SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 4600 kr. om året
Spar op til 4600 kr. om året

Sænk din elregning ved at installere solceller

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 24. april 2024

5 bedste batterier til solceller i DK 2024

bedste batteri til solceller
 • Solcellebatteri fra Growatt er bedst i forhold til kapacitet
 • Solcellebatteri fra XOLTA er bedst i forhold til indbygget inverter
 • Solcellebatteri fra Huawei er bedst i forhold til optimeret opladning
 • Solcellebatteri fra Solplanet er bedst i forhold til installation
 • Solcellebatteri fra LG er bedst i forhold til garanti.

Er du på udkig efter et batteri til dine solceller, så kan det være en jungle at finde ud af, hvilket et du skal vælge. I denne artikel har vi samlet fem batterier til solceller, så du kan få et bedre overblik over, hvilket batteri, der passer lige præcis til dine behov.

Vi kan hjælpe dig med at få tilbud på solcelleanlæg med batteri. Alt, du skal gøre, er, at udfylde vores korte formular; derefter vil du modtage op til 4 tilbud fra danske solcelleinstallatører. Du slipper dermed selv for at bruge timer på at finde og kontakte installatører, og kan stadig sammenligne tilbud og opnå den bedste pris på installationen.

Få tilbud på solcelleanlæg med batteri nu!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvilken type batteri er bedst til solceller?

Lithiumbatterier er den type batteri, der er bedst til solceller. Det er også den type batteri, der typisk bliver solgt i Danmark.

Foruden lithium er der også blysyrebatterier og saltvandsbatterier. Lithium er den type batteri, der har den længste levetid; derfor er den også den mest brugte type.

I skemaet kan du se en sammenligning af de tre typer batterier.

Typer af batterier
LithiumBlysyreSaltvand
Levetid10-15 år3-5 årCa. 10 år
Kapacitetsudnyttelse80-100 %Ca. 50 %90-100 %

Batterier bedst i test

For at finde de bedste batterier har vi kigget på flere forskellige faktorer. Med solcellebatterier er der typisk ikke én løsning, der passer alle. Det afhænger af dit forbrug, dit forbrugsmønster og desuden dine krav til et batteri, hvilket der er bedste til din situation.

Solcellebatterier kan opdeles i to typer: strømbatterier og energibatterier.

 • Strømbatterier er gode til hurtigt at producere en stor mængde strøm og kan derfor dække hele dit forbrug, selv når alle dine husholdningsapparater er i brug samtidig.
 • Energibatterier har typisk en stor lagringskapacitet og leverer energi kontinuerligt. Denne type batteri kræver mere energi for hurtigt at levere en stor mængde energi.
Strømbatteri og energibatteri

I vores oversigt over de fem batterier er der tre strømbatterier og to energibatterier.

1. Growatt solcellebatteri bedst i forhold til kapacitet

Growatt

APX HV 5.0P-batteriet fra Growatt er det ideelle valg for dig, der ønsker en stor kapacitet eller mulighed for udvidelse senere hen. Det kunne for eksempel være, hvis du planlægger at anskaffe en elbil eller varmepumpe i fremtiden.

Batteriet er modulært opbygget. Det betyder, at du kan samle flere moduler og opnå en kapacitet på 30 kWh. Et enkelt modul har 5 kWh. Du kan altså samle op til seks moduler i ét batteri.

Det er nemt at tilslutte et nyt modul, og du kan uden problemer have både nye og gamle moduler installeret sammen.

Batteriet fra Growatt er et strømbatteri og har et peak power output på 5 kW i 60 sekunder. Det betyder, at selv ved et usædvanligt højt forbrug kan batteriet levere strøm.

Batteriet har desuden en DoD (Depth of Discharge) på 100 %, hvilket betyder, at du kan bruge al den strøm, der er lagret i batteriet, før der skal oplades igen.

KapacitetPeak powerStørrelse (BxHxD)GarantiBatteritypePris
5 kWh5 kW/60 sek710 x 670 x 200 mm10 årLithiumFra 25.000 kr.

2. XOLTA solcellebatteri bedst i forhold til indbygget inverter

Xolta

Bat-5 batteriet fra danske XOLTA er produceret med det nordiske klima i tankerne. Det betyder, at du kan have det monteret udendørs, da det både kan tåle minusgrader om vinteren og direkte solskin om sommeren.

Batteriet har en indbygget batteriinverter, så hvis du køber batteriet til dit nuværende solcelleanlæg, behøver du ikke også at investere i en ny inverter. Med den integrerede inverter, kan batteriet forbindes til alle typer solcelleanlæg.

Du kan bruge XOLTAs app til at følge med i batteriets forbrug. Her kan du også se, hvor meget du har sparet i CO2 samt i kroner og ører.

KapacitetNominel energiStørrelse (BxHxD)GarantiBatteritypePris
5 kWh5 kWh664,5 x 772 x 259,5 mm10 årLithiumFra 45.000 kr.

3. Huawei solcellebatteri bedst i forhold til optimeret opladning

Huawei

Huawei har udviklet en teknologi til deres solcellebatteri, der sikrer optimeret opladning, når du kobler flere batterier sammen. Denne teknologi kalder de Module+ optimization. Med den opnår du op til 10 % mere brugbar energi i dit batteri.

Med batteriet fra Huawei kan du oplade det med strøm fra elnettet. Det betyder, at du, når solen ikke skinner, kan lagre strøm fra elnettet, når prisen er lavest.

