SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Få op til 4 tilbud her
Bestil tilbud
Det tager kun 30 sekunder 100 % gratis og uforpligtende tilbud
1/3
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 25. april 2023

Solceller til kolonihave, sommerhus og fritidsbolig

Solceller til sommerhus og kolonihave

I et sommerhus vil elforbruget typisk være lavere end i en almen bolig. Derfor kan det være svært at vide, om det kan betale sig at etablere et solcelleanlæg. Her på siden gennemgår vi tallene og giver dig svar på, om det kan betale sig.

Du kan klikke ind på vores side om solenergi, hvis du ønsker at læse mere om, hvordan man kan bruge solenergi til at producere varme til sit hus, eller hvis du vil have en mere uddybende forklaring på, hvordan et elproducerende solcelleanlæg virker.

Ønsker du tilbud på solceller der passer til din kolonihave, kan vi hjælpe dig. Udfyld vores korte formular, så vil du modtage skræddersyet tilbud på solcelleinstallation fra autoriseret danske installatører. Vores service er gratis og helt uforpligtende.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Hvordan virker solceller til sommerhus og kolonihave?

Et elproducerende solcelleanlæg består af de let genkendelige mørke plader, som oftest findes på taget af et hus. Disse plader er lavet af et materiale som hedder silicium, et materiale, som generelt anvendes meget i elektronik. Har du hørt om Silicon Valley? Området er opkaldt efter materialet silicium.  

Når disse siliciumplader bliver ramt af sollyset, produceres jævnstrøm. Alt afhængigt af sollysets styrke og skarphed, vil styrken af jævnstrøm variere. Når der produceres jævnstrøm, kan du lagre denne i et batteri, hvor den bliver gemt, indtil du skal bruge den, hvis du har et stand-alone solcelleanlæg.

Du kan også sælge den jævnstrøm, du ikke bruger, til det kollektive el-netværk, hvis du har et nettilsluttet solcelleanlæg.

Kan det betale sig at få solceller i fritidsboliger?

I Danmark kan man, med vores relativt få soldage, sagtens producere nok el til at dække sin husstands behov og sælge til det kollektive el-netværk. En familie bestående af to forældre og to børn med et gennemsnitligt elforbrug, som bor i et 140 kvadratmeter stort parcelhus, vil kunne få dækket hele deres forbrug.

Dit elforbrug er med til at bestemme, om det kan betale sig at få et solceller i dit sommerhus eller din kolonihave. Prisen, du får ved at sælge din strøm til det kollektive el-netværk, er ikke høj nok til, at du kan tjene investeringen hjem på solcelleanlæggets levetid, hvis ikke din elregning er af en bestemt størrelse. Dvs. du skal på forhånd vide, at din besparelse på regningen er stor nok til at dække investeringen.

Bemærk...

Hvis du har et sommerhus med et lavt el-forbrug, som du udelukkende bruger om sommeren, kan det typisk ikke betale sig at etablere et solcelleanlæg, medmindre du selv har alle pengene til investeringen.

Dette skyldes, at du med et sommerhus med lavt energiforbrug kun lige kan tjene investeringssummen hjem i solcelleanlæggets levetid. Hvis du yderligere skal låne til at få etableret solcelleanlægget, vil finansieringsomkostningerne ofte overstige besparelsen.

Hvis du også bruger sommerhuset om vinteren, eller hvis du har mange installationer og apparater i dit sommerhus, som har et højt elforbrug, kan det oftest godt betale sig med solceller. Derudover anbefaler vi altid, at du investerer i en luft til luft varmepumpe til dit sommerhus.

Bestil tilbud på grøn energi til dit sommerhus, kolonihave eller fritidsbolig

Du kan udfylde kontaktformularen øverst og modtage op til tre uforpligtende og gratis tilbud på at få etableret et solcelleanlæg i dit sommerhus. Du vil kun modtage tilbud fra udbydere af solcelleanlæg, som har stor erfaring.

Efter at du har udfyldt formularen, vil du oftest blive ringet op af en medarbejder fra GreenMatch.dk, som vil stille dig et par uddybende spørgsmål. Dette skyldes, at vi ønsker at være helt sikre på, at du modtager et tilbud, som er tilpasset dig, din bolig og dit behov.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Skribent

Signe har siden 2017 arbejdet med indhold og artikler på GreenMatch.dk. Hun skriver artikler indenfor vedvarende energi, bæredygtighed og generelt en grønnere livsstil. Signe sætter en ære i at formidle grønne energiløsninger på en måde, så alle kan være med. “Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget” er en talemåde, som hun mener, kan hjælpe Danmark med at blive endnu grønnere.

Relaterede artikler
Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?