Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Få op til 4 tilbud her
Bestil tilbud

Vi oplever i øjeblikket øget interesse for solceller. Vi har derfor ikke mulighed for at hjælpe alle med at indsamle tilbud på nuværende tidspunkt.

1/3
Omtale og anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius
Sidst opdateret: 5. januar 2023

Øg dit hus’ værdi med solceller

Thumbup

Populær miljøvenlig energi

Solceller er blevet populært over de seneste par år og anses for værende en rigtig god investering til din bolig. Det er en miljøvenlig energi, som kan give både elektricitet og varme. Solenergi virker ved at man optager energi fra solens stråler via solceller og herefter kan dette give elektricitet og varme til din bolig.

Der er flere fordele ved at anskaffe sig solceller. Som tidligere nævnt er det en miljøvenlig form for opvarmning og elektricitet. Derudover kan du opnå besparelser på din varmeregning og være mindre afhængig af stigning og fald i energipriser.

Man kan både hente energi fra solen når der er højtstående sol på en varm sommerdag – Men det er også muligt når der er overskyet eller i vinterperiodens lyse dagtimer, da der stadig er en lav lyseffektivitet.

Home 87

Flere fordele ved solceller

Nu er der mage flere fordele ved solceller, viser en landsdækkende undersøgelse lavet af EDC’s ejendomsmæglere. Undersøgelsen kaldes “Danmarkshuset” og giver et overblik over, hvad prisen er, på et gennemsnitligt etplanshus på 140 kvadratmeter, som enten er med eller uden solceller. Der er taget udgangspunkt i solcelleanlæg som er maks. 2 år gamle og har en kapacitet på mellem 6-7 kWh.

Undersøgelsens resultat viser, at du ville kunne øge dit hus’ værdi med hele 3 procent, hvis du installerer et solcelleanlæg. Dog kan denne forøgelse variere alt efter hvilken by du bor i og hvilken bolig du bor i. Overordnet set vil et hus på 1,5 millioner kroner stige med 45.000 kroner, hvis der er installeret et nyt solcelleanlæg.

Hvis du bor i et område med høje huspriser, så kan omkostningerne til anlægget bliver dækket ved salg af boligen, viser undersøgelsen. Dette skyldes at en bolig med solceller stiger så meget i værdi, som anlægget har kostet at få installeret på huset. Hvis boligen ligger i et område med lavere huspriser, så ville man kunne få omkring halvdelen af omkostninger dækket, når boligen bliver solgt.

Handshake1

Få håndværkerfradrag til solceller

Der er flere økonomiske fordele at hente ved solenergi. Du har mulighed for at kunne trække håndværkerens arbejdstid fra ved hjælp af håndværkerfradraget, som dog kun løber indtil 1. april. For hver person i husstanden som er fyldt 18 år, kan du få et fradrag på 12.900 kr.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?