Batteriet består af moduler og kan udvides til en kapacitet på 15 kWh, med hvert modul på 5 kWh. Hvis dit forbrug stiger, kan du tilkøbe et nyt modul og stadig være sikker på, at dit batteri vil levere strøm.

KapacitetPeak powerStørrelse (BxHxD)GarantiBatteritypePris
5 kWh3,5 kW/10 sek670 x 600 x 150 mm10 årLithiumFra 26.000 kr.

4. Solplanet solcellebatteri bedst i forhold til installation

Solplanet

Batteriet fra Solplanet er det mindste på denne liste og fylder derfor meget lidt. Dette gør det nemt at installere og gør det muligt at placere batteriet næsten hvor som helst.

Når du kombinerer batteriet med en inverter fra Solplanet, kan du benytte den nyeste kunstige intelligens. Denne analyserer elpriser, dit forbrug og solcelleproduktionen for at oprette en daglig ladeplan. Dette hjælper dig med at optimere både brugen af batteriet og solcelleproduktionen.

KapacitetNominel energiStørrelse (BxHxD)GarantiBatteritypePris
5 kWh5,12 kWh460 x 652 x 165 mm10 årLithiumFra 15.000 kr.

5. LG solcellebatteri bedst i forhold til garanti

LG

LGs solcellebatteri præsterer godt på de fleste parametre, og ligesom de andre omtalte batterier, er der også 10 års garanti på et LG batteri. For de andre batterier varierer garantien mellem 10 år eller et bestemt antal cyklusser. For LGs garanti er det 10 år uden begrænsning i antallet af cyklusser.

Ligesom flere af de andre batterier er batteriet fra LG også modulopbygget. Hvis du har brug for mere lagringskapacitet, kan du derfor nemt udvide med flere moduler.

KapacitetPeak powerStørrelse (BxHxD)GarantiBatteritypePris
10 kWh7 kW/10 sek504 x 817 x 295 mm10 årLithiumFra 45.000 kr.

Ønsker du solceller tilbud med batteri? Så kan vi hjælpe dig! Vi har et stort netværk af danske installatører, der kan give dig tilbud på solcelleanlæg med batteri - en fantastisk måde at begynde at spare på din elregning.

Få et gratis, nemt og hurtigt tilbud på solceller med batteri!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Hvordan har vi sammenlignet de bedste batterier til solceller?

For at finde de bedste batterier har vi analyseret forskellige relevante parametre, som kan være afgørende for valget af batteri. Disse inkluderer:

 1. Kapacitet
 2. Peak power/nominel energi
 3. Størrelse
 4. Garanti
 5. Batteritype
 6. Pris

Kapaciteten er afgørende for, om batteriet kan lagre den strøm, som dine solceller producerer. Typisk vil du vælge et batteri, der matcher størrelsen på dit solcelleanlæg.

Eftersom flere batterier, herunder det fra Huawei, også kan oplades fra elnettet, kan det være en god idé med et større batteri, så du så vidt muligt kan undgå høje elpriser.

Peak power og nominel energi bruges til henholdsvis strømbatterier og energibatterier.

Peak power angiver den mængde strøm, som producenten har målt, at batteriet kan levere over en bestemt periode; for LGs batteri er dette 7 kW over 10 sekunder.

Nominel energi er den maksimale mængde energi, som et batteri kan lagre. For eksempel kan Solplanets batteri lagre op til 5,12 kWh.

Størrelsen på batteriet spiller ofte en afgørende rolle. Montering af dit batteri afhænger både af størrelsen og tilgængelig plads. Hvis du overvejer at udvide kapaciteten, hvilket er muligt med mange af de omtalte batterier, er det vigtigt at sikre, at der er tilstrækkelig plads.

Garantien er en vigtig faktor, når du foretager en stor investering; den indikerer også producentens tillid til produktet. Alle de nævnte batterier kommer med en 10-års garanti eller et antal cyklusser. Antal cyklusser betyder hvor mange gange batteriet oplader og aflader strøm, så går fra 100 % - 0 %.

Som nævnt er lithium den batteritype, der er mest udbredt og bredt anerkendt som den bedste. Alle fem beskrevet batterier er baseret på denne type.

Prisen er ofte en afgørende faktor ved køb af produkter. Derfor har vi også inkluderet dette i vores sammenligning. Prisen for solcellebatterier varierer og afhænger af de nævnte faktorer; i vores liste varierer priserne fra ca. 15.000 kr. til ca. 45.000 kr.

Hvis du vil kombinere dit solcellebatteri med et topkvalitetssolcelleanlæg, har vi også lavet en sammenligning af disse. Læs vores artikel: Hvad er det bedste solcelleanlæg?

Få de bedste tilbud på solcellebatterier til dit hjem

Når du installerer solceller med batteri, bør du altid indhente flere tilbud. Ved at sammenligne priserne fra forskellige tilbud kan du sikre dig, at du ikke betaler overpris for din installation.

Hvis du selv forsøger at finde og kontakte installatører, kan det tage flere timer. Dette kan undgås ved at anvende vores service. Udfyld blot vores korte formular, og du vil derefter modtage op til 4 gratis og uforpligtende tilbud. Disse tilbud kan du nemt sammenligne, og hurtigt komme i gang med installationen af dine solceller med batteri.

Indhent dine tilbud i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål om bedste solcellebatterier

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner