Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud
Sænk din elregning ved at installere solceller
Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk
Med solceller i dit sommerhus eller kolonihave kan du udnytte solens stråler til at skabe strøm, mens du alligvel sidder og nyder det gode vejr. Solceller kan skabe strøm til de elektriske apparater som du har i huset og du behøver ikke at frygte en stor elregning.
Ønsker du at gøre dit sommerhus eller kolonihave mere grøn og miljørigtig, er en investering i solceller et af de helt rigtige valg.
Er du på udkig efter små solcelleanlæg til dit sommerhus eller kolonihave, så lad os hjælpe dig! Du skal kun udfylde en kort formular, herefter vil du blive kontaktet af op til 4 installatører, der kan hjælpe dig med installationen. Du vil modtage gratis og uforpligtende tilbud, fra hver installatør. Alt du skal gøre er at vælge det der passer dig bedst.
Ved at bruge vores service, slipper du selv for at skulle bruge tid på at finde og kontakte installatører, der kan hjælpe dig.
Klik på knappen, så er du i gang.
Det tager kun 30 sekunder
Til både sommerhus og kolonihaver er små solcelleanlæg typisk den bedste løsning. Den rette størrelse solcelleanlæg til dig og dit sommerhus afhænger af dit forbrug.
For solceller til helårs boliger er 6 kW solcelleanlæg den størrelse de fleste dansker bruger.
I følge Energistyrelsen vil et anlæg på 1-4 kW typisk passe til forbruget i et sommerhus, disse typer solcelleanlæg producere mellem 1000 og 4000 kWh om året og dækker dermed den samme mængde forbrug.
Mange bruger nu deres sommerhus eller kolonihave som en ekstra bolig, og ønsker dermed også at have de samme muligheder som de har i deres helårsboliger. Det kan være opvaskemaskine, fladskærms-tv, kaffemaskine og andre elektriske apparater.
Har du mange af disse apparater i dit sommerhus eller kolonihave kan du have brug for et større anlæg. I grafikken kan du få en idé om den størrelse solcelleanlæg til sommerhus du skal have, afhængig af de elektriske apparater, du har i huset.
Prisen på solceller til kolonihavehus eller sommerhus kan ligge mellem 10.000 og 100.000 kr.
Priserne afhænger især af størrelsen på det solcelleanlæg som du skal bruge. Prisen vil også afhænge af om du vælge solceller med batteri eller uden.
Vi anbefaler at du til dit sommerhus eller kolonihave overvejer at investere i et batteri sammen med dine solceller, selvom det er dyrere, vil det gøre at du bedre kan udnytte al den strøm der blive produceret via dine solceller. Du kan nemlig lagre den energi som du ikke bruger når det blive produceret og bruge det senere.
Da størrelsen og forbruget i et sommerhus og kolonihavehus kan være meget forskelligt, vil det afhænge af dit specifikke behov, hvor stort og dermed hvort dyrt et solcelleanlæg vil være.
En solcellekonsulent vil guide dig til den korrekte størrelse og hvilken type solcelleanlæg, der passer bedst til dit behov. Hurtigt og nemt kan vi sætte dig i kontakt med danske solcellekonsulenter der kan hjælpe dig.
Dermed undgår du alt bøvl med at finde og kontakte installatører. Du skal bare udfylde en kort formular, så vil du modtage op til 4 gratis og uforpligtende tilbud på den type installation, som du har brug for.
Det tager kun 30 sekunder
I et sommerhus vil elforbruget typisk være lavere end i en almen bolig. Derfor kan det være svært at vide, om det kan betale sig at etablere et solcelleanlæg.
I Danmark kan man, med vores relativt få soldage, sagtens producere nok el til at dække sin husstands behov og sælge til det kollektive el-netværk. Dit elforbrug er med til at bestemme, om det kan betale sig at få et solceller i dit sommerhus eller din kolonihave.
Prisen, du får ved at sælge din strøm til det kollektive el-netværk, er ikke høj nok til, at du kan tjene investeringen hjem på solcelleanlæggets levetid, hvis ikke din elregning er af en bestemt størrelse. Dvs. du skal på forhånd vide, at din besparelse på regningen er stor nok til at dække investeringen.
