SPAR hundredevis af kroner om året på din elregning ved at installere solceller
Besvar et par enkelte spørgsmål, så finder vi de BEDSTE priser til dig.
Spar timer på at finde en installatør
Spar timer på at finde en installatør

Udfyld 1 kort formular, modtag op til 4 tilbud

Spar op til 4600 kr. om året
Spar op til 4600 kr. om året

Sænk din elregning ved at installere solceller

Red planeten
Red planeten

Vi har hjulpet over 500.000 husejere med at reducere deres CO2-aftryk

Omtale og anbefalinger
DrTv2Bolius
Sidst opdateret: 17. juni 2024

Solceller på fladt tag: Kan man montere solceller på fladt tag?

Solceller på fladt tag
 • Du kan montere solceller på alle slags tage – også på et fladt tag.
 • De kan blive monteret liggende eller med hældning.
 • Solceller på fladt tag er næsten lige så effektive som solceller på tage med hældning.

I den her artikel gennemgår vi alt, du skal vide om solceller på fladt tag. Vi gennemgår pris, montering og hvor meget strøm, du kan forvente, at dine solceller vil producere.

Hurtigt og nemt kan vi hjælpe dig med at finde en installatør til dine solceller. Vi har et stort netværk af autoriseret installatører med mange års erfaring, der kan hjælpe dig med den rigtige installation af solceller på fladt tag.

Alt du skal gøre er at udfylde vores korte formular, så bliver du kontaktet af op til 4 installatører, som giver dig tilbud med en skarp pris. Du slipper dermed for selv at skulle bruge timer på at finde og kontakte installatører selv.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Kan jeg have solceller på et fladt tag?

Har dit hus et fladt tag, så kan du sagtens få solceller på dit tag. Ved et fladt tag er der flere muligheder for at montere solceller, de kan placeres fladt på taget eller med en hældning.

Med et fladt tag kan du placere solcellerne i den helt rigtige retning og i en vinkel, der kan være tæt på optimal. Ligger solcellerne fladt på taget, undgår du dem visuelt på din bolig, du skal dog bruge tid på at rengøre dem, da snavs vil lægge sig på panelerne.

Hvad koster solceller på fladt tag?

Prisen på solceller til fladt tag ligger mellem 1.500 - 4.000 kr. pr. m2. Den faktiske pris vil afhænge af solcelle typen, størrelsen på dit tag og omfanget af installationen af solcellerne.

Hvor mange solceller du skal installere afhænger af, hvor meget af dit forbrug du vil have, at solcellerne skal dække.

Prisen afhænger af typen af solceller. Som udgangspunkt har monokrystallinske solceller en højere pris, men de er også mest effektive, hvor tyndfilmssolceller er billigere, men også mindre effektive. Du kan læse mere om priser her: solceller pris.

Blandt de bedste solcelleanlæg er monokrystallinske typisk altid i toppen, så ønsker du de bedste og mest effektive solceller til dit hjem, bør du vælge denne type.

Solceller på fladt tag pris
Antal personer i boligAreal på tagPris*
2 personer20 m250.000 - 60.000 kr.
4 personer26 m270.000 - 100.000 kr.
6 personer38 m2105.000 kr. – 120.000 kr.
*Prisen er et gennemsnitlige estimater, for at få en præcis pris bør du indhente tilbud fra flere professionelle installatører.

Kan det betale sig at installere solceller på et fladt tag?

Hvorvidt solceller på et fladt tag kan betale sig, afhænger af dit forbrug og hvornår du bruger din strøm. I sommermånederne, hvor solen står tidligt op og går sent ned, kan solceller typisk gøre dig fuldstændig uafhængig af strøm fra elnettet.

I det følgende har vi lavet en udregning for den årlige besparelse og tilbagebetalingstiden ud fra tre forskellige forbrug.

