Vi gør Danmark grønnere - et hus ad gangen
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 15. juli 2021

Husstandsvindmølle: Hvilken type skal jeg vælge?

Vær opmærksom på

Der stilles strenge krav til opsætning af en husstandsvindmølle på privat ejendom. Grundet disse er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at indhente tilbud på husstandsvindmøller hos GreenMatch.dk.

Den horisontale husstandsvindmølle

Herunder listes 3 fordele ved at investere i en horisontal husstandsvindmølle:

  • Du sparer penge på din elregning samtidig med, at du passer på miljøet.
  • Det er en teknologi, der har været under udvikling i en del år nu. Det betyder, at man gennem årene har mindsket dumme fejl.
  • Husstandsvindmøller er blevet billigere at fremstille, fordi teknologien er så god, at man har kunnet finde billigere materialer

En af de største ulemper ved at vælge en horisontal husstandsvindmølle er, at den skal opstilles meget præcist, før den kan generere en tilpas mængde strøm. Derfor skal du have en specialist til, at hjælpe dig.

Den vertikale husstandsvindmølle

Herunder listes 3 fordele ved at investere i en vertikal husstandsvindmølle:

  • Du kan generere din egen grønne energi og passe på miljøet samtidig med du sparer penge på elregningen.
  • Den har et æstetisk udseende
  • Uafhængig af hvilken retning vinden blæser, kan den producere en optimal mængde strøm, så længe vinden blot blæser nok m/s.

En vertikal vindmølle er stadig et relativt nyt produkt. Derfor er teknologien stadig under stor udvikling. I og med teknologien stadig er så ny, er materialerne stadig dyre. Man må derfor forvente, at den vertikale husstandsvindmølle først får sit gennembrud, når materialerne kan anskaffes billigere. Det forventes derefter, at de i løbet af de næste par år vil blive mere populære her i Danmark.

Her er forskellen på en horisontal og en vertikal husstandsvindmølle

Indtil nu er det den horisontale husstandsvindmølle, der har været den mest normale. Det er den mølle folk kender, da den blot ligner en mindre version af de vindmøller, vi kender fra store vindmølleparker. Det bliver dog mere moderne, at overveje en vertikal husstandsvindmølle, idet flere kunder mener, at den er mere æstetisk.

Som tidligere nævnt har den vertikale vindmøller, udover udseendet, også den fordel, at det vertikale design er uafhængig af vindens retning. Grunden til dette er, at vinden kan ramme møllens vinger fra alle vindretninger. En horisontal vindmølle har ikke denne mulighed.

Generelt står det klart at, den vertikale vindmølle er god når det blæser meget, også hvis vi sammenligner med den horisontale vindmølle. Men vigtigt at vide er, at hvis der er for meget vind og turbulens, så er ingen af de to husstandsvindmøller specielt effektive.

Det her skal du vide, når du køber en husstandsvindmølle.

Når du køber en husstandsvindmølle, køber du den som en pakkeløsning indeholdende husstandsvindmølle, service og installation. Dette er både den billigste, nemmeste og mest praktiske løsning for dig.

Når møllen skal installeres, kræver det typisk, at der skal graves ud til et fundament hvorpå husstandsvindmøllen hejses. Desuden skal den have et serviceeftersyn. Et serviceeftersyn er enten årligt eller halvårligt. Husstandsvindmøllen skal efterses for at sikre, at den yder sit optimale samt at vind og vejr ikke har slidt og skadet effekten.

Som en konklusion kan vi altså sige, at hvis du drømmer om at investere i en husstandsvindmølle, så er det på nuværende tidspunkt en horisontal vindmølle, du skal vælge. Men være opmærksom på, at de vertikale vindmøllers teknologi snart er så god, at det er værd at overveje.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner