Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 22. februar 2024

39 måder at blive mere miljøvenlig på i 2024

Hvad det vil sige at være miljøvenlig

At være miljøvenlig betyder at leve på en måde, der ikke er skadelig for miljøet. Denne levevis bliver mere og mere vigtig, da vi skal beskytte vores planet mod menneskeskabt forurening. Der er forskellige måder, man som individ kan lave bæredygtige ændringer for at mindske den negative effekt, som vores daglige liv normalt bidrager til.

Vi kan være miljøvenlige i forskellige områder af vores liv.

FN’s klimapanel (IPCC) udsender alvorlige advarsler om, at regeringer og systemer ikke reagerer på det hurtigt skiftende klima, som fortsætter med at påvirke de fattigste områder i verden ved at fordrive mere end 20 millioner mennesker hvert år og intensivere de globale udbud og efterspørgselsdynamikker

Det seismiske skift, som er nødvendigt for at forhindre yderligere forværring af virkningerne af klimaændringer, kræver handling fra enkeltpersoner på samfundsniveau. Dette involverer energibesparende boligforbedringer og reduktion af overforbrug. I øjeblikket står emissionerne fra forbrug i højindkomstbyer til at blive fordoblet i 2050. Dette skal hurtigst muligt reduceres med to tredjedele inden 2030 for at sikre en god levestandard for kommende generationer.

Denne omfattende liste spænder over 7 områder af dit liv, hvor du kan foretage ændringer i dine rutiner. Fra små tiltag i energieffektivitet til opgraderinger af din varmekilde, fra at realisere din købekraft til at tillægge dig økoturismevaner. Det, at komme i gang og få en bevidsthed om de personlige ændringer, som du kan foretage, kan bidrage til forandring og forbedre dit lokalsamfund.

Forbedringer af hjemmet
Bæredygtig mad

Forbedringer af hjemmet

Tips til at energiforbedre dit hjem

Selvom boliger måske ikke forurener så meget, som virksomheder gør, er der mange ting, du som boligejer kan foretage dig for at gøre dit hjem til en mere miljøvenlig bolig. Det er vigtigt at skabe forandring, hvor det er muligt, og din bolig er noget, du har kontrol over – så hvorfor ikke lave forandringen?

Her er en liste over ting, du kan gøre, lige fra store boligforbedringer, der kræver en del kapital, til små, nemme ændringer, der kan have stor indflydelse.

1. Vedvarende energi til elektricitet

Solcelleanlæg omdanner solens energi til elektricitet ved hjælp af solceller eller solpaneler. Dette giver dig mulighed for at generere din egen pålidelige, bæredygtige energikilde med lav vedligeholdelse, hvilket ifølge Energy Saving Trust sparer den gennemsnitlige husstand et ton CO2 om året.

Når de er installeret, frigiver de ingen emissioner i deres levetid, og de producerer ingen støj eller luftforurening. Dette kan i høj grad forbedre den lokale luftkvalitet, og give respiratoriske sundhedsmæssige fordele.

Du kan læse om pris på solceller i vores artikel: Hvad koster et solcelleanlæg?

Solcelleanlæg kan også kombineres med elektriske varmesystemer, såsom varmepumper, så du potentielt kan få varme og varmt vand udelukkende ved hjælp af vedvarende energikilder.

Installation af solcellebatteri til at komplementere dit solcelleanlæg giver dig mulighed for at lagre energien og bruge den på ethvert tidspunkt af dagen og under strømafbrydelser. Dette giver dig fuldstændig uafhængighed af det vind-, olie- og gasdrevne elnet.

2. Smarte termostater

En effektiv løsning til hjemmet, der let kan implementeres og som giver dig resultater med det samme, er en smart termostat. De wifi-aktiverede funktioner kan fjernstyres fra enhver smartenhed. De kan tilsluttes dit centralvarmeanlæg, alle typer kedler og klimaanlæg.

Denne teknologi, som er under konstant udvikling, husker dit hjems opvarmningsmønstre, og ved, hvornår du skal varme op eller køle dit hjem ned baseret på udendørstemperaturer. Smarte termostater bruger registreringsteknologi, der automatisk slukker dit system, når du forlader huset, og tænder det i tide, før du kommer hjem.

Det er nem metode til at spare meget energi, uden at du går på kompromis med komforten.

