SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Få op til 4 tilbud her
Bestil tilbud
Det tager kun 30 sekunder 100 % gratis og uforpligtende tilbud
1/3
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 25. april 2023

Solceller til opvarmning af hus

For de fleste er solceller og elektricitet begreber som hænger uløseligt sammen, man skal dog være opmærksom på, at solenergi ikke udelukkende kan bruges til at producere elektricitet. Besøg vores side om solfangere for at læse hvordan man kan bruge solfangere til opvarmning af hus, eller læs videre her på siden, hvor vil vi forklare, hvordan man kan bruge “solceller” til opvarmning af sit hus.

Hvis du ønsker at vide mere om solenergi kan du klikke dig ind på vores side om solenergi og læse mere. Her på siden fokuserer vi på hvordan man bruger solenergien til at skabe varme i sit hjem.

Du kan hurtigt og nemt udfylde vores kontaktformular og modtage op til tre gratis og uforpligtende tilbud.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Kan solceller også producere varme?

Ja og nej. Solceller producere elektricitet og ikke varme, men solfangere eller solvarmeanlæg, som minder meget om solceller i udseende, producere varme. Et solvarmeanlæg består af solfangere, som oftest er placeret på et sydvendt hustag, og af et element som kan sende varmen fra solfangerne videre til husets varmtvandsbeholder.

Hvad er solfangere?

Selve solfangeren er en isoleret kasse, som er dækket af glaslag. Under glas laget er der en sort plade som også kaldes for en absorber. Absorberen, kan, som navnet antyder, absorbere solens varme. På bagsiden af absorberen er der rør, hvor der cirkulere frostvæske. Desuden består et solvarmeanlæg af en cirkulationspumpe, som gør at frostvæsken kan cirkulere fra husets varmtvandsbeholder og selve solfangerne.

Hvordan fungerer solfangere?

Solfangerne fungerer på den måde, at de opfanger solens stråler og omdanner den til varme. Visse solfangere kan opfange det diffuse lys, altså det sollys som opstår når det er helt eller delvist overskyet. Når solstrålerne rammer solfangerens absorber bliver solens stråler omdannet til varme.

Energi hus

Varmen fra solfangerens absorber, varmer den cirkulerende frostvæske op, som herefter, via de rør som sidder på bagsiden af solfangeren, cirkulerer videre til huset varmtvandsbeholder. I husets varmtvandsbeholder er, ud over solfangeren, tilsluttet centralvarmeanlægget. Hvis ikke solfangeren er i stand til at generere varme nok til at opvarme boligen, bliver centralvarmeanlægget aktiveret.

Hvad skal du overveje ved solfangere?

Før du kaster dig ud i en miljøvenlig og pengebesparende investering skal du først overveje om din bolig er egnet til at få installeret solfangere på taget.

Har dit tag den rette hældning?

Hvordan hældningen på dit tag er, spiller en væsentlig rolle for om du kan/bør få etableret et solvarmeanlæg. I sommermånederne, hvor solen har mest magt og du vil kunne genere mest varme vil den optimale hældning være 45 grader.

Hvis dit tag ikke har denne hældning kan man benytte sig af stativer, som kan sørger for at solpanelerne bliver placeret i mest optimale hældning. Det er dog vigtigt at understrege at grundet solens skiftende placering i forhold til Danmark, vil der ikke være en hældning som er bedst hele året rundt.

Hvor meget varme har du brug for?

Hvis du bruger mindre end 100 liter vand om dagen, vil den besparelse du opnår ved at installere et solvarmeanlæg ikke kunne tjene investeringssummen hjem på anlæggets levetid.

Hvad er din nuværende varmekilde?

Hvis du i øjeblikket bruger el-varme, oliefyr eller et naturgasfyr, kan det i høj grad betale sig at få installeret et solvarmeanlæg.

Modtager dit tag sollys nok

Som navnet antyder, og som allerede beskrevet, så er en solfangers opgave at fange solen og derfor er det vigtigt, at dit tag modtager nok sollys. Det hjælper ikke noget, at dit tag er sydvendt med den rette hældning, hvis din have er fyldt med store træer som skygger for alle solens stråler.

Udover din egen have kan det være relevant at undersøge om, hvorvidt der er ændringer på vej i lokalplanen. Nye bygninger, som vil skygge for dit solvarmeanlæg, kan sætte en stopper for din besparelse og resultere i, at du har kastet penge ud af vinduet.

Hvad er fordelen ved solfangere?

Hvis du mener, at din bolig er egnet til solvarme, men stadigvæk ikke er helt sikker på om vil bestille et tilbud på solvarmeanlæg kan du læse hvor liste med fordele, som måske kan hjælpe dig med at tage din beslutning.

  • Besparelse på varmeregningen
  • Nedsætter dit samlede CO2 udslip
  • Kan bruges uden have
  • Minimal vedligeholdelse

Bestil tilbud på solfangere

Hvis du udfylder vores kontaktformular, vil du modtage op til tre gratis og uforpligtende tilbud på levering og installation af et solvarmeanlæg. Ved at modtage mere end et tilbud har du mulighed for at danne dig et bedre overblik over de forskellige muligheder du har fået om solfangere på dit tag.

Når du har udfyldt formularen vil du i første omgang blive ringet op af en medarbejder fra GreenMatch som stiller dig et par uddybende spørgsmål, dette gøres for at vi bedst kan sende dine oplysninger videre til de af vores samarbejdspartnere som kan tilbyde dig det bedste tilbud.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?