Gulvisolering

Sammenlign pris og kvalitet på gulvisolering - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Isolering - Få op til 4 gratis tilbud på isolering
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Sidst opdateret: 11. februar 2020

Spar penge på varmeregningen med gulvisolering

Der kan være penge at spare med et velisoleret hus, som kan udnytte dets varmekilder ordentligt. Vi formidler kontakten til autoriserede fagfolk, som har forstand på korrekt isolering. Man plejer at sige, at hvis huset er ældre end 10 år, så er det en god idé at få efterisoleret med en gulvisolering.

Du kan som tommelfingerregel spare alt i mellem 1.000-3.000 kr. årligt, hvis dit gulv er velisoleret. Gulvisolering vil nemlig holde på varmen i din bolig, fordi du får isolering mellem gulv og terræn. Du formår derfor at udnytte din varmecirkulation og varmer altså dermed ikke op for gråspurvene.

Derudover er det vigtigt at nævne, at hvis du køber en ny varmekilde, som for eksempel varmepumpe eller jordvarme, så skal der samtidig sørges for isolering. Ellers får du ikke det fulde udbytte af din investering. Gulvisolering er derfor et godt sted at starte, før du overvejer en ny varmekilde.

Læs mere her på siden om:

Fordele ved gulvisolering

Fordelene ved gulvisolering er, udover at spare penge på varmeregningen, at dit hus stiger i værdi. Du får udnyttet dine varmekilder, og samtidig holder du fødderne varme på dit stuegulv. Du sparer også årligt penge på varmeregningen, hvilket kan resultere i længere levetid for dit hus.

I og med at du energirenoverer din bolig, forbedres din boligs værdi, og dette kan medføre, at husets energimærkning kan forbedres. En af de billigste måder, hvorpå dette kan opnås, er ved at isolere gulvet.

Fordele ved gulvisolering

  • Huset stiger i værdi
  • Spar penge på varmeregningen
  • Hold fødderne varme
  • Du kan få tilskud til energirenovering
  • Det er en bæredygtig renovering
  • Det er miljøvenligt

Forskellige gulvisoleringsmaterialer

Der findes flere typer materialer inden for gulvisolering, men derfor behøver det ikke være svært at vælge den rette løsning. Den primære faktor er, hvor stort et areal der skal isoleres, og hvilket materiale der skal bruges.

For at finde en gulvisolering pris er der nogle gulvisolering regler, der tages højde for. Disse er, om det er gulvisolering på 150 mm, 200 mm, 250 mm eller 300mm, der skal bruges, da der kan være minimumskrav på tykkelsen af isoleringen.

Gulvisoleringsplader kan have flere forskellige tykkelser udover ovennævnte, for eksempel kan du i nogle tilfælde få billig gulvisolering hvor du kan nøjes med gulvisolering 50mm eller gulvisolering 100mm. Flere af materialerne bruges også til for eksempel loftisolering eller hulmursisolering.

Nedenfor ses de forskellige materialer til isolering af gulv:

  • Flamingoisolering(polystyren)
  • Lecaisolering
  • Papirisolering
  • Rockwool

Flamingoplader til gulvisolering, også kaldet styrolit gulvisolering, er et populært materiale og er også ideelt som gulvisolering plader.

Hvad er prisen på gulvisolering?

Du kan se priserne på isolering herunder. Der findes flere materialer til isolering og vi har opdelt tabellen, efter priser på de forskellige materialer. Du kan tilmed selv justere efter behov.

Størrelsen på arealet af det gulv, der skal isoleres, siger meget om prisen. Cirka 15% af din varme siver ud gennem gulvet, uden isolering, og derfor er gulvisolering værd at overveje.

Udover arealets størrelse, er gulvets type også med til at afgøre prisen. Gulvet kan være beton. Nedenstående tabel, kan også justeres efter gulvtype, som dit nuværende gulv besidder, for at give et overblik over den dyreste og billigste overgang/løsning.

Prisekseksempel på gulvisolering:
Kvadratmeter Pris*
1 m2 150-200 kr.

*Priserne er vejledende og du får først den endelige pris, når en af vores leverandører har vurderet dit projekt. Umiddelbart gør det ikke nogen forskel på prisen, hvilken slags isoleringsmateriale der anvendes, men det kan variere fra leverandør til leverandør. Er der derudover et stort hulrum under gulvet der skal isoleres, skal der tages højde for, at dette kan påvirke prisen.

Bestil tilbud på gulvisolering her! Det tager kun 2 minutter

Hvordan foregår isolering af gulv?

Der findes to måder, som isolering af gulv kan foregå på, når du bor i hus. Den nemmeste løsning er ved at fylde hulrummet mellem gulvet og jorden ud med for eksempel granulat- eller lecaisoleringsmateriale.