3. Energieffektiv belysning

Energisparepærer holder op til 12 gange så længe som traditionelle pærer, og giver den samme mængde lyskvalitet ved hjælp af meget mindre energi. 80 % af den energi, der bruges til at drive traditionelle pærer, går tabt i varmeenergi, mens LED-pærer kører med 80-90 % energieffektivitet.

Ifølge Energy Saving Trust kan de reducere din CO2-udledning med op til 40 kg. om året, hvis du udskifter alle dine pærer i hjemmet med LED. Hvis du udskifter vare 5 halogenspots på 35 watt ud med LED, vil du kunne spare næsten 500 kr. om året på din elregning, ifølge Sparenergi.dk.

4. Opgrader til energieffektive apparater

Når det er tid til at udskifte vaskemaskine, køleskab, fryser, ovn eller opvaskemaskine, har nye effektivitetstiltag opgraderet markedsstandarderne, så energibesparende apparater er let tilgængelige i forskellige prisklasser. 

Du kan identificere energieffektiviteten ved at tjekke energimærket, der løber fra A-G, hvor A er det mest energieffektive.

5. Brug øko-rengøringsprodukter

Mange almindelige rengøringsprodukter, der indeholder rengøringsmidler, konserveringsmidler eller skummidler, er lavet af forskellige giftige kemikalier, der skylles ud i vandløb, hvilket forårsager vandforurening, der trænger ind i økosystemer og skader biodiversiteten.

Skifter du til produkter, der indeholder bæredygtige ingredienser og ikke-syntetiske stoffer, reducerer du risikoen for eksponering for giftige kemikalier, der er skadelige for såvel mennesker som miljø.

Du kan også nemt lave dine egne naturlige rengøringsmidler ved at blande eddike, citronsaft og natron. Dette er et bæredygtigt og billigere alternativ, der reducerer giftige kemikalier og emballageaffald i dit hjem.

6. Biologisk nedbrydelige husholdningsprodukter

Selv om du ikke kan kontrollere, om de produkter, du bortskaffer, ender med at blive genbrugt og genanvendt, kan du købe produkter, der er lavet af ikke-syntetiske ingredienser, og som er biologisk nedbrydelige, for at begrænse den skadelige virkning af affaldet.

Biologisk nedbrydelige produkter opløses ved kontakt med bakterier og svampe. Det betyder, at hvis de kommer i kontakt med naturen, vil de ikke forårsage nogen miljøskade, da de forsvinder gennem naturlige processer.

Tips til din hverdag

Disse produkter kan omfatte:

🌱 Genbrugs-toiletpapir

🌱 Shampoo med naturlige ingredienser

🌱 Naturlig deodorant

🌱 Bambus-tandbørste

🌱 Vaskeklude lavet af hamp eller agavefibre

Isolering og træksikring

40 % af den varmeenergi, der produceres i dit hjem, går tabt gennem huller og utætheder i vinduer, døre og gulv. Der er flere måder at fylde disse ud på for at spare energi og holde på varmen.

7. Vinduer med dobbelt eller tredobbelt glas

Termoruder har to plader glaspaneler med et mellemrum mellem dem, og tredobbelte vinduer har tre plader med to mellemrum. Hullerne holder luft eller gas (normalt argongas) vakuumforseglet. Gassen forhindrer varmetab, da den er en dårlig termisk leder, hvilket bevirker, at varmen har sværere ved at passere den.

Lavenergi-ruder er mest effektive til at forhindre varmetab, da de har et usynligt lag af metaloxid på det ene indre lag, som reflekterer varmen direkte tilbage.

Ud over at holde dit hjem varmt, vil en opgradering af dine vinduer også reducere støj udefra, ligesom det øger sikkerheden.

8. Hulmursisolering

Tips til at spare energi med isolering

I ældre bygninger med hulmure, altså en inder- og ydervæg med en luftspalte mellem, er det en god idé at montere en form for isolering for at optimere dit hjem, især hvis du overvejer at investere i en varmepumpe. Hulmursisolering findes i en række forskellige typer og materialer, herunder træfiber og polystyren.

Isoleringsplader egner sig bedst til store arealer og hulmure. For ivrige gør-det-selv-typer er denne type isolering ret nem at skære og montere selv.

9. Loftisolering

Op til 25 % af dit hjems varmeenergi går, ifølge Simple Energy Advice, tabt gennem taget. Du kan stoppe den opadstigende varme, der slipper ud gennem loftet ved hjælp af loftisolering.

