Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
I regeringens finanslovsforslag genindføres håndværkerfradraget i 2025. Den endelige udformning skal forhandles på plads med de andre partier, men fokus kommer til at være på klimatilpasning og energirenovering af de danske boliger.
Vi opdaterer denne side, ligeså snart der er mere information om håndværkerfradraget. For nu kan du læse, hvad vi ved om det nye håndværkerfradrag, og hvordan fradraget tidligere har været.
Tidligere kunne du blandt andet bruge håndværkerfradraget, når du skulle installere en varmepumpe. Selvom du ikke kan gøre brug af fradraget lige nu, så kan du stadig søge tilskud til varmepumpe og på den måde gøre din investering lavere.
Udfyld vores korte formular, så vil du hurtigt og nemt modtage op til 4 tilbud på en varmepumpe, helt uden at du skal bruge flere timer på at finde og kontakte installatører. Det gør vi for dig!
Det tager kun 30 sekunder
Regeringen fremlagde sit finanslovsforslag den 30. august, og i det genopliver de håndværkerfradraget, der ellers blev afskaffet i 2022.
Står det til regeringen, bliver der afsat 300 millioner kr. hvert år til håndværkerfradraget frem til 2028. Det endelige beløb, og hvordan fradraget kan bruges, skal forhandles med de andre partier i Folketinget. Finansloven skal være på plads, før det nye år starter.
Det nye håndværkerfradrag skal målrettes klimatilpasning og energirenovering, hvilke typer arbejde det konkret kommer til at dække, finder vi først ud af, når den endelige finanslov bliver vedtaget.
Allerede nu findes der flere tilskud der er målrettet energirenovering. Blandt andet Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen, som begge gør det muligt for danske boligejere at energirenovere for lavere omkostninger.
Håndværkerfradraget har haft en tumultarisk historie, der startede tilbage i 2011, hvor det første gang blev indført.
Med skiftende regeringer blev det stoppet og genindført, indtil det i 2018 blev en del af finansloven. I 2022 forlød det, at det endeligt var slut, men i 2025 ser det ud som om det igen genopstår.
Håndværkerfradraget blev indført med mål om at mindske sort arbejde blandt danske håndværkere. Du kunne nemlig kun få fradrag, hvis du betalte elektronisk og havde dokumentation for det gennemførte arbejde.
I 2021 blev fradraget hævet til 25.000 kr. Det gjorde man i håb om at sikre den danske økonomi og arbejdspladser efter COVID-pandemien.
I 2022 stod man i en situation, hvor der var mangel på håndværkere. Derfor valgte man igen at afskaffe fradraget.
I 2025 genopstår håndværkerfradraget igen. Denne gang bliver det målrettet klimatilpasning og energirenovering af de danske boliger. Begge dele har også tidligere været en del af håndværkerfradraget.
Du kunne få håndværkerfradrag til installation af energibesparende varmekilder som:
Interesseret i varmepumper? Så kan du læse mere om priserne i vores artikler: Hvad koster luft til luft varmepumpe? og Pris på luft til vand varmepumpe.
Du kunne også få håndværkerfradrag på forskellige isoleringsopgaver som:
Yderligere kunne du også få fradrag for installation, reparation eller udskiftning af:
Ønsker du isolering eller en varmepumpe i din bolig, kan du søge om tilskud gennem de to puljer Energirenoveringspuljen og Varmepumpepuljen. I dag er der ikke længere tilskud til solceller.
Håndværkerfradraget har været udskældt og lovprist, siden det blev foreslået første gang. Vi prøver her at give et indblik i begge sider af mønten.
Planlægger du energirenovering til næste år, så er genindførslen af håndværkerfradraget nok en fordel. Kommer ordningen til at ligne den gamle ordning, vil det dog ikke være muligt både at få tilskud og håndværkerfradrag.
Har du derfor allerede planlagt at du skal have varmepumpe i år, er det ikke sikkert, det kan betale sig at vente. Varmepumpepuljen er stadig åben, og med den kan du få tilskud til installation af luft til vand varmepumpe eller jordvarme.
Allerede i dag kan vi hjælpe dig med at få op til 4 gratis tilbud på installation af varmepumpe. Alt du skal gøre, er at udfylde vores korte 30-sekunders formular, så modtager du tilbud. Ved at bruge GreenMatch slipper du selv for at bruge timer på at finde og kontakte installatører.
Det tager kun 30 sekunder
Vi ved ikke endnu, hvordan håndværkerfradraget vil se ud i 2025. Tidligere har det dog været muligt at få håndværkerfradrag på omkostningerne til installation af en varmepumpe.
Det nye håndværkerfradrag gælder først i 2025. Da det er en del af finansloven, som stadig ikke er blevet vedtaget, ved vi ikke endnu, hvad fradraget kommer til at dække.
For håndværkerfradraget i 2025 ved vi ikke endnu hvilke ydelser der giver fradrag. Vi ved, at fokus er på klimatilpasning og energirenovering. Du kan se nogle af de tidligere ydelser her.
I det tidligere håndværkerfradrag, der gjaldt indtil 2022, kunne du får håndværkerfradrag på arbejdstimer i forbindelse med fjernvarme. Om det også kommer til at gælde i det nye fra 2025, ved vi først, når finansloven er vedtaget.
Nikita har siden sommeren 2022 skrevet for Greenmatch.dk. Her skriver hun artikler om grønne løsninger til danskere, der gerne vil leve lidt grønnere. Hun sætter en dyd i at gøre kompleks information konkret. Selvom vejen til den grønne omstilling kan være besværlig og kompleks, mener hun, at alle skal have muligheden for at være med.
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?