Gulvisolering

Sammenlign pris og kvalitet på gulvisolering - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Isolering - Få op til 4 gratis tilbud på isolering
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Hold varmen med gulvisolering

Gulvisolering vil ikke kun spare dig for mange penge, men vil gøre det behageligere for dig at befinde dig på det - det er slut med kolde fødder. Gulvisolering kan enten være meget nemt og hurtigt at isolering ved lecanødder eller granulat isolering. Men kan også gøres mere omfattende i form af mineraluldsisolering, som kræver at man bryder gulvet op, for så at kunne lægge mineraluldsisoleringen.

Der er flere fordele ved, at få gulvisolering i sin bolig:

  • Bedre indeklima
  • Varme gulve
  • Penge at spare på elregningen
  • Miljøvenligt
  • Aldrig mere kolde fødder

Skal dit gulv isoleres?

En grundregel hedder, at hvis dit hus er ældre end 10 år, så er det en god ide at få efterisoleret dit hus med gulvisolering. Der blev for nyligt opstillet en række krav af bygningsreglementet, for isolering af nybyggede huse. Et af disse krav er, at der som minimum skal være 200 mm isolering i gulvet. Du vil normalt kunne tjekke dette i dine papirer over din bolig, eller ved at fjerne en planke fra gulvet og tjekke isoleringen.

Der er to måder at isolere gulvet på. Når du skal starte din gulvisolering, er der 2 fremgangsmåder man kan isolere på. Disse 2 måder forudsætter at du ikke har kælder og er beskrevet herunder:

Gulvisolering under stuegulvet:

Den første måde at gulv isolere på er ved, at isolere mellemrummet mellem stuegulvet og jorden. Dette vil kræve at man fjerner dette gulv for så, at kunne lægge gulvisoleringen. Dette vil ofte være den dyreste løsning, da det typisk vil kræve, at du skal lægge nyt gulv bagefter. Det kan dog i visse tilfælde lade sig gøre, at lægge det gamle gulv tilbage, men dette forudsætter, at man ved fjernelsen af gulvet har været meget forsigtig.

Det kan også lade sig gøre, at blæse gulvisoleringen ind med granulat. Dette gøres også i mellemrummet mellem jorden og stuegulvet. Her er fremgangsmåden bare istedet for, at ligge isoleringsplader i din gulvisolering, så blæses isolerings materialet ind. Dette arbejde skal foretages af professionelle fagfolk, da det vil kræve specielt udstyr.

Tykkelsen på din gulvisolering afhænger af mellemrummet mellem dit stuegulv og jorde. Der bør dog maksimalt lægges isolering på 50-75 mm, da der eller kan komme problemer med fugt og skimmel i din gulvisolering. Det skyldes at varmen fra huset, kan trænge ned gennem gulvet og skabe kondens med den kolde jord. Dette vil ske hvis temperaturen mellem huset og jorden er for stor.

Etablering af nyt terrændæk:

Den næste gulvisolerings metode, vil typisk blive brugt ved opføring af boliger, da det er en meget omkostningsfuld måde at få efterisoleret på. Denne måde vil betyde, at du skal bryde betonlaget under bygningen op, for så at kunne lægge gulvisoleringen. Her vil der typisk blive isoleret med 200 mm isoleringsmateriale. Fremgangsmåden vil være, at fjerne det eksisterende gulv, så skal der graves ud og etableres et kapillarbrydende lag. Dernæst skal der støbes et radonsikret betonlag, for så til sidst at lægge nyt gulv. Denne løsning vælges oftest, hvis der er problemer med fugt og skimmel, eller eventuelle vandskader efter store regnskyl.

Kom i gang med gulvisolering

Føler du at du har svært ved at afgøre, hvilken gulvisolerings løsning som vil passe bedst til dit hus, så tag kontakt til en energirådgiver. Han kan rådgive dig om, hvilken løsning der vil være bedst for dit hus. Han vil oftest medbringe et termografisk kamera, som vil kunne vise dig præcis hvor dit hus mister sin energi og varme, og derfor kræver isolering. De fleste isolerings selskaber tilbyder ofte gratis vejledning og rådgivning, af hvor dit hus bør isoleres. Du kan på erhvervs- og byggestyrelsens hjemmeside boligejer.dk, se en liste over energirådgivere og byggesagkyndige.

Første skridt inden du går i gang med din gulvisolering

For at forberede dig bedst mulig inden dit arbejde med gulvisolering, er det vigtigt at du gennemgår de næste fire skridt.

1. Hvor stort et areal skal gulv isoleres?

Det er vigtig inden du går i gang med arbejdet, at du sætter nogle mål og retningslinjer op for dig selv, om hvor meget af gulvet du vil have isoleret. Det er en god idé at vide og redegøre for dig selv, hvor stort et areal du skal gulv isolere. Når du skal hente tilbud vil være nemmere for håndværkeren, at afgive et prisforslag og et skøn på hvad den samlede omkostning vil være på hele arbejdet.

2. Kan du udføre arbejdet selv?

Det bedste vil være, at få en håndværker til at udføre arbejdet, da han vil kunne gøre det helt korrekt, og du hverken skal være urolig for om der kommer fugt eller skimmel i dit gulv. Men hvis du vil spare penge, kan det lade sig gøre, at lægge de 50-75 mm gulvisolering med plader, hvor du selv fjerner gulvet og lægger nyt. Ellers så skal du have en håndværker til at stå for din gulvisolering. Det kræver specielt værktøj, og kommer du til at lave en fejl kan det betyde, at der bliver dannet fugt eller skimmel hvilket medføre, at du skal lave arbejdet helt om.

3. Brug det rigtige materiale til dit hus

Inden du starter arbejdet, skal du afgøre hvordan du vil gulv isolere, og hvilket materiale du vil bruge. Hvis du selv skal lægge isoleringen, skal du bruge gulvisolerings plader. Ellers kan du bruge granulat, som skal installeres af en håndværker.

4. Fortæl dit forsikringsselskab om dine isolering planer

Inden du går i gang med din gulvisolering er det vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab og fortæller om dine planer. Hvis der skulle forekomme eventuelle mangler eller skader, under eller efter byggeriet, så vil det være en fordel, at være forsikret. Dette sikre at du ikke står og skal hæfte for skaden selv.

Pris for gulvisolering

Prisen kommer an på flere ting. Hvilket materiale skal du bruge, hvor mange m2 skal du have isoleret samt hvor høje håndværkerlønningerne er for isoleringen. Det skyldes at det vil koste mellem 500 - 2000 kr pr. m2. at få efterisoleret dit gulv. Men igen afhænger prisen af, hvilken af de to måder du vælger at få isoleret på. Der er som sagt den nemme og billige løsning, med granulat eller lecanødder. Eller den dyrere løsning med mineraluld hvor gulvet skal brydes op.

Tilbud på gulvisolering

Synes du altid at vinteren er kold, for dig og dine fødder, så kan du lave om på dette ved at få foretaget en efterisolering af dit gulv. Din gulvisolering vil gøre det varmere i huset, og være med til at forbedre dit indeklima. Du vil kunne gå rundt på dit stuegulv uden at få kolde fødder. Hvis du er interesseret i, at vide mere om gulvisolering og gerne vil have oplyst hvad det vil koste dig, så udfyld kontaktformularen oppe i højre hjørne, og du vil modtage flere tilbud på gulvisolering.

Få tilbud på gulvisolering nu Det tager kun 2 minutter