Pillefyr

Sammenlign pris og kvalitet på pillefyr - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Pillefyr - Få op til 4 gratis tilbud på pillefyr
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!

Info om pillefyr

Et pillefyr kan sammenlignes lidt med de gamle brændeovne og oliefyr. Pillefyret fyrer dog med piller i stedet for brænde og olie. Pillefyret fyrer oftest med træpiller, men kan også, afhængig af typen, anvende andre materialer.

Har du på nuværende tidspunkt et olie - eller naturgasfyr, kan der være store besparelser på din varmeregning, og du vil kunne skåne naturen for meget ballast. Det er alt i alt en win-win situation at investere i et pillefyr.

Et pillefyr består af tre elementer:

 • Træpillemagasin
 • Kedel
 • Brænder

Solceller laver elektricitet. Vil du vide, hvordan du kan opvarme din bolig med grøn energi? Så kan du læse mere om varmepumper og jordvarme her: Varmepumpe og jordvarme

Pillefyret fungerer således, at man påfylder træpillerne i magasinet, der automatisk overfører pillerne til brænderen. Luften til forbrændingen kommer fra en indbygget blæser. Dette kan du sammenligne med, når du puster til et bål, for at få gang i det.

Pillefyret styres nemt og enkelt, og jo mere moderne pillefyret er, desto mere teknologisk bliver styrepanelet. Det bliver mere og mere almindeligt, at du kan styre dit pillefyr fra computeren og mobilen.

Hvor meget kan jeg spare med et pillefyr?

Flere faktorer afgør, hvor meget du kan spare ved at anvende et pillefyr. En god tommelfingerregel er dog, at du med et pillefyr kan spare mindst 50 % på varmeregningen. Dette skyldes, at træpillerne er langt billigere end olie og brænde i forhold til den energi, de genererer.

Udover dette, er et nyt pillefyr også langt mere effektivt end et gammelt oliefyr, og kan således generere mere varme med et mindre forbrug end et oliefyr. Dertil skal det også bemærkes, at selvom du i dag har et pillefyr, kan der godt laves besparelser på varmeregningen med et nyt pillefyr. Dette skyldes igen den forbedrede effektivitet.

Hvis man sammenligner priserne på brændslen på et pillefyr og et oliefyr, skal det bemærkes, at der, for at yde samme niveau energi, går cirka to kilo træpiller til at erstatte en liter fyringsolie. Skifter du dit oliefyr ud med et nyt pillefyr, kan du for derfor tage udgangspunkt i dette regnestykke*:

 • 1 liter fyringsolie til et oliefyr koster ca. 12 kr.
 • 2 kg. træpiller til et pillefyr koster ca. 4 kr.
 • Besparelsen på brændslen er på 8 kr. pr. liter fyringsolie
  *beregningen er inklusiv levering, hvis der bestilles 1000 kg. træpiller eller 1000 liter fyringsolie

Med udgangspunkt i dette regnestykke, får du altså træpillerne til pillefyret til en tredjedel af prisen sammenlignet med fyringsolie. Det skal bemærkes, at oliepriserne svinger meget. Besparelsen kan ydermere variere efter pillefyrets virkningsgrad og træpillernes kvalitet.

Den store besparelse gør også, at tilbagebetalingstiden bliver meget kort. Typisk varer det to til fire år, før pillefyret har tjent sig selv hjem. Herefter er det blot penge direkte ned i lommen.

Tilskud til pillefyr

Der er mulighed for at få en række tilskud til pillefyr. Tilskud til pillefyr ses i form af håndværkerfradrag, samt tilskud fra diverse energiselskaber.

Læs mere om: Tilskud til pillefyr

Virkningsgrad på pillefyret

Virkningsgraden betyder, hvor stor en del af brændslet, der bliverEffektiviteten af pillefyr brændt. Som udgangspunkt giver et kilo træpiller 5 kWh hvis virkningsgraden er 100 %. Virkningsgraden på et nyt moderne pillefyr ligger dog på cirka 90 %, hvilket altså betyder, at pillefyret kan generere 4,5 kWh i gennemsnit om året. Virkningsgraden på pillefyret bestemmes af kvaliteten af træpillerne, samt vedligeholdelse og kvalitet af pillefyret. 

Hvad skal jeg overveje ved køb af pillefyr?

Du skal først og fremmest være klar over, at du skal påfylde brændsel på pillefyret oftere end med et oliefyr. Yderligere vedligeholdelse afhænger af kvaliteten af pillefyret. Nogle pillefyr har hjælpeprogrammer til at vedligeholde, for eksempel fjernelse af aske.

Udover dette, bør du tænke over følgende ting, når du overvejer at investere i et pillefyr:

 • Kvaliteten af pillefyret
 • Varmebehovet i dit hus
 • Skal pillefyret opvarme hele din bolig eller blot enkelte rum
 • Pillefyrets elforbrug
 • Støj fra pillefyret
 • Tjek om din skorsten er egnet til et pillefyr
 • Brandsikkerhed i forhold til pillefyret

Det er vigtigt, at du ved, hvor stort et varmebehov, du har. Du bør nemlig ikke vælge et pillefyr med for lille en ydelse. Spørg en fagmand til råds om varmebehovet, når du kigger på pillefyr. I forhold til behovet, er det samtidigt vigtigt, at du overvejer, om pillefyret skal opvarme hele huset, eller blot enkelte rum. Er det blot enkelte rum, kan du nøjes med et pillefyr med en mindre ydelse, end hvis det skal opvarme hele din bolig.

Da pillefyret er el-drevet, er det vigtigt, at du vælger et energiklasse A pillefyr. Dels for at gøre pillefyret så besparende som muligt, dels for at skåne miljøet.

Når du vælger dit pillefyr, skal du altid tage i betragtning, hvor pillefyret placeres henne i din bolig. Dette skyldes, at pillefyret kan være støjende, og det vil derfor anbefales at vælge et lavt støjende pillefyr, hvis det skal stå tæt på stuen eller soveværelset.

Med et pillefyr undgår man naturligvis ikke en vis brandrisiko. Derfor skal pillefyret placeres i et rum, der er brandsikret. Ydermere skal din skorsten være egnet til pillefyr. Du kan få både skorstenen og brandsikkerheden tjekket af din skorstensfejer.

Miljoevenligt hus med pillefyr

Kvaliteten af pillefyret er naturligvis også en vigtig faktor. Som med så mange andre ting, afhænger prisen af kvaliteten. Det kan dog være en god idé at vælge et pillefyr med høj kvalitet, selvom det er dyrere. På længere sigt kan det nemlig vise sig, at pillefyret skal bruge mindre service og vedligeholdelse, og dermed bliver billigere på i den lange ende.

Et pillefyr med høj kvalitet er ofte kendetegnet ved tykkelsen af kedlens stålplader. Jo tykkere stålplader, jo bedre kvalitet har pillefyret, fordi kedlen opslides langsommere. Vægten er normalt også et godt pejlemærke for kvaliteten af pillefyret. Vælg derfor et så tungt pillefyr som muligt, og med minimum 5 millimeter tykke stålplader

Kvaliteten i dit køb af pillefyr kan også bestå af diverse reservedels - og servicegarantier hos leverandøren. Det kan sagtens betale sig at vælge en leverandør, der tilbyder reservedelsgaranti til dit pillefyr, hvilket betyder, at reservedelene er gratis, når du har brug for dem. Denne garanti varer typisk i 20 år.

Kvaliteten af træpillerne

Dit pillefyrs effekt afhænger af kvaliteten af træpillerne. Træpillerne består af sammenpresset savsmuld, og er typisk 6-8 millimeter i diameter, mens længden varierer.

De bedste træpiller er fremstillet i rent træ, og disse forbrænder med en askemængde på 0,5 procent. Det kan godt betale sig at købe dyrere træpiller, fordi pillefyrets virkningsgrad øges. Og jo højere virkningsgrad, jo større besparelse. Har du mulighed for at købe store mængder piller hjem ad gangen, vil det gøre enhedsprisen på pillerne billigere. Det er her vigtigt, at træpillerne opbevares tørt, da de smuldrer ved fugt, og dermed bliver uanvendelige

Fordele og begræsninger

Den mest iøjnefaldende fordel ved et pillefyr er naturligvis den store besparelse, du kan gøre på din varmeregning. Udover det, er der også følgende fordele ved pillefyret:

 • Træpillerne er CO2-neutrale
 • Minimal forurening

Du skåner miljøet for rigtig meget forurening, da pillefyret brænder pillerne næsten fuldstændigt af. Dette gælder også de gasser, som opstår under selve brændingen. I teknisk tale hedder det Pyrolytisk afbrændning. I forhold til CO2 er pillefyret også en solid løsning, fordi træpillerne er CO2-neutrale. Det betyder, at du ikke bidrager til drivhuseffekten, når du anvender pillefyret.

Der figurerer også nogle få begrænsninger ved anvendelse af pillefyr. Begrænsningerne består i, at du skal påregne mere vedligeholdelse og tid til påfyldning med et pillefyr sammenlignet med et oliefyr. Påfyldning skal ske oftere i et pillefyr sammenlignet med et oliefyr. For at få den bedste effekt af pillefyret, bør du rense det en gang om ugen, hvilket er oftere end med et oliefyr.

Installation af pillefyr

Et pillefyr kræver mere plads end et oliefyr. Dette skyldes dels størrelsen af fyret, men også, at der skal være plads til store partier træpiller. Da det kan svine en del i form af aske, når du skal rense pillefyret, er det en god idé at installere pillefyret et sted, der er tolerant overfor snavs. Det kan for eksempel være i garagen

Rent teknisk, er der ikke den store forskel på at installere et pillefyr sammenlignet med oliefyr. Det kræver blot, at skorstenen er velegnet til pillefyret. Ved valg af installatør, bør du vælge en, der står på den såkaldte Kvalitetssikringsordning (KSO). En installatør herfra kan installere pillefyret ansvarligt, og der følger ofte serviceordninger med.

Du kan læse mere om KSO-ordningen her: KSO-Ordning

Tilbud på pillefyr

Hvis du har besluttet dig for at investere i et pillefyr, er det vigtigt at få tilbud fra flere leverandører. Dette gør, at du kan få tilbudt forskellige løsninger på dine varmebehov og sikrer samtidig, at du får den rette type til den rigtige pris. Når du kigger markedet igennem skal du være opmærksom på, at priserne kan være både inklusiv og eksklusiv moms samt med og uden installation.

Hvis tanken om et pillefyr virker attraktiv, kan du med rette udfylde kontaktformularen her på siden. Derefter bliver du kontaktet af op til 4 forskellige leverandører - det er 100 % gratis og uforpligtende.