Hvis du har et sommerhus med et lavt el-forbrug, som du udelukkende bruger om sommeren, kan det typisk ikke betale sig at etablere et solcelleanlæg, medmindre du selv har alle pengene til investeringen.
Dette skyldes, at du med et sommerhus med lavt energiforbrug kun lige kan tjene investeringssummen hjem i solcelleanlæggets levetid. Hvis du yderligere skal låne til at få etableret solcelleanlægget, vil finansieringsomkostningerne ofte overstige besparelsen.
Hvis du også bruger sommerhuset om vinteren, eller hvis du har mange installationer og apparater i dit sommerhus, som har et højt elforbrug, kan det oftest godt betale sig med solceller. Derudover anbefaler vi altid, at du investerer i en luft til luft varmepumpe til dit sommerhus.
Du kan også bruge solenergi til at opvarme dit sommerhus eller din kolonihave, det kan du læse mere om i vores artikel; hvad kan man bruge solenergi til?
Retning og hældning på dit tag er vigtigt, når du overvejer et solcelleanlæg til sommerhus eller kolonihave. Har dit tag ikke de optimale forhold, vil produktionen være lavere, dog typisk stadig på et niveau, der kan betale sig.
Den optimale placering af solceller til hus er på et tag med en hældning på 39° i en sydvendt retning. Der skal gerne ikke være nogle skygger der kan påvirke solcellerne, så være også opmærksom på træer og lignende.
Du bør overveje følgende før du køber et solcelleanlæg til sommerhus:
Du bør altid tjekke din lokalplan, for om du faktisk må få solceller. Det er desuden også god skik at snakke med sine naboer, da refleksioner fra solpaneler kan påvirke dem.
Et elproducerende solcelleanlæg består af de let genkendelige mørke plader, som oftest findes på taget af et hus. Disse plader er lavet af et materiale som hedder silicium, et materiale, som generelt anvendes meget i elektronik.
Når disse siliciumplader bliver ramt af sollyset, produceres jævnstrøm. Alt afhængigt af sollysets styrke og skarphed, vil styrken af jævnstrøm variere. Når der produceres jævnstrøm, kan du lagre denne i et batteri, hvor den bliver gemt, indtil du skal bruge den.
Hvis du har et nettilsluttet solcelleanlæg, kan du også sælge den jævnstrøm, du ikke bruger, til det kollektive elnet. Salg til det kollektive elnet, kan du læse mere om i vores artikel: Salg af strøm fra solceller.
Når du skal have installeret solceller i dit sommerhus eller kolonihave, bør du altid konsultere dig med en professionel installatør så er du sikker på, at du får den rette størrelse der dækker dit behov, og at anlægget bliver installeret korrekt.
Når du påbegynder projekter som montering af solceller bør du altid indsamle tilbud fra flere installatører. Ved at indhente og sammenligne flere tilbud sikre du dig selv mod at betale overpris og er sikker på, at du får alt inkluderet i din pris.
Du kan selv bruge timer på at finde og kontakte installatører, eller lade os gøre al arbejdet. Bare udfyld en kort formular, så vil du blive kontaktet af op til 4 installatører, der alle vil give dig deres bedste tilbud, du skal derefter bare vælge det tilbud der passer dig bedst.
Kom i gang ved at trykke på knappen.
Det tager kun 30 sekunder
Med solceller er det muligt at få strøm i dit kolonihavehus. Solceller kan producere den mængde strøm du har brug for, så du også kan oplade din telefon eller se TV mens du er i din kolonihave.
Har du både TV, opvaskemaskine, computer og lignende i dit sommerhus, er det helt sikkert værd at overveje solceller til dit sommerhus. Bruger du meget strøm kan det nemlig godt betale sig med solceller.
Hvis du får solceller i dit kolonihavehus, er det muligt at blive selvforsynende. Det hele afhænger af, hvor stort et solcelleanlæg du får og, hvor meget strøm du bruger.
Solcellepaneler har en typisk levetid på omkring 30 år. Du kan derfor forvente at en investering i solceller vil gavne dig i lang tid.
Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget” er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?