Solceller til kolonihave, sommerhus og fritidsbolig

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Med 3 nemme trin
Med 3 nemme trin
Sidst opdateret: 20. august 2020

Solceller til sommerhus og kolonihave

I et sommerhus vil elforbruget typisk være lavere end i en almen bolig. Derfor kan det være svært at vide, om det kan betale sig at etablere et solcelleanlæg. Her på siden gennemgår vi tallene og giver dig svar på, om det kan betale sig.

Du kan klikke ind på vores side om solenergi, hvis du ønsker at læse mere om, hvordan man kan bruge solenergi til at producere varme til sit hus, eller hvis du vil have en mere uddybende forklaring på, hvordan et elproducerende solcelleanlæg virker.

Hvordan virker solceller til sommerhus og kolonihave?

Et elproducerende solcelleanlæg består af de let genkendelige mørke plader, som oftest findes på taget af et hus. Disse plader er lavet af et materiale som hedder silicium, et materiale, som generelt anvendes meget i elektronik. Har du hørt om Silicon Valley? Området er opkaldt efter materialet silicium.  

Når disse siliciumplader bliver ramt af sollyset, produceres jævnstrøm. Alt afhængigt af sollysets styrke og skarphed, vil styrken af jævnstrøm variere. Når der produceres jævnstrøm, kan du lagre denne i et batteri, hvor den bliver gemt, indtil du skal bruge den, hvis du har et stand-alone solcelleanlæg.

Du kan også sælge den jævnstrøm, du ikke bruger, til det kollektive el-netværk, hvis du har et nettilsluttet solcelleanlæg. 

Bestil tilbud nu! Det tager kun 2 minutter

Kan det betale sig at få solceller i fritidsboliger?

I Danmark kan man, med vores relativt få soldage, sagtens producere nok el til at dække sin husstands behov og sælge til det kollektive el-netværk. En familie bestående af to forældre og to børn med et gennemsnitligt elforbrug, som bor i et 140 kvadratmeter stort parcelhus, vil kunne få dækket hele deres forbrug.

Dit elforbrug er med til at bestemme, om det kan betale sig at få et solceller i dit sommerhus eller din kolonihave. Prisen, du får ved at sælge din strøm til det kollektive el-netværk, er ikke høj nok til, at du kan tjene investeringen hjem på solcelleanlæggets levetid, hvis ikke din elregning er af en bestemt størrelse. Dvs. du skal på forhånd vide, at din besparelse på regningen er stor nok til at dække investeringen.

Bemærk

Hvis du har et sommerhus med et lavt el-forbrug, som du udelukkende bruger om sommeren, kan det typisk ikke betale sig at etablere et solcelleanlæg, medmindre du selv har alle pengene til investeringen.

Dette skyldes, at du med et sommerhus med lavt energiforbrug kun lige kan tjene investeringssummen hjem i solcelleanlæggets levetid. Hvis du yderligere skal låne til at få etableret solcelleanlægget, vil finansieringsomkostningerne ofte overstige besparelsen.

Hvis du også bruger sommerhuset om vinteren, eller hvis du har mange installationer og apparater i dit sommerhus, som har et højt elforbrug, kan det oftest godt betale sig med solceller. Derudover anbefaler vi altid, at du investerer i en luft til luft varmepumpe til dit sommerhus.

Bestil tilbud på grøn energi til dit sommerhus, kolonihave eller fritidsbolig

Du kan udfylde kontaktformularen øverst og modtage op til fire uforpligtende og gratis tilbud på at få etableret et solcelleanlæg i dit sommerhus. Du vil kun modtage tilbud fra udbydere af solcelleanlæg, som har stor erfaring.

Efter at du har udfyldt formularen, vil du oftest blive ringet op af en medarbejder fra GreenMatch.dk, som vil stille dig et par uddybende spørgsmål. Dette skyldes, at vi ønsker at være helt sikre på, at du modtager et tilbud, som er tilpasset dig, din bolig og dit behov.

Bestil tilbud nu! Det tager kun 2 minutter
Skrevet af Signe Kirk Andersen Indhold og marketing Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. "Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget" er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.
Kontakt mig: