Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at modtage tilbud på bæredygtigt byggeri på GreenMatch.dk. Vi opdaterer naturligvis siden, hvis det ændrer sig.
I mere professionel tale også kaldet et 2020 hus. Forskellen på et nul-energi hus og et almindeligt hus kan ses i navnet: Et nul-energi hus er ganske enkelt et hus, der kun producerer ligeså meget energi, som det forbruger. Det betyder, at Co2-udslippet ved et nul-energi hus er lige med 0. I Danmark udledes en fjerdedel af det samlede Co2-udslip fra landets huse. Dermed kan du med et nul-energi hus skåne naturen for rigtig store belastninger og samtidig spare betydelige mængder penge på dine energiregninger
Kort fortalt er et nul-energi hus et hus, der ikke har brug for at få tilført varme hele tiden for at holde den ønskede temperatur i boligen. I et nul-energi hus er det derfor vigtigt, at man kan genvinde varmen, og at huset er optimalt isoleret. Ligesom med almindelige lavenergi huse er der nogle specifikke energikrav til nul-energi huse, der er defineret i Bygningsreglementet. I Bygningsreglementet defineres kravene under 2020-husene. For at læse mere om kravene kan du klikke her: Bygningsreglementet.
Nul-energi huse er defineret ved, at det maksimalt forbruger 20 kWh/m² pr. år. Dette bevirker, at du opnår en besparelse på ca. 75 % på din varmeregning i forhold til almindelige standardhuse. Dermed er nul-energi husene et sundt alternativ til de "almindelige" lavenergi huse, da disse har et lempeligere krav til forbruget af kWh/m² pr. år
For at et hus kan opnå statussen som et 0-energi hus, må huset maksimalt forbruge 20 kWh/m² pr. år. For at dette kan opnås, er der flere krav til nul-energi husets stand:
For mange mennesker vil dette lyde som en uoverkommelig og dyr mundfuld, men her er det vigtigt, at du ikke kun tænker i de omkostninger, der er forbundet med selve opførelsen af nul-energi huset. For over tid vil besparelsen på dine energiregninger tjene investeringen ind. Det mest gunstige er at tænke i driftsøkonomi frem for etableringsøkonomi.
Hvor meget du kan spare ved et nul-energi hus afhænger naturligvis af flere aspekter. De vigtigste er:
Det er naturligvis klart, at jo større huset er, jo mere energi er nødvendigt, og jo mere er det muligt at spare på energiudgifterne. Uanset hvor stort dit hus er, kommer forbruget af energi også an på, hvor mange I er i husstanden. Hvis du opvarmer dit hus med olie - eller naturgasfyr, vil du ved at skifte til et nul-energi hus kunne spare næsten hele varmeregningen væk.
Da ovenstående ting varierer meget fra familie til familie og fra hus til hus, er det svært at sige, hvad du lige nøjagtigtsparer ved at skifte til et nul-energi hus. Det kan dog konstateres, at der er tale om mange tusinde kroner om året.
Hvis du ikke skal bygge nyt, men derimod har i sinde at energirenovere, er det en god idé at undersøge, hvordan tilskud fra Energirenoveringspuljen kan hjælpe dig.
Du har måske i andre sammenhænge overvejet, hvordan du kan opnå besparelser på din nuværende bolig. Der er et hav af muligheder for renoveringer af dit hus, hvorpå du kan opnå besparelserne. For at et hus kan opfylde kravene til at opnå status som et nul-energi hus, er det nødvendigt med en kombination af flere energikilder, som kan være en blanding for eksempel:
Den el man anvender i et 0-energi hus, genereres ved brug af solenergi til strøm eller solfangere.
Forbruget på din husstand kan deles op i varme og el. De mest brugte kilder inden for varmekilder er i dag olie - og naturgasfyr, fjernvarme og rå brænde. I et nul-energi hus vil der typisk blive valgt en varmepumpe eller et pillefyr. Selv om disse løsninger er relativt dyre at investere i, er de både gode for din pengepung og for naturen.
Vi har skrevet om prisen på solceller i vores artikel: Hvad koster et solcelleanlæg?
Det der typisk gør et hus til et nul-energihus er, at isoleringen er i topklasse. For er den ikke det, vil al den varme, som dine ellers effektive varmekilder genererer, forsvinde ud af huset. Derfor er isoleringen ved et nul-energi hus kendetegnet ved, at den figurerer i flere lag end ved et almindeligt hus. For at isolere huset optimalt er det også vigtigt, at vinduerne kan holde på varmen, hvilket mange leverandører gør ved at anvende 3-lags energiruder, når de opfører nul-energi huse
I et nul-energi hus er det vigtigt, at ventilationssystemet fungerer optimalt. Dette skyldes, at man kan genvinde den varme, der genereres ved brug af ventilationssystemet. Det vil med andre ord sige, at du vil være i stand til at genbruge den varme, der ryger gennem ventilationssystemet til at opvarme dit nul-energi hus.
Fordelene ved nul-energi hus gør, at flere og flere vælger at investere i dem. De vigtigste fordele ved et nul-energi hus er:
Går du med tankerne om at opføre et nul-energi hus, er der flere faktorer, du skal overveje. Det er en kompliceret proces at bygge et nul-energi hus, der passer individuelt til dine behov. Ydermere er det en stor investering for alle, når de skal opbygge deres helt personlige nul-energi hus.
Der er følgende gode råd, hvis du overvejer at investere i et nul-energi hus:
Da et nul-energi hus er et komplekst produkt, er det en god idé at søge råd blandt flere leverandører. Dette vil hjælpe dig med at finde frem til dine specifikke behov. Som en inspiration til dit drømme 0-energi hus, bør du og din familie besøge flere forskellige udstillingshuse, så I sammen kan skitsere, hvordan jeres nul-energi hus skal se ud.
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?