SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
1/3
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 4600 kr. om året
Spar op til 4600 kr. om året

Sænk din elregning ved at installere solceller

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 18. marts 2024

Øger solceller værdien af din bolig?

øger solceller værdien på dit hus

Solceller er en rigtig god investering, hvis du ønsker lavere omkostninger til energi og strøm. Men er de også en god forretning, når du skal sælge din bolig? Har de en effekt på den pris, du kan forvente?

I det følgende vil vi gennemgå, om solceller kan betale sig, når du skal sælge og hvordan solceller kan være med til at øge værdien på din bolig og dermed også hjælpe med at give dig en højere salgspris.

Når du investerer i solceller, skal du kunne stole på den installatør, du finder. I vores netværk har vi et bredt udvalg af danske autoriseret installatører der kan guide dig til den rette løsning, som vil gavne din bolig. Bruger du vores netværk, skal du kun udfylde én formular, og så vil du blive kontaktet af installatørerne. Det sparer dig for besværet med at skulle bruge flere timer af din fritid på at finde og kontakte installatører der kan hjælpe dig.

Få gratis og uforpligtende tilbud.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Hvor meget stiger min bolig i værdi med solceller?

Det er svært at give et konkret tal på værdistigningen af din bolig med solceller. Det seneste konkrete tal, vi har er fra en landsdækkende undersøgelse som ejendomsmæglerkæden EDC lavede i 2014. Her fandt de frem til, at solceller tilføre en gennemsnitlig værdistigning på 3 % svarende til 54.000 kr.

I en lignende undersøgelse fra USA, lavet af den amerikanske boligside Zillow i 2019, fandt man, at huse med solceller havde en 4,1 % højere pris sammenlignet med boliger uden.

Den konkrete information vi har er 9 og 4 år gammel, men giver en indikation på at solceller giver din bolig en højere værdi, når du skal sælge den. Hvorvidt stigningen er 3 %, 4 % eller måske mere er svært at sige med garanti.

Har du investeret i nogle af de mest effektive solceller, vil solcellerne typisk gavne dit hus og dermed øge værdien på det.

Hvordan øger solceller værdien af dit hus?

Når du investere i solceller, gør du omkostningerne til strøm lavere og huset er dermed billigere at bo i, sammenlignet med andre boliger uden solpaneler. Det gør det mere attraktivt for købere, da de ved at omkostningerne til el er lavere.

Energimærkning

Yderligere kan montage af solceller også være med til at løfte energimærkningen på din bolig. Et godt energimærke betyder, at der er mindre energispild og boligen er dermed optimeret til at udnytte den energi der blive forbrugt.

Et godt energimærke vil automatisk give en højere salgspris. I følge Energistyrelsen vil salgsprisen på et hus, gennemsnitligt stige med ca. 500 kr. pr. kvadratmeter for hvert bogstav energimærket forbedres. Det vil svare til 50.000 kr. for et hus på 100 m2.

Løsninger som isolering og varmepumper kan også løfte din boligs energimærkning. Ønsker du at kombinere solceller med en varmepumpe, kan vi hjælpe dig med at finde uforpligtende tilbud på varmepumper.

Et godt energimærke betyder typisk, at det ikke er nødvendigt med energirenoveringsprojekter og kan derfor gøre det nemmere at få boligen solgt.

Kan solceller få værdien til at falde?

På et tidspunkt talte man om, at solceller kunne sænke værdien på ens hus, fordi de ikke var pæne. Det er dog kun ved enkelte tilfælde, som ved boliger med høj arkitektonisk værdi. For de fleste andre boliger vil det aldrig være solceller, der får værdien på et hus til at falde.

Med de solcellepaneler du kan købe i dag, kan de også nemmere blive integreret i din bolig, uden at de skader huset rent visuelt. Solceller kan i dag integreres i tagsten med solceller eller som en del af murværket. Det er derfor blevet nemmere at “skjule” solcellerne end det var tidligere.

Selv hvis du ikke står og skal sælge dit hus, kan solceller stadig give dig økonomiske fordele, blandt andet i lavere omkostninger til el. Hos GreenMatch kan vi hjælpe dig med at udnytte disse fordele allerede i dag!

