SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
1/3
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 4600 kr. om året
Spar op til 4600 kr. om året

Sænk din elregning ved at installere solceller

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
 • GreenMatch
 • Blog
 • Solceller til erhverv: Afgift, afskrivning, fradrag, moms og skat
Sidst opdateret: 22. februar 2024

Solceller til erhverv: Regler og tilskud

solceller erhverv

Solceller til erhverv kan være med til at styrke virksomhedens grønne profil og sikre billig strøm, uden at det sprænger budgettet. Der følger yderligere en masse skattemæssige fordele ved investering i solceller.

Solceller er blevet en populær løsning for private, hvor vi ser flere og flere danskere investere i 6 kW solcelleanlæg, men især erhvervsdrivende kan opleve flere fordele når de køber solceller.

Læs med i denne artikel, hvor vi gennemgår solceller til erhverv. Vi forklarer priser, samt regler og hvilke skattemæssige fordele der følger med en investering i solceller.

Ønsker din virksomhed at styrke sin grønne profil, uden at det skal gå ud over bundlinjen, så lad os hjælpe. Med vores netværk af installatører kan vi sikre konkurrencedygtige priser og autoriseret installation. Du behøver derfor ikke selv at kontakte og indhente tilbud fra installatører.

Udfylder du vores korte formular, vil du blive kontaktet af op til 4 installatører, der kan give dig et godt tilbud.

Få en grøn profil i dag.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Hvilke virksomheder bør investere i et solcelleanlæg?

De fleste virksomheder kan drage fordel af et solcelleanlæg, da det vil give en stor besparelse på den strøm virksomheden forbruger. Det er dog ikke alle virksomheder, hvor solceller kan lade sig gøre.

Din virksomhed skal have et forbrug af strøm, hvor det kan betale sig at investere i solceller. Som virksomhed kan det nemlig ikke betale sig at opsætte solceller for bare at sælge strømmen.

For at kunne udnytte solcellerne bedst muligt skal de placeres på den rette måde. Placering af solceller skal være på et sydvendt tag, med passende tagareal, for et få den optimale produktion. Er taget øst eller vest vendt kan solceller stadig være en god mulighed.

Er der ikke den rette mængde tagplads kan et markanlæg være en mulighed.

Som virksomhed kan det være en god idé at lave forskellige regneeksempler, så der dermed kan skabes et overblik over de forskellige omkostninger, der kan være ved investering i solceller.

Hvilke solceller er bedst, kan du læse om i vores artikel. Her har vi lavet en samling over de bedste solceller på markedet.

Hvad koster et solcelleanlæg til erhverv?

Prisen for et solcelleanlæg til erhverv vil afhænge af mange faktorer, men som udgangspunkt kan du forvente at prisen vil være 5.000 – 6.000 kr. pr. kW panel uden moms. Den pris du kan forvente for din virksomhed vil i høj grad være afhængig af, hvor stort et solcelleanlæg din virksomhed har brug for.

For et solcelleanlæg til erhverv på 25 kW, der kan producere mellem 23.000 og 24.000 kWh om året kan du forvente en pris på omkring 120.000 kr. hertil kommer moms og installationsomkostninger. For installationsomkostninger kan du forvente en pris på mellem 50.000 og 60.000 kr.

Det vil sige en samlet pris på omkring 200.000 kr. for et solcelleanlæg til erhverv.

For den samme mængde strøm vil du typisk skulle betale 27.000 – 30.000 kr. Det vil sige at solcelleanlægget vil være tilbagebetalt på under 8 år. Med en levetid på 30+ år vil din virksomhed altså have en billig energiløsning mange år ud i fremtiden.

Tilskud til solceller erhverv

Der er på nuværende tidspunkt ikke tilskud til installation af solceller for erhverv. Selvom der ikke er tilskud, er der andre økonomiske fordele der stadig gør det attraktivt at investere i solceller som virksomhed.

Med solceller vil en virksomhed typisk sænke sine omkostninger til el med op til 50 %. Foruden en lavere energiregning følger der også skattemæssige fordele med når en virksomhed prioritere den grønne omstilling, som ved køb af solceller.

Hos GreenMatch, kan vi hjælpe din virksomhed med at få billig og grøn strøm. Vores store netværk af installatører står klar til at hjælpe din virksomhed med finde den helt rette løsning. Du skal bare udfylde en kort formular, så vil du blive kontaktet, du slipper dermed selv for at skulle bruge timer på at finde installatører.

