Indhent tilbud på en husstandsvindmølle her
Modtag op til 4 tilbud på en husstandsvindmølle
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Husstandsvindmølle - Få op til 4 gratis tilbud på husstandsvindmøller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 07. marts 2018

Husstandsvindmølle: Vælg den rigtige størrelse!

En micro vindmølle kan oplade dit bilbatteri, en mini vindmølle kan give et eltilskud til din bolig og en lille vindmølle kan måske endda dække hele dit forbrug.

En vindmølle på under 25 meter kaldes en husstandsvindmølle. Måden man skelner mellem de forskellige husstandsvindmøller på er størrelsen. Der findes som udgangspunkt 3 størrelser: Micro, mini og små.

Inden vi kigger på de forskellige størrelser, skal vi lige slå én ting fast: En vindmølle på 6 kW genererer således ikke halvt så meget strøm som den på 12 kW. Ligesom den vindmølle på 25 kW ikke generer det dobbelte. Grunden til dette er, at en husstandsvindmølle navngives ud fra dens maksimale ydelse.

En husstandsvindmøllen maksimale ydelse opnås ved vindhastigheder på cirka 20 m/s. I Danmark har vi måske 10 dage om året, hvor det blæser så meget, og resten af året er vindens hastighed på 5,5 m/s. Du skal derfor spørge en ekspert, der kan hjælpe dig med at finde den rigtige størrelse til netop dit behov.

LÆS OGSÅ: Husstandsvindmølle

En mikrovindmølle kan generere energi til dit jordvarmeanlæg

En micro vindmølle er den mindste størrelse husstandsvindmølle, du kan anskaffe dig. Den er så lille, at den kan monteres på et tag. Den har et rotorareal på op til 1 m2. En lille husstandsvindmølle producerer selvfølgelig også en lille mængde strøm. I dette tilfælde kan du forvente 1 kW i nominel effekt.

1 kW i nominel effekt er ikke meget. Det svarer kun til et årligt energitilskud til dit elforbrug, der svarer til strøm til en pc, mobil eller et bilbatteri. En micro vindmølle virker således lidt overflødig for mange. Men faktisk kan du godt drage stor fordel af en vindmølle på denne størrelse.

Har du eksempelvis en lystbåd, et jordvarmeanlæg eller en anden energikilde, der kræver en form for energiforsyning, kan denne størrelse vindmølle være en ide. På den måde undgår du nemlig at kunne betale for, at holde dit jordvarmeanlæg kørende.

Få et bæredygtigt og billigt energitilskud til din bolig med en minivindmølle

En minivindmølle er større end en micro vindmølle og har en størrelse på omkring 1 m2 og 5 m2. Denne vindmølle kan derfor generere omkring 1-10 kW i nominel effekt. Det betyder imidlertid, at den kan give et fornuftigt tilskud el på omkring til din bolig. Afhængigt af boligens størrelse svarer mini vindmøllens produktion cirka til en tredjedel af din boligs energiforbrug.

Når du køber en minivindmølle, er det vigtigt at det er designet specifikt til det danske vejr. Inden du sætter den op, kan du tjekke med et anemometer om vindforholdene er optimale nok der, hvor du havde forestillet dig vindmøllen skulle installeres. På den måde sikrer du dig den mest optimale placering.

Der forholder sig desværre således, at mange ikke mener, det kan betale sig at investere i en minivindmølle. Derfor er de på vej ud af markedet igen. Kunderne mener ikke, de kan levere nok strøm og investerer derfor i stedet i en større vindmølle.

Læs mere: Husstandsvindmølle: Hvilken type skal jeg vælge?

En husstandsvindmølle er løsningen!

Husstandsvindmøller, som også er kendt som små vindmøller, kan være den bedste løsning i mange tilfælde. Som regel investerer forbrugere netop i bæredygtig energi for at kunne opnå en stor besparelse på deres elregning. Det får du muligheden for med en husstandsvindmølle.

En af de større husstandsvindmøller har et rotorareal på op til 40 m2. Det betyder således, at den har en nominel effekt på mellem 3 og 25 kW. Som tidligere afhænger energiproduktionen af vindens styrke.

Hvis du investerer i en husstandsvindmølle, skal denne godkendes i godkendelsessekretariatet hos kommunen. Derudover skal du søge om byggetilladelse. Hvis du anskaffer dig en husstandsvindmølle på denne størrelse, har du muligheden for at framelde dig tilslutningspligten. Derudover har du muligheden for at sælge din overproduktion og dermed tjene penge på din el.

LÆS OGSÅ:Varmepumpe