Gulvisolering

Sammenlign pris og kvalitet på gulvisolering - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Isolering - Få op til 4 gratis tilbud på isolering
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 23. oktober 2019

Hold varmen med gulvisolering

Gulvisolering vil ikke kun spare dig for mange penge, men vil gøre det behageligere for dig at befinde dig på det - det er slut med kolde fødder. Gulvisolering kan enten være meget nemt og hurtigt med lecanødder eller granulat isolering, men kan også gøres mere omfattende i form af mineraluldsisolering, som kræver, at man bryder gulvet op for så at kunne lægge mineraluldsisoleringen.

Der er flere fordele ved at få gulvisolering i sin bolig:

  • Bedre indeklima
  • Varme gulve
  • Penge at spare på elregningen
  • Miljøvenligt
  • Aldrig mere kolde fødder.

Skal dit gulv isoleres?

En grundregel hedder, at hvis dit hus er ældre end 10 år, så er det en god idé at få efterisoleret dit hus med gulvisolering. Der blev for nyligt opstillet en række krav af bygningsreglementet for isolering af nybyggede huse. Et af disse krav er, at der som minimum skal være 200 mm isolering i gulvet. Du vil normalt kunne tjekke dette i dine papirer over din bolig, eller ved at fjerne en planke fra gulvet og tjekke isoleringen.

Der er to måder at isolere gulvet på. Disse 2 måder forudsætter, at du ikke har kælder, og er beskrevet herunder.

Gulvisolering under stuegulvet:

Den første måde at gulv isolere på er ved at isolere mellemrummet mellem stuegulvet og jorden. Dette vil kræve, at man fjerner dette gulv for så at kunne lægge gulvisoleringen. Dette vil ofte være den dyreste løsning, da det typisk vil kræve, at du skal lægge nyt gulv bagefter. Det kan dog i visse tilfælde lade sig gøre at lægge det gamle gulv tilbage, men dette forudsætter, at man ved fjernelsen af gulvet har været meget forsigtig.

Det kan også lade sig gøre at blæse gulvisoleringen ind med granulat. Dette gøres også i mellemrummet mellem jorden og stuegulvet. Her er fremgangsmåden bare istedet for at ligge isoleringsplader i din gulvisolering, så blæses isoleringsmaterialet ind. Dette arbejde skal foretages af professionelle fagfolk, da det vil kræve specielt udstyr.

Tykkelsen på din gulvisolering afhænger af mellemrummet mellem dit stuegulv og jorden. Der bør dog maksimalt lægges isolering på 50-75 mm, da der eller kan komme problemer med fugt og skimmel i din gulvisolering. Det skyldes, at varmen fra huset kan trænge ned gennem gulvet og skabe kondens med den kolde jord. Dette vil ske, hvis temperaturen mellem huset og jorden er for stor.

Etablering af nyt terrændæk:

Den næste gulvisolerings metode vil typisk blive brugt ved opføring af boliger, da det er en meget omkostningsfuld måde at få efterisoleret på. Denne måde vil betyde, at du skal bryde betonlaget under bygningen op for så at kunne lægge gulvisoleringen.

Her vil der typisk blive isoleret med 200 mm isoleringsmateriale. Fremgangsmåden vil være at fjerne det eksisterende gulv, så skal der graves ud og etableres et kapillarbrydende lag.

Dernæst skal der støbes et radonsikret betonlag for så til sidst at lægge nyt gulv. Denne løsning vælges oftest, hvis der er problemer med fugt og skimmel eller eventuelle vandskader efter store regnskyl.

Sammenlign tilbud på gulvisolering Det tager kun 2 minutter

Kom i gang med gulvisolering

Føler du, at du har svært ved at afgøre, hvilken gulvisolerings løsning, som vil passe bedst til dit hus, så tag kontakt til en energirådgiver. Han kan rådgive dig om, hvilken løsning der vil være bedst for dit hus.

Han vil oftest medbringe et termografisk kamera, som vil kunne vise dig præcis, hvor dit hus mister sin energi og varme og derfor kræver isolering. De fleste isolerings selskaber tilbyder ofte gratis vejledning og rådgivning af, hvor dit hus bør isoleres. Du kan på erhvervs- og byggestyrelsens hjemmeside boligejer.dk se en liste over energirådgivere og byggesagkyndige.

Første skridt inden du går i gang med din gulvisolering

For at forberede dig bedst mulig inden dit arbejde med gulvisolering er det vigtigt, at du gennemgår de næste fire skridt.

1. Hvor stort et areal skal gulv isoleres?

Det er vigtigt, inden du går i gang med arbejdet, at du sætter nogle mål og retningslinjer op for dig selv om, hvor meget af gulvet du vil have isoleret. Det er en god idé at vide og redegøre for dig selv, hvor stort et areal du skal gulvisolere.

Når du skal hente tilbud, vil være nemmere for håndværkeren at afgive et prisforslag og et skøn på, hvad den samlede omkostning vil være på hele arbejdet.

2. Kan du udføre arbejdet selv?

Det bedste vil være at få en håndværker til at udføre arbejdet, da han vil kunne gøre det helt korrekt, og du hverken skal være urolig for, om der kommer fugt eller skimmel i dit gulv. Hvis du vil spare penge, kan det lade sig gøre at lægge de 50-75 mm gulvisolering med plader, hvor du selv fjerner gulvet og lægger nyt.

Ellers så skal du have en håndværker til at stå for din gulvisolering. Det kræver specielt værktøj, og kommer du til at lave en fejl, kan det betyde, at der bliver dannet fugt eller skimmel hvilket medføre, at du skal lave arbejdet helt om.

3. Brug det rigtige materiale til dit hus

Inden du starter arbejdet, skal du afgøre, hvordan du vil gulvisolere, og hvilket materiale du vil bruge. Hvis du selv skal lægge isoleringen, skal du bruge gulvisolerings plader. Ellers kan du bruge granulat, som skal installeres af en håndværker.

4. Fortæl dit forsikringsselskab om dine isoleringsplaner

Inden du går i gang med din gulvisolering, er det vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab og fortæller om dine planer. Hvis der skulle forekomme eventuelle mangler eller skader, under eller efter byggeriet, så vil det være en fordel at være forsikret. Dette sikrer, at du ikke står og skal hæfte for skaden selv.

Pris for gulvisolering

Prisen kommer an på flere ting. Hvilket materiale skal du bruge, hvor mange m2 skal du have isoleret, samt hvor høje håndværkerlønningerne er for isoleringen. Det skyldes, at det vil koste mellem 500 - 2.000 kr. pr. m2. at få efterisoleret dit gulv. Men igen afhænger prisen af, hvilken af de to måder du vælger at få isoleret på.

Der er som sagt den nemme og billige løsning med granulat eller lecanødder eller den dyrere løsning med mineraluld, hvor gulvet skal brydes op.

Tilbud på gulvisolering

Synes du altid, at vinteren er kold for dig og dine fødder, så kan du lave om på dette ved at få foretaget en efterisolering af dit gulv. Din gulvisolering vil gøre det varmere i huset og være med til at forbedre dit indeklima.

Du vil kunne gå rundt på dit stuegulv uden at få kolde fødder. Hvis du er interesseret i at vide mere om gulvisolering og gerne vil have oplyst, hvad det vil koste dig, så udfyld kontaktformularen oppe i højre hjørne, og du vil modtage flere tilbud på gulvisolering.

sådan bestiller du tilbud

Få tilbud på gulvisolering nu Det tager kun 2 minutter