Varmepumpe service - Sammenlign priser fra lokale installatører
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 09 september 2021

Hvorfor er service til din varmepumpe vigtig?

Sådan reducerer du omkostningerne på din grønne investering

Der kan være mange penge at spare, når du vil energirenovere din bolig. I 2021 er håndværkerfradraget fordoblet, ligesom du til udvalgte grønne investeringer kan søge energitilskud og få dækket op til 20% af totalprisen.

Læs mere her:

Din guide til varmepumpeservice, eftersyn og reparation

En serviceaftale giver dig tryghed i forhold til, hvis din varmepumpe skulle gå i stykker eller have brug for tilsyn. Du får en aftale, hvor du nemt kan kontakte en tekniker, der hjælper dig med driften. Derudover kan en serviceaftale også give dig sikkerhed i forhold til det årlige eftersyn.

I Danmark er det lovpligtigt, at din varmepumpe skal have et årligt eftersyn, så effektiviteten og sikkerheden hele tiden er i top. Køber du en helt ny varmepumpe, følger der ofte service med. Har du derimod ikke tilkøbt dette, da du købte varmepumpen, skal du i stedet finde en certificeret tekniker, der kan hjælpe dig.

Priserne på eftersyn, service og reparation kan variere alt efter varmepumpetype og alder. Vi anbefaler derfor, at du sammenligner priser, når du skal vælge service på varmepumpe. Det årlige eftersyn er lovpligtigt både ved luft til vand varmepumper, vertikal jordvarme og jordvarme, såfremt din pumpe indeholder mere end 1 kg kølemiddel.

Du kan her på GreenMatch.dk få op til 4 uforpligtende tilbud på varmepumpe service eller reparation af varmepumpe fra lokale leverandører. Du udfylder blot formularen øverst, og du vil modtage op til 4 skræddersyede tilbud på service til varmepumpe.

Kort om varmepumpeservice

Det er ikke kun vigtigt for dig at få eftersyn - det er også lovpligtigt. En ny varmepumpe formår at udnytte energien mest optimalt og bedst økonomisk. For at opretholde dette, skal du have service på din varmepumpe.

For at undgå at din varmepumpe stopper til, men stadig kan få luft, er det vigtigt, at den bliver serviceret. Udadtil kan din varmepumpe se ren og pæn ud, men man vil altid kunne finde snavs indeni den, og dette skal renses væk for at varmepumpen fungerer optimalt.

En varmepumpe vil altid tiltrække en vis del støv, hvilket betyder, at luftgennemstrømningen i indedelen gradvist bliver dårligere. Dette resulterer i, at varmepumpen skal arbejde hårdere og lave mere for at opretholde den samme temperatur. Så jo mere støv, der samlersig i din varmepumpe, jo højere bliver din elregning i sidste ende.

Ønsker du service til dit jordvarmeanlæg, kan du læse mere her: jordvarme service.

Hvad er inkluderet i varmepumpe service?

Din serviceaftale kan afhænge af, hvilken leverandør du har valgt. Med en serviceaftale får du trygheden i, at en montør hjælper dig, hvis der skulle ske noget med din varmepumpe. Derefter kan I sammen finde ud af, hvordan problemet bedst løses.

Årsagen til, at din varmepumpe skal efterses årligt, er, at du sikres, at varmepumpen yder optimalt. Derudover kan kølemidlet i varmepumpe udgøre person- og miljøfare, hvis der er læk på rør eller slanger. Kølemidlet er ofte både brandfarligt og giftigt, hvilket også er årsagen til, at kun teknikere med autorisation til varmepumpeeftersyn må tilse din varmepumpe.

Det lovpligtige eftersyn indeholder bl.a.:

  • Tjek af iltmålere og gasdetektorer
  • Tjek af sikkerhedsventiler og sikkerhedsomløbsventiler
  • Kontrol af tætheden på rør, slanger eller jordslanger
  • Rengøring af filtre, korrekt ventilation
  • Kontrol af tryk, fordamper og kondensator
  • Gennemgang af varmepumpens styring
  • Gennemgang af alarmer og fejllog
  • Pumpens styring, herunder knapper.

Varmepumpeservice og reparation kan bl.a. derudover indeholde:

  • Kontrol af tætheden af dine jordslanger.
  • Gennemgang af den opsætning, der er lavet i styringen.
  • Gennemgang af en eventuel fejllog, hvis du har oplevet fejl ved din varmepumpe.
  • Cirkulationspumperne bliver optimeret.
  • Overhedning og underkøling på kølekredsen bliver målt.
  • En eventuel indregulering af termoventilen.

Derudover kan eftersynet også indeholde, at varmepumpen skal tømmes for kølemiddel, såfremt det er nødvendigt. Af den årsag må kun autoriserede foretage eftersynet, da kølemidlet er meget sundhedsskadeligt.

Varmepumpe service skal udføres på alle modeller, uanset mærke. Du kan bl.a. få service til Panasonic, Mitsubishi, Gastech, DVI, Bosch, Fujitsu og Danfoss. Se herunder, hvilke brands du bl.a. kan få service til gennem os. (Bemærk, at du kan få service til alle mærker - dette er blot et udsnit).

Vi har bl.a. følgende partnere:

Panasonic varmepumpe
Toshiba logo
Dvi Logo
Klimadan
Gastech
Danfoss varmepumpe
Fujitsu varmepumpe
Mitsubishu logo
Bosch varmepumpe
Få tilbud på varmepumpeservice nu

Det tager kun 2 minutter

Varmepumpe service kan løse dine problemer

Der kan være flere årsager til, at du har brug for service eller reparation til din varmepumpe. Måske drypper den, eller måske larmer den. Et servicetjek kan også indeholde reparation af varmepumpe. Når din varmepumpe får problemer, kommer en tekniker ud og hjælper dig på abonnementsbasis.