Via vores service modtager du konkurrencedygtige tilbud fra autoriseret installatører, du slipper dermed selv for at bruge timer på at finde og undersøge flere installatører, én efter én.

Udfyld én kort formular, så er du i gang.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Faktorer der påvirker merværdien

Solceller i sig selv kan bidrage til at øge værdien på dit hus, men det er ikke kun solcellerne der er med til at afgøre merværdien, der er andre faktorer som har betydning for, hvor meget værdi solceller kan tilføre til dit hus. I de næste afsnit kan du læse om nogle af disse faktorer.

Lokationen

Hvor din bolig befinder sig i landet, er en af faktorerne, der kan have betydning for den merværdi solcellerne kan bidrage med. Selv i lille Danmark er der nemlig forskel på hvor solceller er populære.

Solceller i jylland

Ifølge tal fra Danmarks Statistik findes der i Danmark ca. 113.000 små solcelleanlæg der giver strøm til boliger. Små solcelleanlæg producere op til 10 kW i timen, i Danmark er et 6 kW solcelleanlæg blandt de mest populære for private boligejere.

Af de 113.000 små solcelleanlæg findes 68.434 af dem i Jylland. Sælger du dermed din bolig i Jylland, kan du forvente at være i større konkurrence med boliger med solceller, og dermed risikere at blive valgt fra, hvis din bolig ikke har solceller.

I Danmark bruger vi masser af solenergi, det kan du læse mere om i vores artikel: Hvor meget solenergi bruger vi i Danmark?

Solcellernes tilstand

Som med de fleste andre ting i boligen, holder solceller ikke for evigt. De kan dog holde i mange år. Den tilstand solcellerne er i, når du sælger dit hus vil have betydning for, hvor meget merværdi du kan forvente solcellerne giver.

Solcellernes stand

Er solcellerne relativt nye og velholdt kan de bidrage med en større værdi, end hvis de har siddet på huset i flere år og skal skiftes snart på grund af lav effekt.

Med en typisk levetid på mellem 30-40 år og en typisk effektgaranti fra leverandører på 15-25 år, skal dine solceller være ret gamle før den merværdi de kan give bliver påvirket.

Solcelleordning

Ved salg eller køb af hus med solceller skal du også være opmærksom på den ordning solcellerne tilhører. Ordningen har ikke en direkte betydning for merværdien, men kan have betydning for de omkostninger der følger med solceller.

solcelleordning

Ved salg af hus med solceller, overtager de nye ejere den afregningsordning, der er valgt til solcelleanlægget. Det vil derfor ikke være muligt at tage din ordning med, selv hvis du flytter i nyt hus med solceller eller vil tage dine solceller med til et nyt hus.

At den nye ejer overtager afregningsordningen betyder også at de skal leve op til de samme krav som tidligere ejer. Som krav for ejerskifte er at solcelleanlægget ikke er blevet frakoblet. Bliver solcellerne frakoblet og tilsluttet igen, skal registreringen af solcelleanlægget ske på ny.

Det er Energistyrelsen der sagsbehandler et ejerskifte af solceller. Vil du anmelde om ejerskifte skal det gøres på borger.dk.

Har du været i tvivl om, hvorvidt en investering i solceller vil påvirke et evt. salg af din bolig, håber vi at du er blevet klogere og måske derfor er klar til at købe solceller. Via GreenMatch, har vi gjort det nemt og hurtigt for dig at finde installatører og indhente tilbud. Du skal bare udfylde en kort formular, herefter vil du blive kontaktet af installatører der kan hjælpe dig med at finde den rette løsning. Du slipper dermed selv for at skulle bruge timer af din fritid på at finde og kontakte installatører.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Nikita Gravesen
Skrevet af Nikita Gravesen, Skribent

Nikita har siden sommeren 2022 skrevet for Greenmatch.dk. Her skriver hun artikler om grønne løsninger til danskere, der gerne vil leve lidt grønnere. Hun sætter en dyd i at gøre kompleks information konkret. Selvom vejen til den grønne omstilling kan være besværlig og kompleks, mener hun, at alle skal have muligheden for at være med.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?