Det fungerer ved, at en isolatør lægger isoleringsruller mellem strøerne på dit loft.

10. Udfyldning af huller mellem dine gulvbrædder

Huller mellem ældre gulvbrædder er uundgåelige over tid, da træet udvider sig og trækker sig sammen på grund af varierende niveauer af fugt i luften. Dette forårsager træk, som spilder dit hjems varmeenergi.

Du kan udfylde disse huller og formindske træk ved at bruge forskellige typer af filler, som du kan finde i de fleste byggemarkeder.

Du kan også isolere hulrummet mellem gulvet og jorden for at få en optimal gulvisolering.

11. Radiator-folie

Radiator-folie er et tyndt lag folie, der reducerer varmetab til ydervægge ved at reflektere varmen tilbage i rummet. Dette er et hurtigt, enkelt og billigt alternativ til vægisolering.

12. Tætningslister

Disse kan klæbes rundt om vindues- og dørkarme med skum-, metal- eller plastikstrips. Du kan også stoppe træk, der kommer ind gennem din brevsprække og nøglehul. Disse tætningslister er normalt billige, lette at installere og kan findes i de fleste byggemarkeder eller online.

13. Udskiftning af vinduespakning

Du bør udskifte dine vinduespakninger hvert 5.-10. år, da de med tiden udvider sig og trækker sig sammen med den skiftende temperatur og mister deres lufttætte greb.

Genforsegling af dine vinduer forhindrer varmetab fra træk og forhindrer opbygning af fugt, som i sidste ende kan føre til skimmelsvamp og yderligere strukturelle skader på området omkring dine vinduer.

Skift varmekilde

Med de høje gas- olie- og elpriser har det aldrig været mere relevant at skifte varmekilde, som det er nu. Der er flere løsninger, som både spare dig penge og CO2

14. Varmepumper

Tips til at være bæredygtig med varmepumpe

Varmepumper tilbyder et bæredygtigt alternativ til kedler og klimaanlæg. De udvinder varme fra luften (luft til luft varmepumpe eller luft til vand varmepumpe), jorden (jordvarme) eller vandet og overfører det til dit hjem. Alternativt kan en varmepumpe også køle dit hjem i sommermånederne ved at trække varmen inde fra dit hjem og sende det udendørs.

Varmepumper eliminerer behovet for gasrør og olietanke. Der genereres 4 kW termisk energi for hver kW elektricitet, der bruges af en varmepumpe, hvilket resulterer i en effektivitetsgrad på 200-600 % og en væsentlig reduktion af dit hjems CO2-udledning sammenlignet med gas- eller elvarme.

Du kan få luft til luft varmepumpe fra 10.000 kr., en mindre investering for grøn og billig varme. Læs mere om priser varmepumper luft til luft, luft til vand varmepumpe pris inkl montering og pris på jordvarmeanlæg i vores artikler.

15. Få service på din varmepumpe

Det er meget vigtigt at få tjekket din varmepumpe årligt for at sikre, at den kører sikkert og effektivt. Din varmepumpe bruger muligvis mere strøm til at opvarme dit hjem, efterhånden som den bliver ældre. Det vil få dine regninger til at stige og dit energiforbrug til at vokse. En autoriseret servicemedarbejder vil identificere de problematiske komponenter og optimere dit system, så det holder i længere tid og giver dig større besparelser.

16. Solvarme

Solvarmeanlæg bruger varme fra solen til opvarmning af rum og vand, ligesom anlæg med høj temperatur også kan bruges til at generere elektricitet. De kan kombineres med dit sædvanlige varme- og varmtvandssystem for at ændre din forsyning og udnytte solens energi på optimale tidspunkter i løbet af året.

Dette vil reducere din CO2-udledning og reducere dine omkostninger til varmt vand. Du vil spare mindst 400-500 kr. på energiregningen, afhængigt af hvilken type varmekilde du skifter fra.

Hvordan vi kommer omkring

Tips til miljøvenlig transport

17. Elbiler

Diesel- og benzindrevne biler bidrager væsentligt til den globale opvarmning, hovedsageligt på grund af mængden af CO2-emissioner, de udleder.

Elbiler er den mest bæredygtige måde at køre på, da de slet ikke bruger traditionelt brændstof til at køre. De producerer ingen luftforurenende stoffer i form af gas, partikler eller giftstoffer.

