Spar op til 27.000 kr. på installation af varmepumpe med tilskud
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 27.000 kr. på installation
Spar op til 27.000 kr. på installation

Få tilskud fra Varmepumpepuljen

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 27. maj 2024

Billigste varmekilde til hus 2024

Varme skal du have, men du behøver ikke at betale dyre domme for at få den. I denne artikel guider vi dig til den billigste varmekilde afhængig af din situation. Der er løsninger til de fleste typer hjem, især til dig der ønsker en både billig og grøn varmekilde.

Søg tilskud til varmepumpe

Varmepumpepuljen åbner 27. maj 2024. Bliv klar til at søge om tilskud til varmepumpe ved at læse vores artikel.

Hent dine tilbud i dag, så du er klar til at søge når puljen åbner!

 

Du kan også få tilskud til isolering via Energirenoveringspuljen, der også er åben lige nu.

Fjernvarme er den mest udbredte opvarmningsform i Danmark, der findes dog også andre gode og billige alternative varmekilder, som ikke kræver en større opgravning og som kan etableres i løbet af få dage.

Læs videre i den her artikel, så kan du finde den billigste varmekilde, til lige præcis din situation.

Er du på udkig efter en grøn og billig varmekilde er en varmepumpe en af de bedste løsninger. Via vores service kan du hurtigt og nemt indhente varmepumpetilbud inkl montering fra autoriseret danske installatører. Du behøver dermed ikke bruge timer på at finde installatører, du skal bare udfylde en kort formular, så kan du hurtigt få billig varme.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvilken varmekilde skal jeg vælge?

Når du bevæger dig igennem vores guide til den billigste varmekilde, vil du ramme ind i varmekilder der ikke bare er billige, men også grønne og miljøvenlige. Den grønne omstilling har fået et større fokus det gør også, at alternativer som luft til vand varmepumpe, jordvarme og luft til luft varmepumpe vinder mere frem.

Disse varmekilder er også rigtige gode alternativer til bla. fjernvarme.

Læs mere om de grønne alternativer i vores artikel, hvad er en varmepumpe.

Følg den korte guide og læs mere om den løsning, der er bedst for dig under grafikken.

Billigste varmekilde til hus

Varmepumpe vs andre varmekilder

Varmepumper kan med sin alsidighed fungere som varmekilde i de fleste hjem. Du kan blandt andet få luft til vand varmepumpe til 150 m2 og til 200 m2, men også luft til luft varmepumpe til 150 m2 hus eller 100 m2.

De er ikke kun billige varmekilder, men også meget effektive i deres forbrug. En varmepumpe vil typisk give energi 2-5 gange igen.

Med denne effektivitet, får du dermed meget mere varme i forhold til den mængde du forbruger, det gør også, at denne varmekilde er en af de billigste varmekilder som du kan vælge.

En luft til vand varmepumpe er en rigtig god komplet løsning, der kan opvarme dit hus og dit brugsvand. Dermed har du kun brug for den ene løsning og skal ikke supplere med andet. Læs mere om luft til vand varmepumpe til 200 m2 pris i vores artikel.

Det samme gør sig gældende for jordvarme. Denne slags varmepumpe er også en komplet løsning, der både kan opvarme dit hus og brugsvand.

Montering af luft til luft varmepumpe pris er den laveste, samtidig er varmepumpen også en billig varmekilde. Denne type varmepumpe fungerer dog bedst som et supplement eller til enkelte rum. Ønsker du en luft til luft varmepumpe som din varme kilde, skal du dermed finde noget at supplere den med.

I skemaet kan du finde en oversigt over den årlige pris på de forskellige varme kilder.

Varme kildePris pr. år inkl. brugsvand
Jordvarme med gulvvarme7.864 kr.
Luft til vand varmepumpe med gulvvarme8.447 kr.
Luft til luft varmepumpe10.860 kr*
Pillefyr17.783 kr.
Gasfyr16.427 kr.
Fjernvarme13.357 kr.

*Luft til luft varmepumpe kan ikke opvarme brugsvand, og skal derfor suppleres med en anden varme kilde.
Kilde: Bolius

Skifter du fra en anden opvarmningskilde vil besparelsen ved varmepumpe afhænge af tidligere varmekilde, du vil dog typisk spare mellem 40 % og 70 %.

Er en varmepumpe den varme kilde der passer bedst til din situation, så kan vi hjælpe dig! Om det er jordvarme, luft til vand eller en luft til luft varmepumpe som du er på udkig efter, kan vi spare dig for en masse timers arbejde.

Ved at udfylde vores korte formular, slipper du selv for at bruge timer på at kontakte flere installatører. Du kan bare sætte dig tilbage de vil nemlig kontakte dig. Når de har kontakter dig, vil du modtage tilbud fra dem hver i sær, derefter kan du vælge det der bedst passer til dit behov.

Simpelt, nemt og gratis! Tryk på knappen, så er du i gang.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Pillefyr og naturgasfyr

Er et pillefyr den varmekilde, der passer bedst til dig, gennemgår vi her, hvorfor pillefyr er et godt alternativ og en billig varmekilde. Et pillefyr kan levere varme til både rum og brugsvand og fungerer dermed som en totalløsning. Det samme gør sig gældende for naturgasfyr.

