SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
1/3
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 4600 kr. om året
Spar op til 4600 kr. om året

Sænk din elregning ved at installere solceller

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 10. april 2024

Solceller på fladt tag: Kan man montere solceller på fladt tag?

Solceller på fladt tag

Ja, du kan godt montere solceller på fladt tag, og det er en rigtig god løsning og mulighed for dig der gerne vil spare på din elregning og gøre din strøm mere grøn.

Selv på et fladt tag kan solceller producere en mængde strøm, der kan sænke dine omkostninger til strøm.

I den her artikel gennemgår vi, alt du skal vide om solceller på fladt tag. Vi gennemgår pris, montering og hvor meget strøm, du kan forvente, at dine solceller vil producere.

Hurtigt og nemt kan vi hjælpe dig med at finde en installatør til dine solceller. Vi har et stort netværk af autoriseret installatører, med mange års erfaring, der kan hjælpe dig med den rigtige installation af solceller på fladt tag.

Alt du skal gøre er at udfylde vores korte formular, så bliver du kontaktet af op til 4 installatører, som giver dig tilbud med en skarp pris. Du slipper dermed for selv at skulle bruge timer på at finde og kontakte installatører selv.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Hvad koster solceller på fladt tag?

Prisen på solceller til fladt tag ligger mellem 1.500 – 4.000 kr. pr. m2. Den faktiske pris vil afhænge af solcelle typen, størrelsen på dit tag og omfanget af installationen af solcellerne.

Hvor mange solceller du skal installere afhænger af, hvor meget af dit forbrug du vil have, at solcellerne skal dække.

Prisen afhænger af typen af solceller. Som udgangspunkt har monokrystallinske solceller en højere pris, men de er også mest effektive, hvor tyndfilmssolceller er billigere, men også mindre effektive. Du kan læse mere om priser her: solceller pris.

Blandt de bedste solcelleanlæg er monokrystallinske typisk altid i toppen, så ønsker du de bedste og mest effektive solceller til dit hjem, bør du vælge denne type.

Solceller på fladt tag pris
Solceller arealPris*
50 kvm75.000 kr. – 200.000 kr.
70 kvm105.000 kr. – 280.000 kr.
100 kvm150.000 kr. – 400.000 kr.

*Prisen er et gennemsnitligt estimat, for præcis pris bør du snakke med en professionel installatør.

Kan jeg have solceller på et fladt tag?

Har dit hus et fladt tag, så kan du sagtens få solceller på dit tag. Ved et fladt tag er der flere muligheder for at montere solceller, de kan placeres fladt på taget eller med en hældning.

Med et fladt tag kan du placere solcellerne i den helt rigtige retning og i en vinkel, der kan være tæt på optimal. Ligger solcellerne fladt på taget, undgår du dem visuelt på din bolig, du skal dog bruge tid på at rengøre dem, da snavs vil lægge sig på panelerne.

Når du vælger solceller til fladt tag bør du altid snakke med en professionel installatør, så du er sikker på, at dine solceller passer til dit tag og dit behov.

Når du udfylder vores korte formular, vil du blive kontaktet af op til 4 danske installatører. De vil hjælpe dig med den rette løsning til dit hjem og give dig et tilbud. Du kan herefter sammenligne de tilbud, som du modtager og være sikker på at du får den bedste pris. Du slipper altså selv for at finde og kontakte installatører, som kan hjælpe dig.

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Montering af solceller på fladt tag

Ved montering af solceller på fladt tag har du to muligheder:

 • Montering fladt på taget
 • Montering på stativ med hældning

Monterer du solpanelerne fladt på taget, undgår du ekstra belastning af taget og ekstra omkostninger til stativ eller kiler.

Solpaneler der monteres fladt på taget vil ikke blive påvirket af vinden, og du undgår derfor mere belastning på panelerne. Fladt monterede solpaneler er heller ikke særligt synlige og vil derfor ikke påvirke udseendet på din bolig.

Opsætning af solceller på fladt tag

Stativ til solceller på fladt tag

Med stativ til solceller på fladt tag kan du skabe en optimal hældning på solcellerne og placere dem i en sydvendt retning. Sydvendt retning er den retning, hvor solceller får mest sol og dermed producerer mest energi.

Ved brug af stativer til dine solceller på fladt tag skal du være opmærksom på, at de kan være mere vindfølsomme, og de skal derfor monteres af professionelle, så du mindsker risikoen for skader ved større vindstød.

Montering af solceller med stativ kan sikre dig den helt rette hældning og dermed give dig en højere el-produktion. Solceller skal monteres med en 15° hældning for at være selvrensende og med et stativ kan de installeres med en hældning på op til 30°. Du undgår dermed vedligeholdelse og rengøring af dine solceller, hvis du installerer med hældning.

For installation af solceller på andre typer af tag, kan du læse vores artikler:

Hvor meget strøm producerer solceller på fladt tag?

Solceller på fladt tag kan yde op til 90 % sammenlignet med solceller der er optimalt placeret på et tag med hældning. Så du får næsten det samme produktion, selvom du installerer på et fladt tag.

Hvor meget strøm solceller på fladt tag producerer afhænger af størrelsen på dit solcelleanlæg, hvorvidt det er 4 kW, 6 kW, eller 8 kW. Læs mere om mængden af strøm et 6 kW solcelleanlæg producerer, i vores artikel: Hvor meget strøm producerer et 6 kW solcelleanlæg?.

Vælger du batteri til solceller, kan du bedre udnytte den strøm, der bliver produceret. Med et batteri lagrer du den strøm, som produceres i løbet af dagen, når solen står højt, og kan bruge den i løbet af aften når du er hjemme.

Uden et batteri vil den strøm, der bliver produceret, som du ikke bruger, blive leveret til el-nettet. Den strøm får du betaling for. Hvor meget du bliver betalt afhænger af den aktuelle pris på el. Du kan læse mere om, hvilken pris du kan forvente og yderligere hvordan du bliver beskattet i vores artikel afregning solceller.

Indhent priser på opsætning af solceller på fladt tag

Vil du gerne have solceller monteret på dit flade tag bør du altid indhente og sammenligne flere tilbud fra flere installatører – vi anbefaler mindst 3 forskellige.

Vælger du selv at finde og kontakte flere installatører, kan du ende med at bruge flere timer på dette. Udfylder du i stedet vores korte formular med få spørgsmål, vil du hurtigt og nemt modtage op til 4 tilbud, som du kan sammenligne og dermed sikre, at du får den bedste pris.

De tilbud, du modtager, er 100 % gratis og uforpligtende og kommer fra danske autoriserede installatører med flere års erfaring.

Modtag tilbud i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vil vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål om solceller monteret på fladt tag

Nikita Gravesen
Skrevet af Nikita Gravesen, Skribent

Nikita har siden sommeren 2022 skrevet for Greenmatch.dk. Her skriver hun artikler om grønne løsninger til danskere, der gerne vil leve lidt grønnere. Hun sætter en dyd i at gøre kompleks information konkret. Selvom vejen til den grønne omstilling kan være besværlig og kompleks, mener hun, at alle skal have muligheden for at være med.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner
Bliv samarbejdspartner Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?