Hybridbiler på den anden side bruger både traditionelt forbrændingsbrændstof og en elektrisk motor, som drives af et batteri. Plug-in hybrider kører primært på et elektrisk batteri, indtil strømmen løber tør, så tager den benzindrevne motor over.

Det vi har på

Tips til bæredygtig beklædning

18. Vask dit tøj mindre

Syntetisk materiale i vaskemaskinen afgiver mikroplast, som finder vej til havet. Havbunden rummer over 14 millioner tons mikroplast, og tallet er stigende – blandt andet på grund af tekstiler, der bidrager med 500.000 tons årligt.

16 % af den mikroplast, der udledes i havene, kommer fra vask af syntetisk tøj. De giftige fibre nedbryder økosystemer og indtages af havets liv og til sidst pattedyr, inklusive mennesker.

Hvis du vasker dit tøj ofte, ved høje temperaturer og bruger tørretumbler, vil det forringe kvaliteten over tid. Det er samtidig et stort spild af vand og energi fra din vaskemaskine. Dit tøj holder meget længere ved at blive vasket færre gange, ved 30 grader og ved at blive lufttørret. Sørg også for kun at købe ugiftige vaskemidler og undgå brug og overforbrug af tørretumblere.

19. Smid ikke brugbart tøj væk

Ultra-fast fashion er en mutation af begrebet fast fashion og er opstået, fordi online-tøjbutikker producerer og frigiver tusindvis af nye varer om dagen. Disse hurtige trendcyklusser skaber en kultur af overforbrug.

For at få dit tøj til at holde i længere tid eller tilpasse dig aktuelle trends kan du i stedet lave lette ændringer og reparationer af dit tøj. I vintage- og genbrugsbutikker kan du finde alternative og billige muligheder.

Hvis du gerne vil have nyt tøj, så vær sikker på, at det er af god kvalitet, så det holder længe. Du kan også undersøge bæredygtige mærker, der begrænser virkningen af ​​produktionen og er gennemsigtige omkring deres forsyningskæder.

Det vi spiser

20. Spis mindre kød

Tips til bæredygtig mad

Kød- og mejeriprodukter er ansvarlige for størstedelen af ​​drivhusgas i landbrugsindustrien. Udledningen sker fra produktionsstadiet til forarbejdning, emballering og til endelig levering. Landbrug frigiver to kraftige drivhusgasser:

  1. Metan fra husdyr under fordøjelsen
  2. Dinitrogenoxid som er et indirekte produkt af organisk og mineralsk kvælstofgødning.

Da størstedelen af ​​emissionerne er et resultat af produktion og forarbejdning af kød og mejeriprodukter, vil et mindre forbrug af kød derfor bidrage positivt til at reducere udledningen af drivhusgasser. Nogle vælger at ændre deres kostvaner til vegansk kost, men du kan også gøre en stor forskel ved at reducere dit indtag af kød.

21. Køb lokalt dyrkede produkter

En frisk madvare rejser i gennemsnit 2.400 kilometer, før vi køber den. Disse kulstoftunge forsyningskæder skaber emissioner gennem transport, køling og på tværs af produktionsprocesser.

Du kan undgå alt dette ved at købe mad fra lokale producenter, når det er muligt. En veletableret lokal fødevareøkonomi styrker forsyningskæderne, hvilket betyder, at der er flere muligheder for forsyning under mangel.

Lokale, sæsonbestemte produkter har også højere næringsværdi, da de har tilbragt mindre tid under transport. Samtidig opdyrkes internationale produkter til kunstigt at overskride deres naturlige holdbarhed, hvilket går ud over næringsværdien.

22. Begræns madspild

Danmark producerer 700.000 tons madaffald pr. år. Dette øger emissionerne gennem øget industriel produktion og transport.

Du kan begrænse dit madspild ved at tænke over, hvor meget du skal forberede til dine måltider, kun købe det, du skal bruge, bruge dine rester og enten selv lave dit madaffaldet om til gødning til jord og planter eller smide det i din biospand.

Hvordan vi rejser

Tips bæredygtige rejser

23. Begræns flyrejser

Udledning fra luftfart kan optage en sjettedel af det resterende CO2-budget, der skal holdes for at begrænse den globale opvarmning på 1,5 grader. Inden for luftfartsindustrien er mulighederne for hurtig dekarbonisering langsomme og begrænsede, og derfor er personlig begrænsning af flyvninger den bedste måde at reducere emissioner på, indtil bæredygtig luftfart er blevet et bæredygtigt, mainstream-alternativ.

