Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 24. april 2024

Tesla Powerwall, køb eller vent?

Har du styr på om Tesla Powerwall er noget for dig? Med dette blogindlæg gennemgår vi super-batteriet og kommer med vores bud på om det er noget for dig eller om du skal vente.

Helt grundlæggende så er Tesla Powerwall et genopladeligt batteri på 100 kg, som tillader husejere med solcelleanlæg at gemme den elektricitet de ikke bruger. I teorien kan man med en Powerwall også gemme elektricitet fra forsyningsnettet når denne er billig.

Hvordan hjælper Tesla Powerwall?

Teorien bag Tesla Powerwall er, at den ubrugte elektricitet kan lagres i et super-batteri og dermed bruges senere når behovet er der. Det betyder altså, at du som forbruger ikke har brug for at købe og sælge strøm mere, hvis du installerer en Powerwall fra Tesla.

Men hvordan fungerer den i praksis? Kan du med en Powerwall have gang i flere store strømslugere på en gang?

Desværre ikke. Tesla Powerwall findes i to udgaver, et 7 kWh batteri og et 10 kWh batteri. En gennemsnitlig dansk husholdning bruger omkring 17 kWh om dagen, hvorfor man endnu ikke kan være helt selvforsynende.

Hele ideen om at bruge en Tesla Powerwall er rigtig god, men i øjeblikket giver det ikke meget mening at kaste penge efter den halvdyre Powerwall, som er prissat til $ 3.000 eller $ 3.500, for henholdsvis 7 kWh og 10 kWh. Hvad den kommer til at koste på det danske marked vides endnu ikke.

Med den nuværende udvikling inden for grøn energi regner vi dog med, at der indenfor en overskuelig fremtid vil komme et batteri fra enten Tesla eller et andet firma, som gør det muligt for solcelleanlægs-ejere at udnytte deres egen produktion optimalt.

Vi har samlet de nuværende bedste batteri til solceller i en liste, så du kan finde et batteri, der lever op til dine ønsker.

Hvorfor skal man gemme elektricitet?

Hvis du allerede har et solcelleanlæg, eller, hvis du har planer om at etablere et solcelleanlæg ved du sikkert allerede en smule om solceller og, hvordan de fungerer.

Derfor kommer det nok ikke som en overraskelse, at du med et solcelleanlæg hverken forbruger al den el du producerer, eller, er selvforsynende inden for elektricitet.

Men hvorfor? Man kan sagtens finde et solcelleanlæg, som kan producere mere elektricitet end, hvad en gennemsnitlig husstand bruger i løbet af et år. Nuværende solcelleanlæg har bare det problem, at de ikke kan lagre elektricitet, hvorfor den strøm man ikke bruger er nødt til at blive solgt til det kollektiv energinet.

Solcelleanlæg med batteri kan gøre det muligt at lagre energien. Selvom du ikke kan få et Tesla-batteri i Danmark endnu, så findes der mange andre muligheder for lagring af energi. Hvilke muligheder og hvad de koster kan du læse mere om i vores artikel: Hvad koster et solcelleanlæg med batteri?

Hvornår bruger man elektricitet?

Hvis vi kigger på, hvornår man bruger meget elektricitet er det ofte om morgenen, om eftermiddagen og om aftenen. Derimod er produktionen af elektricitet via et solcelleanlæg, alt efter årstid og sæson, højest midt på dagen. Der er altså et misforhold mellem, hvornår den gennemsnitlige dansker forbruger sin el, og, hvornår det danske vejr tillader produktion af el via et solcelleanlæg. 

I praksis betyder det, at du om morgenen og tidlig eftermiddag har gratis el fra dit solcelleanlæg. Men om aftenen, når komfuret, el-kedel, fjernsyn og mange andre strømslugere bliver tændt, så er solen enten gået ned eller meget svækket.

De fleste danskere har altså brug for et solcelleanlæg som kan producere strøm om morgenen og om aftenen. I løbet af dagen er de fleste af os på arbejde, hvorfor vores behov for elektricitet her er minimalt. Men det er netop i løbet af dagen, at et solcelleanlæg producerer mest strøm, da solen er stærkest her.

Det betyder altså, at du i løbet af dagen sælger strøm til det kollektive energi netværk og om aftenen køber du igen strøm. Alt efter om du får pristillæg eller ej, kan du risikere kun at få 88 øre per solgt kWh, og, betale over to kroner per kWh du køber.

Med at solcellebatteri og en varmepumpe har du en rigtig god kombination. Du kan lagre strømmen, som du senere vil bruge på opvarmning. Indhent nemt varmepumpe tilbud via vores service, så du kan udnytte det fulde potentiale i et solcellebatteri.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner