Varmepumpe - Sammenlign priser fra lokale installatører
Udfyld formularen på under 1 minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 26 februar 2021

Hybridanlæg

Hvad er et hybridanlæg?

Leder du efter en billig, miljøvenlig og effektiv opvarmningsløsning til dit hjem, med lave investeringsomkostninger er et hybridanlæg måske det du søger. På Greenmatch.dk kan du læse om flere grønne løsninger, såsom solcelleanlæg og luft til luft varmepumpe, samt modtage op til fire gratis og uforpligtende tilbud. Her på siden kan du læse yderligere om hybridanlæg.

Et hybridanlæg er kombinationen af forskellige opvarmningsanlæg. Dette kan være et traditionelt olie- eller naturgasfyr kombineret med en luft til vand varmepumpe, solpaneler eller jordvarmepumpe. Konstellationen kan også blive mere grøn ved at kombinere et luft til vand eller jordvarmeanlæg med solpaneler. Med et hybridanlæg kan din bolig og brugsvand opvarmes meget billigere og mere miljøvenligt, end ved et olie- eller naturgasfyr alene.

Vælger du et hybridanlæg med en olie- eller naturgas komponent kombineret med en varmepumpe eller et solpanel, får du en effektiv, miljøvenlig og billig varmeudvinding med et fyrs evne til at opvarme i selv ekstrem kulde. Har dine radiatorer og/eller varmerør behov for en høj fremløbstemperatur i årets koldere måneder, kan du med fordel vælge et hybridanlæg, da olie- naturgasfyr kan producere en højere fremløbstemperatur end et udelukkende varmepumpeanlæg kan.

Luft til vand hybridanlæg

En luft til vand varmepumpe i et luft til vand hybridanlæg opvarmer rum og vand ved at udvinde varme fra luften. Udvindingen foregår ved at en pumpe placeret udendørs, optager varme i systemets kølevæske, komprimerer denne til damp og sender dampen videre i systemet.

Da varmepumpen udvinder varme fra luften, kræver denne del af hybridanlægget ingen påfyldning af brændstof, ydermere kan et luft til vand hybridanlæg også afkøle boligens rum. En luft til vand varmepumpe kan udvinde varme fra luften året rundt, også når der er frost.

Kommer temperaturen i luften ned under 10 frostgrader, har luft til varmepumpen svært ved at holde boligens temperatur oppe. Her kan olie eller naturgas delen af hybridanlægget træde til, og sikre din bolig grundig og behagelig opvarmning.

Luft til vand hybridanlægget anvender mere strøm end et olie- eller naturgasfyr til at drive anlægget. Med solpaneler tilkoblet dit hybridanlæg, kan den udvundne solenergi bruges til at drive anlægget, og dit CO2 udslip sænkes yderligere. 

Hvis du er nysgerrig på prisen, kan du læse mere her: Luft til vand varmepumpe pris

Jordvarmehybridanlæg

Vælger du en jordvarmepumpe som del af dit hybridanlæg skal du bruge en have med plads til cirka 100 meter varmerør. En jordvarmepumpe udvinder varme fra solens energi som lagres i jorden.

Opvarmningen i jordvarmepumpe fungerer på samme måde som en luft til vand varmepumpen, med opvarmning og komprimering af kølevæske. Denne løsning er dog mere anonym end vand til luft varmepumpen, da udendørsdelen er gravet ned under jorden.

Som med en luft til vand varmepumpe kan en jordvarmepumpe opvarme brugsvand samt opvarme og afkøle rum. Da jord lagrer varmeenergi mere effektivt end luft, fungerer jordvarmepumpen bedre i frostgrader end luft til vand varmepumpe, olie- eller naturgas delen af hybridanlægget er dog stadig nyttig i tilfælde hvor du vil fastholde en høj fremløbstemperatur.

Et jordvarmeanlæg bruger, ligesom luft til vand anlægget, mere strøm end et anlæg der kører på fossile brændstoffer. Du kan derfor med fordel kombinere anlægget med solpaneler og formindske dine omkostninger samt CO2 udslip.

Spar på din varmeregning med et hybridanlæg

En af de største fordele et hybridanlæg har over et traditionelt olie- eller naturgasfyr er besparelsen på din varmeregning.

Et hybridanlæg vil i flere tilfælde sikre dig en besparelse på din varmeregning.

Udover besparelsen på varmeregningen kan du også se frem til lavere driftsomkostninger, først og fremmest til brændstof, men også nedsat slitage på din kedel, da varmepumpen står for størstedelen af arbejdet.

Få uforpligtende tilbud på et hybridanlæg

Lyder et hybridanlæg som en opvarmningsløsning der kunne være aktuel for dig, står vi klar til hjælpe dig med at finde frem til det hybridanlæg der passer perfekt til dine behov. Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen til højre på denne side, og så sætter vi dig i kontakt med op til fire leverandører, der alle konkurrerer om din forretning. Dette sikrer dig den bedst mulige handel.

Disse tilbud er fuldstændig gratis samt uforpligtende, og det står dig frit for at vælge lige præcis den løsning du helst vil have.

Få tilbud på hybridanlæg!

Det tager kun 2 minutter