Togrejser er hurtigt ved at blive en mere behagelig og økonomisk mulighed med nye ekspanderende tognetværk, der udvikler sig over hele Europa.

24. Undgå krydstogtsferier

Krydstogtsferier er blevet mere og mere populære. Disse store skibe bidrager dog massivt til udledning af drivhusgas. Carnival Corporations flåde på 47 krydstogtskibe udleder 10 gange mere svovloxider (SOx) end 100 millioner biler gør.

Det er vigtigt at være opmærksom på din feries fodaftryk på miljøet og vælge mere bæredygtige ferier, når det er muligt.

25. Bæredygtig turisme

Efter pandemien er folk blevet mere bevidste om deres kulturelle, økonomiske og miljømæssige påvirkning som turister. 72 % af de personer, der blev spurgt i en undersøgelse af Booking.com, erkender således, at de mener, at bæredygtige rejser er en afgørende faktor for at komme tættere på en bæredygtig fremtid.

Folk engagerer sig i stigende grad i bæredygtig turisme ved at begrænse deres CO2-aftryk, når de rejser, være taktiske med deres forbrug og hjælpe med at opretholde det naturlige miljø, som de er så privilegerede at få lov at besøge.

Dette hjælper med at forhindre overturisme, som er overbelægning af turistdestinationer, der forstyrrer den lokale livsstil, eksempelvis via stigningen i bolig- og lejeomkostninger og kommercialisering af lokale traditioner.

Forurening, især gennem overskydende affald, fører til nedbrydning af naturlige eller arkæologiske steder og udtømning af naturressourcer, herunder vand, jordens næringsstoffer og biodiversitet.

Her er nogle tips til økoturisme, som du bør overveje til din næste rejse:

Genbrug flasker eller bring din egen drikkedunk
  • Vælg rejsearrangører, der investerer i de lokalsamfund, hvor de driver deres forretning
  • Rejs uden for sæsonen
  • Vælg mindre turistede steder
  • Smid ikke affald
  • Brug offentlig transport så meget som muligt
  • Hold dig til gangstier
  • Brug genanvendelige beholdere og flasker i stedet for engangs-service
  • Begræns dit energiforbrug i boliger, f.eks. ved at tage kortere bade og reducere brugen af ​​aircondition
  • Sørg for at handle i lokale butikker og restauranter
  • Brug miljøvenlige rejseprodukter

26. Kig efter Green Key

Når du leder efter feriebolig i udlandet, er det vigtigt at lede efter de mest bæredygtige steder. At vælge et overnatningssted, som er certificeret af Green Key er én måde at gøre det på.

For at blive Green Key certificeret er der 13 kriterier, der skal være opfyldt. At være certificeret med Green Key betyder, at overnatningsstedet respekterer lokale kulturer og traditioner, passer på miljøet og behandler sine medarbejdere retfærdigt.

27. Træk stikket ud, før du rejser

Selvom elektroniske enheder er slukket eller i dvaletilstand, bruger de stadig energi. Når du er længe væk, spilder du derfor en masse energi, som ellers kunne have været undgået. Derfor skal du, før du tager på ferie, sørge for at trække stikket til dine enheder ud af stikkontakten for at spare strøm.

En dansk familie bruger i gennemsnit 400 kWh, det svarer til cirka 800 kr., om året alene på at forsyne apparater, der er i standby-tilstand eller ikke er i brug.

28. Pak let

At flyve til udenlandske destinationer vil udlede emissioner uanset hvad. Men hvis flyvning er den eneste mulighed, kan du som rejsende forsøge at pakke let for at minimere mængden af forurening. Jo mere bagage et fly har med sig, jo mere brændstof skal det bruge for at flyve.

29. Giv mad med kort holdbarhed væk, før du rejser

Inden du tager på ferie, skal du sørge for at tjekke, om du har madvarer i køleskabet der er ved at nærme sig udløbsdatoen. Hvis du kan, så spis maden inden, ellers giv det til mennesker i nød og undgå madspild.

På arbejde

Tips til en bæredygtig arbejdsplads

At være bevidst om miljøet behøver ikke at være begrænset til hjemmet. Der er mange forskellige ting, som medarbejdere kan gøre for at minimere miljøskader og gøre aktiviteterne på deres arbejdsplads mere bæredygtige.