Besparelse med solceller på fladt tag
Antal personer i boligÅrligt forbrugÅrlig besparelse med solcellerTilbagebetalt efter
2 personer3.250 kWh3.390 kr.14-18 år
4 personer4.500 kWh6.790 kr.10-14 år
6 personer6.750 kWh10.200 kr.10-12 år
Beregningerne for årlige besparelse og tilbagebetalingstid er lavet med en elpris på 2,32 kr/kWh og at solcellerne dækker 65 % af det årlige forbrug.

Vores udregning er baseret på en gennemsnitlig elpris, og en gennemsnitlig solcelleeffektivitet. Vi har ikke medregnet eventuel indtægt ved salg af overskudsstrøm. Ifølge Energistyrelsen kan du tjene op til 4.000 kr. om året på at sælge din overskudsstrøm.

Typisk gælder det, at jo større forbrug du har, jo bedre kan det betale sig at få solceller på fladt tag.

Når du vælger solceller til fladt tag bør du altid snakke med en professionel installatør, så du er sikker på, at dine solceller passer til dit tag og dit behov.

Når du udfylder vores korte formular, vil du blive kontaktet af op til 4 danske installatører. De vil hjælpe dig med den rette løsning til dit hjem og give dig et tilbud. Du kan herefter sammenligne de tilbud, som du modtager og være sikker på at du får den bedste pris. Du slipper altså selv for at finde og kontakte installatører, som kan hjælpe dig.

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende.

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Montering af solceller på fladt tag

Ved montering af solceller på fladt tag har du to muligheder:

 • Montering fladt på taget
 • Montering på stativ med hældning

Monterer du solpanelerne fladt på taget, undgår du ekstra belastning af taget og ekstra omkostninger til stativ eller kiler.

Solpaneler der monteres fladt på taget vil ikke blive påvirket af vinden, og du undgår derfor mere belastning på panelerne. Fladt monterede solpaneler er heller ikke særligt synlige og vil derfor ikke påvirke udseendet på din bolig.

Opsætning af solceller på fladt tag

Stativ til solceller på fladt tag

Med stativ til solceller på fladt tag kan du skabe en optimal hældning på solcellerne og placere dem i en sydvendt retning. Sydvendt retning er den retning, hvor solceller får mest sol og dermed producerer mest energi.

Ved brug af stativer til dine solceller på fladt tag skal du være opmærksom på, at de kan være mere vindfølsomme, og de skal derfor monteres af professionelle, så du mindsker risikoen for skader ved større vindstød.

Montering af solceller med stativ kan sikre dig den helt rette hældning og dermed give dig en højere el-produktion. Solceller skal monteres med en 15° hældning for at være selvrensende og med et stativ kan de installeres med en hældning på op til 30°. Du undgår dermed vedligeholdelse og rengøring af dine solceller, hvis du installerer med hældning.

For installation af solceller på andre typer af tag, kan du læse vores artikler:

Hvor meget strøm producerer solceller på fladt tag?

Solceller på fladt tag kan yde op til 85 % sammenlignet med solceller der er optimalt placeret på et tag med hældning. Så du får næsten den samme produktion, selvom du installerer et solcelleanlæg liggende på et fladt tag.

Solcellers effektivitet på fladt tag

Den optimale placering for solceller, er på et sydvendt tag med en hældning på 35 - 40°. Har du et fladt tag, der er sydvendt, kan det være en idé at montere solcellerne med bare en lille smule hældning. Tilføjer du en hældning på bare 5°, bliver dine solceller 4 % mere effektive.

Solcellers procentvise effektivitet i forhold til hældning
Solcellers hældningEffektivitet
0° (fladt)85 %
10°84 - 92 %
30°80 - 99 %
40°77 - 100 %
50°74 - 99 %
60°70 - 95 %

Hvor meget strøm solceller på fladt tag producerer afhænger af størrelsen på dit solcelleanlæg, hvorvidt det er 4 kW, 6 kW, eller 8 kW. Læs mere om mængden af strøm et 6 kW solcelleanlæg producerer, i vores artikel: Hvor meget strøm producerer et 6 kW solcelleanlæg?.

Vælger du batteri til solceller, kan du bedre udnytte den strøm, der bliver produceret. Med et batteri lagrer du den strøm, som produceres i løbet af dagen, når solen står højt, og kan bruge den i løbet af aften når du er hjemme.

