SPAR hundredevis af kroner om året på din varmeregning ved at installere en varmepumpe
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 6777 kr. om året
Spar op til 6777 kr. om året

Sænk din varmeregning ved at installere en varmepumpe

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 22. februar 2024

Varmepumper til erhverv og industri

Varmepumpe til erhverv og industri

Med en varmepumpe til erhverv eller industri kan du give din virksomhed en grøn profil, samtidig med, at du spare op til 50 % på virksomhedens omkostninger til varme. En varmepumpe er en grøn opvarmningsløsning, der gør opvarmning både nemt og billigt.

For at gøre den grønne profil en attraktiv løsning for virksomheder, kan du få tilskud fra Energistyrelsen når du skifter fra en gaskedel til en varmepumpe. Læs med videre i artiklen, hvor vi fortæller dig om, hvad du kan spare, hvordan du får tilskud og hvilken varmepumpe du skal vælge.

Er din virksomhed klar til at få en grøn profil og en lav varmeregning, så kan vi hjælpe dig allerede i dag. Alt du skal gøre er at udfylde vores korte formular, herefter vil du modtage tilbud fra op til 4 danske installatører der kan hjælpe dig med at finde den rette løsning og få det rette tilskud. Du undgår dermed selv at bruge timer på at finde og selv kontakte installatører.

Gør din virksomhed mere grøn i dag.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Varmepumpe til erhverv: Det kan du spare

Med en varmepumpe kan din virksomhed først og fremmest spare mange penge. Konverterer din virksomhed sin opvarmning fra fossile brændstoffer til varmepumper, kan virksomheden spare mellem 30 og 50 % på varmeregningen.

Varmepumpe til erhverv besparelse

Variationen i besparelsen skyldes de forskellige varmepumpers effektivitet under forskellige forhold. Elforbruget har også en indflydelse på den besparelse man kan opnå.
Et varmepumpesystem får sin energi fra elnettet, man vil derfor opleve en stigning i omkostninger til el. Selv med en højere elregning vil den samlede besparelse stadig typisk ramme et minimum på 30 %. Der kan opnåes en endnu større besparelse ved også at investere i solceller.

Læs også: Hvad koster solceller?

Virksomheden kan ikke kun spare penge på, at få en varmepumpe. En varmepumpe til erhverv kan også spare miljøet for rigtig mange ton CO2 om året. I mange virksomheder findes der et serverrum, hvor varmen fra serverne normalt bare giver varme til fuglene udenfor. Med en varmepumpe, kan man genbruge varmen fra serverrummet til opvarmning andre steder i bygningen.

Med en investering i en varmepumpe, kan en virksomhed typisk tjene investeringen i en varmepumpe hjem i løbet af 2-4 år.

Med en stor varmepumpe der er gearet til større bygninger, vil man typisk få dækket størstedelen af sit varmebehov. Rammer vi perioder med ekstrem kulde kan man supplere med gas- eller oliekedlen, her er der så tale om en hybrid varmepumpe.

Hvilken varmepumpe passer bedst til erhverv?

Hvorvidt det er en industri varmepumpe eller en stor varmepumpe, som passer til din virksomhed, så vil der typisk være to løsninger, hvor installationsprocessen ikke kræver for meget arbejde. De er; luft til vand varmepumpe og luft til luft varmepumpe. Hver af disse kan nemt blive installeret og tilpasset det allerede eksisterende varmesystem.

Der er en tredje mulighed, jordvarme. Denne type varmepumpe kræver dog opgravning af et stort areal for at kunne opvarme en virksomhed eller erhvervsejendom. Som alternativ til jordvarme, findes der lodret jordvarme, som kræver mindre opgravning, men giver samme fordele som almindelige jordvarme. Pris på jordvarmepumpe er højere end de andre typer, men har samtidig også en højere effektivitet.

Luft til vand varmepumpe erhverv

Luft til vand varmepumpe erhverv

En luft til vand varmepumpe er en større investering end en luft til luft varmepumpe, til gengæld er levetiden oppe på omkring de 20 år, og besparelserne på varmeregningen er større. Udover at opvarme og afkøle rum i din virksomhed kan en luft til vand varmepumpe til din virksomhed også bruges til opvarmning af brugsvand, og dermed bidrage til besparelser på varmeregningen.

