Solceller til sommerhus

Bestil tilbud på solceller til sommerhus, gratis og uforpligtende

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Solceller - Få op til 4 gratis tilbud på solceller
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 16. september 2019

I et sommerhus vil elforbruget typisk være lavere end i en almen bolig. Derfor kan det være svært at vide om det kan betale sig at etablere et solcelleanlæg. Her på siden gennemgår vi tallene og giver dig svar på om det kan betale sig.

I højre side kan du bestille op til fire gratis og uforpligtenden tilbud på et solcelleanlæg. Ved at bestille tilbud fra flere udbydere på en gang gør du det nemmere for dig selv at danne et overblik over, hvilket tilbud som passer bedst til dig.

Solcelleanlæg generelt

Man kan anvende solceller til at producere el eller til at producere varme. Her på siden beskriver vi, hvad man skal være opmærksom på hvis man vil have et solcelleanlæg, som kan producere el til sit sommerhus.

Du kan klikke ind på vores side om solenergi, hvis du ønsker at læse mere om, hvordan man kan bruge solenergi til at producere varme til sit hus eller, hvis du vil have en mere uddybende forklaring på hvordan et elproducerende solcelleanlæg virker.

Læs også: 6 kW solcelleanlæg

Hvordan virker et solcelleanlæg til sommerhus?

Et elproducerende solcelleanlæg består af de let genkendelige mørke plader som oftest findes på taget af et hus. Disse plader er lavet af et materiale som hedder silicium, et materiale, som generelt anvendes meget i elektronik. Har du hørt om Silicon Valley? Området er opkaldt efter materialet silicium.  

Når disse siliciumplader bliver ramt af sollyset produceres jævnstrøm. Alt afhængigt af sollysets styrke og skarphed, vil styrken af jævnstrøm variere. Når der produceres jævnstrøm kan du lagre denne i et batteri, hvor den bliver gemt indtil du skal bruge den, hvis du har et stand alone solcelleanlæg.

Du kan også sælge den jævnstrøm du ikke bruger til det kollektive el-netværk, hvis du har et nettilsluttet solcelleanlæg. Der findes flere former for elproducerende solcelleanlæg som vi ikke vil gå i dybden med på denne side. Besøg vores side om solenergi, hvis du vil læse om, hvad tyndfilmssolceller, krystallinske solceller, monokrystallinske solceller og polykrystallinske solceller er.

Kan det betale sig at få et solcelleanlæg i et sommerhus?

Spar penge med solceller

 

I Danmark kan man, med vores relativt få soldage, sagtens producere nok el til at dække sin husstands behov og sælge til det kollektive el-netværk. En familie bestående af to forældre og to børn med et gennemsnitligt elforbrug, som bor i et 140 kvadratmeter stort parcelhus, vil kunne få dækket hele deres forbrug og sælge omkring 660 w om året.

Med et solcelleanlæg kan man altså vinke farvel til hele sin elregning, bidrage til at sænke CO2 udslippet og sælge el til eksempelvis sine naboer. Man kan næsten sige, at med et solcelleanlæg vil dit elforbrug gå i minus - på den gode måde.

Læs også: Fordele og ulemper ved solenergi

Kan det også betale sig for et sommerhus?

Dit elforbrug er med til at bestemme om det kan betale sig at få et solcelleanlæg i dit sommerhus. Den pris du for at sælge din strøm til det kollektive el-netværk er ikke høj nok til, at du kan tjene investeringen hjem på solcelleanlæggets levetid, det er derfor nødvendigt at du også sparer penge på elregningen før det bliver en lønsom investering.

Hvis du har et sommerhus med et lavt el-forbrug som du udelukkende bruger om sommeren kan det typisk ikke betale sig at etablere et solcelleanlæg medmindre du selv har alle pengene til investeringen.

Dette skyldes, at du med et sommerhus med lavt energiforbrug kun lige kan tjene investeringssummen hjem på solcelleanlæggets levetid. Hvis du yderligere skal låne til at få etableret solcelleanlægget vil finansieringsomkostningerne ofte overstige besparelsen.

Hvis du også bruger sommerhuset om vinteren eller, hvis du har mange installationer og apparater i dit sommerhus, som har et højt elforbrug kan det oftest godt betale sig med solpaneler.

Det afhænger altså mest af alt om du kan spare penge nok og størrelsen på finansieringsomkostningerne.

Bestil tilbud på solceller til dit sommerhus

Du kan udfylde kontaktformularen i højre side og modtage op til fire uforpligtende og gratis tilbud på at få etableret et solcelleanlæg i dit sommerhus. Du vil kun modtage tilbud fra udbydere af solcelleanlæg som har stor erfaring.

Efter at du har udfyldt formularen vil du oftest blive ringet op af en medarbejder fra GreenMatch som vil stille dig et par uddybende spørgsmål. Dette skyldes at vi ønsker at være helt sikre på at du modtager et tilbud som er tilpasset dig, din bolig og dit behov.

Få tilbud på solceller her! Det tager kun 2 minutter