Bestil tilbud på service til varmepumper
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på varmepumpeservice
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 03. oktober 2019

Hvorfor er service til din varmepumpe vigtig?

En guide til hvordan en service på din varmepumpe forgår og hvorfor service på varmepumpen er vigtig.

Thumbup

Oprethold en optimal varmepumpe

Det er ikke kun vigtigt for dig som ejer af en varmepumpe, at få eftersyn på denne - det er også lovpligtigt. En ny varmepumpe formår at udnytte energien mest optimalt og bedst økonomisk. For at opretholde dette, skal du have service på din varmepumpe.

For at undgå at din varmepumpe stopper til, men stadig kan få luft, er det vigtigt at den bliver serviceret. Udadtil kan din varmepumpe se ren og pæn ud, men man vil altid kunne finde snavs indeni den og dette skal renses væk, for at varmepumpen fungerer optimalt.

En varmepumpe vil altid tiltrække en vis del støv, hvilket betyder at luftgennemstrømningen i indedelen gradvist bliver dårligere. Dette resulterer i at varmepumpen skal arbejde hårdere og lave mere, for at opretholde den samme temperatur. Så jo mere støv der samler sig i din varmepumpe, jo højere bliver din elregning i sidste ende.

Technical

Hvad indgår i en service?

En varmepumpeservice og eftersyn kan inkludere flere forskellige ting, alt efter hvilken aftale du har lavet med din servicemontør.

Dog er der visse ting der altid udføres ved en service:

  • Kontrol af tætheden af dine jordslanger ved en jordvarmepumpe
  • Udrensning af diverse filtre som er tilsluttet til din varmepumpe
  • Gennemgang af den opsætning der er lavet i styringen
  • Gennemgang af en eventuel fejl-log, hvis du har oplevet fejl ved din varmepumpe
  • Cirkulationspumperne bliver optimeret
  • Tryk og temperaturer bliver målt
  • Overhedning og underkøling på kølekredsen bliver målt
  • En eventuel indregulering af termoventilen

View2

Regler for varmepumpe service

Alt efter hvilken slags varmepumpe du har, er der forskellige regler for, hvordan servicen skal foregå og hvem der skal lave den. Herunder er der beskrevet de generelle regler for varmepumper og de specifikke regler for jordvarmepumper.

For varmepumper generelt, stiller arbejdstilsynet krav om et lovpligtigt årligt eftersyn. Her er der fokus på det indbyggede kredsløb i varmepumpen. Dette krav er pålagt alle anlæg, som har en fyldning på over 1 kilo kølemiddel, hvilket svarer til en varmepumpe til et almindeligt villahus. Denne service skal udføres af en person, som har den fornødne instruktion og øvelse i den pågældende anlægstype. Hvis anlægget har en større fyldning end 2,5 kilo kølemiddel, skal det årlige eftersyn udføres af en certificeret montør, som skal komme fra et anerkendt kølefirma.

Ifølge EU’s forordning 303/2008 er der krav om at virksomheder der skal udfører service og vedligeholdelse på varmepumper der indeholder en HFC-fyldning, som normaltvis findes i køleskabe, skal have en kategori  I- eller II-autorisation.

For jordvarmepumpen stiller miljøstyrelsen krav om et lovpligtigt årligt eftersyn. Eftersynet skal have fokus på tætheden af jordvarmeslangerne i jorden og der stilles krav om, at eftersynet skal gennemføres af en person med den fornødne uddannelse inden for jordvarmepumper.