Sammenlign priser på solceller
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Med 3 nemme trin
Med 3 nemme trin
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 20 juli 2021

Øg dit hus’ værdi med solceller

Sådan reducerer du omkostningerne på din grønne investering

Der kan være mange penge at spare, når du vil energirenovere din bolig. I 2021 er håndværkerfradraget fordoblet, ligesom du til udvalgte grønne investeringer kan søge energitilskud og få dækket op til 20% af totalprisen.

Læs mere her:

ThumbupPopulær miljøvenlig energi

Solceller er blevet populært over de seneste par år og anses for værende en rigtig god investering til din bolig. Det er en miljøvenlig energi, som kan give både elektricitet og varme. Solenergi virker ved at man optager energi fra solens stråler via solceller og herefter kan dette give elektricitet og varme til din bolig.

Der er flere fordele ved at anskaffe sig solceller. Som tidligere nævnt er det en miljøvenlig form for opvarmning og elektricitet. Derudover kan du opnå besparelser på din varmeregning og være mindre afhængig af stigning og fald i energipriser.

Man kan både hente energi fra solen når der er højtstående sol på en varm sommerdag - Men det er også muligt når der er overskyet eller i vinterperiodens lyse dagtimer, da der stadig er en lav lyseffektivitet.

Home 87Flere fordele ved solceller

Nu er der mage flere fordele ved solceller, viser en landsdækkende undersøgelse lavet af EDC’s ejendomsmæglere. Undersøgelsen kaldes “Danmarkshuset” og giver et overblik over, hvad prisen er, på et gennemsnitligt etplanshus på 140 kvadratmeter, som enten er med eller uden solceller. Der er taget udgangspunkt i solcelleanlæg som er maks. 2 år gamle og har en kapacitet på mellem 6-7 kWh.

Undersøgelsens resultat viser, at du ville kunne øge dit hus’ værdi med hele 3 procent, hvis du installerer et solcelleanlæg. Dog kan denne forøgelse variere alt efter hvilken by du bor i og hvilken bolig du bor i. Overordnet set vil et hus på 1,5 millioner kroner stige med 45.000 kroner, hvis der er installeret et nyt solcelleanlæg.

Hvis du bor i et område med høje huspriser, så kan omkostningerne til anlægget bliver dækket ved salg af boligen, viser undersøgelsen. Dette skyldes at en bolig med solceller stiger så meget i værdi, som anlægget har kostet at få installeret på huset. Hvis boligen ligger i et område med lavere huspriser, så ville man kunne få omkring halvdelen af omkostninger dækket, når boligen bliver solgt.

Handshake1Få tilskud til solceller

Der er flere økonomiske fordele at hente ved solenergi. Du har mulighed for at få et tilskud til solenergi, i form af et håndværkerfradrag. Dermed kan du få et tilskud til installatørernes arbejdsløn. For hver person i husstanden som er fyldt 18 år, kan du få et fradrag på 15.000 kr.

Du kan også indhente tilskud hos visse elselskaber. Nogle elselskaber giver et tilskud til dig, som forbedre din bolig i forhold til energi - Dette inkluderer også solceller.