Sammenlign priser på luft til vand varmepumpe
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Få op til 4 tilbud her
Det tager kun 2 minutter.
Det tager kun 2 minutter.
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Dr
Tv2
Bolius (1)
Energitjenesten
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 29 oktober 2021

Kombiner gulvvarme med din varmepumpe

Sådan reducerer du omkostningerne på din grønne investering

I Bygningspuljen kan du søge tilskud til blandt andet luft til vand varmepumpe, jordvarme og isolering. Tilskuddet dækker op til 20% af totalprisen.

Spar på varmeregningen med en varmepumpe og gulvvarme

Har du en luft til vand- eller jordvarmepumpe, bør du overveje, om du skal have installeret gulvvarme eller tilslutte din nuværende gulvvarme til varmeløsningen. Gulvvarme er effektivt, økonomisk besparende og giver et dejligt indeklima og varme fødder om vinteren. Der er mange fordele ved gulvvarme alene - men gulvvarme og varmepumper er også et rigtig godt match i sig selv.

Ved varmepumper alene er der masser af besparelser på varmeregningen. Du kan spare op til 50% i forhold til olie- eller gasfyr, da du udnytter den naturlige energi, og du ofte får meget mere varme pr. anvendte kW. Samtidig kan du spare endnu mere ved at have gulvvarme. Installationen har behov for en lavere fremløbstemperatur, da gulvvarmen bliver udnyttet på en anden måde end med radiatorer.

Med varmepumpe gulvvarme kombineret med en miljøvenlig varmekilde opnår du ikke kun økonomiske besparelser, men du vil også opleve, at varmefordelingen vil være behagelig, da gulvvarme varmer nedefra og op i stedet for radiatorer, der opvarmer omvendt.

Få tilbud på en varmepumpe

GreenMatch.dk sætter dig i kontakt med op til 4 autoriserede varmepumpeinstallatører. Udfyld formularen øverst, og du vil blive kontaktet med skræddersyede priser og tilbud.

Varmepumpe og gulvvarme til private boliger

Der findes to slags gulvvarme: el gulvvarme (elektrisk båren) og alm. gulvvarme (vandbåren). Det er en fordel for dig at tilkoble jordvarme eller din luft til vand varmepumpe til gulvvarmen. Årsagen er, at varmepumper er mest effektive ved varmesystemer med en lavere fremløbstemperatur, såsom gulvvarme. 

Effektiviteten falder ofte med 2-3% for hver grad, du øger fremløbstemperaturen til centralvarmeanlægget med. Derfor påvirker det din varmeregning, om der skal leveres 30 grader til gulvvarme eller 50 grader til en radiator. Samtidig er det vigtigt, at vandet i rørene ikke er alt for varmt, da rørene ligger på et større areal, og opvarmningen ikke skal blive for voldsom, hvilket gør det fordelagtigt at have gulvvarme med et lavtemperatursystem.

Bemærk, at gulvvarme ikke fungerer lige effektivt under alle typer gulv. Især klinker og gulve af syntetiske materialer som laminat og vinyl fungerer godt. 

Selvom der er masser af fordele ved at kombinere en luft til vand varmepumpe og jordvarmepumpe med gulvvarme, kan det stadig betale sig at kombinere din varmepumpe med radiatorer. Hvis du i forvejen ved, at dine radiatorer fungerer ved en høj fremløbstemperatur, kan du skifte dine radiatorer ud med større modeller, som kan give den samme varme ved en lavere fremløbstemperatur. Dermed bliver forskellen fra gulvvarme og radiatorer minimeret.

Bemærk, at kun luft vand varmepumpe gulvvarme og jordvarme kan kobles til gulvvarme. Luft til luft varmepumper kan ikke. 

Pris på varmepumpe og gulvvarme

Prisen afgøres bl.a. af, hvordan din varmepumpe dimensioneres og din boligs størrelse. Der er derfor ikke muligt at fastlægge en fast pris på forhånd. Det er derudover ikke alle leverandører, der vil kunne installere gulvvarme. Til gengæld kan du herunder se, hvad en luft til vand varmepumpe til en privat bolig ca. vil koste.

Priser på luft til vand varmepumper*
Husareal Pris inkl. montage
80 - 140 m2 80.000 - 100.000 kr.
140 - 200 m2 100.000 - 110.000 kr.
200 - 300 m2 110.000 - 120.000 kr.

*Tallene er vejledende gennemsnitspriser fra vores leverandører. Det er muligt, at du vil få andre priser tilbudt. For at få en præcis pris bør du tage kontakt til en installatør. Vær opmærksom på, at den endelige pris først fastsættes, når leverandøren kender til dine behov og dit hus.

Vil du vide, hvor stor din varmepumpe bør være? Læs mere her: Så stor varmepumpe skal du vælge.

Sammenlign priser på varmepumper nu

Det tager kun 2 minutter

Hvad er fordelen ved gulvvarme?

Der er mange, der foretrækker gulvvarme som primær opvarmningskilde i deres bolig - og med god grund. Der er flere faktorer, af afgør pris og effektivitet, både økonomisk og boligmæssigt - dog skal du altid sikre dig, at din bolig er velisoleret, før det kan betale sig.

Med gulvvarme udnytter du varmen til fulde, da den vil stige op ad fra gulvet, hvilket er omvendt af en normal varmefordeling i boligen. Dermed er temperaturen højest ved gulvet og vil aftage gradvist op mod loftet - i modsætning til radiatorvarme, hvor temperaturen oftest er lavest ved gulvet, men stiger, når den nærmer sig loftet. Derfor bliver der skabt et dejligt indeklima, hvor temperaturen er passende i vinterperioden.

Du kan herunder se varmedistributionen:

  1. Rummet opvarmes nedefra gulvet og føles derfor varmere i fodhøjde.
  2. Rummet opvarmes fra midten, og luften under radiatorhøjde vil derfor føles koldere.

forskellen på gulvvarme og radiatorer

De fleste gulvvarmeejere vil også være af den opfattelse, at et rum er varmere, når de har varme fødder - i modsætning til når de fryser om fødderne. Du kan derfor få endnu større besparelser på varmeregningen, da du måske kan sænke temperaturen et par grader, uden at du lægger mærke til dette.

Hvad er ulempen ved kombinationen af varmepumpe og gulvvarme?

Nogle kan opleve, at der er luft i varmerørene, hvis de har benyttet en uautoriseret installatør, der ikke har været grundig nok under installationen. Denne luft gør, at varmerørene ikke afgiver den optimale mængde varme, og dermed er effektiviteten ikke på det højeste niveau. Derfor bør du sikre dig, at installatøren er autoriseret, ellers vil kombinationen med varmepumpe til gulvvarme ikke være fordelagtig.

Det er heldigvis de færreste, der oplever disse problemer, og vores samarbejdspartnere er professionelle og erfarne inden for rådgivning og installation.

Hvis du udfylder vores kontaktformular, kan du få op til 4 uforpligtende tilbud på varmepumper fra forskellige danske leverandører og vælge det, der passer dig bedst - helt gratis. Såfremt du ønsker at kombinere varmepumpen med gulvvarme, kan nogle af vores installatører også sørge for at sætte dig i kontakt med en installatør af gulvvarme. 

Bemærk, at varmepumpeinstallatørerne ikke kan installere selve gulvvarmen i gulvet, men derimod kan installere styringen og shunten til det og sætte dig i kontakt med en gulvvarmeinstallatør, såfremt du ønsker det.

Sammenlign priser på varmepumper nu

Det tager kun 2 minutter