Indhent tilbud på jordvarme her
Modtag op til 4 tilbud på jordvarme
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Jordvarme - Få op til 4 gratis tilbud på jordvarme
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 19. juli 2019

Hvad koster et jordvarmeanlæg?

Et jordvarmeanlæg er en stor investering, men kan på langt sigt spare dig for mange penge på varmeregningen. Læs her hvordan.

Skal du bygge nyt hus, eller ønsker du at udskifte dit nuværende oliefyr eller din elvarme med noget mere miljøvenligt, er et jordvarmeanlæg et godt bud. På trods af at et jordvarmeanlæg benytter strøm til at omdanne jordvarme til energi, er jordvarme en miljørigtig opvarmningsform. Jordvarme er ideelt til dig, der har et større hus med en stor have, hvor du kan få nedgravet jordvarmeanlægget.

Ud over at være miljørigtigt er jordvarme også en løsning, du kan have mange år ud i fremtiden. Det er derfor en langsigtet løsning til dig, der ønsker en grøn energikilde mange år endnu. Selvom det kan virke omfattende at installere jordvarme, specielt hvis du i forvejen har en energiløsning, kan det dog oftest betale sig under de rigtige omstændigheder.

For hver 1 kilowatt elektricitet du bruger i strøm på jordvarmeanlægget, får du 3-3,5 kilowatt varme. Ifølge Bolius reducerer du boligens Co2-udslip med 50-75% i forhold til almindelige opvarmningsformer ved at installere et jordvarmeanlæg. Men hvad koster jordvarme? Vi gennemgår her, hvad jordvarme kan koste dig.

Hvad koster jordvarme

Se priser på jordvarmeanlæg her

For at kunne installere et jordvarmeanlæg kræver det, at du har et grundareal, som er stort nok. Ifølge Energitjenesten skal du som tommelfingerregel regne med cirka 1,5-2 meter slange for hver m2 opvarmet boligareal. Har du et hus på 150 m2, skal du derfor regne med 225-300 meter slange. Har du desuden meget sandet jord, vil virkningsgraden af jordvarmeanlægget ikke være lige så god, som hvis du har en mere lerholdig jord.

Har du ikke areal nok til et almindeligt jordvarmeanlæg, kan et vertikalt jordvarmeanlæg være en løsning.

Der er desuden nogle generelle krav ved et jordvarmeanlæg:

  • Boligen skal være velisoleret
  • Din have skal være forholdsvis stor
  • Et jordvarmeanlæg er afhængigt af el og dermed elpriserne

For jordvarme gælder det, at jo længere slange der nedgraves, jo bedre kan anlægget betale sig. Overvej derfor, om din grund er stor nok til jordvarme, inden du vælger denne energiløsning.

Fordele - spar stort på varmeregningen

Nu skal du ikke tro, at et jordvarmeanlæg kun er for de færreste, og at det slet ikke kan betale sig at overveje en investering i et jordvarmeanlæg. Et jordvarmeanlæg leverer billig energi, som kan betyde en halvering af energiregningen. Desuden kan en investering i et jordvarmeanlæg vise sig at blive bedre og bedre i takt med, at energipriserne stiger.

Ifølge Bolius har erfaringer fra boligejere, der har skiftet til et jordvarmeanlæg fra oliefyr, fjernvarme, naturgas osv., vist en besparelse på 50-60 procent. Så på trods af den store etableringsudgift tjener et jordvarmeanlæg sig som regel hjem på under 10 år.

Priser på jordvarme*
Husareal Pris inkl. montering
140 m2 110.00 - 130.000 kr.
200 m2 120.000 - 140.000 kr.
250 m2 130.000 - 150.000 kr.
300 m2 140.000 - 160.000 kr.

*Tallene er vejledende gennemsnitspriser fra vores leverandører. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt.

Hvor meget kommer jordvarmeanlægget til at koste dig?

Prisen på jordvarme vil selvfølgelig afhænge af, hvor stort et hus der skal opvarmes, samt hvor meget varme du har behov for. Jordvarmepriserne vil, ifølge Bolius, ligge mellem 100.000 og 120.000 kroner.

Isoleringen af dit hus betyder desuden meget, da det ellers vil være svært at opnå tilstrækkelig varme. Har du derfor ikke hulmursisolering og isolering på loftet samt tætte vinduer, skal du lægge prisen på efterisolering oveni prisen.

Jordvarme priseksempel

I dette jordvarme priseksempel tages der udgangspunkt i, at der investeres i et jordvarmeanlæg til 120.000 kr., og at den nuværende varmekilde er et gammelt oliefyr. Ydermere antages det, at de årlige varmeudgifter er 28.000 kr. Med jordvarme, kan du - såfremt du skifter fra et gammelt oliefyr - opnå besparelser på mere end 50%. Men lad os i dette tilfælde antage, at besparelsen er 50%.

Det svarer til en besparelse på 14.000 kr. hvert år eller 120.000 kr. på 8,57 år. Det vil altså sige, at jordvarmeanlægget er tjent hjem på mindre end ni år, og derved vil alle følgende år være ren indtægt. Der kan derfor være mange penge at hente ved at investere i jordvarme. Hvis du ikke har arealet, men stadig ønsker en grøn energikilde, kan du overveje at købe et pillefyr eller et naturgasfyr.

Som skrevet skal dette ses som en langsigtet investering, som rent faktisk tjener sig hjem, hvorefter det du sparer ved at have jordvarme, er ren gevinst. Er du interesseret i at læse mere om jordvarmeanlæg og få op til 4 tilbud fra forskellige leverandører, kan du udfylde vores formular. Vi samarbejder med både lokale og nationale leverandører.