SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Få op til 4 tilbud her
Bestil tilbud
Det tager kun 30 sekunder 100 % gratis og uforpligtende tilbud
1/3
Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 25. april 2023

Guide: Hvilken type solcelle skal du vælge?

En investering i solceller er for de fleste mennesker en stor mundfuld rent økonomisk. Derfor vil man gerne være helt sikker på, at man investerer i den rigtige type, og at forudsætningerne for at udnytte solcellerne optimalt, er til stede.

Det kan dog være svært at finde rundt i diverse guidelines på nettet, fordi der bliver anvendt mange fagtermer. Derfor har vi her på GreenMatch.dk udarbejdet en grafisk guide til dig, så du, på en nem og sjov måde, kan se hvilken type solcelle, du skal investere i, og om dit hus opfylder forudsætningerne for at have solceller.

Herunder kan du se guiden. Den fungerer på den måde, at du ved at besvare spørgsmålene med “ja” eller “nej” enten bliver sendt videre ned af stien, eller bliver sendt ud af stien. Så længe, at du stadig befinder sig på stien, opfylder dit hus kravene for solceller, og til sidst lander du på den type solceller, der er bedst egnet. Bliver du sendt ud af stien, er solceller ikke noget for dig. God fornøjelse.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Elektric -info

Hvilken type solcelle landede du på?

Der findes to forskellige slags solceller:

  • Stand alone solceller
  • Nettilsluttede solceller

Stand alone solceller

Stand alone solceller oplagrer den opfangede solenergi i et batteri. Når du så skal bruge elektricitet, er batteriet klar til at levere. Det er derfor kun det/de sted(er), der er tilknyttet stand alone solcellen, der kan anvende den opfangede solenergi. Stand alone solpaneler er anvendelig på steder, hvor det ikke er muligt at tilslutte sig det offentlige elnet. Derfor kan stand alone solceller typisk være gunstige på eksempelvis sejlbåde eller i kolonihavehuse. Disse solceller kan fås i alle størrelser, så dit behov for el kan blive opfyldt.

Nettilsluttede solceller

Modsat stand alone solceller, er nettilsluttede solceller, som navnet antyder, tilsluttet til offentlige elnet. Det betyder, at i stedet for at oplagrer energien i sit eget batteri, bliver energien sendt ud til det offentlig elnet. Det er naturligvis kun den el, du ikke selv forbruger, der videresendes. Når energien bliver sendt ud på elnettet betyder det også, at andre end dig selv kan anvende den. Med andre ord vil du faktisk være i stand til at sælge el til dine naboer, og således modtage penge for det. Du må sælge for 7.000 kroner om året, inden der skal betales skat. Derfor kan de nettilsluttede solcelleanlæg være en god økonomisk investering.

Læs mere om solceller og indhent tilbud

Der er naturligvis mange flere informationer om både stand alone solceller og nettilsluttede solceller. Du kan læse meget mere om solceller ved at klikke her: Solcelleanlæg

Her kan du læse om fordele og ulemper, priser, overvejelser og installation. Kort sagt alt, hvad du har brug for at vide omkring solceller.

Endvidere kan du også her på GreenMatch.dk indhente tilbud på solceller på en meget nem og bekvem måde. Ved at udfylde en kort kontaktformular, hvor du udfylder dine personlige behov, bliver du sat i forbindelse med de danske autoriseret leverandører af solceller, der bedst kan opfylde dine krav. Det er naturligvis 100 % gratis og uforpligtende for dig.

Med vores service kan du spare timer af research og dermed hurtigere komme i gang med at spare på din elregning.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
  • Tilbud fra lokale installatører
  • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
  • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris
Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?