Få grøn og billig strøm i dag.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Regler for solceller til erhverv

Reglerne for solceller til erhverv har ikke ændret sig siden Folketinget i 2012 vedtog de dengang nye skatteregler. Reglerne skulle gøre det mere attraktivt for virksomheder at etablere solceller og dermed bidrage til den grønne omstilling.

Disse regler har gjort det især skattemæssigt fordelagtigt for virksomheder at investere i solceller. I de nedenstående afsnit kan du læse mere om, hvad disse regler indebærer.

Afskrivning af solceller

Med reglerne i 2012 blev afskrivningsværdien på solceller øget fra 100 % til 115 %. Det betyder, at for hver 1 krone som virksomheden har investeret i solceller kan der afskrives 1,15 kroner. Det gælder omkostninger til selve anlægget, montering og vedligeholdelse.

For at kunne udnytte disse fordele skal virksomheden være en del af virksomhedsordningen, virksomhedsordningen gør det muligt at afskrive op til 25 % af investeringen til solceller årligt.

For afskrivning af solceller er det afgørende om solcelleanlægget blive kategoriseret som installation eller driftsmidddel.

Har solcelleanlægget en kapacitet på mere end 1 MW er det skattemæssigt et driftsmiddel med lang levetid, derfor kan man kun afskrive denne med op til 15 %. Er anlægget under 1 MW falder det under afskrivningen med op til 25 % samt en afskrivningsværdi på 115 %.

Bliver solcellerne integreret i bygningen er der tale om en installation. Her afskrives solcellerne sammen med bygningen, hvis bygningen er afskrivningsberettiget, som en lager- eller fabriksbygning. I dette tilfælde vil afskrivingen være på 4 % årligt.

Det har altså stor betydning for afskrivingen af solceller, både hvor stort anlægget er, men også hvordan de bliver installeret.

Afregning af solcellestrøm i erhverv

Ved skat for solceller til erhverv, skal din viksomhed først tage stilling til hvorvidt solcelleanlægget skal være tilsluttet el-nettet eller ej. Ved en tilslutning til el-nettet vil det være muligt at sælge evt. overskudsproduktion.

Ved salg er strøm fra solceller erhverv findes der to regnemetoder:

Når du laver den første selvangivelse, vælger du selv hvilken metode der skal bruges. Når der først er valgt, kan der ikke vælges en anden. Privatejede virksomheder har mulighed for at vælge mellem begge metoder, men selskaber kan kun vælge den regnskabsmæssige metode.

Tilslutter din virksomhed ikke solcelleanlægget til el-nettet skal der ikke betales skat, da forbruget og evt. overskudsproduktion kun bliver brugt af virksomheden selv.

Afgifter på solceller til erhverv

Der er ikke afgifter på solceller til erhverv så længe virksomheden selv bruger den strøm som solcellerne producere. Begynder man at sælge overskudsstrøm tilbage til el-nettet kan der falde afgift når man når over et hvis beløb.

Få altid et solcelleanlæg der kan dække behovet som virksomheden har og ikke nødvendigvis meget mere. Det er muligt at få batteri til solcelleanlægget, så overskudsstrømmen kan blive lagret og brugt på et senere tidspunkt. Med et batteri er det nemmere at undgå at overskudsstrømmen bliver overført til el-nettet.

Du kan læse mere om teknikken og fordelene ved at batteri til solceller i vores artikel: Hvordan virker solceller med batteri?

Moms på solceller til erhverv

Er din virksomhed momsregistret og skal strømmen fra solcellerne kun dække virksomhedens forbrug og evt. overskudsstrøm går til el-nettet, er der fuldt fradrag for købsmomsen ved køb af solceller til erhverv.

Foruden den grønne profil som din virksomhed får med solceller, kan man ikke komme udenom de skattemæssige fordele der er ved solceller. Med hjælp fra autoriseret danske installatører kan du være sikker på, at din virksomhed får den rette hjælp igennem hele processen.

Du kan bruge timer på at finde og kontakte installatører, der kan hjælpe dig. Du kan også udfylde vores korte formular, hvor du efterfølgende vil blive kontaktet af installatører med tilbud, til dit projekt. Du kan så sammenligne og vælge det der passer bedst.

Udnyt fordelene og kom i gang i dag.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

FAQ

Nikita Gravesen
Skrevet af Nikita Gravesen, Skribent

Nikita har siden sommeren 2022 skrevet for Greenmatch.dk. Her skriver hun artikler om grønne løsninger til danskere, der gerne vil leve lidt grønnere. Hun sætter en dyd i at gøre kompleks information konkret. Selvom vejen til den grønne omstilling kan være besværlig og kompleks, mener hun, at alle skal have muligheden for at være med.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?