Sidst opdateret: 13. februar 2017
Hvordan fungerer varmepumpe montering?

Går du med tanker og overvejelser omkring en investering af en varmepumpe? Der er mange penge at spare ved at udskifte din nuværende varmekilde med en varmepumpe - især hvis du har har et olie- eller gasfyr.

Der er dog mulighed for at minimere omkostningerne betydeligt, ved at foretage visse dele af installationen selv. Du kan give dig i kast med din egen varmepumpe montering.

Du har mulighed for at starte på installationen selv, inden for et vis omfang. Du har mulighed for selv at installere og sætte både indedel og udedelen op til din varmepumpe. Dette kan eksempelvis foregå via et vægbeslag.

Eksperten skal afslutte din varmepumpe montering

Der er dog visse dele af din varmepumpe montering, som skal klares af en autoriseret installatør. Eksempelvis skal der være en autoriseret VVS’er til at færdiggøre din installation af varmepumpen.

Hvis du har investeret i en luft til vand varmepumpe er det endvidere vigtigt, at det er en uddannet kølemand, der står for dette. I en luft til vand varmepumpe er der kølemiddel, som skal håndteres professionelt. Dette kølemiddel anvendes omdanne og fragte varmen fra luften til huset.

Endvidere skal du huske på, at det er en el-installatør, som skal tilslutte dette, da der er nogle lovgivninger, som skal overholdes. Husk at der ligeledes er det par retningslinjer ved din varmepumpe montering.

Varmepumpe montering - Retningslinjer og overvejelser

Ved en luft til vand varmepumpe er det vigtigt, at du vælger placeringen af varmepumpen i forhold til rummene i huset og din nabo. En varmepumpe kan støje en smule og det er derfor vigtigt, at placere den væk fra eksempelvis stue eller soveværelse.

Derudover skal udedelen også placeres mellem 5-10 meter væk fra naboskellet. Dermed sikrer du, at den ikke generer din nabo og du bibeholder den gode nabostemning.

Ved en jordvarmepumpe er der dog flere ting, der skal klargøres inden monteringen af en jordvarmepumpe.

  • Det er vigtigt at anskaffe sig en tilladelse til installation af en jordvarmepumpe inden arbejdet påbegyndes. Denne skaffes normalt hos kommunen, men den kan installatøren typisk hjælpe dig med at anskaffe.
  • Når varmepumpen skal installeres er det en god idé, at tilkoble indedelen i eksempelvis bryggerset eller i kælderen. Ved en varmepumpe montering er det vigtigt at have støjniveauet in mente.
  • Inden installationen er det en god idé at få forsikret jordvarmepumpen imod eventuelle læk eller andre skader på jordslangerne.
  • Tidspunktet er også vigtigt for selve installationen og skal helst foretages i de noget varmere måneder. Dette skyldes, at der kan opstå komplikationer ved at foretage installationen i de kolde vintermåneder, da jorden kan være frosset til.

Hvis idéen om en ny varmepumpe lyder spændende kan du med rette udfylde kontaktformularen på siden og herefter modtage op til 4 uforpligtende tilbud.