Vi har herunder nævnt nogle typiske driftsproblemer, som en certificeret varmepumpetekniker ofte vil kunne hjælpe dig med at afklare.

Du kan få hjælp af en tekniker, hvis du har følgende problemer med varmepumpen:

  • Varmer dårligt og varmer ikke nok
  • Skal rengøres indvendigt
  • Kører konstant
  • Blinker konstant
  • Afrimer sig selv hele tiden
  • Larmer
  • Bruger for meget strøm
  • Drypper vand
  • Afrimer ikke
  • Lugter
  • Danner is
  • Blæser kold luft i stedet for varm
  • Fejlfinding.

En tekniker vil derudover ofte kunne hjælpe dig med følgende:

  • Påfyldning af kølemiddel
  • Aircondition
  • Gennemgang af fejlkoder.
Kun godkendte eftersyn og service

Husk på, at teknikeren skal være godkendt af KMO, Kølebranchens Miljøordning, og hos Miljøstyrelsen. Her på GreenMatch.dk samarbejder vi kun med certificerede varmepumpeteknikere, der kan udføre korrekt service og eftersyn.

Sådan forbereder du din varmepumpe til service

Inden teknikeren kommer, kan du selv hjælpe ved at forberede din varmepumpe til serviceeftersynet.

Start med at sørge for, at teknikeren kan arbejde. Det vil sige, at har du en varmepumpeskjuler, der dækker din varmepumpe, bør du fjerne denne. Er dit indemodul et sted, der er svært tilgængeligt, bør du også sørge for, at teknikeren nemt kan tilgå dette.

Varmepumpe service priser

Din varmepumpe eftersyn pris varierer alt efter model, varmepumpens alder og dimensionering. Det er derfor ikke altid muligt at fastsætte en service pris på forhånd. Dog vil time- og opstartsprisen ofte være den samme.

Husk på, at et varmepumpe eftersyn vil spare dig penge i det lange løb. Du sikrer dig, at varmepumpens effektivitet altid er optimal, og du vil derfor få besparelser på varmeregningen.

Derudover kan det ske, at din varmepumpe skal have reservedele eller en reparation. Dette vil naturligvis blive medregnet oveni timeprisen.

Du kan se prisniveauet på varmepumpe inkl. installation og serviceaftale herunder.

Gennemsnitspriser på serviceaftale*
Luft til luft Luft til vand
1.200 kr. 2.500 kr.

*Priserne er et gennemsnit, du kan få andre tilbudt.

Køber du en helt ny varmepumpe, vil service oftest være inkluderet i prisen i din aftale. Det betyder, at du skal regne med den pris, du ser på selve varmepumpen.

Vil du modtage skræddersyede tilbud på eftersyn af varmepumpe? Udfyld formularen øverst, og modtag op til 4 tilbud fra vores lokale leverandører fra både Fyn, Sjælland og Jylland - helt gratis og uforpligtende.

Få tilbud på varmepumpeservice nu

Det tager kun 2 minutter

Regler for varmepumpe service

Har din varmepumpe en beholdning på mere end 1 kg kølemiddel, dvs en varmepumpe til en almindelig villa, er eftersynet lovpligtigt. Har den mere end 2,5 kg, hvilket ofte gør sig gældende for erhvervspumper, skal den ligeledes have et eftersyn, men dette skal tilpasses til varmepumpens størrelse.

Finder teknikeren uregelmæssigheder eller skader ved eftersynet, skal disse udbedres med det samme på den måde, som producenten foreskriver. Det skal derudover altid kunne dokumenteres, at service eftersynet er foretaget. Der skal også laves dokumentation på, at eventuelle fejl eller skader er blevet udbedret.

Har du mistanke om, at din varmepumpe er lækket eller har andre driftsproblemer, bør du altid tage kontakt til en tekniker med det samme. Er skaden sundhedsskadelig, kan teknikeren i enkelte tilfælde være nødsaget til at tage varmepumpen ud af drift, indtil skaden er udbedret.

Har du en lille luft til luft varmepumpe, er reglerne for service varmepumpe anderledes. Vil du læse mere, er der information at hente hos Arbejdstilsynets vejledning til køleanlæg og varmepumper.

Ifølge EU’s forordning 303/2008 er der krav om at virksomheder, der skal udfører service og vedligeholdelse på varmepumper, der indeholder en HFC-fyldning, som normalvis findes i køleskabe, skal have en kategori I- eller II-autorisation.

Få tilbud på varmepumpeservice

GreenMatch.dk hjælper dig med at finde den rette pris på et lovpligtigt serviceeftersyn. Når du bestiller tilbud gennem os, vil du modtage op til 4 priser fra vores partnere. Du kan derefter vælge det tilbud, der passer dig bedst - og på den måde spare tid og penge på at ringe rundt til forskellige teknikere.

Udfyld formularen øverst, og vi ringer dig op med opfølgende spørgsmål, så vores leverandører kan give dig de bedst mulige tilbud.

Sådan bestiller du tilbud på varmepumpe service hos GreenMatch

Få tilbud på varmepumpeservice nu

Det tager kun 2 minutter

Rasmus Hultquist Nielsen
Skrevet af Rasmus Hultquist Nielsen, Indholdsansvarlig

Rasmus har arbejdet som indholdsansvarlig på GreenMatch.dk siden 2016. Han er ansvarlig for at give brugeren relevante informationer om grønne energiløsninger, både til private og erhvervsdrivende. Han formidler viden om energi på en spændende og forståelig måde og sørger for at følge med udviklingen på markedet. Han har derudover fået sit arbejde publiceret i bl.a. Ekstra Bladet, Berlingske og TV2.