Klimaanlæg

Bestil skræddersyede tilbud på klimaanlæg her

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Hvad er et klimaanlæg?

Et klimaanlæg, er et intelligent system til at styre klimaet i din bolig. Flere forskellige opvarmningsløsninger kan fungere som klimaanlæg, blandt andet naturgasfyr, jordvarme eller luft til vand varmepumpe.

Her på siden kan du læse om hvordan en luft til luft varmepumpe kan fungere som klimaanlægsløsning i din bolig. Et luft til luft klimaanlæg kan styre temperatur, luftfugtighed og endda pollen i din bolig, såfremt du vælger en model med filtre. På GreenMatch kan du læse mere om forskellige ventilationssystemer og opvarmningsløsninger.

LÆS OGSÅ:Varmepumpe

Hvordan fungerer et luft til luft klimaanlæg?

Et luft til luft klimaanlæg drives af en luft til luft varmepumpe. En luft til luft varmepumpe fungerer ved at omdanne kølig eller varm luft til henholdsvis varm og kold luft. Metoden til dette, er den samme som du kender fra et køleskab.

Ligesom der uden på dit køleskab sidder en enhed, der udvinder energi fra luften, har luft til luft varmepumpen en enhed som skal sidde udenfor din bolig. Denne enhed udvinder energi fra luften og fører denne videre til en indendørs enhed, som blæser opvarmet eller afkølet luft ind i din bolig. En enkelt indendørs enhed kan opvarme eller afkøle op til 100 kvm, med ekstra blæsere tilsat samme udendørs enhed, kan du opvarme eller afkøle op til 150 kvm.

Du bør tage forbehold for at klimaanlæggets udendørs enhed kommer til at larme en anelse, denne bør derfor ikke placeres lige udenfor soveværelser eller tæt på naboer. En anden overvejelse er udseendet af en varmepumpe, der kan være en torn i øjet hos nogen. Her kan du overveje at investere i en varmepumpeskjuler. 

Overvejelser før anskaffelse af et luft til luft klimaanlæg

Jo større din bolig er, desto større investering vil et luft til luft klimaanlæg kræve. Er din bolig større end 150 kvm bør du måske endda overveje en anden opvarmningsløsning, såsom jordvarme eller en luft til vand varmepumpe.

Yderligere er kvaliteten af det anlæg du vælger også en faktor i prisen. Et anlæg af høj kvalitet vil naturligvis koste mere, men denne pris vil oftest tjene sig hjem igen, i kraft af mere effektiv opvarmning, og ikke mindst afkøling, af din bolig.

Hvor opvarmning af din bolig med et luft til luft klimaanlæg er ganske CO2 venligt, så er afkøling af din bolig ikke, da denne proces kræver en del elektricitet. Om hvorvidt og hvilken udstrækning du vil afkøle din bolig er en vigtig overvejelse du bør gøre dig når du investerer i et luft til luft klimaanlæg.

Få op til 4 uforpligtende tilbud på et luft til luft klimaanlæg

Er et luft til luft klimaanlæg løsningen til dig, så står vi hos GreenMatch klar til at hjælpe dig. Alt du skal gøre er at udfylde formularen øverst oppe til højre på denne side, og så vil vi sætte dig i kontakt med vores leverandører og op til fire tilbud.

Indhentningen af disse tilbud er fuldstændig uforpligtende og konkurrencen leverandørerne imellem sikrer dig den bedste handel.