Læs mere om batteri til solceller og hvilken pris du kan forvente i vores artikel: Batteri til solceller pris.

Uden et batteri vil den strøm, der bliver produceret, som du ikke bruger, blive leveret til el-nettet. Den strøm får du betaling for. Hvor meget du bliver betalt afhænger af den aktuelle pris på el. Du kan læse mere om, hvilken pris du kan forvente og yderligere hvordan du bliver beskattet i vores artikel afregning solceller.

Fordele og ulemper ved at installere solceller på fladt tag

Ved installation af solceller på fladt tag, vil du opnå fordele som; lavere energiregning, mulighed for salg af overskudsstrøm og uafhængighed af svingende elpriser. Alle fordele som du også får ved solceller på tag med hældning.

Følgende fordele og ulemper er unikke for solceller på fladt tag:

Fordele ved solceller på fladt tag:

Nemmere og muligvis billigere installation:
Et fladt tag er typisk nemmere tilgængeligt end tag med hældning. Dette kan derfor gøre installationen nemmere og billigere, da installatøren ikke skal bruge så meget udstyr f.eks. til sikkerhed for at udføre installationen. Yderligere vil det kræve mindre tilpasning af monteringssystemet, når taget er fladt.

Mindre skade på tag:
Afhængig af monteringsmetoden kan montering af solceller på fladt tag være mindre skadeligt for dit tag. De metoder, der bliver brugt, kræver ikke nødvendigvis at der bores i tagkonstruktionen.

Diskret løsning:
Solceller på fladt tag vil typisk være en diskret løsning. Solceller, der er monteret på fladt tag, vil typisk ikke være synlige, med mindre de har en høj hældning.

Ulemper ved solceller på fladt tag:

Mulige højere omkostning overordnet set:
Mens selve installationen ved fladt tag kan være billig, så skal der typisk bruges mere udstyr til selve installationen af solceller på fladt tag. Det kan resultere i højere omkostninger overordnet set.

Mindre effektive uden hældning:
Monterer du solcellerne helt fladt på dit tag, vil solcellernes effektivitet blive påvirket og dermed også mængden af strøm, de producerer. Du kan undgå dette ved bare at give dem en lille hældning, og på den måde øge effektiviteten.

Mere vedligeholdelse:
Regnvand, sne og andet kan samle sig på solcellerne, når de ligger fladt. Du kan undgå dette ved at give solcellerne en lille hældning, her skal du dog være opmærksom på at vand og smeltet sne kan føres væk fra taget.

Indhent priser på opsætning af solceller på fladt tag

Vil du gerne have solceller monteret på dit flade tag bør du altid indhente og sammenligne flere tilbud fra flere installatører - vi anbefaler mindst 3 forskellige.

Vælger du selv at finde og kontakte flere installatører, kan du ende med at bruge flere timer på dette. Udfylder du i stedet vores korte formular med få spørgsmål, vil du hurtigt og nemt modtage op til 4 tilbud, som du kan sammenligne og dermed sikre, at du får den bedste pris.

De tilbud, du modtager, er 100 % gratis og uforpligtende og kommer fra danske autoriserede installatører med flere års erfaring.

Modtag tilbud i dag!

Få din bedste pris
Sammenlign hurtigt 4 gratis tilbud
 • Tilbud fra lokale installatører
 • 100 % gratis og uforpligtende tilbud
 • Spar op til 4600 kr. om året
FÅ TILBUD NU

Det tager kun 30 sekunder

Earth globe icon
Optimér dit hjem og hjælp med at redde planeten
Earth globe icon
Ring til os for at modtage tilbud
Vi vil finde den bedste pris

Ofte stillede spørgsmål om solceller monteret på fladt tag

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Bestil tilbud ved at benytte formularen - angiv dine oplysninger og behov.
2
Match
Vi matcher dine oplysninger med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager gratis op til 4 skræddersyede og 100% uforpligtende tilbud.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?

Bliv samarbejdspartner