Bestil tilbud på varmepumpe her
Udfyld formularen, og modtag op til 4 tilbud på en varmepumpe
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger:
OK
Penge
bolio
energi
Få op til 4 tilbud her Varmepumpe - Få op til 4 gratis tilbud på varmepumper
Det tager under et minut!
Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 12. juni 2019

Kombiner gulvvarme med din varmepumpe

Overvejer du at få en luft-til-vand varmepumpe eller jordvarmepumpe? Så kan du med fordel kombinere denne med gulvvarme!

Har du en luft-til-vand varmepumpe eller jordvarmepumpe, burde du overveje om du skal enten få installeret gulvvarme eller tilslutte varmepumpen til din nuværende gulvvarme. Der er masser af fordele ved gulvvarme alene - men gulvvarme og varmepumper er også et rigtig godt match i sig selv.

Ved varmepumpen alene er der masser af besparelser at hente, da du udnytter den naturlige energi og du ofte får meget mere varme pr. anvendte kW. Samtidig kan du spare penge ved at have gulvvarme, da man har behov for en lavere temperatur, da den bliver udnyttet til fulde på en anden måde, end ved radiatorer.

Technical

Varmepumpe og gulvvarme

Det er en fordel for dig som forbruger, at tilkoble jordvarme eller luft-til-vand varmepumpe til gulvvarme. Årsagen til dette er, at varmepumper er mest effektive ved varmesystemer med en lavere fremløbstemperaturen.

Effektiviteten falder ofte med 2-3 % for hver grad man øger fremløbstemperaturen til dit centralvarmeanlæg - Derfor påvirker det din varmeregning, om der skal leveres 30 grader til gulvvarme eller 50 grader til en radiator. Samtidig er det vigtigt at vandet i rørene til gulvvarmen ikke er alt for varme, da rørene ligger på et større areal og opvarmningen ikke skal blive for voldsom, hvilket gør det fordelagtigt at have gulvvarme ved et lavtemperatur-system.

Selvom der er masser af fordele ved at kombinere sin luft-til-vand varmepumpe og jordvarmepumpe med gulvvarme, kan det stadig betale sig at kombinere din varmepumpe med radiatorer. Hvis du i forvejen ved, at dine radiatorer fungerer ved en høj fremløbstemperatur, så kan du skifte dine radiatorer til større modeller som kan give den samme varme, bare ved en lavere temperatur. Dermed bliver forskellen fra gulvvarme og radiatorer minimeret.

Thumbup

Hvad er fordelen ved gulvvarme?

Der er mange der foretrækker gulvvarme, som opvarmning i deres bolig og denne form for opvarmning har også mange fordele. Der er flere faktorer der spiller, både økonomisk og boligmæssigt, hvorfor denne form for opvarmning er så populær - dog skal du sikre at din bolig er velisoleret, før at det kan betale sig.

Med gulvvarme udnytter du varmen til fulde, da varmen naturligvis vil stige op ad fra gulvet. Dermed er temperaturen højest ved gulvet og vil aftage gradvist op mod loftet. I forhold til radiatorvarme, hvor at temperaturen oftest er lavest ved gulvet, men stiger når den nærmer sig loftet. Derfor bliver der skabt et dejligt indeklima, hvor temperaturen er passende i vinterperioden.

De fleste mennesker vil også opfatte at et rum er varmere, når de har varme fødder - i modsætning til når man fryser om fødderne. Derfor kan dette være en besparelse på varmeregningen, da man kan sænke temperaturen et par grader, uden at man lægger mærke til dette.

Hvad er ulempen ved kombinationen af varmepumpe og gulvvarme?

Der kan komme luft i gulvvarme. Denne luft gør, at varmerørene ikke afgiver den optimale mængde af varme, og derved er effektiviteten ikke på det højeste niveau. Derfor bør du sikre dig, at installatøren af gulvvarmen er autoriseret. Ellers vil kombinationen med varmepumpe til gulvvarme ikke være fordelagtig.