Sammenlignet med et olie- eller naturgasfyr er der meget lave vedligeholdelsesomkostninger, da denne varmepumpe ligesom luft til luft varmepumpen er et selvkørende system.

Luft til luft varmepumpe erhverv

En luft til luft varmepumpe er den billigste og ofte også nemmeste løsning til at opvarme din virksomhed. Denne løsning har relativt hurtigt betalt sig selv ind, i form af de besparelser der er på varmeregningen, som udgør cirka 50 % hvert år.

Du kan med fordel vælge en model som også har aircondition funktion, så du også kan afkøle din virksomhed på de varme sommerdage. En luft til luft varmepumpe er et selvkørende system, så omkostninger og planlægning af genopfyldning er derfor unødvendigt.

Via vores service kan du komme i kontakt med installatører, der kan give dig varmepumpe tilbud med montering til erhverv. Vores installatører er autoriseret og kan hjælpe din virksomhed igennem hele processen. Gør brug af vores service, så slipper du selv for at skulle bruge ekstra timer på at finde og kontakte installatører.

Indhent tilbud nu og spar på varmeregningen.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Kan man få tilskud til varmepumpe til erhverv?

Som virksomhed er det muligt at få tilskud til varmepumpe, hvis man skifter fra gaskedler. Tilskuddet bliver givet via Erhvervspuljen, der giver tilskud til projekter, der sparer energi og CO2.

Størrelsen på det tilskud en virksomhed kan få, afhænger af den mængde energi eller CO2 der spares, men også størrelsen på din virksomhed.

Tilskud til varmepump til erhverv

Man kan minimum søge om 10.000 kr. og få op til 112 mio. kr i tilskud. Men ansøger om tilskuddet via Energistyrelsen. Du kan læse meget mere om ansøgningsprocessen hos sparenergi.dk her kan du også bruge deres beregner, så du kan få en bedre ide af størrelsen på dit tilskud.

Reduceret elafgift
Udover et tilskud til installation af varmpumpe til din virksomhed, får du yderligere også reduceret elafgift når du opvarmer din virksomhed med el. Den reduceret elafgift kan give dig store besparelser på dit forbrug og dermed gøre din varme endnu billigere med en varmepumpe.

Størrelse på varmepumpe til erhverv

Til erhverv eller industri skal du typisk bruge en stor varmepumpe. I hvert fald en større end du skal bruge i et privat hjem. Størrelsen på den varmepumpe du skal bruge til din virksomhed, afhænger af den mængde af varme du bruger.

Varmepumper til erhverv bliver typisk inddelt i effekterne 0-100 kW, 100-500 kW og 500 kW+.

I effekterne 0-100 kW vil installationen typisk bestå af flere mindre varmepumper, hvor alt over 100 kW vil være store varmepumper eller industri varmepumper, det vil afhænge af den endelige størrelse.

Få en grøn profil med varmepumpe til erhverv

Der er økonomiske fordele ved at få en varmepumpe til at stå for opvarmning af din virksomhed. Med tilskud fra erhvervspuljen, og en reduceret elafgift, bliver din opvarmning langt billigere end ved en traditionel gaskedel.

Foruden de økonomiske fordele, vil en varmepumpe også give din virksomhed en grøn profil. En grøn profil vil på mange punkter gøre din virksomhed mere attraktiv og vise både nuværende og fremtidige kunder, at jeres virksomhed gør noget aktivt for den grønne omstilling.

For at gøre det lettere for dig og din virksomhed at blive grønne, har vi gjort det nemt at komme i kontakt med danske og autoriseret installatører. Du skal udfylde en kort formular med dine behov og ønsker, herefter vil du blive kontaktet af installatører, der vil give dig tilbud på netop dine ønsker. Ved at bruge vores service undgår du selv at bruge flere timer på at finde og kontakte installatører.

Kom i gang med at få en grøn profil i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

FAQ

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner