du ønsker fradrag, skal du huske at betale elektronisk og gemme dokumentation for dette, så du derefter kan få fradrag inde på SKAT.dk.