Disse måder at isolere på udføres ved at blæse isoleringsmaterialet ned mellem stuegulvet og jorden. Arbejdet skal udføres af en professionel isolatør, siden opgaven vil kræve specielt udstyr.

Det kan også gøres med mineraluldsisolering, som kræver, at man bryder gulvet op for så at kunne lægge mineraluldsisoleringen. Begge metoder kræver, at man ikke har kælder.

Etablering af nyt terrændæk vil i de fleste tilfælde være så stort et arbejde, at man ikke plejer at anbefale løsningen til efterisolering. Denne metode bliver normalt benyttet til nybyggeri.

Isolering af krybekælder

Søger du ny varmepumpe, eller har planer om at optimere din gamle varmekilde med en ny, er det vigtigt at du først tjekker om din isolering er vedligeholdt. Ellers får du ikke udnyttet din varmekilde ordentligt, og så kan din varmeregning ende med at blive dyrere end forventet.

Har du derfor et hus, der er bygget i 60’erne eller 70’erne, har du måske en krybekælder. Denne bør være isoleret, da den kolde luft ellers vil flyve ind i krybekælderen og gøre stuegulvet koldt nedefra. Dermed får du svært ved at varme ordentligt op.

De fleste udbydere af krybekælder isolering kræver, at der er 60 cm adgang til kælderen, så et menneske kan komme derned. For at du kan få en endelig vurdering, kan du udfylde formularen øverst på siden, hvorefter du vil blive kontaktet af en specialist.

Hvilke krav forbindes ved gulvisolering?

Når du skal isolere dit gulv, skal du følge nogle bestemte krav. Disse krav bestemmer, hvilken type isolering du kan benytte, samt hvilken tykkelse du skal isolere med.

Anbefalede minimumstykkelser for isolering i nybyggeri i forbindelse med gulv og etageadskillelse:

Minimumstykkelse på gulv og etageadskillelse:
Bygningsdel U-værdi (W/m2K) Isolering (mm)
Terrændæk, kældergulv mod jord 0,09 350
Let etageadskillelse over det fri eller ventileret kryberum 0,09 445
Tung etageadskillelse over det fri eller ventileret kryberum 0,09 400
Etageadskillelse med gulvvarme mod rum der er opvarmet 0,5 70

Kilde: Rockwool.dk.

Udover minimumstykkelsen for isoleringen er der også et krav om efterisolering. Et godt råd er at kontakte fagfolk inden påbegyndt projekt. Årsagen er, at forkert udført efterisolering kan medføre skimmelsvamp eller fugt.

Tilskud til gulvisolering

Når du skal isolere dit gulv, kan du søge tilskud. Dette skal gøres, før projektet er påbegyndt. Du kan få tilskud til isolering af terrændæk samt krybekælder op mod gulv. Dette tilskud er et håndværkerfradrag, der vil udregnes på håndværkerens antal arbejdstimer.

Det skal nævnes, at du ikke kan få fradrag for genetablering af gulv, og at du derfor ikke får tilskud til at lægge nyt gulv. Dette gælder også, selvom det sker i forbindelse med efterisolering.

Der findes to former for energitilskud, og er du interesseret i at læse mere om, præcis hvordan du søger det pågældende tilskud, kan du læse mere her.

Sådan bestiller du tilbud på isolering hos GreenMatch

Ofte stillede spørgsmål om gulvisolering

Vi har på GreenMatch fokuseret at få svaret på de oftest stillede spørgsmål, der kunne forekomme, når du skal isolere dit gulv.

Ja. Der er regler for, hvor tyk dit isoleringsmateriale må være, når du isolerer dit gulv eller din krybekælder. Vi har en tabel, der viser præcis hvilken tykkelse, du som minimum skal have her.

Har du forstand på isolering, kan du sagtens selv stå for at isolere dit gulv. Vær opmærksom på, at vil du søge tilskud til projektet, skal dette gøres før påbegyndt arbejde og før indkøb af materiale. Du skal desuden være opmærksom på, at der kræves professionelle fagfolk, til indblæsning af leca-, eller granulat isoleringsmateriale.

Ja, du kan få tilskud til isolering af terrændæk og krybekælder op mod gulv. Du skal søge om tilskud til gulvisolering, før du starter med projektet. Derudover skal du gemme alle kvitteringer og fakturaer, så du kan indsende dokumentation til skat.dk efter endt arbejde.

Ja, du skal være opmærksom på minimumstykkelsen du skal isolere med.

Bestil tilbud på gulvisolering her! Det tager kun 2 minutter