Sammenlign priser på solceller
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Med 3 nemme trin

Vi oplever i øjeblikket øget interesse for solceller. Vi har derfor ikke mulighed for at hjælpe alle med at indsamle tilbud på nuværende tidspunkt.

Med 3 nemme trin
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 06 maj 2022

Guide: Hvilken type solcelle skal du vælge?

Sådan reducerer du omkostningerne på din grønne investering

I Bygningspuljen kan du søge tilskud til blandt andet luft til vand varmepumpe, jordvarme og isolering. Tilskuddet dækker op til 20% af totalprisen.

En investering i solceller er for de fleste mennesker en stor mundfuld rent økonomisk. Derfor vil man gerne være helt sikker på, at man investerer i den rigtige type, og at forudsætningerne for at udnytte solcellerne optimalt, er til stede.

Det kan dog være svært at finde rundt i diverse guidelines på nettet, fordi der bliver anvendt mange fagtermer. Derfor har vi her på GreenMatch.dk udarbejdet en grafisk guide til dig, så du, på en nem og sjov måde, kan se hvilken type solcelle, du skal investere i, og om dit hus opfylder forudsætningerne for at have solceller.

Herunder kan du se guiden. Den fungerer på den måde, at du ved at besvare spørgsmålene med “ja” eller “nej” enten bliver sendt videre ned af stien, eller bliver sendt ud af stien. Så længe, at du stadig befinder sig på stien, opfylder dit hus kravene for solceller, og til sidst lander du på den type solceller, der er bedst egnet. Bliver du sendt ud af stien, er solceller ikke noget for dig. God fornøjelse.

Elektric -info

Hvilken type solcelle landede du på?

Der findes to forskellige slags solceller:

  • Stand alone solceller
  • Nettilsluttede solceller

Stand alone solceller

Stand alone solceller oplagrer den opfangede solenergi i et batteri. Når du så skal bruge elektricitet, er batteriet klar til at levere. Det er derfor kun det/de sted(er), der er tilknyttet stand alone solcellen, der kan anvende den opfangede solenergi. Stand alone solpaneler er anvendelig på steder, hvor det ikke er muligt at tilslutte sig det offentlige elnet. Derfor kan stand alone solceller typisk være gunstige på eksempelvis sejlbåde eller i kolonihavehuse. Disse solceller kan fås i alle størrelser, så dit behov for el kan blive opfyldt.

Nettilsluttede solceller

Modsat stand alone solceller, er nettilsluttede solceller, som navnet antyder, tilsluttet til offentlige elnet. Det betyder, at i stedet for at oplagrer energien i sit eget batteri, bliver energien sendt ud til det offentlig elnet. Det er naturligvis kun den el, du ikke selv forbruger, der videresendes. Når energien bliver sendt ud på elnettet betyder det også, at andre end dig selv kan anvende den. Med andre ord vil du faktisk være i stand til at sælge el til dine naboer, og således modtage penge for det. Du må sælge for 7.000 kroner om året, inden der skal betales skat. Derfor kan de nettilsluttede solcelleanlæg være en god økonomisk investering.

Læs mere: 6 kW solcelleanlæg

Læs mere om solceller og indhent tilbud

Der er naturligvis mange flere informationer om både stand alone solceller og nettilsluttede solceller. Du kan læse meget mere om solceller ved at klikke her: Solcelleanlæg

Her kan du læse om fordele og ulemper, priser, overvejelser og installation. Kort sagt alt, hvad du har brug for at vide omkring solceller.

Endvidere kan du også her på GreenMatch.dk indhente tilbud på solceller på en meget nem og bekvem måde. Ved at udfylde en kontaktformular, hvor du udfylder dine personlige behov, bliver du sat i forbindelse med leverandører af solceller, der bedst kan opfylde dine krav. Det er naturligvis 100 % gratis og uforpligtende for dig.

Få tilbud på solceller!

Det tager kun 2 minutter