30. Skift pensionsudbyder

Undersøg dit pensionsselskab og skift, hvis du opdager, at de investerer i fossile brændstoffer. Det vil lægge øget pres på selskaberne for at sprede og ændre deres investeringer, så de bliver mere CO2-venlige.

31. Vær opmærksom på printerpapir

Der bliver printet meget papir på et kontor. Brugen af tekster er uundgåelig, uanset om det er til et møde eller for at underskrive en kontrakt. Det er dog ikke altid nødvendigt at udskrive et dokument.

Det bedste, du kan gøre, er at tænke på, om det er absolut nødvendigt at have et dokument i papirudgave. Hvis ikke det er nødvendigt, kan du overveje at sende din information som en e-mail. For at minimere CO2-fodaftrykket, kan kontrakter sendes og underskrives digitalt.

32. Tilskynd offentlig transport for ansatte

Afhængig af afstanden fra medarbejderens hjem til arbejdspladsen er der forskellige måder at pendle til arbejde på. Selvom det at bruge en bil kan virke som den nemmeste og hurtigste løsning, forurener det mindre at tage toget eller bussen. Du kan også vælge at cykle til arbejde.

33. Brug elektricitet med omtanke

Kontorer kræver naturligvis elektricitet til at drive udstyr og faciliteter. Det er dog vigtigt at være opmærksom på energiforbruget og være bevidst om, hvad der kræves.

Virksomheder kan eksempelvis bidrage til et grønnere kontor ved at sørge for at slukke elektriske enheder, når de ikke er i brug. Det er godt at være opmærksom på energiforbruget og at foretage ændringer, når forbruget forventes at overstige den fastsatte grænse for måneden.

Desuden bruger et stigende antal store tech-virksomheder grøn energi til at dække deres elbehov.

34. Reducer, genbrug, genanvend

Disse tre velkendte principper for affaldshåndtering vil gøre dit kontor mere miljøvenligt. Kontorer bør opsætte forskellige containere til forskellige typer affald. Brug genbrugsbeholdere til papir-, plastik– og sodavandsdåser i stedet for at smide alt ud i én skraldespand.

35. Brug genanvendelige fødevarebeholdere for at minimere spild

Når du serverer mad i kontorets kantine, kan du tilbyde medarbejderne genanvendelige madbeholdere, så de kan tage eventuelle madrester med hjem. Dette vil i høj grad reducere madspild, hvilket er et stort problem i Danmark.

I skolen

Tips til en bæredygtig skolegang

Forældre kan gøre mange ting for at sikre, at deres børns skolegang bliver mere bæredygtig. Uanset om det er at gå med dit barn i skole eller at sikre, at de bruger miljøvenlige skoleartikler for at minimere skaderne på naturen. At inspirere børn til at bidrage til et grønnere miljø og verden er noget, vi kan og bør gøre.

36. Kom i skole på den grønne måde

Da kørsel forurener, bør forældre overveje alternative måder at få deres børn i skole på. Uanset om det er at følge dem i skole på gåben eller lade dem tage cyklen eller offentlig transport. At bruge bilen mindre kan gøre en kæmpe forskel for miljøet i det lange løb. Det er blevet mere og mere udbredt for forældre at bruge ladcykler til at køre deres børn i skole, hvilket er en fantastisk miljøvenlig løsning i forhold til at bruge en bil.

37. Doner tøj

Når børn bliver ældre, skal deres tøj uden tvivl skiftes ud. I stedet for at smide tøjet ud, bør forældre overveje at donere tøjet til andre forældre, der har behov.

38. Brug beholdere, ikke papirposer

Genbrug bøtter, madpakker og madbeholdere

Når forældre laver madpakker til børnene, bør de investere i madkasser, der kan genbruges, i stedet for at give dem mad i staniol eller madpakkepapir, der skal smides ud. Hvis en fødevare skal pakkes ind, så undgå at bruge husholdningsfilm og vælg mere miljøvenlige indpakningsmaterialer som bivoks.

39. Invester i elektroniske enheder i stedet for papir

Da teknologien tilpasses forskellige scenarier i vores liv, er der en masse forskellige produkter, som kan bruges til at tage noter med. Selvom det kan være dyrt at investere i en bærbar computer eller tablet, kan dit barn ikke kun spare tid på at tage noter, men det kan også hjælpe med at reducere papirspild i skolen.

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent

Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget” er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?