Begge typer fyr har mange af de samme funktioner, det gør dem også ret ens når det kommer til fordele. Du skal dog være opmærksom på at du kan kan få naturgasfyr, hvis der er lagt naturgas i det område du bor i. For pillefyret, er det dig selv der skal sørge for at skaffe de træpiller der skal bruges til opvarmning.

Som udgangspunkt er både pillefyr og naturgasfyr nogle af de billigste varmekilder, men ved disse varme kilder, vil du være afhængig af gas fra gasnettet og produktionen af træpiller. I 2022 oplevede vi, hvordan denne afhængighed kan gøre det dyrt at opvarme med disse varmekilder.

Vil du helst undgå at være fuldstændig afhængig af gasnettet eller produktionen af træpiller, kan en hybridvarmepumpe være en løsning for dig.

Hybrid varmepumpe

En hybrid varmepumpe er en kombinationsløsning med en varmepumpe og et fyr. Det kan være et naturgasfyr, pillefyr eller et oliefyr. I denne kombinationsløsning vil varmepumpen stå for omkring 80-90 % af varmeproduktionen, dit fyr vil altså fungere som et supplement, og blive brugt når varmepumpen ikke kan, f.eks. ved ekstremt lave temperaturer.

Ved en hybrid varmepumpe, er der tale om en mindre varmepumpe, der ikke kan varme din bolig op alene, der er derfor brug for et supplement i en type af fyr. Det kan være en god løsning til dig der ikke er klar til et komplet skifte, men stadig vil have lidt grønnere varme.

Er fjernvarme billigere end varmepumpe?

Fjernvarme er som nævnt den mest udbredte form for opvarmning i Danmark. I sær i de større byer med masser af lejligheder er fjernvarme typisk den bedste og billigste varmekilde. Bor du i hus er fjernvarme nødvendigvis ikke den bedste løsning.

Har du ikke allerede fjernvarme, kan det have høje omkostninger at få etableret, ved etablering kræver det yderligere også at i er flere i området der ønsker fjernvarme.

Udgiften til fjernvarme afhænger af det fjernvarmeværk som man er tilknyttet, og kan være meget forskellige rundt i Danmark, du kan derfor risikere at være i et område, hvor prisen fra fjernvarmeværket er høj.

Hvorvidt fjernvarme eller varmepumpe er den billigste varmekilde, afhænger af flere forskellige faktorer og kommer meget an på din situation. Med en varmepumpe har du stort set fuld autonomi over din varme og kan få det installeret på bare få dage. Ved fjernvarme er du afhængig af, at andre i dit område ønsker fjernvarme og at det kan lade sig gøre i dit område.

Med installation af varmepumpe kan du sænke dine varmeomkostninger med omkring 50 %, vil du i gang allerede i dag, så udfyld vores korte formular.

Når du har udfyldt den, vil du blive kontaktet af danske installatører, der vil give dig deres bedste tilbud. Dermed slipper du selv for at skulle bruge din fritid på at undersøge markedet, og kan samtidig være sikker på, at du ikke betaler overpris for installationen.

Tryk på knappen nu, så kan du meget snart få billig og grøn varme.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Billigste opvarmning til nyt hus

Står du og skal bygge nyt hus, har du et hav af muligheder når det kommer til billige varmekilder. Den billigste varmekilde til et nyt hus vil være jordvarme kombineret med gulvvarme. Jordvarmen og gulvvarmens niveau af effektivitet vil gøre, at du hvert år vil have lave omkostninger til varme.

Opgravning af jord til jordvarme er ideelt ved nybyg, da du kan grave op på grunden og dermed ikke i en allerede anlagt have. Jordvarme kræver, at du har en grund svarende til det dobbelte af hvad der skal opvarmes. Er din grund ikke stor nok kan en løsning være vertikal jordvarme boring, der får du samme fordele, men uden for meget opgravning.

Jordvarme er den billigste varmekilde om året, men har store startomkostninger. Er dit budget ikke til jordvarme, kan en luft til vand varmepumpe være en god løsning. Her er den årlige pris næsten på niveau med jordvarme, mens startomkostningerne er lidt lavere.

Billigste opvarmning til gammelt hus

Bor du i et gammelt hus, bør du som det første kigge din isolering efter. God isolering kan hjælpe med at holde din varme inde, så du undgår, at det er fuglene der får gavn af din opvarmning og ikke dig selv.

Har du god isolering, vil du få den billigste opvarmning med en luft til vand varmepumpe i sær, hvis du kombinere med gulvvarme. Har du ikke gulvvarme vil en luft til vand varmepumpe stadig være en billigere løsning.

Grunden til, at en varmepumpe vil være den billigste varmekilde er dens høje effektivitet, der gør at du for meget mere opvarmning end den energi, der bliver forbrugt.

Udskifter du et gammelt olie- eller gasfyr med en varmepumpe kunne du tidligere få tilskud fra Bygningspuljen. Nu kan du søge tilskud til varmepumpe via Varmepumpepuljen.

Start den nemme proces med at få billig opvarmning lige nu og her. Fremfor at undersøge og kontakte hver enkelt installatør, kan du udfylde vores korte formular, så vil du blive kontaktet af danske installatører der kan guide dig til den rette løsning.

Du vil modtage tilbud, der er gratis og uforpligtende, som du kan sammenligne og dermed selv tage kontrol over hvilken installatør du vælger.

Tryk på knappen, så er du allerede på vej til billig varme.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 6777 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål

 

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?