Spar op til 27.000 kr. på installation af varmepumpe med tilskud
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 27.000 kr. på installation
Spar op til 27.000 kr. på installation

Få tilskud fra Varmepumpepuljen

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 25. juni 2024

11 gode råd til at holde på varmen

Du kender det sikkert selv: Du har skruet godt op for varmen og sat dig foran fjerneren, for nu skal du rigtig hygge. Problemet er bare, at du fryser. Men hvordan kan det være, når du har skruet fuldt op for varmen? Svaret er, at varmen simpelthen fiser ud af din bolig. Nogle gange opleves det som decideret gennemtræk, hvor du kan mærke præcist, hvor varmen forsvinder ud. Andre gange er det bare som om, der ikke bliver varmt, selvom radiatoren står på 5.

Problemet er til dels, at du fryser og har det ubehageligt. Noget andet er, at du smider penge og atter penge ud af vinduet. Det skyldes, at din varmekilde må arbejde unødigt meget for at opretholde den ønskede temperatur i din bolig - og mange gange er varmekildens overarbejde ikke nok til at holde den varm.

Med en luft til vand varmepumpe installation, kan du få effektiv opvarmning uden at bruge en masse penge på opvarmning. Du kan læse mere om de lave driftsomkostninger ved varmepumper i vores artikel, hvad koster en varmepumpe i drift.

Søg tilskud til varmepumpe

Varmepumpepuljen er åben. Bliv klar til at søge om tilskud til varmepumpe ved at læse vores artikel.

 

Du kan også få tilskud til isolering via Energirenoveringspuljen, der også er åben lige nu.

Ønsker du at skifte din varmekilde til en ny moderne løsning, som en varmepumpe kan vi også hjælpe dig med det. Ved at udfylde én kort formular kan du modtage tilbud på varmepumpe fra autoriseret danske installatører.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Her følger der 11 meget nemme råd, som alle og enhver kan følge. Til glæde for dig selv og for din pengepung.

Råd nummer 1: Flyt din sofa fra radiatoren

Dette er en fejl, som mange laver. Nogle gør det, fordi de ikke aner, at det skader deres opvarmning, andre gør det, fordi deres bolig simpelthen ikke kan indrettes anderledes. Hvis sofaen står klods op ad radiatoren, vil den afgive mindre varme, og den vil have svært ved at fordele sig i hele rummet. Som minimum bør sofaen stå 30 centimeter væk fra radiatoren.

Råd nummer 2: Læg et tæppe

Nej, det skal ikke forstås sådan, at du skal til at lægge gulvtæpper i hele huset. Det ville varmemæssigt være at foretrække, men mindre kan også gøre det. Det skal forstås sådan, at du med fordel kan lægge et mindre tæppe dér, hvor du opholder dig mest. Tæppet vil hjælpe med at holde på varmen, og det vil føles mindre fodkoldt for dig.,

Råd nummer 3: Brug dine gardiner og persienner

Om natten skal du trække gardiner og persienner for, da de er med til at holde på varmen ved vinduet. Om dagen derimod skal de være trukket fra, da den smule sol og lys, vi har i Danmark, bidrager en smule til opvarmningen af huset. Man kan sige, at det er en meget lille grad udnyttelse af solenergi.

Råd nummer 4: Hold temperaturen ensartet i hele huset

Hvis nogle af rummene i huset er koldere end andre, vil det skabe en form for gennemtræk. Endvidere vil det kunne skabe skimmelsvamp, fordi varmen trænger ind i din kolde rum og skaber kondens. Sørg derfor for, at temperaturene i rummene er tæt på hinanden. Har du eksempelvis to rum, er det bedre at have temperaturen på henholdsvis 22 og 20 grader, i stedet for 24 og 18

Råd nummer 5: Undgå at sænke temperaturen om natten

Alle rationelt tænkende mennesker vil mene, at det er dumt at opvarme huset om natten, når man ikke bruger det alligevel. I nogle tilfælde kræver det dog mere for din varmekilde at skulle opvarme et helt koldt hus næste morgen, i stedet for blot at opretholde temperaturen i løbet af natten. Lad derfor være med at sænke temperaturen for meget om natten.

Råd nummer 6: Vindues-testen

Meget varme forsvinder ud af vinduerne i din bolig. Derfor er det vigtigt, at de er så tætte som muligt. Du kan faktisk selv teste, om dit vindue er god til at holde på varmen. Nogle kalder det for papirstrimmel-testen. Testen fungerer således:

  1. Åbn vinduet og sæt en strimmel papir i klemmen mellem vinduet og karmen, og luk derefter vinduet igen, så papirstrimlen sidder i klemme.
  2. Træk i strimlen

Hvis du uden problemer kan trække papirstrimlen ud, uden at den går i stykker, bør du få ordnet dine vinduespartier, for så er de meget utætte. Hvis papirstrimlen giver modstand, og måske ligefrem går i stykker, er dine vinduer tætte.

Råd nummer 7: Luft ud hyppigt men kortvarigt

Mange af os tager en gedigen udlufter et par gange i løbet af dagen. Men det er en fejl at udlufte i eksempelvis 10 minutter. Du bør i stedet lufte ud i 5-6 omgange af 2-3 minuter. Det er vigtigt, at du lukker for varmen, mens udluftningen står på.

Råd nummer 8: Luk ventilationen

Hvis du ved, at det vil være meget koldt og blæsende i et par dage, bør du lukke for ventilationen. Det kan eksempelvis være i kælder, skunk eller loftrummet. Det mindsker gennemtræk. Når det efter et par dage bliver lidt varmere udenfor, skal du huske at lukke op for ventilationen igen. Ellers risikerer du svamp- og rådskader.

Råd nummer 9: Husk begge hasper

Når du har haft vinduet åbent, og du lukker det igen, så husk at sætte begge hasper på igen. Gør du ikke det, slutter vinduet ikke helt tæt til karmen.

Råd 10: Få en fagmand til at kigge på dine vinduer

Hvis du har mistanke om, at dine vinduer er utætte, bør du få en fagmand til at se på dem. Det kan godt være, at det er en udgift for dig her og nu, men på længere sigt vil det gavne dig og din pengepung, at få gjort vinduerne tætte.

Råd 11: Tag mere tøj på

Nej, det er ikke for at være flabet. Men det er ingen naturlov, at man skal kunne gå og have det varmt indendørs, selvom det er vinter.

Tilbud på opvarmning

Overvejer du at investere i en ny varmekilde, og skal ud og indhente tilbud, bør du indhente flere af slagsen. Dette sikrer, at du kan sammenligne tilbuddene og prisen bedst muligt. Skal du have ny opvarmningskilde, kan vi hjælpe dig med at indhente tilbud fra flere leverandører. Du kan få tilbud på: Pillefyr, varmepumper, og jordvarme. Det eneste du skal er at udfylde en kontaktformular, som kun tager få minutter.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner