Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud
Sænk din varmeregning ved at installere en varmepumpe
Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk
Søger du en grøn og energivenlig varmeløsning til din virksomhed, så er en varmepumpe måske den rette løsning for dig. På GreenMatch kan du læse om grønne løsninger og få op til 4 gratis og uforpligtende tilbud.
En varmepumpe en en billig og miljøvenlig opvarmningsløsning til erhvervslivet. En varmepumpe skaleret til erhvervslivet fungerer på samme måde som i private hjem. Varmen udvindes fra den udendørs luft eller jord, derudover kan din virksomheds procesvarme også benyttes. Derefter indføres varmen via blæsere, radiatorer og/eller varmerør.
Udover opvarmning kan flere varmepumper også fungere som klimaanlæg og sikre din virksomhed en behagelig og kølig temperatur i sommermånederne.
Ønsker du skræddersyede tilbud på varmepumper til din virksomhed? Udfyld formularen, og modtag op til 3 gode tilbud fra vores leverandører – helt gratis.
Det tager kun 30 sekunder
Ønsker du en større løsning, kan vi også hjælpe dig. Vi har partnere, der kan tilbyde at installere større varmepumpeløsninger. Ved at udfylde kontaktformularen bliver du sat i kontakt med leverandører, og sammen kan I finde en løsning, der passer til dit erhverv.
Med en varmepumpe kan din virksomhed først og fremmest spare mange penge. Konverterer din virksomhed fra fossile brændstoffer til varmepumper, der udvinder varme fra luft, jord og/eller processer, kan virksomheden spare imellem 30 og 50% på dennes varmeregning.
Variationen i besparelse skyldes de forskellige varmepumpers effektivitet under forskellige forhold. Ydermere er elforbrug også en faktor for den opnåede besparelse. Et varmepumpesystem vil typisk trække mere på elnettet end en løsning baseret på fossile brændstoffer. Forøgelsen i elregningen er modregnet besparelsen i varmeregning, der dog stadig ender på minimum 30%, selv for de største systemer.
VE til proces er en ny tilskudsordning, som er målrettet virksomheder, som konverterer deres procesenergi til vedvarende energi. Der kan ydes ínvesteringstilskud til energieffektive projekter, hvor virksomheder konverterer deres eksisterende energianlæg baseret på fossilt brændsel til et anlæg, som udnytter vedvarende energikilder eller fjernvarme. Der kan både være tale om ombygning af et eksisterende energianlæg eller investering i et nyt kedelanlæg eller fjernvarmeenhed. Tilskuddet gives som investeringstilskud til:
De maksimale støttesatser er bl.a. afhængige af virksomhedens størrelse og typen af projekt. En retningsgivende maksimal støttesats er for konverteringsprojekter 45 procent af de støtteberettigede omkostninger for store virksomheder, 55 procent for mellemstore og 65 procent for små virksomheder.
Virksomheden kan ikke kun spare penge på, at få en varmeløsning som er baseret på en varmepumpe. Det kan også spare miljøet for rigtig mange ton CO2 om året. Mange virksomheder har f.eks. et serverrum, hvor varmen fra serverne normalt bare giver varme til fuglene udenfor. En varmepumpe kan faktisk være med til, at genbruge varmen fra serverrummet til opvarmning andre steder i bygningen. En virksomhed kan normalt tjene investeringen i en varmepumpe hjem i løbet af 2-4 år.
Med en varmepumpe der er gearet til større bygninger, vil man ikke kun igennem varmepumpen kunne få dækket sit varmebehov. I perioder med ekstrem kulde vil man kunne supplere med gas- eller oliekedlen. En varmepumpe udnytter solens energi og trækker varmen ud af udeluften. Varmen omsættes til vandet i bygningens varmesystem og varmepumperne kan således levere rumvarme, varme til ventilationsanlæg og varmt badevand. En varmepumpe leverer derfor en løsning som både er en økonomisk og miljømæssig gevinst.
Arbejder din virksomheder med processer hvor der udvikles spildvarme, kan en konvertering til varmepumper særligt være fordelagtig. Denne fordel ligger i at spildvarmen, som din virksomhed i forvejen betaler for, kan genanvendes af varmepumpens system til udvinding af varme. Installerer din virksomhed varmepumper kan I se frem til at sænke jeres CO2 udslip med hele 50%. Et sådant tal oven i udnyttelsen af spildvarme, figurerer flot på virksomhedens grønne regnskab.
At anskaffe sig eller konvertere til varmepumpeanlæg er selvfølgelig ikke gratis. Det er en væsentlig investering i din virksomheds infrastruktur og grønne profil. Selvom omkostningerne kan være høje, så bliver disse tjent hjem igen efter en periode af varierende længder, alt efter hvilket system du vælger at få installeret.
Investeringen fra din virksomheds side kan dog kraftigt beskæres ved hjælp af statens VE til procesordning. Såfremt din virksomhed har varmeprocesser kan du søge om statsstøtte til at få dækket op imod 65% af omkostningerne. Denne ordning uddybes længere nede på siden.
Det tager kun 30 sekunder
En luft til luft varmepumpe er den billigste og nemmeste løsning til at opvarme din virksomhed. Denne løsning har relativt hurtigt betalt for sig selv, i form af de besparelser der er på varmeregningen, som udgør cirka 50% hvert år, og du kan med fordel vælge en model som også har aircondition funktion. En luft til luft varmepumpe er et selvkørende system, så omkostninger og planlægning af genopfyldning er derfor unødvendigt.
En luft til vand varmepumpe er en større investering end luft til luft varmepumpen, til gengæld er levetiden oppe omkring de 20 år, samt besparelserne på varmeregningen er større. Udover at opvarme og afkøle rum i din virksomhed kan luft til vand varmepumpen også bruges til opvarmning af brugsvand, og yderligere bidrage til besparelser på jeres varmeregning. Sammenlignet med et olie- eller naturgasfyr er der meget lave vedligeholdelsesomkostninger, da denne varmepumpe ligesom luft til luft varmepumpen er et selvkørende system.
Læs også: Hvad koster en luft til vand varmepumpe?
En jordvarmepumpe er i udgangspunktet den største investering din virksomhed kan foretage sig i varmepumper. Det er til gengæld også det varmepumpesystem der har den længste levetid, ligesom at jordvarmepumpen har den bedste varmeudvinding af de 3 systemer. Ligesom luft til vand varmepumpen kan jordvarmepumpen opvarme brugsvand, og har endvidere den fordel at anlægget er ganske anonymt.
En luft til luft eller luft til vand varmepumpe skal udvinde varmen fra luften, og har derfor behov for en udendørs enhed. Denne enhed kan for nogle være knap så køn at se på, og støjer også en anelse. Med en jordvarmepumpe foregår varmeudvindingen under jorden, varmeudvindingsanlægget er derfor ikke til at se eller høre. Ligesom med luft til luft og luft til vand varmepumperne er jordvarmepumpen et selvkørende system, der har lave vedligeholdelsesomkostninger og ikke kræver ikke indkøb og påfyldning af brændstof.
Såfremt din virksomhed driver erhverv der involverer processer med spildvarme, kan jeres virksomhed få statsstøtte til at konvertere til et varmepumpeanlæg. Der i forvejen store fordele ved at udnytte spildvarmen fra processer, da denne er energi din virksomhed har betalt for, men går tabt.
En genanvendelse lader din virksomhed få mere ud af hvad I betaler for, og gavner miljøet. Ydermere tilbyder VE til procesordningen støtte på op til 65% af jeres investering i et varmepumpeanlæg, der anvender spildvarme. Satserne for støtten er på 65% for små virksomheder, 55% for mellemstore virksomheder og 45% for store virksomheder. Du kan læse mere om VE til procesordningen og ansøgning om støtte på Energistyrelsens hjemmeside.
Ser du en varmepumpe som en mulig opvarmningsløsning til din virksomhed kan vi hjælpe dig med at få det helt rigtige tilbud. Vi har tæt samarbejde med førende danske leverandører, som ved at de er i konkurrence om din forespørgsel.
På den måde ender du ikke med at skulle betale mere end nødvendigt. Du skal blot udfylde vores kontaktformular og vil herefter blive kontaktet af op til 3 leverandører, med tilbud på varmepumpe. Det er både gratis og uforpligtende at bruge vores service.
Det tager kun 30 sekunder